Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      wyniki

wyniki

(126 wyników)
    • Kto wie, czy w takiej sytuacji operacja jest niezbędna??? Badanie wykonano z powodu bólu szyi a ostatnio drętwieją ręce. Iść do neurologa (ten zlecił badanie, ale wizyta i badanie były robione prywatnie) czy do neurochirurga? Oto wynik: "Badanie wykonano w sekwencji TSE, w obrazach T1-, T2- zależnych, w płaszczyźnie strzałkowej, wieńcowej i poprzecznej, jednofazowo. Zniesiona lordoza szyjna z przeprostem na poziomie C4, C5, C6, zwężeniem światła kanału kręgowego na tym odcinku oraz redukcja...
    • Mój mąż ze wzgledu na zawroty głowy zrobił rezonans głowy. W wyniku ma podane: zmiany neurodegeneracyjne wielkośc 6 mm w płacie czołowym Nie chce iść z wynikiem do neurologa, bo uznał ze nic mu nie jest. Czytając artykuły na ten temat musze chyba stwierdzić że to wcale nie błahostka. Czy ktoś z was miał do czynienia z chorobami otępiennymi diagnozowanymi właśnie poprzez MRI?
    • wynik: ASC-US i czy wierzyć NFZ i wynik powtarzać dopiero za pół roku (zgodnie z zaleceniem)
    • od kilku lat borykam sie z nastepujacymi objawami, wysokie cisnienie jak na 140 na 95 a zawsze byl 100 na 70 kiedys wysoki puls 90ok w spoczynku a zawsze byl 50 bo jetsem sportowcem ciagly stan podgoraczkowy 37,4 codziennie w nocy mam 37 a zwsze byla 36,6 ciagle pobudzenie , brak zmeczenia i potrzeby snu, brak apetytu, refluks, zaparcia, skurcze jelit, napuchniety dol brzucha od zaparcia, slaba reakcja na lewatywy, jem i spie raz na 48 gidzin czyli doba ma u mnie 48h, agresja i lęki, ...
    • Morfologia (C55) LEUKOCYTY 4,2 x10^3/uL 4,0 — 10,0 NEUTROCYTY % ¯ 38,3 % 45,0 — 70,0 LIMFOCYTY % 41,6 % 20,0 — 45,0 MONOCYTY % ­ 10,4 % 3,0 — 8,0 EOZYNOFILE % 2,6 % 1,0 — 5,0 BAZOFILE % ­ 1,2 % 0,0 — 1,0 LUC % ­ 5,8 % 0,0 — 4,0 NEUTROCYTYT ¯ 1,61 x10^3 /uL (38,3%) 2,50 — 5,00 LIMFOCYTY 1,75 x10^3/uL (41,6%) 1,50 — 3,50 MONOCYTY 0,44 x10^3/uL (10,4%) 0,20 — 0,80 EOZYNOFILE 0,11 x10^3/uL (2,6%) 0,04 —...
    • Pisalam na forum "Poronienie", ale nie ma odzewu, moze ktoras z Was mi wytlumaczy co mam rozumiec przez: "fragmenty doczesnej czesciowo z cechami martwicy krwotocznej, kosmkow nie znaleziono" do lekarza pojde dopiero w poniedzialek, pomozecie?
    • Córka miała dodatni wynik Elisa i poszło zecenie na western blot. Wynik miał być dwa dni temu, a dziś miałam po niego dzwonić do szpitala. I co? Wynik jest w trakcie opracowywania... Mam zadzwonić za tydzień! Idzie oszaleć! Ja się denerwuję, dziecko nie jest leczone, no jaja sobie robią! Jakie macie doświadczenie z Sanepidem?
    • hej, czy ktoraś z Was wie może jak odczytać ten wynik? Interent mówi ale nie wiele... a nawet jesl to mi się wydaje że się myli. Wiem że jest on bez znaczenia patologicznego, to raczej moja ciekawość. Spróbujcie rozszyfrować: "w hodowli z metotrexatem znaleziono jedną metafazę 47,XY,+13,+mar(?der6),-21" wiem co znaczą poszczególne oznaczenia tylko w jedną całość tego złożyć nie mogę... swoją drogą, fajna łamigłowka, dobrze się bawiłam.
    • Proszę o radę co byście zrobiły na moim miejscu bo od kilku dni nie mogę przestać myśleć jak można tak było postąpić; Córka(prawie 2 latka) jest pod opieka neurologa- kontrole mamy co 3-m-ce. W lutym dostałyśmy skierowanie na badania , morfologia, żelazo itp. Wyniki do dr odsyłają, kontrolę w maju, doktor do zagląda do wyników i pyta czemu tak późno przychodzimy, bo wyniki są złe. Pisze mi skierowanie na powtórkę do tego samego laboratorium na co jej odparłam że owszem badania z...
