Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      wynagrodzenia

wynagrodzenia

(25 wyników)
    • Witam i proszę o odpowiedź osoby znające się na wyliczaniu wynagrodzenia. Jeśli jestem na zwolnieniu w ciąży czy moje wynagrodzenie może różnić się w zależności od długości miesiąca ? Czy przez to , że luty jest krószy otrzymam mniejszą wypłatę ? Dodam, że tak się właśnie stało i takie dostałam uzasadnienie w kadrach ale jakoś im nie wierzę. Pracuję na cały etat, w zwolnieniu mam ciągłość i jest wystawiane na 30 dni. Czy faktycznie długość miesiąca przekłada się na kasę ??? Dziękuję za ...
    • czy wynagrodzenie za nadgodziny liczy sie netto czy brutto. Nie pasuje mi pensja. Bo netto na godzinę mam więcej i powinnam dostac o kilka godzin więcej pensje, natomiast brutto wychodzi ze za dużo pracodawca naliczył.Pogubiłam sie
    • Dziewczyny, roszę o pomoc w kwestii odpłatności za pracę w weekendy. Jest to restauracja czynna 7 dni w tygodniu. Pracownicy pracują po 5 dni w tygodniu po 8 godzin dziennie, ale ich praca wypada czasem w weekendy (za co mają oczywiście wolne w tygodniu). Godzinowo wychodzi im tyle samo jakby pracowali od poniedziałku do piątku (w styczniu 160 godz czyli 20 dni) Moje pytanie brzmi następująco: czy za prace w weekendy należy się im wyższe wynagrodzenie. W miarę możliwości swoje odpowiedzi pros...
    • Jakie dostajecie wynagrodzenie w czasie urlopu macierzyńskiego: wyższe, niższe czy takie same. Słyszałam ze powinno być wyższe niż normalnie. Pozdrawiam
    • Jestem nauczycielką, kiedyś już pisałam w założonym przez siebie wątku , że bardzo lubię swoją pracę i nie narzekam na zarobki- ze względu na ogólnie korzystną sytuację materialną i 1,5 etatu. Ale zastanowiła mnie sprawa wynagrodzenia niań, sama płacę opiekunce 7zł za opiekę nad jednym dzieckiem, jak zostaje z dwójką to dostaje 10- ona jest zadowolona i ja też. A tu na forum czytam o pensjach liczonych w tysiącach, ogromnych stawkach za godzinę kilkanaście czasem kilkadziesiąt złotych. Cz...
    • Hej! Po mojej aktywności na eDziecku widać, że coś mnie gryzie :) Ja tak mam, jak dół to na forum :))) Ale do rzeczy. Wiem, wiem, o pieniądzach nie wypada mówić, podpisujemy zresztą lojalki i nie wolno nam nawet. Lecz nie chodzi mi o kwoty, poza tym forum jest mniej więcej anonimowe. Moje pytanie brzmi: czy dziewczyny pracujące, dostajecie wynagrodzenie na czas/w terminie? Czy zdarza się Wam regularnie, albo zdarzyło, że pensja nie nadeszła... bo nie? Jak sobie wte...
    • Właśnie czytałam artykuł nt. zarobków specjalistów w 2009 r. Wątpie, aby połowa osób na tych stanowiskach zarabiała tyle ile podają.Wg nich powinnam zarabiać od 2738-3700 zł!Ja mam połowę mniej z 2700. Tak wiem statystyki,jeden może znacznie zawyżyć poziom,ale i tak chciałoby się tyle zarabiać:( A wy co o tym myślicie??Macie taki zarobek jak opisany w tabelce? biznes.interia.pl/news/w-polsce-zarobisz-tam-8-tysiecy-zlotych,1485270
    • Tu można ze wszystkim, to ja z tym: Po pochwaleniu swoich pięknych zębów w którymś z wątków, gruchnęło, zabolało i złamały mi się górna 6 i 7. Poszłam do dentysty a on, że nie może mi teraz zaproponować satysfakcjonującego mnie leczenia, ponieważ powinien założyć lekarstwo i wyjąć w czasie… mojego urlopu nad morzem. Ponieważ sytuacja jest taka a nie inne on proponuje założyć plomby tymczasowe, które na 95% zapewnią mi spokojny urlop a do leczenia wrócimy po nim. „De...
    • Być może któraś z Was zna odpowiedź na nurtujące mnie pytanie: Jeżeli pracownik, zatrudniony na pół etatu, pracujący w systemie 8/pon + 8/wto + 4/śro, przebywał na zasiłku chorobowym do czwartku 28 października i de facto przez cały miesiąc nie pojawił się w pracy, to czy za tę końcówkę października powinien dostać wynagrodzenie czy nie?
    • czy któraś z emam, takowe pisze? i czy może mi podpowiedzieć, jakie wynagrodzenie można przyjąć za oczekiwane za napisanie artykułu na jedną stronę A4 mniej więcej ;) pisaną czcionką rozmiaru powiedzmy 10 - 12? ;) poproszę o konkrety, najlepiej o realne stawki za takie usługi. dzięki z góry.
