wyniki

(2496 wyników)
  • Witajcie, trochę panikuję, bo to moja druga ciąża (pierwszą niestety poroniłam w 7tc - puste jajo płodowe). Mam obawy co do prawidłowości przyrostu bety hcg. 11 dpo =30 mIU/ml 13 dpo = 110 17 dpo = 872 22 dpo = 9761 Czy ten ostatni wynik nie jest zbyt wysoki? Przyrost bety jest chyba zbyt duży? Proszę o odpowiedź, bo wizyta u lekarza dopiero za tydzień (lekarz na urlopie). A trochę się naczytałam o zaśniadzie....
  • kochane, prosze doradzcie mi, co z tymi wynikami obciazenia glukoza po 2h: na czczo 75,7 mg/dl norma 70-99 po 1h 126,4 mg/dl norma do 180 po 2h 138,9 mg/dl norma do 140 wynik po 2h jest doslownie na granicy. lekarka powiedziala, ze miesci sie w normie i narazie nic z tym nie robimy. czy myslicie, ze faktycznie oznacza to, ze nie mam cukrzycy? pozdrawiam
  • Odebrałam dziś wyniki krwi i moczu. Wszystkie wartości są prawidłowe wg. podanych norm za wyjątkiem: mocz - przejrzystość: mętny Były również wyszczególnione osobno trzy wartości, które nie były "przypisane" ani do krwi ani do moczu tj.: nabłonki płaskie: pojedyncze (jednostka w p.w) leukocyty: 0-4 (jednostka w p.w) fosforany bezpost. : nieliczne (jednostka w p.w) Nie wiem czy te trzy powyższe wartości są prawidłowe. Może Wy miałyście podobnie, co mówił lekarz?Ja mam wizytę za 2 tygo...
  • Dziewczyny, Jestem we wczesnej ciąży i odebrałam dziś wynik progesteronu,niestety nie ma norm i nie mam do czego porównać.Wyszło 18,55 ,nie wiem czy to nie za mało czy ok.Nadmienie że hcg robione 13.02 było 107 a robione 19.02 dało wynik 1724 ,więc chyba przyrost ok?
  • hej,mam taki problem w grudniu walczyłam bardzo z grzybicą. Pojechałam raz na izbę przyjęć i tam lekarz zapisał mi 3 globulki Pimafucort. Okazało się to zbyt mało,dlatego jak trafiłam do swojego gina dostałam rp na 6 globulek. Pomogło. W styczniu miałam robioną cytologią,wczoraj odebrałam wynik: Wyszło IIIa : -rozmaz niezbyt czytelny z powodu licznych komorek zapalnych -zmian cytoonk.nie stwierdzono - nie stwierdza sie cech srodnablonkowej neoplazji -inne zmiany zwiazane z zapale...
  • Dzis odebralam wynik, jestem w skonczonym 20 tug i mialam zalecone teraz 50 ml glukozy, a jakby byl zly wynik to po 24 powtorzyc 75 ml.Norma po 50 tce jest do 140 ja mam 147, niewiele a jednak... Zastanawiam sie czy na ten wynik miala wplyw dieta w ostatnich tyg i to ze ostatni tydz bylam mocno przeziebiona, leczylam sie domowymi sposbami jak mleko z miodem, syrop z cebuli( duzo cukru), syripem prenalan gdzie jest glukoza i jem ciagle duze ilosci mandarynek.+ do tego slodycze... Czy moglo wpl...
  • WYNIKI(18)

Witam kobietki :) Bardzo proszę o pomoc w interpretacji mojego wyniku z bety-HCG wynosi ona 2 581,00 Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam ciepło:)
  • od daty kiedy miałam mieć okres minęły 3 tygodnie-beta wyszła mi dziś 2,39,a wczesniejsze badanie robione kkilak miesiecy temu profilaktycznie przy podawaniu antybiotyków dało wynik 0,93.zupełnie nic z tego nie rozumiem-ciąża zaczyna się od wyniku 5,0 ale u nieciężarnych taki poziom HCG też nie jest normalny...?
  • Hej dziewczyny, wczoraj odebrałam wynik moczu w którym wyryto ciała ketonowe 2+, czy powinnam się obawiać? Jestem w 33 tc i mam cukrzyce ciążową a do lekarza dopiero idę w środę. Czy któraś z Was miała taki wynik? szukałam na forum ale interpretacji wyników nie znalazłam. Dzięki śliczne za info
  • Witam! Odebrałam właśnie wyniki moczu. Barwa moczu brązowa , azotany obecne, ciała ketonowe 5mg/dl. Dodam ,że mam nadciśnienie ( utrzymuje się na poziomie 140/90 ) i jestem pod koniec 36 tyg. ciąży. Mój lekarz jest właśnie w trakcie przyjmowania pacjentek , więc nie odbiera telefonu. Czy ktoś może mi podpowiedzieć , o czym świadczą te wyniki. Dziękuję i pozdrawiam . K.
