wyniki

(827 wyników)
  • itam Czy ktos z Was orientuuje sie co oznacza dany wynik. Jesli tak prosze o interpretacje, gdyz do gion jestem zapisana dopiero za tydzien. testosteron ( wynik :<20, zakres refl. 15, norma 81) prolaktyna (wynik: 11, 70, zakes .ref, 1,2, norma 25) fsh (7, 96) lh (7, 83) estradiol (39,1 9) Dodam ,ze badania robiłam w 5 dniu cyklu
  • Z mężem staramy się od ponad roku o drugie dziecko. Przez ostatnie pół roku miewam plamienia okołoowulacyjne. Niestety z każdym cyklem wygląda to coraz gorzej. Plamienia są coraz intensywniejsze (do krwawień) i trwają 4-5 dni. zrobiłam badania hormonów w 4 dniu cyklu: Estradiol 24,7 norma: 19,5 do 144,2 FSH 7,3 norma: 2,5 do 10,2 LH 9,6 norma: 1,9 do 12,5 TSH 3-generacji: 2,274 (0,27-4,7) Testosteron 0,36 (0,14-0,76) Niby z podanych norm wynika, że ...
  • Witam, Tak w skrocie: staram sie o dzidziusia, ostatni okres 20.04, do dnia dzisiejszego nic... czyli jakies 3 tyg spoznienia. Robilam sobie pare testow ciazowych okolo 2-3 tyg temu i nic, tj kilka negatywnych i dwa pozytywne z bardzo slabo widoczna kreska. Wyzebralam u lekarza test z krwi 29.05 (mieszkam w UK i generalnie niechetnie tutaj robia testy z krwi, w pierwszej ciazy odmowili mi) i wyszedl negatywny - nie widzialam wynikow, po wynik musialam dzwonic do sekretarki mojego lekarza. Do...
  • WBC [tys./ul] 6.3 [I](4.0 - 10.2)[/I] RBC [mln/ul] 4.28 [I](4.00 - 5.50)[/I] HGB[g/dl] 14.5 [I](11.5 - 16.0)[/I] HCT[%] 40.3 [I] (37.0 - 47.0)[/I] MCV [fl] 94 [I](80 - 97) [/I] MCH[pg] 33.8 [I] (26.0 - 34.0)[/I] MCHC[g/dl] 35.9 [I](31.0 - 38.0)[/I] RDW[%] [B]11.2 -[-][/B] [I](11.4 - 14.8)[/I] PLT[tys.ul] 264 [I](140 - 420)[/I] MPV [fl] 7.5 [I] (6.0 - 10.0)[/I] PCT[%] 0.2 ...
  • Witam, moja żona zrobiła cytologię. Trochę jest zestrresowana, a ja chcę jej pomóc - stąd pytanie. Po pierwsze, wiem co oznaczają poszczególne grupy. Żona ma 2. Wynika z tego, że wszystko gra i nie ma powodu do większego stresu, ale żona mówi że wyniki podano jej w innej skali: 0-4. Teraz moje pytanie: czy są placówki, które rzeczywiście wynik cytologii podają w skali 0-4, czy skala grup I - V jest uniwersalna? Proszę o odpowiedź Pozdrawiam
  • Witam Zrobiłam rano test, zgodnie z instrukcją, pojawiła się jedna kreska i jedna praktycznie nie widoczna po 20 min była blada kolor praktycznie do dnia dzisiejszego się nie zmienił jak interpretować ? Ps wiem, że wynik się odczytuję w czasie 5 min ;-)
  • jestem zalamana dzis w ramach profilaktyki zrobilam sobie zakupiony waptece test fobtest, na krew utajona wkale. i wyszedl niestety pozytywnie, siedze i rycze mam 27 lat jestem kobieta i boje sie ze to rak. ostatnio robilam badania krwi, dobr, marker cea tzn na raka jelita grubego tez wynik dobry, skad ta utajona krew`jestem zalamana, jutro rano lece na urlop na tydzien i caly tydzien bede ryczec co to moze byc czy napewno rak mam tez hemoroidy, ale nie zauwazylam z nich krwawienia jedy...
  • Witam, może ktoś z Was miał podobny problem i jest w stanie pomóc w interpretacji wyników... Mam 33 lata, dwoje dzieci i od jakiegoś czasu problem w postaci niskiej hemoglobiny, przez co jestem wiecznie zmęczona i na nic nie mam siły. Hemoglobina oscyluje wokół 10-10,5. W obu ciążach nigdy nie była taka niska. Przez dwa miesiące przyjmowałam Hemofer, hemoglobina wzrosła o 0,2. Tydzień temu lekarz skierował mnie na test obciążenia żelazem, stwierdził, ze wygląda na to, że występuje zaburzone w...
  • Witam, moja mama ma guza na tylnej ściance pochwy. Pod koniec grudnia miała zabieg, podczas którego wzięto wycinek. Prośba o interpretacje wyniku: Carcinoma planoepitheliale G-1 cum foci microinvasionis do 2mm. Erosio vera et inflammatio chronica. Z góry dziękuję.