    • Pracujemy oboje.Wciąż brakuje pieniędzy,dużo opłat mamy.Ale chodzi o to ze mąz dorabia sobie w domu.Jest grafikiem (ale tylko w domu). Robi strony www.Niestety one nie przynoszą żdanego dochodu.Robi za grosze dla innej firmy.Strona która ma ok 5-10 podstron za 100 zł (jak dobrze pójdzie) we flashu.Wiem ze każdy grosz się liczy , ale ta firma go wykorzystuje a on nie widzi tego.Wpajam mu to , bo poświęca np cały miesiąc na stronę a kasy nie ma z tego, albo taka marna.Nigdzie nie w...
    • Za jakie dochody 3 osobowa rodzina jest w stanie wyżyć. Zaspokajając wszystkie potrzeby, oczywiście nie wliczając kredytów. Ile : 1000 zł, 2000 zł, a może 3000 zł? Na tyakim normalym poziomie. Jak jest u was?
    • dziewczyny, ile powinna dostać dziewczyna za zwolnienie 3 dni, piatek, sob, niedz. Pracuje w systemie pon-pt. Pensja 1670 zł. Pytam, bo kolezanka mi powiedziała i mnei zdziwiła, ze pensji dostała dużo mniej. A mi się też wydawało że powinno być więcej, i dlatego pytam. Pracuje 8 miesięcy. Czy to powinno być doliczone za 3 dni, czy za jeden tak naprawdę?
    • Wiecie co? Siedze tak sobie i pracuj w tej firmie już prawie 7 lat. Był okres, że pracowałam na 1 i 1,2 etatu na innym stanowisku, urodziłam dziecko, wróciłam z macierzyńskiego, chcieli mnie zwolnic, ale przyjęli spowrotem na inne i wg mnie wyższe stanowisko. Mam inne i bardziej rozległe obowiązki. Od tego czasu (2 lata) dwa - trzy razy dostałam premię a poza tym wynagrodzenie od 7 lat to samo. Chyba czas na podwyżkę. Tylko dlaczego ja nie umiem; czuje sie jak żebrak, denerwuję, a...
    • Wiem, że nie na temat, ale co z "Gospodarki" nie odpowiadają tak szybko i niezawodnie jak Wy eMamy. Może któraś z Was mogłaby coś poradzić? Urząd Skarbowy zablokował nam konto z tytułu niezapłacenia podatku. Zablokowali nam całe wynagrodzenie, nie zostawili nic, a do końca przyszłego miesiąca nie mamy z czego przeżyć. Czy można coś z tym zrobić? Jakoś się od tego odwołać, żeby chociaż część odblokowali. Nie możemy zapłacić raty kredytu mieszkaniowego i wpadniemy w jeszcze więks...
    • Czy może być problem z uzyskaniem kredytu w takim wypadku? Zawsze mieliśmy z mężem stałe pensje ale teraz część wynagrodzenia męża będzie wypłacana jako premia zależna od obrotu firmy. Czy jest to problem dla banku? Chcemy wziąć jakieś 200 tys. kredytu hipotecznego na mieszkanie warte ok. 400tys.
    • Widzisz, ja wierzę, że Pan Bóg wynagradza nam wszystkie cierpienia jakich kiedyś doświadczylismy. Znam wiele takich przykładów, przytoczę Ci jeden. Moja klientka w wieku 19 lat urodziła córeczkę. Teoretycznie wszystko było w porządku, jednak po paru dniach małej zaczęły sinieć paluszki. Lekarze nie znali przyczyny, dzidzia po 4 tygodniach umarła w domu na rękach swojej mamy. Okazało się, że układ krwionośny dziecka nie rósł wraz z nim. Mineło parę lat, dziewczyna znowu zaszła w ci...
    • Gazeta.pl > Forum > eDziecko > edziecko Czwartek, 3 marca 2005 edziecko jestem zalamana Autor: kochamcie Data: 03.03.2005 07:47 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz cytując + odpowiedz Pracuje w tej firmie od wielu lat. Od 2 lat jestem najefektywniejszym pracownikiem - zarabiam dla firmy najwieksze pieniadze. Zajmuje sie sprzedaza i moja 'dzialka' sprzedaje sie najlepiej. Jestem z tego bardzo dumna, bo to przede...
    • Podsyłam dla sprawdzenia sytuacji linka do mojego wątku na forum praca: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=55344633&a=55370256 Jeśli Wy podzielacie zdanie moich rozmówców, zacznę naprawdę zastanawiać się nad swoim postępowaniem. Chciałam porady a tu proszę, chyba to ja jestem oszustką...
    • Dziewczyny, sorry ale zmieniam nicka, bo rzecz dotyczy mojej pracy i nie chcę być rozpoznana, choćby przez przypadek. Mamy w pracy kierownika, który dla nowej panny zostawił żonę z dwójką małych dzieci, no cóż – zdaża się. Tyle, że przyszło pismo od komornika w sprawie zajęcia wynagrodzenia – rzecz dotyczy alimentów. Wygląda na to, że facet nie płaci od jakiegoś czasu. Lekki szok, bo mało nie zarabia, wypłaty są regularne, alimenty szczerze mówiąc niewysokie. Szef dos...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się