-
Na początku zaznaczę,że nie chodzi mi o konkretnego Burmistrza, ale o sam urząd Burmistrza.
W czasach kryzysu Burmistrz winien dawać przykład oszczędności i pobierać najniższe możliwe uposażenie niezależnie od tego co dla Gminy zrobi...
PRIMO
Przecież jest to funkcja publiczna i dla kasy, mamony chyba nikt (hehehe) nie kandyduje na urząd Burmistrza, a wynagrodzenie prawie 7000zł brutto jest to wynagrodzenie i tak bardzo wysokie jak na warunki polskie...przecież większość Polaków zarabia du...
-
A jednak myliłem się. Wynagrodzenie wiceburmistrza Piotra Rusieckiego z tytułu piastowanej funkcji wiceburmistrza nie wynosiło w 2011 roku [b]12.000 zł.[/b]
Zgodnie ze złożonym oświadczeniem majątkowym wyniosło "jedynie" [b]118.324,20 zł.[/b] (rok), czyli ok. 9.860,00 / miesięcznie
Ale ciekawi mnie inna sprawa.
[b]10 stycznia[/b] p. Rusiecki powołany został na Urząd Wiceburmistrza. W związku z czym otrzymał on już w lutym za styczeń wynagrodzenie ze stosunku pracy. Ale zgodnie ze zło...
-
www.lomianki.pl/bip/media/2012/02/4093_XX.113.2012.pdf
Rozczuliło mnie (z uzasadnienia): [b]nieprawidłowe [/b], zdaniem radnych, [b]pojmowanie pełnionej funcji.[/b]
-
Drodzy Radni,
pan burmistrz rozpoczął reorganizację urzędu, zwalnia niepotrzebnych pracowników, reguluje wynagrodzenia. Działalność to ze wszech miar chwalebna, dlatego zwracam się do Państwa Radnych, żeby wspomogli oszczędności osobowe w urzędzie i obniżyli do minimum wynagrodzenie, na które mają wpływ. Będzie to oszczędność ok. 1,5 zwykłego etatu, bez wypowiadania umowy i płacenia za okres bez świadczenia pracy i odprawy.
Przyłączcie się drodzy Radni do programu oszczędnościowego pana bur...
-
Czy oprócz pensji Burmistrza obniżono pensje:
wice burmistrzom do 4000zł brutto
dyr icds do 3500zł brutto
dyr domu kultury do 3500zł brutto
czy Burmistrz zdecydował się połączyć icds z domem kultury i przez to zaoszczędzić..po co nam 2 dyrektorów?
co z radnymi czy obnizyli sobie diety?
co z redukcją etatów w gminie
co z likwidacją ZWiK i KMŁ?
-
Burmistrz słusznie apeluje o podawanie miejsca zamieszkania: Łomianki ( POPIERAJMY W TYM BURMISTRZA BO TUTAJ MA RACJĘ) jeżeli mieszkamy w Łomiankach a nie jesteśmy tu zameldowani jednak prośba żeby urzędnicy pomyśleli o obniżce swoich pensji przecież zgodnie z oświadczeniem Burmistrza wpływy do budżetu Łomianek spadły więc chyba czas obniżyć pensje...Szlachetne byłoby ze strony Burmistrza gdyby zwrócił się z takim wnioskiem do rady gminy...i tak np: Burmistrz mógłby zarabiać : 6000zł brutto a...
-
Km w innym wątku napisała do Papiego:
>Lepiej napisz dlaczego ci się odmieniło, tylko konkrety.
Ponieważ tamten wątek długi jest okropnie, postanowiłam dalszą
dyskusję przenieść do nowego (może się uda).
Papi, czy zechcesz odpowiedzieć?
-
Trrche jestem w szoku . Jeszcze rozumiem gdyby sie w Łomiankach
jakeś cuda działy albo inne inwestycje przemyślane - ale przecież tu
tylko zastój totalny !
Juz lepiej te prawie 13 tysiecy przeznaczyc na budowę przedszkola
albo chodniki i łatanie dziur w ulicach !
Jestem w Łomiankach od niedawna - i troche zaczynam sie zastanawiać
czy nie uciekać stąd gdzieś .
Jedyne co sie tu kupy trzyma to łomiankowska strona internetowa .
Trzeba przyznać że nie we wszystkich miastach można...
-
Za tydzień w łomiankach odbedzie się sesja Rady Miasta i Gminy. W porządku
obrad jest ustalenie dodatku specjalnego dla burmistrza Sokołowskiego.
Kapitalny pomysł! Ogłaszam konkurs: kto zgadnie ile obecnie (bez dodatku)
zarabia burmistrz Sokołowski?
Nagrodą bedzie mozliwość dotknięcia burmistrza podczas sesji rady
-
Na podstawie art. 15 ust.1 ustawy z dnia 5 czerwca 1998r. o
samorządzie powiatowym (Dz. U. z 2001r. Nr 142, poz. 1592 z późn.
zm.) odbędzie się w dniu 27 czerwca 2008r.o godz. 11.00 XII sesja
Rady Powiatu Warszawskiego Zachodniego w siedzibie Starostwa PWZ,
ul. Poznańska 129/133 w Ożarowie Mazowieckim.
Proponowany porządek obrad XII sesji Rady Powiatu:
1.Otwarcie sesji.
2.Przyjęcie protokołu z XI sesji Rady Powiatu Warszawskiego
Zachodniego.
3.Podjecie uchw...