wyniki

(413 wyniki)
  • Pytanie do kobiet, które miały to nieszczęście stracić ciążę.. Gdzie odbierałyście wynik ? Bo mi robił zabieg lekarz do którego chodzę prywatnie i nie wiem czy iść po wynik do szpitala czy on będzie miał w mojej karcie w swoim gabinecie? Powiedział mi tylko tyle, że będzie on za 2 tygodnie ale nie da odpowiedzi dlaczego tak się stało... Nie wiem czy mam się się po ten wynik w ogóle zgłosić?? Jak Wy miałyście?
  • Witam serdecznie. Wczoraj odebrałam wynik histopatologiczny po poronieniu. Chciałabym zapytać o interpretację wyniku. Przejrzałam już listę interpretacji i niestety nie znalazłam nic. Jest napisane: utkanie kosmków i doczesnej. Czy taki wynik na coś wskazuje? Dodam tylko, że to moje drugie poronienie.
  • Witam ponownie, pisałam tu już kiedyś w sprawie skierowania na badanie genetyczne po 2 poronieniach. Dziś odebrałam wyniki, mój kariotyp jest prawidłowy, natomiast kariotyp męża jest nieprawidłowy. Mianowicie stwierdzono u niego obecność translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosonami pary 1 i 4. W internecie nic nie mogę znaleźć a wizyta konsultacyjna dopiero za miesiąc. Czy ktoś zna taki przypadek i co on może oznaczać? pozdrawiam.
  • Witam. Jestem 2 tygodnie po zabiegu łyżeczkowania macicy po ciąży obumarłej w 8 tyg.Czy wie ktoś może co oznacza taki wynik badania Histopatologicznego : FRAGMENTY DOCZESNEJ ORAZ KOSMKI Z OGNISKOWYM ROZROSTEM TROFOBLASTU. WSKAZANA KONTROLA BETA-HCG.
  • Chciałabym prosić Was o pomoc. W grudniu zeszłego roku poroniłam. 10 tc, poronienie zatrzymane. Po trzech latach starań. Potanowiłam, że na tyle ne ile starczy mi sił i pieniędzy będę chciała znaleźć przyczynę poronienia, choc zdaję sobie sprawę, że mogę jej nigdy jednak nie poznać. Postanowiłam udać się do prof. Jerzak. Poradziła wykonać min. usg na ew. pco. "Zwykły" internista zaś zlecil prolaktynę z obciążeniem. Prolaktyna już wiem, że po obciążeniu dużo za duża: na czczo 135 mU/l (127-6...
  • Witam, mam pytanie, może któraś z dziewczyn po poronieniach tez miała wynik dodatni na P-ciała p/kardiolipidowe ACA IgM - bo u mnie wyszedł 32,15 norma <12. Jakie miałyście zalecenia lekarza?Czy w takim wypadku prowadzi się ciążę na akardzie i heparynie czy coś innego? Inne wyniki na krzepliwość mam w normie w tym p/kardiolipidowe ACA IgG. Jestem po 2 poronieniach w następnym cyklu mamy się starać... pozdrawiam.
  • Dziewczyny, odebrałam dziś wyniki hormonów. Prolaktyna 50,2, norma 1,3-25 sad W poniedziałek z kolei jadę na badania zlecone przez gin: TSH Ft3 fT4 a-TPo jonogram koagulogram morfologia z rozmazem cukier mocz p-ciała kardiolipinowe CMV Toxo I w związku z tym pytanie: czy jeśli zacznę dziś brać Castagnus na PRL, to może on w jakiś sposób zafałszować wyniki tych badań?
  • Dzisiaj odebrałam wyniki i jestem strasznie zaniepokojona. TSH 7,602 (norma 0,55-4,78) FT3 5,46 (norma 3,5-6,5) FT4 12,01 (norma 11,5-22,7) Kto może mi udzielić jakiejś odpowiedzi na te wyniki? Będę bardzo wdzięczna ...
  • odebrałam dziś wyniki :-( "Materiał wyskrobiny z jamy macicy 1-2-jama dane kliniczne: missed abortion Rozpoznanie mikroskopowe: Kosmówka jaja płodowego i fragmenty doczesnej częściowo w stanie martwicy i z naciekami zapalnymi" badanie przeprowadzone w Warszawie na Karowej przed zabiegiem dostałam 4 tabletki "artroteku" na wywołanie poronienia nie wiem czy mam czekac do pierwszej miesiączki czy jeszcze w tym tygodniu iśc do lekarza :-( żeby sprawdził czy wszystko wraca no no...
