wyniki

(872 wyniki)
  • Moja trzymiesięczna córka słabo przybiera na wadze i często krostki na twarzy. Pani doktor przepisała jej na receptę mleko bebilon pepti i kazała zrobić wyniki. Martwi mnie wysoki poziom PH i niski poziom NEUT. Oto wyniki badań: Mocz: pH- 8,5 NIT- NEGATIVE GLU- NEGATIVE SG- 1,015 BLD- NEGATIVE PRO- NEGATIVE BIL- NEGATIVE URO- NORMAL KET- NEGATIVE WBC- NEGATIVE NIELICZNE NABŁ. PŁ W PREP. WYNIK Z ROZMAZU: LYMPH- 68.1 (46....65) WBC- 9.9 (4.....20) MXD- 12.8 (...
  • Witam, pilnie potrzebuje interpretacji wyniku ponizszego badania corki. . OPIS BADANIA W tylnych okolicach mozgu dominuje po stronie lewej obfita nieregularna czynnosc alfa 9-10 Hz o ampl. do 40mcV, szerzaca sie na sasiednie odprowadzenia lewostronne, z obfitsza przodoglowiu niskonapieciowa czynnoscia beta. Po stronie prawej dominuje czynnosc delta 3 Hz, przewaznie w regularnych seriach o ampl. do 180 mcV, mniej liczna jest czynnosc theta 4 Hz o nizszym woltazu. Reakcja zatrzymania ...
  • Witam, prosze o poradę, zrobiliśmy badanie sików u 6cio miesięczniaka i ciężar właściwy wyszedł 1004, leukocyty w polu widz 5 (norma 0-5) i leukocyty 29,1 (norma 0-20). Pozostałe wyniki w normie. Macie jakieś doświadczenia o czym to może świadczyć? Pozdrawiam -- Ania
  • Moja córeczka odkąd wróciłyśmy ze szpitala strasznie krzyczy. Byłam wszędzie,próbowałam wszystkiego. Ostatnio zrobiłam ogólne badanie moczu . Tylko, że ile lekarzy, tyle diagnoz. Może ktoś miał podobny przypadek. Nasze wyniki. Bakterie- bardzo liczne, leukocyty 3-5. Czy to wskazuje na zapalenie układu moczowego. Bardzo proszę o odpowiedź
  • Co jakiś czas pojawiają się wątki typu "proszę o pomoc w interpretacji wyników....". Nie róbcie tego, bo żadna interpretacja na odległość nie jest wiarygodna. Zawsze trzeba widzieć PACJENTA I WYNIKI a nie opierać się tylko i wyłacznie na cyferkach. Dobrze jest mieć poprzednie wyniki do porównania, poprzednie wyniki innych badań, badać pacjenta, zebrać wywiad. Zdarzają się błędy laboratoryjne, które wykluczają istnienie 2 wyników róznych badań jednoczesnie. I dlatego tego typu prosby są...
  • Proszę o interpretację wyników hormonalnych 4-letniej córeczki: TSH -5,19 (norma 0,27-4,2) FT3 -8,32 (norma 3,1-6,8) FT4 -2,01 (norma 0,932-1,71). Wszystkie wyniki podwyższone. :( Co to może oznaczać? Proszę o odpowiedź.
  • Witam, zaniepokoiły mnie wyniki badań mojej trzymiesięcznej córeczki. Wizytę u lekarza mamy dopiero w środę dlatego chciałabym się tym z Wami podzielić - mam nadzieje,że rozwiejecie mój niepokój. Piszę to, czego jest za dużo lub za mało: NEUT - 14,3% LYM - 72,9% MCH - 29,6 pg MPV - 10,9 fL PDW - 63,2% gran.o jądrze podzielonym - 8% Limfocyty - 84%
  • moj prawie 2 letni synek mila robione EEG,w orzeczeniu napisane"zapis z dyskretnymi cechami nieprawidlowymi w tylnych okolicach,niekiedy rowniez w okolicy czolowej.Do dalszej obserwacji EEG"Syn mial robione EEG w zwiazku z lekami nocnymi,wizyte u neurologa mamy za m-c,a z tego co jest napisane nie wiem czy to wynik ok,czy mam sie martwic?
  • Bardzo proszę o analizę badań 2latka( przyjmuję ketotifen 2 *2,5ml, xyzal-5ml)ma AZS: WBC-6.00 RBC-4.38 HGB-10.8 HCT-34.0 MCV-77.6 MCH-24.7 MCHC-31.8 PLT-219 ASPAT-43 ALAT-35 Jutro mamy umowioną wizytę U LEKARZA ale do tego czasu będę się martwić,że coś nie tak .proszę o odpowiedzi. Dziękuje.
  • Moja 5,5 letnia córka ma wynik wątpliwy w badaniu potu na Nanoduct. Co to oznacza? Czekam jeszcze na wynik kału na stopień strawienia. Czy ktoś się z tym spotkał? Obecnie jest ona pod kontrolą alergologa- ona dała skierowanie na to badanie. Córka ma astmę- ale bardzo łagodną, żadnych alergii. Fakt jest bardzo szczupła, bo jej waga nie przekracza 16 kg, w dodatku moczy się jeszcze w nocy i żadne leki od urologa nie pomagają. Czy to może mieć jakiś związek?
  • Moja córeczka ma 6 tygodni. Przy wypisie po porodzie dostaliśmy zalecenie powtórzenia morfologii. Niepokoją mnie wyniki, bo liczba płytek wynosi 513 tys/microlitr przy normie do 440, a neu% 17,2%, a norma to 35-55. Poza tym nieznacznie przekroczone są normy MCH i RDV, za niska liczba neutrofilów, a eozynofilów i bazofilów za wysoka. W ogóle jakaś kiepska wyszła ta morfologia. Najbardziej martwi mnie martwią jednak te płytki.
