Forum Regionalne Mazowieckie Łomianki
ZMIEŃ
      wynagrodzenia

wynagrodzenia

(10 wyników)
    • Na początku zaznaczę,że nie chodzi mi o konkretnego Burmistrza, ale o sam urząd Burmistrza. W czasach kryzysu Burmistrz winien dawać przykład oszczędności i pobierać najniższe możliwe uposażenie niezależnie od tego co dla Gminy zrobi... PRIMO Przecież jest to funkcja publiczna i dla kasy, mamony chyba nikt (hehehe) nie kandyduje na urząd Burmistrza, a wynagrodzenie prawie 7000zł brutto jest to wynagrodzenie i tak bardzo wysokie jak na warunki polskie...przecież większość Polaków zarabia du...
    • A jednak myliłem się. Wynagrodzenie wiceburmistrza Piotra Rusieckiego z tytułu piastowanej funkcji wiceburmistrza nie wynosiło w 2011 roku [b]12.000 zł.[/b] Zgodnie ze złożonym oświadczeniem majątkowym wyniosło "jedynie" [b]118.324,20 zł.[/b] (rok), czyli ok. 9.860,00 / miesięcznie Ale ciekawi mnie inna sprawa. [b]10 stycznia[/b] p. Rusiecki powołany został na Urząd Wiceburmistrza. W związku z czym otrzymał on już w lutym za styczeń wynagrodzenie ze stosunku pracy. Ale zgodnie ze zło...
    • www.lomianki.pl/bip/media/2012/02/4093_XX.113.2012.pdf Rozczuliło mnie (z uzasadnienia): [b]nieprawidłowe [/b], zdaniem radnych, [b]pojmowanie pełnionej funcji.[/b]
    • Drodzy Radni, pan burmistrz rozpoczął reorganizację urzędu, zwalnia niepotrzebnych pracowników, reguluje wynagrodzenia. Działalność to ze wszech miar chwalebna, dlatego zwracam się do Państwa Radnych, żeby wspomogli oszczędności osobowe w urzędzie i obniżyli do minimum wynagrodzenie, na które mają wpływ. Będzie to oszczędność ok. 1,5 zwykłego etatu, bez wypowiadania umowy i płacenia za okres bez świadczenia pracy i odprawy. Przyłączcie się drodzy Radni do programu oszczędnościowego pana bur...
    • Czy oprócz pensji Burmistrza obniżono pensje: wice burmistrzom do 4000zł brutto dyr icds do 3500zł brutto dyr domu kultury do 3500zł brutto czy Burmistrz zdecydował się połączyć icds z domem kultury i przez to zaoszczędzić..po co nam 2 dyrektorów? co z radnymi czy obnizyli sobie diety? co z redukcją etatów w gminie co z likwidacją ZWiK i KMŁ?
    • Burmistrz słusznie apeluje o podawanie miejsca zamieszkania: Łomianki ( POPIERAJMY W TYM BURMISTRZA BO TUTAJ MA RACJĘ) jeżeli mieszkamy w Łomiankach a nie jesteśmy tu zameldowani jednak prośba żeby urzędnicy pomyśleli o obniżce swoich pensji przecież zgodnie z oświadczeniem Burmistrza wpływy do budżetu Łomianek spadły więc chyba czas obniżyć pensje...Szlachetne byłoby ze strony Burmistrza gdyby zwrócił się z takim wnioskiem do rady gminy...i tak np: Burmistrz mógłby zarabiać : 6000zł brutto a...
    • Km w innym wątku napisała do Papiego: >Lepiej napisz dlaczego ci się odmieniło, tylko konkrety. Ponieważ tamten wątek długi jest okropnie, postanowiłam dalszą dyskusję przenieść do nowego (może się uda). Papi, czy zechcesz odpowiedzieć?
    • Trrche jestem w szoku . Jeszcze rozumiem gdyby sie w Łomiankach jakeś cuda działy albo inne inwestycje przemyślane - ale przecież tu tylko zastój totalny ! Juz lepiej te prawie 13 tysiecy przeznaczyc na budowę przedszkola albo chodniki i łatanie dziur w ulicach ! Jestem w Łomiankach od niedawna - i troche zaczynam sie zastanawiać czy nie uciekać stąd gdzieś . Jedyne co sie tu kupy trzyma to łomiankowska strona internetowa . Trzeba przyznać że nie we wszystkich miastach można...
    • Za tydzień w łomiankach odbedzie się sesja Rady Miasta i Gminy. W porządku obrad jest ustalenie dodatku specjalnego dla burmistrza Sokołowskiego. Kapitalny pomysł! Ogłaszam konkurs: kto zgadnie ile obecnie (bez dodatku) zarabia burmistrz Sokołowski? Nagrodą bedzie mozliwość dotknięcia burmistrza podczas sesji rady
    • Na podstawie art. 15 ust.1 ustawy z dnia 5 czerwca 1998r. o samorządzie powiatowym (Dz. U. z 2001r. Nr 142, poz. 1592 z późn. zm.) odbędzie się w dniu 27 czerwca 2008r.o godz. 11.00 XII sesja Rady Powiatu Warszawskiego Zachodniego w siedzibie Starostwa PWZ, ul. Poznańska 129/133 w Ożarowie Mazowieckim. Proponowany porządek obrad XII sesji Rady Powiatu: 1.Otwarcie sesji. 2.Przyjęcie protokołu z XI sesji Rady Powiatu Warszawskiego Zachodniego. 3.Podjecie uchw...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się