Forum Zdrowie DDA
ZMIEŃ
      wyrzuty sumienia

wyrzuty sumienia

(3 wyniki)
    • Od czasu kiedy zrozumiałam i zaakceptowałam moje "naznaczenie" nauczyłam się patrzeć na siebie i swoje działania nieco z boku. Wiem, że pokrzywdzone dziecko wewnętrzne już zawsze we mnie pozostanie, ale mogę coś dla niego zrobić. Mogę być dla niego dobrym rodzicem i przewodnikiem:) Moje życie dzielę umownie na swój użytek jako "czas ciemności" i "czas światła". Kiedy zaobserwuję w sobie reakcje z czasu ciemności, to zaczynam gadać ze swoimi myślami. Z lekką, ale dobroduszną ironi...
    • NIE(10)

własnie powiedziałam bliskiej osobie NIE! dla wlasnego dobra! czuje sie....dziwnie. nigdy wczesniej przeciez tego nie robilam. zawsze bylo TAK- by kogos nie urazic, 'przypodobac sie', spelnic czyjes oczekiwania. Pojawilo sie wyjscie awaryjne, ktore poprawiloby mi moja sytuacje- mozna by powiedziec, ze wilk bylby syty i owca cala- ale stwierdzilam, ze kategorycznie NIE. w tym momencie sie zastanawiam, czy dobrze zrobilam? serce mowi mi, ze tak, ale czy znow nie dzialam na zasadzie ...
    • witam Wszystkich! Piszę tu po raz pierwszy , ponieważ szukam dla siebe wszelkiej pomocy:-( Moi rodzice są alkoholikami, nie chodzę na żadną terapię, chociaż czuję,żepotrzebuję wspracia psychologa,ponieważ coraz gorzej radzę sobie z pogodzeniem się z sytuacją.Liczę na Wasze rady, w tej kwestii, chodząc na terapie dla DDa Jesteście pewnie bardziej doświadczeni.Moim głownym problemem jest to ,że nie umiem poradzić sobie z ogarniającym mnie żalem, smutkiem i świadomością,że moi rodz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się