  • a juz JUTRO o 11 mam dzwonic i pytac czy cos "wyszło" z wymazu , troche dziwne, tak szybko byłby juz wynik/ zazwyczaj mamy czekaja po kilka dni.sama nie wiem co o tym myslec?
  • witam kilka godzin temu usiadłam przed komputerem i teraz jestem kłebkiem nerwów. Powodem jest wynik morfologii mojej 5 letniej cóerczki a w szczególności: płytki krwi - 477 G/l (norma 150-450) % monocyty - 17,0% (norma 2-7) !!!! liczba monocytów - 1,28 G/l (norma do 0,8) Dodam że badanie robione w zeszłym tygodniu i natychmiast byłam na konsultacji w przychodni, gdzie lekarka prowadząca małą powiedziała że taki wynik nie jest niepokojacy, swiadczy tylko o niedawnej infekcji (f...
  • Jestem zaniepokojona wynikami rozmazu krwi mojej 3,5 miesiecznej Gabrysi co sadzicie o tych wynikach: Neutrolie pałeczkowate 46 norma 0-5 Neutrolie segmentopwane 5 norma 30-50 Granulotycyty zasadochłonne 5 norma 0-1 Monocyty 41 norma 1-8 morfologia krwi wyszla w normie poza MCV 46,3 norma 80-97, RDW 14,7 norma 11,5-14,5 i PLT 573 norma 140-440 a w moczu jest bialko ostrej fazy w normie oraz zelazo 27 norma 50- 156 Prosze pomozcie bo strasznie sie martwie
  • Wiem ze to forum o dzieciach ale nie wiem gdzie się z tym udać do lekarza pojde za tydzien mam 30 lat oto moje wyniki. WBC 5,0 RBC 4,19 HGB13,1 HCT38,6 PLT 275 PCT195 MCV 92 MCH 31,3 MCHC 34 RDW13,9 MPV 7,1 PDW 13,1 LYM 30,7% MON 5,8% GRA 63,5% CHOLESTEROL 168,8 MG/DL CHOLESTEROL HDL 80,2 MG/DL TROJGLICERYDY 53 MG/DL CHOLESTEROL LDL 78 MG/DL GLUKOZA 80 MG/DL KREATININA 0,8 MG/DL MAGNEZ 1,93 MG/DL WAPŃ 8,88 MG/DL NA 140MMOL/L...
  • Wiem wiem, zaraz mnie wyrzucą na zdrowie dziecka ale tam nikt nie odpowiada szybko a ja się trochę denerwuję... Zostawcie tu wątek proszę chociaż na chwilę! Uprzedzam komentarze "idź do lekarza" - idę ale wizyta będzie pojutrze lub jeszcze dzień później (dr była na urlopie i ma jutro podać mi termin)i ja po prostu się martwię Moja 9 letnia córka od jakiegoś czasu narzeka że jest zmęczona nawet w dni kiedy nie ma powodów do tego (śpi ile trzeba, nie ma męczących zajęć) Pobolewa ...
  • Dziecko wiek: rok i 7 m-cy Morfologia krwi: leukocyty 7,1 tys/ul erytrocyty 4,4 mln/ul hemoglobina 11,1 g/dl hematokryt 33 % (L) MCV 75 fl MCH 25 pg MCHC 33,7 g/dl płytki krwi 273 tys/ul RDW-CV 13,8 % PDW 12,3 fl MPV 10,7 fl neutrofile 1,62 tys/ul limfocyty 4,68 tys/ul monocyty 0,62 tys/ul eozynofile 0,16 tys/ul bazofile 0,0 tys/ul neutrofile 22,8 % (L) limfocyty 65,7 % (H) monocyty 8,7 % (H) eozynofile 2,2 % bazofile 0,6 % Żelazo 37,0 ug/dl (L)
  • odebrałam wczoraj wyniki morfo syna (2,5 roku) niepokoii mnie spadek WBC czyli ma 3,24 a normy 4,5-17,5 oraz zbyt wysokie żelazo: syn ma 160 a norma 29-91,00 (je sporo miesa ) wizyta jutro a ja juz schizuje głownie jesli chodzi o krwinki białe (spadek moze oznaczac rowniez ostra białaczke....) czy wg was tez cos nie halo jest z tymi WBC i żelazem (tzn co oznacza spory wzrost zelaza - to ze je miesa za duzo?)
  • Dopiero jutro bede znow z corka u lekarza.Dziecko choruje od niedz.Dwa dni od 39 do 40,03 gorączki.Wczoraj była u lek.Poza wys. gorączka i suchym,ale niezbyt uporczywym kaszlem zadnych innych objawow.Lekarz twierdzi,ze to gardło jednak nie do konca jest pewien czy angina.Osłuchowo o.k.Corka ma migdały duze,czerwone,ale bez nalotow.Zdecydował sie jednak dac Klacid z uwagi na wysoka,uporczywa goraczke,ktora trudno zbic.Dostała tez Aerius bo sa wstepne podejrzenia o alergie.Wskazuj...
  • witam moj syn 7letni zostal skierowany na badania krwi z rozmazem gdyz zglaszalam iz od kilku dni puszcza mu sie krew z osa no i dzis odebralam wynik morfologia jest ok i niebede juz tu pisac ale martwi mnie ten rozmaz?? ROZMAZ MIKROSKOPOWY; pałeczkowate2% norma:3-5 podzielone26% norma:40-60 limfocyty72% norma:35-55 czy ktos sie zna?prosze o odpowiedz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się