  • Witam odebrałam wczoraj wyniki i się nie cierpliwie co w nich wyszło a do lekarza mam iść w czwartek. Jak by ktoś mi pomógł byłabym wdzięczna. Badania różyczka IgG > 500 <10 niereaktywne >10 reaktywne Badania przeciw kardioloipinie IgG 6,10 0-10 wynik ujemny 10-20 wynik słabo dodatni powyżej 20 wynik dodatni przeciw kardioloipinie IgM 11,49 0-20 wynik ujemny 20-40 wynik słabo dodatni powyżej 40 wynik dodatni O co chodzi w tych wynikach
  • dziś odebrałam ostatnie wyniki no i nie podobają mi sie wyniki tarczycy,chciałabym abyscie mi coś o tych wynikach napisaly bo ja się zupełnie nie znam tsh wynik- 3,06 przy napisanej normie 0.27-4,20 ft4 wynik- 1,62 przy ..........................0,93-1,71 przeciwciała ATG- 455 przy normie 0,0-115 przeciwciała TPO-107 przy normie 0,0-34 czyli przeciwciała mam sporo podwyższone i nie wiem czy mam aż sie tak strasznie martwic pomozcie mi kochane,czekam na wypowiedzi,pozdrawiam
  • Czesc kochane dziewczyny maz odebral wyniki ale on jest w polsce a ja za garnica nie mial konsultacji z lekarzem zdazyl mi tylko wyslac takie cos Lb plemnika o budowie prawidlowej 14% o nieprawidlowej 86%,główki 80 %,wstawki 12%,wady witki 0%,krople cyto. 2% prosze o pomoc czy jest tragicznie co powinnismy robic ??? ;-(
  • Witam Nie chodzi tu o mnie ale moją przyjaciółkę która mieszka w Anglii, poroniła w 11 tyg. Przyleciała do Polski i tu gin kazała zrobić badania. Takie ma wyniki: Prolaktyna 657mIU/l THS 4780 uU/ml FT4 12,7 pmol/l wróciła już do Anglii o co ma się pytać tamtejszych lekarzy i jakie badania jeszcze zrobić? Dziękuję za pomoc
  • Jestem w 4t3d ciąży, zrobiłam dzisiaj badanie HCG jego wynik to 479,3 mlU/ml, a oto podane normy do 5 poza okresem ciąży [b]16-156 ciąża 1-2 tydz 17800-328000 ciąza 8-11 tydz 5380-183000 ciaza 12-20 3460-71500 ciaza 21-40[/b] Wnioskuję, że są to normy podane od dnia zapłodnienia( panie w laboratorium nie wiedziały :/), dziwi mnie fakt ze nie ma podanych norm dla 3,4,5,6,7 t.c, przez to nie jestem pewna czy wynik jest ok. Oczywiście powtórze badanie i wtedy po przyroście z...
  • Witam. Po poronieniu (pierwszym) lekarz nie zlecił mi zbyt wielu badań, ale czytając o różnych badaniach na tym i innych forach postanowiłam zrobić kilka na własną rękę. Zrobiłam m.in. przeciwciała przeciwjądrowe i wynik wyszedł dodatni. Czy któraś z was ma te przeciwciała? z tego co sama wyczytałam w Internecie to mogą być one przyczyną poronień. Ja zrobiłam na razie test ANA1, czy konieczne jest zrobienie ANA2 żeby rozpocząć jakieś leczenie?
  • Odebrałam dzisiaj wyniki TSH, FT3 i FT4. Czy pomożecie je zinterpretować? Wiem że przeliczacie na procenty, ale nie wiem w stosunku do czego, a i z matematyki za mocna nie jestem;). TSH - 2,520 mU/l (norma 0,27-4,2) FT4 - 16,46 pmol/l (norma 12-22) FT3 - 5,24 pmol/l (norma 3,1-6,8)
  • Wczoraj odebraliśmy wyniki mojego M. Ilość plemników 50mln (norma od 25mlm) ruchliwość 43% a norma jest niestety od 60%. Tu jest jeden problem ale podobno tabletki mogą podziałać. Dziewczyny znacie się tak na prawdę na tych wynikach? Jest się czym martwić?
  • Witam najgoręcej wszystkie Mamy Dzieci utraconych-nienarodzonych.. I ja dołączam do Waszego grona. Miałam poronienie chybione-w 19tyg., to moje czwarte i coraz trudniej po tym wszystkim jest mi się pozbierać:( Po raz pierwszy dostałam wynik histopatologiczny w języku polskim, ale i tak trudno jest mi zrozumieć cokolwiek, a do wizyty zostało trochę czasu. Może któraś z Was podpowie o co chodzi. Zdanie którego nie rozumiem brzmi: Obecne cechy rozrostu trofoblastu oraz zmiany szkliste. Dzięk...
  • Kochane, dzisiaj znowu mam dzień cały przepłakany .... Przysłali mi wezwanie ze szpitala, że mam odebrać wyniki histopatologiczne. (w 23 tc urodziłam córeczkę, tydzień leżałam w szpitalu z pękniętym pęcherzem płodowym). Ten tydzień to był czas, gdy wiedziałam,że dla mojego dziecka nie ma ratunku ...Córeczka urodziła się martwa, nie przeżyła porodu. Ja na samą myśl,że miałabym wrócić do tego miejsca wpadam w czarną rozpacz ... Wysłałam więc męża i tu nastąpił problem, lekarz - ordynator...
  • Dzewczyny dzisiaj odebralam wyniki. Prosze pomocie mi je przetlumaczyc, bo nie znalazlam dokladnego tlumaczenia moich wynikow, a moze kto mial takie same i juz wie. Łożysko - Atrophia villi Błony- Decidua cum haemorrhagiis Bede bardzo wdzieczna za pomoc Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się