  • M-c temu odebrałam wyniki toksoplazmozy i wyszedł mi wynik wątpliwy Toxo IgM 1,06 COl Lekarz zlecił mi powtórzenie badań z tym że teraz miałam wykonać Toxo IgM i IgG i na wyniku mam: Toxo IgG 228,3 IU/ml Toxo IgM 1,03 COl Już sama zgłupiałam do lekarza idę dopiero w piątek troszkę się boję! Czy będąc w ciąży zachorowałam???
  • Witam. Mam pytanko, czy furagin może wpłynąć na wynik testu ciążowego?
  • Witajcie, mam pytanie, czy jest możliwe, by test robiony dwa tygodnie po terminie @ wskazał błędny wynik ? Nie zwróciłam uwagi i nie wiem jaką gwarancję poprawności wyniku dają producenci. Z góry dziękuje za info. Pozdrawiam Małgosia Możemy pomóc Kacperkowi!!!
  • Mam nadzieję, że może ktoś orientuje się w tych sprawach, chodzi mi o wyniki badań z krwi z laboratorium analitycznego (bhch, hormonalne, ale w tym wypadku rodzaj badania nie jest istotny). Jeżeli krew do badania została pobrana 16 grudnia, a przy odbiorze wyników napisane jest, że są to "wyniki do zlecenia nr... z dnia 15.12.2009" to mam to traktować jako błąd, pomyłkę laboratorium? Skoro krew oddawałam 16? Czy nie jest to istotne i może są to zbiorowo wysłane wyniki z tych dwóch dni...
  • Normy beta hCG [mIU/ml] dla pierwszych dni po owulacji (DPO): 10 DPO — 5-50 12 DPO — 10-100 14 DPO — 20-200 16 DPO — 40-400 18 DPO — 70-800 20 DPO — 140-1600 22 DPO — 180-3200 Mój wynik - 2 875 mIU/ml w 19-tym dniu fazy lutealnej (19-ty lub 20-ty dzień po owulacji wg monitoringu). Pytanie: co oznacza tak wysoki wynik?
  • odebralam swoje wyniki badania moczu odczyn zasadowy ciężar wł 1029 nablonki plaskie 1-2 leukocyty pojedyncze w preparacie erytrocyty wyługowane pojedyncze w prep flora bakteryjna liczna obecne kryształy fosforanów bezpostaciowych poj komórki drożdzy zaczynam sie martwić bo dużo tego
  • Witam, odebrałam dziś wynik posiewu z pochwy i może któraś wie, co to może oznaczać. 1.Nie wychodowane drobnoustrojówchorobotwórczych,2flora bakteryjna- liczne formy cylindryczne Gram-dodatnie. 3.nabłonki dość liczne, 4.ukocyty (-) 5. flora fizjologiczna +++ Rozumiem, ze jest ok, tylko co to są te formy cylindryczne??? Do lekarza z tym ide dopiero za tydzień. Może ktoś coś wie na ten temat?
  • Cześć Proszę was serdecznie o pomoc może ktoś się na tym zna. Zacznę od początku dwa lata temu będąc w ciąży miałam podejrzenie cukrzycy pamietam, że po wypiciu glukozy miałam wyniki ok 140 mg/dl . Wynik przekroczył normę tylko nieznacznie, leżałam w szpitalu parę razy zmierzyli mi cukier i to wszystko ani porady diabetologicznej nie miałam ani żadnych zaleceń nic. Teraz po dwóch latach zrobiłam sobie badania kontrolne i wyszedł mi cukier na czczo 105. Lekarz kazał mi zrobić krzywą cukrow...
  • Dzień dobry! Mam 27 lat pół roku temu urodziłam synka,którego karmiłam tylko miesiąć piersią. Dwa tygodnie temu wyczułam guzek w piersi, wczoraj byłam na USG piersi. Wyniki to : w piersi lewej torbiel prosta 3mm, w prawej dwie zmany, jedna bezechowa 5mm/3mm oraz hipoechogenna owalna dobrze odgraniczona 6mm/4mm- wskazana kontrola. Tarczyca o obniżonej echogeniczności. Pytanie co dalej robić?
  • Witam! Własnie odebrałam wyniki i jestem nie co zaniepokojona gdyż 3 wyniki mam podwyższone: MPV 13,3(norma do 13),PDW 20 (norma do 17), P-LCR 50,1 (norma 43). CZy ktos się orientuje co oznaczają ????? i czy jakis wpływ na wyniki mił fakt iz robiłam je w trakcie miesiączki??? Prosze o odpowiedź!
  • Witam! Czy mogę poprosić o interpretację wyniku B-Hcg: 2899. Mnie wychodzi, że to między 2-3 tygodniem jest. Prosze o pomoc bardziej doświadczone koleżanki! Dziękuję z góry!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się