    • Odebrałam dziś wyniki, niby część z nich sama sobie przeanalizowałam ale postanowiłam napisać tu, może ktoś bardziej doświadczony powie co nieco, bo lekarz dopiero za 3 tyg. Tak więc WBC 10.3 norma (4.0-10.0) LYM 3.7 (1.0-3.5) MCH 26.6 (27.0-31.0) RDW 14.6 (11.5-14.0) Ob 15 Reszta wyników w normie. Powiedzcie czy jest się czym martwić? Czy lekarz zleci jakieś dodatkowe badania? Z góry dzięki za info :)
    • Robiłam ostatnio córce podstawowe badania w rejonowej przychodni. Skierowanie wystawiła tamtejsza lekarka. Córka uprawia wyczynowo sport, jest pacjentką przychodni sportowej i co pół roku ma mieć robione ogólne badania. Gdy umawiałam się na kolejną wizytę do przychodni sportowej poinformowałam, że niedawno córka miała już robione badania, a pani stwierdziła że nie będziemy w takim razie powtarzać badań tylko trzeba dostarczyć ksero tamtych. Zadzwoniłam do przychodni rejonowej i ...
    • Wprawdzie watek o dotyczacy artykułu o zyciu rodzinnym w Szwecji juz sie pojawił ale mnie zaszokowały wyniki ankiety dołaczonej do artykułu. Wynika z niej iz gdyby Polacy mieszkali w Szwecji to najbardziej przeszkadzałby im brak mozliwosci bicia swoich dzieci. Osłabłam.... Przeklejam wyniki.Stan na godz 18.32; dzien 28.01.12 [b]Czy chciałbyś/chciałabyś wychowywać dziecko w Szwecji? 42% Nie, państwo zbyt mocno ingeruje w sprawy rodzinne. Karanie za małego klapsa to duża przesada (570...
    • wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10926448,WOSP_zebrala_miliony_dolarow__Jak_rosla_Orkiestra_.html Tak patrzę i myślę. Czemu nie jest tak, że co roku więcej? Od czego to wg Was zależało? Mam takie wrażenie, że jednak "chwytliwy" temat danej Orkiestry potrafi podnieść jej wynik a ten mniej "obrazowy" takiego wyniku nie wypracowuje? Pewnie i pogoda ma znaczenie. Sposób realizacji programu w TV też? Co powoduje, że ludzie raz wrzucają mniej, raz więcej?
    • Pierwszy semestr prawie za nami i w zwiazku z tym dyrekcja SP postanawia nagrodzic najlepszych uczniow na polmetku.Nagrodzony moze byc tylko jeden uczen w klasie. Kazdy z nauczycieli/wychowawcow klas powtarza ze w jego klasie jest kilkoro uczniow ktorzy maja srednia wyzsza niz cos tam ale wybrali ta i ta osobe(niekoniecznie z najwyzsza srednia) Okazuje sie ze polowa z nagrodzonych uczniow to dzieci nauczycieli pracujacych w tej szkole. Co Wy na to?Normalne,sprawiedliwe czy jednak niesmaczn...
    • Witam czy zdarzyło się Wam że miałyście złe wyniki lub wasze dzieci by lekarz lub ktoś z przychodni skontaktował się z Wami?
    • Troszkę się : wtryniłam :z tym pytaniem,ale gdzie mam znaleźć wyniki plebiscytu 2008.Miały ukazać się na stronie w połowie stycznia i nie mogę ich znaleźć. A może już ich nie ma i za późno się obudziłam?
    • Statystyczna emama mieszka w wojewodztwie mazowieckim, ale pochodzi też z innych rejonów Polski. W niemal każdym województwie znajdzie się emama. W każdym, poza warminsko-mazurskim. Tam emama nie występuje wcale. Aż 18% emam wyemigrowało zagranicę. Emama zamieszkuje głównie w miastach. 12% mieszka w Warszawie, 28% w innym mieście wojewodzkim, 25% w mieście niewojewodzkim, 18% na wsi. Aż 50% emam ma wykształcenie wyzsze humanistyczne, 21% srednie, 6% emam studiuje, 5% ma doktorat, reszta...
    • jak w temacie.
    • Część Mamusie! Bardzo długo nie było mnie na forum ale wróciłam jak bumerang. W zeszłym tygodniu z zagranicy, po długiej nieobecności wrócił mój mąż. Trochę poszaleliśmy a ja prawdę mówiąc troszkę zgubiłam poczucie czasu. Nie mam pewności czy czasem nie będzie z tego jakiejś kochanej konsekwencji. Już nie bardzo pamiętam jak robiłam testy przed zajściem w ciążę z Oleńką i wtedy kiedy zaszłam...Używałam zawsze testu z dzidziusiem (Quick). PO ILU DNIACH OD UPOJNEJ NOCY MOŻNA ZROBIĆ TE...
    • E'mamy pomocy ... co oznaczaja te wyniki badan toksoplazmozy: 1. TOXO IgM - ponizej 0,55 2. TOXO IgG - 0 IU/ml Pozdrawiam Nika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się