zabieg

(13 wyniki)
  • Wczoraj Sissi przeszła zabieg sterylizacji. Wiadomo - martwiliśmy się ale szybko wybudziła się z narkozy. W nocy była niespokojna - a dzisiaj próbuje odsypiać. Zastrzyk przeciwbólowy chyba przestał już działać i biedactwo trochę cierpi. Jutro jedziemy do kontroli i zastrzyk z antybiotykim. Najbardziej żal mi jej, że musi chodzić w kołnierzu - aby nie miała dostępu ozorkiem do rany. No ale musimy to przeczekać, za 10 dni zdjęcie szwów - mamy nadzieję, że wszystko będzie dobrze. P...
  • Witam, mamy następujący problem z moją 6,5 miesiączną labunią. Tydzień temu Zara przeszła zabieg sterylizacji. Mimo, że wcześniej dostawała już głupiego jasia, to tym razem po narkozie czuła się bardzo źle. Więc mieliśmy zarwaną noc, rzyganko i inne atrakcje, na szczęście nie interesowała się kompletnie raną, więc przynajmniej jeden problem odpadł i nie chodziła w kołnierzu. Chyba dwa - może trzy? dni po zabiegu zauważyliśmy pod prawym uchem sklejoną sierść i zgodnie stwierdziliśmy, że...
  • sterylki. siedzę i obgryzam paznokcie.
  • Dzis o 8,30 moja psinka była kastrowana,teraz leży i nie chce ani mu się chodzić,ani pić wody,taki śmutaśny leży:( Czy taki stan długo trwa ? wiem że może być taki "nie nasz" okolo 3 dni,ale serce mi się kraje jak tak spokojnie leży
  • już widać pierwsze efekty, oczywiście te zamierzone :) Buba nie jest już upartym osłem, pożegnaliśmy klekoty i gluty właściwie od razu jak tylko mogliśmy chodzić na dłuższe spacery. Nadal go interesują dziewczynki, o ile są w pobliżu, ale nie próbuje ich dosiadać. Żółty śnieg, owszem do powąchania, ale już nie do lizania, no i wraca natychmiast na komendę. Zostawia żółtą plamę bez żalu. A co ciekawe od kilku dni pies ma czas i ochotę na zabawę na spacerze. Do tej pory zabawa polegała n...
  • Witam. Od jakichs 2 tygodni chyba jest okres cieczek wielu pieskow(suczek), bo kilka pieskow od znajomych wlasnie ma cieczke. Ale do meritum. Od tego czasu spacery z moim psiakiem stalu sie normalnie meka. Ciagnie strasznie na kazdy kawalek trawy i doslownie co pol metra staje i lize trawe. Teraz opanowal taka sztuczke( jak chce polizac trawe to udaje ze sika zebym go nie wolal). Normalnie az boje sie isc z nim na spacer bez smyczy bo wydaje mi sie ze moglby uciec. Czy z waszymi psia...
  • Jak u waszych labków z dysplazją ? Robiliście prześwietlenia i później zabiegi ? W jakim wieku ? U naszej Figi wyszła dysplazja w RTG i badaniu klinicznym, ma niecałe 4 ms i to podobno najlepszy czas na taki zabieg. Jesteśmy zdecydowani prawie na 100% bo gdyby sie odpukać coś działo a nie zrobilibyśmy tego to nawet nie chcę myśleć. Oczywiście włączyło mi się jak zawsze w takich przypadkach podejrzenie że może teraz labkom robi się zabieg taśmowo i może nie jest potrzebny a tylko stanowi...
  • Od momentu odbioru Amber zastanawiam się nad sterylizacją.Ponieważ nie chcemy aby miała młode,to rozwiązanie wydaje się najrozsądniejsze.Nasz weterynarz twierdzi,że powinniśmy to zrobić przed pierwszą cieczką tj.okolo 5 miesiąca. Polegamy na jego zdaniu i pewnie postapimy tak jak sugeruje weterynarz.Ponieważ jednak bardzo boję się o młodą, proszę o rady osoby,które ze sterylizacją przed pierwszą cieczką miały do czynienia.Bardzo dziękuję i pozdrawiam
  • kastracja(14)

Witam wszystkich długo myslałam nad kastracją, w końcu się zdecydowałam.Gold ma 11 miesiecy .Ale przyznam sie szczerze że im blizej terminu tym mam watpliwosci.Czy to normalne? Wiele na ten temat czytałam ,rozmawiałam konsultowałam,i wiecej argumantów przemawia za tym ze powinnam to zrobic.Chciałąbym poznać Wasze opinie na ten temat pozdrawiam
  • witam was serdecznie,mam pytanie odnosnie waszych kochanych labkow.Moj ma 3 msc i zauwazylam ze ma bardzo wrazliwe oczka tzn po spaecrach gdy jest zimno i sobie pobiega to ma bardzo zaczerwienione jedno oczko i opada dolna powieka.Czytalam na ten temat troche i z tego co sie doczytalam to wiem ze labki mają bardzo wrazliwe spojowki i czesto miewaja zapalenie spojowek.Napiszcie prosze jak sobie radzicie w takiej sytuacji ja mojemu robie kompresy ze zwyklej herbaty,pomaga ale dzis po spac...
  • moja niuńka ma właśnie początki urojonej(cycunie jej się powiększyły).miała dopiero dwie cieczki i po każdej występowała urojona.znajomi każą mi ją przeglodzić i chować zabawki ale o to chodzi że ona sama nie chce jeść a zabawkami się w tym czasie nie interesuje(oprócz piłki ją uwielbia).i mam takie pytanko bo nie chce jej znowu faszerować lekami macie jakieś większe doświadczenie i jakieś swoje sposoby jak sobie z tym faktem poradzić(co niektórzy polecają sterylizację ja jej bym ...
  • U mojego Sefirka jest wysokie podejrzenie własnie dysplazji Czy ktos wie dokładnie jak bedzie po operacji no i ile to kosztuje a przede wszystkim jak dbac wtedy o młodego Mam doła :(((
  • Uslyszalam dzisaj ciekawostke- otoz odwiedzila nas szwagierka z synkiem (wlascicleka dwoch labow, dziala w ratownictwie z psami, poswieca im bardzo duzo czasu. psy to chodzace grzecznosci- zazdroszcze...). Nugi wariowal, szalal z dzieckiem, nie sluchal moich komend, podniecenie siegalo zenitu. Troche bylo mi wstyd, chociaz w zasadzie wyluzowana jestem. Wkrotce Nugi bedzie kastrowany, o czym jej wspomnialam, dodajac, ze mam nadzieje, ze sie po zabiegu troche wyciszy. Uslyszalam, ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się