wyniki

(128 wyników)
  • Witam, mam tym razem pytanie z innej beczki - chodzi o wynik USG. Jestem naprawdę zdenerwowana, a mój lekarz przyjmuje dopiero w środę :( nie mam z nim wcześniej kontaktu i nie wiem co robic - dlatego błagam o pomoc. Mam nadzieję, że to tylko przedporodowa panika... W poprzednich badaniach usg zwykle wynikało, że główna dziecka jest o ok. tydzień mniejsza od terminu z OM. Na ostatnim usg wykonanym dokładnie w 38.0 tygodniu wynika, że główka ma rozmiar na 35 tydzień i 1 dzień. Poniżej po...
  • Pani Kasiu, zbadałam krew po 6 tygodniach od rozwiązania: - Hemoglobina z 10,2 do 11,1; - Hematokryt z 30,9 do 35,5 (prawie, prawie); - Erytrocyty z 3,76 do 4,25 (czyli już w normie). Jak Pani ocenia tempo wracania parametrów krwi do normy - czy to szybko, przeciętnie, słabo? Bo osiągnęłam taki wynik siłami natury ;) oraz dietą. I nie wiem, czy odczekać jeszcze chwilę i może wyniki zupełnie się poprawią, bo organizm potrzebuje więcej czasu. Czy jednak suplementować się p...
  • Proszę o ocenę badania biocenozy pochwy: nabłonki - średnio liczne płaskie leukocyty - luźno zalegające całe pole widzenia flora bakteryjna: średnio liczne ziarniaki Gram-dodatnie pałeczki Doederleina (kwasu mlekowego) - liczne Nie wiem, co to za ziarniaki - czy mogą być groźne dla dziecka? Jeśli tak, to czy biec szybko do lekarza, czy zdążę ewentualnie jeszcze je wyleczyć (mogę urodzić już w każdej chwili)? Badania były robione pod kątem porodu w wodzie, czy taki wynik mnie dysk...
  • Bardzo proszę o interpretację posiewu: Nabłonki płaskie liczne Leukocyty 8-10 bardzo liczny lactobacillus (3 pp ??) - nie moge dokladnie przeczytac. Neisseria gonorrhoeae - nie wychodowano Trichomonas Vaginalis - nie wyhodowano Grzybów drożdżopodobnych- nie wychodowano (Nie badano w ierunku bakterii antypowych) Wydaje mi sie, ze na tej podtawie wyniki sa dobre, wiec dlaczego ciagle mam zolte uplawy i czuje dyskomfort podczas stosunku gdyz mam chyba cos kiepsko z nawilzeniem... ba...
  • Odebralam swoje wyniki, lekarz mowi, ze wszystko w porzadku, ale ma to potwierdzic u radiologa, ktory robil usg i do mnie zadzwonic, wiec pytam sie tutaj co mam o tym sadzic (czy to sa wyniki niepokojace czy nie) wielkosc plodu 64mm (12tc+4) NT 2.15mm wiek matki 29 lat ryzyko trisomii 21 po testach z krwi [b]1/1200 [/b](test wykonany w pierwszym trymestrze, 12tc+4) napisane jest, ze naleze do grupy niskiego ryzyka (ale czy jest grupa jeszcze nizszego ryzyka??) zastanawiam ...
  • Witam wszystkich. Byłabym bardzo wdzięczna, jeżeli ktoś podjąłby się interpretacji moich wyników badań.. Wizyta u ginekologa dopiero za miesiąc, a ja jestem trochę spanikowana, przede wszystkim podwyższonymi leukocytami. Czy ktoś kompetentny i pani Ekspert mógłaby ocenić? Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Ciąża I, tydzień 23 Morfologia: Leukocyty 16,00 G/L Erytrocyty 3,68 T/L Płytki krwi 245,9 G/L Hemoglobina 7,37 mmol/L Hematokryt 0,349 L/L średnia objętość krwinki czerwonej 95,0 f...
  • Witam! Jestem w 37 tygodniu ciąży i odebrałam właśnie wyniki wymazu z pochwy. Teoretycznie są dobre (tj. nie wyhodowano Gardanelli vaginalis, patogennej flory, trichomonas vaginalis i grzybów drożdżopodobnych, obecne są natomiast liczne organizmy lactobacillus). Jestem jednak zaniepokojona z dwóch powodów. Po pierwsze: ww. badanie zalecone zostało pod kątem stwierdzenia ewentualnej obecności paciorkowca grupy B, a w wyniku nie ma o tym żadnej wzmianki (badanie zostało przeprowadzone w niewła...
