wyniki

(136 wyników)
  • witam!! Mam taki problem lekarz zlecił mi wykonanie badań podejrzewał obniżony progesteron. Nie umiem sama zinterpretować tych wyników czy ktoś zechciałby rzucić okiem czy są ok? Lekarzowi wysłałam wyniki e-mail ale się nie odzywa,pewnie nie ma czasu za bardzo a ja nie wiem co robić czy jest ok czy zapisać się do jakiego gina na wizytę? Wyniki to: -progesteron 8,89 -prolaktyna 6,33 Ostatnią miesiączkę miałam 29 marca. 14 dnia tego cyklu miałam tem...
  • Czy ten wynik jest tak straszny jak mi się wydaje? Objętość: 1,5 ml Upłynnienie: dobre po 30 min Lepkość: średnia pH: 7,9 Liczba plemników: 97 mln/ml Ruch A: 5% Ruch B: 30% Ruch C: 35% Ruch D: 30% Morfologia: liczba prawidłowych plemników 30% Aglutynacja (+) Erytrocyty - Leukocyty: 0,5 mln
  • Witam! Wczoraj odebrałam wyniki badań hormonów. Niestety w najbliższym czasie nie będę mogła się zobaczyć z moim lekarzem,gdyż jestem za granicą, dlatego Was bardzo proszę kochane forumowiczki pomóżcie mi je zinterpretowaćsmile Testosteron 65 ng/dl (norma 9-103) Progesteron 17,63 (norma dla fazy lutealnej 1,5-20) Prolaktyna 12,68 (norma 5-35) Prolaktyna po MTC 239 (norma 1,9-25). Badania były robione w 34 dc, w cyklu 38 dniowym.Czy na podstawie tych wyników można przypuszczać co moż...
  • witam! jestem po 1 poronieniu i bardzo chciałabym zajść znów w ciąże. 8 tyg po zabiegu łyżeczkowania zrobiłam badania hormonów. jesli któraś z Was zna się na hormonach płciowych bardzo proszę o pomoc w interpretacji. oto one wykonane w 3 dniu cyklu: estradiol - 25 pg/ml (norma 21-251) FSH- 6,51 mIU/ml (norma 3,35-21,63) LH- 3,76 mIU/ml (norma 2,57-26,53) prolaktyna - 47,19 (1,20-29,93) testosteron - 0,48 ng/ml ( norma 0,09-1,09) czy te poziomy mogą świadczyć o jakichś zaburzeniach któ...
  • Odebrałam wynik i mnie przeraził, nie wiem czy słusznie. Pomóżcie dziewczyny, bardzo proszę. Progesteron 0,79 ng/ml Obok jest wypisane coś takiego: faza folikularna 0,2 - 1,5 faza owulacyjna 0,8 - 3,0 faza lutealna 1,7 - 27,0 postmenopauza 0,1 - 0,8 Pomóżcie prosze.
  • zrobiłam sobie badanie prolaktyny w 5 dc, co prawda krwawienie jeszcze bylo (nie wiem czy to cos zmienia, czytalam ze moze podwyzszac) na czczo ok. 7:30 i oczywiscie mialam sie nie denerwowac itd, ale jak na zlosc nie moglam spac w nocy oczywiscie z powodu badania a jak zasnelam w koncu to łagodnie mowiac sen o zabarwieniu erotycznym mnie dopadl a mialam sie nie emocjonowac :D:D:D:D no i jeszcze jak poszlam na badanie to babka nie miala kasy wydac i musialam latac jak opetana i ...
  • Odebrałam wyniki hormonów, ale wizytę u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie. Może ktoś mógłby mi pomóc je ocenić - były robione w 2 dniu cyklu: Estradiol - 35 FSH- 7,80 LH - 7,35 Prolaktyna - 25,70 TSH- 2,00 Testosteron - 55 Mam pewne kłopoty z cyklem - plamienia przed okresem (chociaż poziom progesteronu 7 dni po owulacji jest dobry - ponad 18, a estradiolu 116 - trochę niski podobno), mam też od paru lat mały wyciek z piersi, mocno bolesne piersi przed okresem, możliwe, że ...
  • Odebrałam wyniki badań hormonalnych i obok podane są normy, ale jest jeszcze rozróżnienie na poszczególne fazy. I tak przy badaniu FSH, LH i Estradiol są podane normy dla: 1.fazy folikularnej 2.fazy owilacyjnej 3. fazy lutealnej 4. po menopauzie Badanie robiłam w 11 dniu cyklu, więc z normami, której fazy powinnam porównywać wyniki? Dodam jeszcze, że nie jestem po menopauzie :-) Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie.
  • Właśnie odebrałam wyniki badań i mam prośbę,czy możecie na nie zerknąc: toxoplazmosa gondii IgG ujemny <0.130 IU/mi> z ref: wyn. ujemny <1.0 dodatni<3.0 wątpliwy <1.0-3.0 FSH 7.29 z ref: faza folikularna 12.5-166 srodek cyklu 4.7-21.5 faza lutealna 1.7-7.7 po menopauzie 25....