  • Jestem w 25 tc, odebrałam wczoraj wyniki moczu które nie wyglądają za dobrze, nigdy nie miałam problemu z infekcjami układu moczowego, teraz też nic mi nie dolega, nie boli, nie piecze. W badaniu wyszły liczne nabłonki płaskie, leukocyty 8-9 wpw!!, erytrocyty chyba w normie bo 1-2 wpw,liczne bakterie i obfity śluz(!?),pozostałe parametry są w normie, co o tym myślicie? Wizytę u lekarza mam jutro więc pewnie się wszystkiego dowiem, ale zmartwiły mnie te wyniki...
  • Pewnie to co tutaj napiszę dla większości z Was jest oczywistością, ale opiszę co przydarzyło mi się w tym tygodniu. W poprzedni piątek byłam zrobić wyniki ogólne moczu przed poniedziałkową wizytą u lekarza. Kiedy je odebrałam w poniedziałek zrobiło mi sie lekko słabo: białko w moczu, liczne bakterie, leukocyty dużo powyżej normy. Na szczęście lekarz wykazał się zdrowym rozsądkiem i zalecił raz jeszcze wykonanie badania, argumentując, że szczególnie latem, kiedy próbka w laboratorium postoi d...
  • Witam:) mam pytanie do Was - bardziej doświadczonych przyszłych mam:). Trzy dni temu zrobiłam test - pozytywny. Nazajutrz powtórzyłam i również był pozytywny. W czwartek zrobiłam badania hcg z wynikiem 253,60 mIU/ml. Niestety nie zrobiłam wówczas progesteronu. Dzisiaj powtórzyłam badanie hcg 735,50 mIU/ml i progesteron 11,77 ng/ml. W związku z tym, że wizytę lekarską mam dopiero 5 lutego chciałabym się troszkę uspokoić czy te wyniki są w normie? Będę wdzięczna za pomoc:)
  • Cześć Dziewczyny, Pomimo tego, iż w sieci można przeczytać wiele na temat przeżyć związanych z testem pappa i amniopunkcją, postanowiłam jednak opisać również swoją historię, z nadzieją, że przyniesie ona otuchę choć dla niektórych z Was. To moja druga ciąża (mamy już prawie 2 letniego synka). Początkowo była dla mnie lekkim zaskoczeniem, szczerze mówiąc wybierałam się już z powrotem do pracy, ale po krótkiej chwili poukładałam sobie wszystko od nowa i cieszyłam się/cieszyliśmy się z pe...
  • Robiłam badania i widze że nie które parametry nie są w porządku. Do lekarza ide dopiero za 3 tyg,możecie mi coś powiedzieć czy faktycznie są złe czy w miare dobre? Jestem obecnie w 13 tyg ciąży. Przyjmuje Prenatal Classic. WBC 9,9 NORMA 4-10 RBC 4,84 NORMA 4-5 HGB 12,4 NORMA 12-16 HCT 39,3 NORMA 37-47 [u]MCV 81,2 NORMA 84-94[/u] [u]MCH 25,6 NORMA 27-34[/u] MCHC 31,6 NORMA 31-37 RDW-CV 17,2% OB 22mm.
  • Dziś odebralam wynik amniopunkcji, niestety bez konsultacji z genetykiem. Kariotyp został określony jako 46 XX (11) z komentarzem Kariotyp prawidłowy. Martwi mnie ta liczba 11 w nawiasie - czy to jakaś nieprawidlowosc? Nie mogę znaleźć podobnego wyniku w Google, raczej podaje sie 46 xx lub xy tylko. Czy ktoś może sie z czymś podobnym spotkal?
  • cześć, zaczęłam wlaśnie 7 miesiąc ciązy i moje myśli coraz częściej krążą wokół porodu i pobytu w szpitalu. Wyczytałam, że do szpitala do porodu należy zabrać m.in. wyniki badań, w tym koniecznie badania grupy krwi. Problem polega na tym, że jak byłam w 5 miesiącu ciąży, to zmieniłam ginekologa prowadzącego. Obecny lekarz nie zabiera mi wyników badań, tylko się z nimi zapoznaje, poprzedni lekarz wyniki mi zabierał, a jak poszłam powiedzieć, że zmieniam lekarza i poprosiłam o wydani...
  • Proszę o pomoc, przed chwilą odebrałam wyniki badań. W osadzie moczu miałam takie wyniki : Nabłonki płaskie - liczne w polu widzenia Leukocyty- 3-6wpw Kryształy- moczany bezpostaciowe-liczne co to oznacza?
  • witam,odebralam wyniki i kompletnie sie na tym nie znam tsh-3,20 i ft4-13,50,chyba nienajlepsze te wyniki?jestem w 7 tyg
  • Tak na szybko, proszę, nie nie radzę się na forum zamiast isc do lekarza bo wizytę mam na 19. Dziś lecę na wariata do lekarza który mi prowadzi ciążę na nfz, jutro mam prywatną, tak wiec bede miała 2 opinie. Odebrałam wyniki krwi i moczu. Krew ok, mocz - liczne nabłonki płaskie, bakterie , ślad krwi. Z tego co wiem, to jakaś infekcja, tak? Skąd? Dodam że ostatnie badanie we wrzesniu było ok. Ja nie odczuwałam absolutnie zadnych dolegliwosci z tego powodu. Zero bólu, widocznej krwi w mo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się