  • Pani Kasiu po badaniu krzywej cukrowej cukier naczczo 101 po 60 min 208 a po 120 min 87 wiem że po 60 min nornma wynosi 140 czy czeka mnie pobyt w szpitalu czy mogę od dziś jakoś zmodyfikowac dietę aby nie pogarszać stanu?? to 29/30 tydz ciązy i bardzo sie martiwe kurcze a tak dobrze szło :(
  • Witam serdecznie, Pani Kasiu mam gorącą prośbę. Męczy mnie cały czas jedna sprawa, mianowicie jak byłam ostatnio u mojej Pani doktór z wynikami badań na posiew a mocz ogólny to okazało się, że wyniki badania ogólnego moczu są jak najbardziej w normie ale za to przy posiewie wyszło, że mocz zanieczyszczony (wyhodowano trzy rodzaje ziarenkowców Gram - dodatnich 10^6 cfu/ml). Pani doktór powiedziała, że nie ma się czym przejmować i że nie będziemy powtarzały badania na posiew bo obie próbk...
  • Pani Kasiu, dziewczyny. W piątek robiłam badanie krzywej cukrowej - 75g glukozy, badanie na czczo i godzine po podaniu "drinka". Wynik jest dziwny... na czczo - 65 (norma 70-110), a po godzinie - 64.... położna w poradni się zdziwiła, ale powiedziała że raczej powtarzać nie będę badania... lekarz powiedział że lepiej tak, niż jakby było powyżej normy... ale jakoś mnie to nie przekonuje... Nie wiem, czy w laboratorium zaszła jakaś pomyłka.. W pierwszej ciąży wyniki były w normie,...
  • Dzisiaj (34 tc) bylam na usg i lekarz stwierdzil, ze glowka jest za duza do calej reszty a wynosi 329 mm. Prosze o odpowiedz czy to jest niebezpiecza wielkosc, czy dziecku cos grozi i czy powinnam sie martwic? Zmierzyl jeszcze AC ktore wynosi 301.1 i jest w normie. Bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam
  • P. Kasiu odebrałam wyniki z posiewu z szyjki macicy i wynik jest zły. I co teraz? powiedzieli mi, że podczas porodu dostanę antybiotyk, ale jak dożylnie? a jeśli będę mieć cesarkę? hm... bardzo proszę o pomoc, z gory dziękuję
  • Witam, Bardzo proszę o odpowiedź: -czy przy ujemnym wyniku testu ciążowego istnieje możliwość, że jednak jestem w ciąży? Mam już 43 dzień cyklu,/najczęściej mam 31- dniowy cykl/ robiłam test ciążowy 2 razy: w 34dniu i w 41dniu cyklu- wynik ujemny. miesiączka nadal się nie pojawia, nigdy nie miałam tak długiego cyklu? dziękuję Małgosia
  • Witam. Czy moge zaufac wynikowi testu ciazowego?Mam 24 lata,ostatnia miesiaczke mialam 21-24 marca,do dzis nie dostalam jeszcze miesiaczki "kwietniowej"!dzis rano zrobilam test ciazowy i wynikiem jest ze jestem w ciazy czy moge potraktowac to jako 100% wynik?Czy moge juz dzis dac nowine mojemu narzeczonemu,czy moze lepiej najpoerw isc na wizyte ginekologiczna.Jestem pierwszy raz w takiej sytuacji.Bardzo prosze o szybka odpowiedz i dziekuje ze istnieje takie forum.Jestescie cudow...
  • Jestem w 37 tc odebrałam właśnie wynik z wymazu z pochwy a wizyta dopiero za 2 tygodnie... jak mam to interpretować??? w warunkach tlenowych wyhodowano; - staphylococcus koagulazowo-ujemny (+) wzrost skąpy - candida albicans (++) wzrost obfity w wrunkach beztlenowych wyhodowano: - beztlenowe pałeczki gram (-) (++) wzrost obfity w warunkach podw. atmosfery co2 : - loctobacillus spp. (++) wzrost obfity
  • IgG 415,5 IgM 0,5
  • Proszę o inf-cję odnośnie moich wyników na toxo IgG ilościowo 177 IU/ml IgM półilościowo 0,52 S/CO Czy wynika z tego że już chorowałam na tą chorobę a teraz jest ok? Dziekuję
  • Pani doktór mam pytanie odnisnie wyników, które niedawno odebrałam. Wyniki dotyczą morfologii. Podaje te, które roznia się od wartosci refer.: WBC - 11,32 MPV - 12,9 %neutrocytów - 73 liczba neutrocytów - 8,26. Czy jest to duzy powod do niepokoju? Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam
  • czy mogłaby Pani zinterpretować moje wyniki, tzn. czy są dobre: 1) pobranie na czczo 89 2) 1 godzine po wypiciu 50 g glukozy 150 3) znow godzina 73 I jeszcze zelazo 12,1
  • Jakis czas temu robilam test na obciazenie glukoza "przypadkowe" wyszlo mi, ze poziom cukru jest zbyt wysoki. Moja gin powtorzyla test na czczo (dwugodzinny) i ten wyszedl dobry (5.6 po godzinie, 4.4 po dwoch godzinach). Stwierdzila wiec, ze nie mamy sie czym martwic, mam sobie wszystko jesc to na co mam ochote itp. Podczas kazdej wizyty robie test na cukier w moczu i to mam zawsze podwyzszone, moja gin nadal twierdzi, ze nie ma powodow do obaw, ale martwie sie, ze skoro odstawi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się