  • Jak już napisałam w wątku o planowaniu płci dziecka, po kilku miesiącach starań o drugie dziecko, postanowiłam zrobić monitoring cyklu, którego wyniki pokazały ze mam cykle bezowulacyjne co potwierdził ginekolog na zeszłotygodniowej wizycie. Dostałam zlecenie na badania hormonalne FSH i prolaktynę, wyniki są następujące : - FSH 4.60 mlU/ml - prolaktyna 5.16 ng/ml Niestety nie mam nic więcej wpisane tzn tam gdzie jest norma jest puste miejsce. Co te wyniki oznaczają? Wizytę mam w pr...
  • Witam!Dzis odebrałam wynik badania prolaktyny.Wynosi on 379,90 mlU/l przy normie 83-622.Niby ok,ale czy nie lepiej gdy jest nizsza?Staram sie od prawie roku bez skutku,mam plamienia przed @ i krótka fl- 10,11 dni,a nawet 6.Mam zamiar w tym cyklu zrobic jeszcze progesteron.Czy moze byc tak,ze PRL mam w normie,a progesteron za niski?Wydawało mi sie,ze to przez za wysoka prolaktyne inne hormony "wariują".
  • Wyniki męża: objętość ejakulatu: 5,0 ml Liczba plemników w/ml: 15.937.500 Plemniki o prawidłowych ruchach: 14% Plemniki o ruchach nieprawidłowych: 29% Plemników nieruchomych 57 %
  • Bardzo Was prosze o interpretacje moich wynikow badan hormonalnych, o zrobienie ktorych musialam wrecz walczyc z moja lekarka. Niby mam obok wynikow normy, ale jak zaczelam szukac norm w google np. to sa one zupelnie inne i juz sie pogubilam. Moze laboratorium gdzie robilam badania ma "zle" normy? I patrzac na te wyniki nie za bardzo da sie rozszyfrowac jaka to faza. Badania robilam w 16dc, moje cykle sa 25-28 dniowe. FHS - 8.4 mUl/ml LH - 11.1 mUl/ml Prolaktyna - 19.90 ng...
  • Hej dziewczynki .Jednak mój m poszedł na badania po długich namowach i wielu kłótniach .Jednak nie mam możliwości skonsultowania wyników z lekarzem więc Was proszę o pomoc bo sie boję jakie one są a ja nic z tego nie rozumiem .Proszę pomóżcie mi. upłynnienie nasienia:mechaniczne barwa:mleczna zapach: swoisty objętość ejakulatu: 3,5 ml ph : 7,0 min 7,2 ruch plemników po 1 godzinie: typ A : 18 % min. 25 L typ B : 23 % min .25 L typ C : 10 % typ D : 49 % Ruch plemników po 4 godzi...
  • wlasnie mam przed soba swoj wynik,jkao norma podane jest 5-35 a moj wynik to 32,15 wszedzie w necie podane jest ze normajest do 15ng/ml wiec jak ja mam to rozumiec,prosze o interpretacje pozdrawiam
  • dzis odebrałam wyniki progesteronu i wyszło mi 26. czy to świadczy o przebytej owulacji?? Stram sie o dzidzie i cos ostatnio ni emogłam dojsc czy owulacja u mnie wystepuje czy nie. prosze pomozcie. A badanie robiłam 24. stycznia 7 dni po
  • ponieważ nie mogę od roku zajść w ciążę lekarz kazał mi zrobić następujące badania LH i FSH w 3 dc estradiol w 10 dc , progesteron i prolaktynę w 22 dc, czy ktoś mi może powiedzieć czy to są ok terminy...bo jak byłam u innego to kazał mi zrobić wszystkie po owulacji ( której ostatnio nie było :().Robię pierwszą wersje bo to mój nowy lekarz i zobaczymy jak się spisze! a dziś odebrałam wyniki FSH 3, 74 ( norma 2,8-11,3) LH 3,85 ( norma 1,1-11,6)czyli wszystko ok , chyba ?jeśli chodzi o p...
  • Bardzo proszę o komentarz odnośnie moich hormonów. Badanie wykonane 2 dnia cyklu. Fsh 18,6 U/l normy : faza fol-3,5-12,5, faza owul-4,7-21,5 faza lut 1,7-7,7 Lh 9,35 mlU/ml faza fol-2,4-12,6 faza owul-14,0-95,6 faza lut - 1,0-11,4 Estradiol 36,36 pg/ml f.fol 12,5-168 f.owul 85,8-498 faza lut -43,8-211 CZy jest bardzo żle-bo z tego co cztałam wy...
  • Witam, zrobiłam badanie krwi HCG wynik to 16 czy mógłby mi ktoś pomóc w interpretacji tego wyniku. Bardzo proszę o pomoc.
  • Hej, po awarii kompa znowu z Wami. Zrobiłam test na poziom progesteronu, wynik: 73,18 nmol/l ( 23 dc ).Czy któraś wie co to oznacza? Jestem ciekawa a konsultacja z lekarzem dopiero za kilka dni. Pozdrawiam:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się