Forum Praca Forum Pracowników PKO BP SA
ZMIEŃ
      wynagrodzenia

wynagrodzenia

(13 wyniki)
    • przeczytałam tekst i popadłam w zadumę.... zdaję sobie sprawę, że cały nasz kraj jest w ogonie europy.... pomyślałam o naszym banku.... "Rozmowa z prof. ekonomii Mieczysławem Kabajem z Instytutu Pracy i Spraw Socjalnych Czy tak duże rozpiętości w wynagrodzeniach, jak w Polsce, są dla Europy Zachodniej rzeczą naturalną? U nas akceptowana jest sytuacja, w której np. prezes banku zarabia 120-krotność najniższej płacy w tym banku. - Nie, to nie jest normalne. W takich krajach, jak Franc...
    • właśnie sobie przeczytałam w gazeta .pl tekst o protestach związkowców w Tesco. napisali tam m.in.: "Podpisane pod postulatem związki: WZZ "Sierpień 80", NSZZ "Solidarność", NSZZ "Solidarność 80", OPZZ "Konfederacja Pracy" i ZZ Pracowników Handlu domagają się zrównania płac między marketami w różnych częściach kraju. - Pensja za pracę na tym samym stanowisku, w sieci w różnych częściach kraju jest zróżnicowana. Uważamy, że jest to niezgodne z Kodeksem pracy - piszą związkowcy. " nam prze...
    • Poważna sprawa.Czy ktoś z centrali mógłby wypowiedzieć się na ten temat? Tujejekscelencja zamilkła chociaż w zeszłym roku pisała jacy jesteśmy kochani i wartościowi... Czy centrali również zagraża taka praktyka ?
    • Wiem, że na zwolnieniu w ciązy i na urlopie macierzyńskim przysługuje 100 % wynagrodzenia podstawowego oraz zgodnie z wyrokiem Trybunału Konstytucyjnego (o którym była mowa na forum) do wyliczenia przyjmuje się również premie i bousa za ostatnie 12 mcy. Czy ktoś mógłby mi pomóc wyliczyć jakie powinnam dostać wynagrodzenie, albo podać formułę do wyliczenia tego. Będę bardzo wdzięczna.
    • czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie znajadę treść takiego dokumentu? czy w PKOBP jest on JEDEN JEDYNY? czy może każda jednostka może sobie taki uchwalić?
    • Prezes przesłał pismo z prośba o poinformowanie pracowników, że : "Zarząd Banku zapowiada przeprowadzenie kompleksowej analizy struktury wynagrodzeń w Banku ze szczególnym uwzględnieniem : -wartościowania stanowisk pracy w banku -porównania poziomu wynagrodzeń na poszczególnych stanowiskach na lokalnych rynkach pracy z poziomem wynagrodzeń w innych instytucjach sektora bankowo-finansowego na odpowiednich rynkach pracy. Dopiero po tej analizie zostaną uruchomione środki finansowe na pod...
    • Do wszystkich odpowiedzialnych za taką sytuację,Przykład 1.Pracownik 8 lat pracy po studiach ani razu przez ten czas na zwolnieniu pensja 2200,-brutto Przykład 2 ,Pracownik 10 lat pracy wykształcenie średnie ,od czasu do czasu na zwolnieniu pensja 4120,-brutto.System motywacyjny nic tu nie pomoże ponieważ różnica jest kolosalna.Czy tego nie powinno się zgłosić do PIP. I tak jest prawie w każdej placówce.Dodam że zakres czynności mają ten sam bo pracują na tym samym stanowisku,a oso...
    • Czy prawdą jest, że zajmując stanowisko "specjalista informatyk", jakie znajduje się w VI grupie zaszeregowania, można liczyć na nieco wyższe wynagrodzenie w porównaniu z zajmowanym stanowiskiem "administrator", jakie znajduje się w VII grupie zaszeregowania? Przyznam szczerze, że ile osób tyle opinii :-) Może Wy coś wiecie więcej? Pozdrawiam.
    • Witam Czy u was w Oddziałach a może w Centrali są wypłacane pieniądze za pracę po godzinach? W przeważającej części Departamentów wyzysk pracowników jest tak duży, że ludzie boją się nawet wspomnieć o wynagrodzeniu za pozostanie po godzinach (lub odbiorze godzin). W ciągu roku można mieć 150 godzin nadliczbowych. Limit ten wykorzystywany jest w ciągu jednego do dwóch kwartałów. Oczywiście wszystko to "w ramach czynu społecznego". Praca po godzinach świadczy o ZŁEJ ORGANIZACJI PRA...
    • Wiem ze jak byłam na zwolnieniu 3-4 dni to mi "odejmowało" 30-40 zł z całej wypłaty i ktoś powiedział że chorobowe jest płatne w 100% jeśli trwa 7 dni i dłużej? Ktoś wie? Dzieki za odpowiedź.
    • Czy słyszeliscie,że jeżeli w ciągu ostatnich trzech lat ktoś był na długotrwałym zwolnieniu lekarskim i pozbawiony był premii, będzie mógł odzyskać pieniądze. Trybunał Konstytucyjny w wyroku z 24 czerwca (sygn. SK 16/06) uznał, że gdy pracownik otrzymuje premię, od której firma płaci składki na ubezpieczenia społeczne, powinna ona zostać uwzględniona w podstawie obliczenia zasiłku chorobowego przysługującego podczas zwolnienia lekarskiego. Pod warunkiem jednak, że taka premia ni...
    • co sądzisz o nieograniczonym dostępie do wszystkich klientów banku w tym pracowników i możliwości przeglądu ich kont?? Jak to się ma do tajności płąc skoro jak na dłoni widać kto ma jakie pobory
    • To co się dzieje w tym banku ze strony kierownictwa (dyr.rod, dyr. oddziałów oraz kierowników tzw. zespołów w oddziałach)to przechodzi wszelkie granice arogancji, bezmyślności i głupoty. Ta tzw. kasta bo jak ich inaczej można nazwać, jest i nie wiadomo dlaczego przekonana że na tych swoich posadkach będą trwać do emerytury a może nawet dłużej. Są to najczęściej jak już w większości napisano tzw. wybrańcy z układów bez żadnego przygotowania profesjonalnego i umiejętności. Oni nas wsz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się