Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      wynagrodzenia

wynagrodzenia

(8 wyników)
    • zacząłem czytać poszczególne posty i zaskoczyło mnie te "socjalistyczne" oczekiwanie ze ceny mieszkań będą uzależnione od wynagrodzenia jeśli tak to czemu tylko mieszkań ?? a nie np samochodu ??? TO SKANDAL ZE DOBRY SAMOCHÓD KOSZTUJE 50 TYS pln ! zdecydowanie protestuję :) a ceny mieszkań uzależnione są od popytu i podaży - kiedyś rosły bo był spory popyt (czyt. banki rozdawały kredyty hipoteczne na lewo i prawo) a podaż ograniczona bo deweloperzy dopiero zaczynali inwestycje w...
    • Wczorajszy Dziennik podaje, że ceny działek w okolicach Warszawy idą w górę. Osobiście uważam, że ceny sięgnęly zenitu. Sam mieszkam 30 km od PKiN ( ok. Legionowa). Ceny działek zaczynają sie u mnie od 250, 300 za m2 !!! Ostatnio mniejsze metraże są w cenie ponad 300 pln za m. Pytane zasadnicze czy w takim tępie rosną komukolwiek wynagrodzenia ??? Abstrahuję tu od najniższych płac , ale nawet specjaliści nie mają takich przyrostów wynagrodzeń ......
    • biznes.onet.pl/0,1514229,wiadomosci.html Relatywnie najdroższym miastem w Polsce jest Kraków. Za średnią pensję można tu kupić zaledwie 0,36 metra kwadratowego mieszkania. Jest to poziom porównywalny z Londynem.
    • biznes.onet.pl/za-przecietna-place-mozna-kupic-pol-metra-mieszkan,18574,1570067,1,prasa-detal w krakowie dzis mozna za srednia kupic 0,4m a co na to panowie "eksperci" "– Według mnie za dwa lata mieszkań na rynku zacznie brakować, bo dzisiaj deweloperzy wstrzymują inwestycje. Dlatego już niebawem ceny nieruchomości będą rosły dużo szybciej niż nasze płace. Za przeciętną płacę będzie więc można kupić jeszcze mniej – uważa Witold Werner." czuli co 0,2m za srednia, wtedy n...
    • Witam! Czy ktokolwiek ma dobre doswiadczenia z deweloperami, ktorzy zarzadzaja nieruchomosciami? Wiecie ile tak naprawde placicie za obsluge przez dewelopera (duzo-srednio-malo)? Spotkalem sie z stawkami rzedu 5 zl/m2 jako samo wynagrodzenie zarzadcy, nie wliczajac eksploatacji (utrzymania czystosci, przegladow, rolziczen finansowych) czy tez utrzymania technicznego (konserwacji, remontow itp.). To sporo, zwazywszy ze dzisiejszy poziom rynkowy wynagrodzenia za zarzadzanie oscyu...
    • Witam, Czy deweloper, który notarialnie sprawuje Zarząd nieruchomością wspólną, może podejmować uchwały bez zebrania współwłaścicieli. Deweloper akty notarialne zaczął podpisywać od stycznia 2004r., w aktach zagwarantował sobie sprawowanie zarządu nieruchomością wspólną wzgodnie z UWL. Nie wiem ile aktów notarialnych jest podpisanych na dzień dzisiejszy. W ubiegłym tygodniu na tablicy ogłoszeń ukazała się informacja....Uchwałą Nr 1 zmienia się zaliczkę na naliczanie z.w. z 12m3/l...
    • Po ostatniej wizycie w Ebejocie dowiedzialam sie, ze budynek B1 nie jest obciazony hipoteka i wlasciwie nie trzeba spisywac umowy zobowiazujacej u notariusza. Czy ktos mi moze powiedziec, czy lepiej spisywac taka umowe i do czego jest ona potrzebna (chodzi o notarialna umowe zakupu)?
    • Nie wiem czy już obowiązują nowe przepisy, z których jednoznacznie ma wynikać, że jesli podpisano umowe przedwstepną to uiszcza sie 50% oplaty a przy umowie właściwej drugą połowę. Do tej pory notariusze często liczyli sobie opłate zarówno za przedwstępną jak i za ostateczną. Jeśli ktos wie czy już obowiązują albo gdzie zostały oipublikowane to proszę o podanie. Pozdrawiam JerzyR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się