Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      zabieg

zabieg

(122 wyniki)
    • Witam Was serdecznie, chciałam się Wam wyżalić. Właśnie wróciłam od weta i okazało się, że moja 13 letnia suczka ma ropomacicze. Strasznie się obawiam jutrzejszego dnia, sunia jest już wiekowa i zdaję sobie sprawę, że taki zabieg może być dla niej obiążeniem. Nie mam pojęcia jak to przetrzymam. Pocieszam się faktem, że ropomacicze jest otwarte i to pozwoliło nam zareagować w miarę szybko. Nerki są ok. Pocieszcie....czy ma ktoś może sunie, która była w podobnym wieku i wszytsko s...
    • Wiecie moja psinka jest juz po zabiegu. Czuje sie cudownie. Wczoraj co prawda jak to po "głupim jasiu" nie była w formie ale po ok. 4-5 godzinach juz machala ogonkiem i tanczyla "lambade" (jak ja to mowie a jest bokserem). Chcialam Wam wszystkim powiedziec ze doktor J.GARNCARZ jest najwspanialszym doktorem - okulistom jakiego w zyciu spotkalam. Cudowne podejcie do pacjenta jak rowniez do wlascicieli, pelna wyrozumialosc (dodam tez ze jest bardzo przystojny :)- wiadomosc dla kobiet...
    • wet zapewnia, że wykona zabieg jakąś nową metodą, że kicia szybko dojdzie do siebie, dostanie antidotum po wszystkim, po zabiegu nie będzie śladu, ale i tak strasznie panikuję :-( dzisiaj post - głodowanie... pozdrowionka
    • sterylizacji (kastracji?). Jeszcze śpi, próbował wstawać, obsiusiał się. Boję się, bo przypomina mi się operacja wcześniejszego kotka, który nie przeżył operacji nowotworów nerek. Obecny kotek ma tak samo na wpół otwarte oczka...Leki dostał. Czekam aż się wybudzi i nie wiem czego się spodziewać...Nie dostał opatrunku, ale żadnej rany, czy krwi nie widzę.:(
    • Witam Mój piesek dosyć często ma zatkane zatoki przyogbytowe (tzn. co 2-4 miesiące). Ostatnio weterynarz zaproponował nam usunięcie. Mam wątpliwości, czy ten zabieg (pod pełnym znieczuleniem) jest bezpieczny (i konieczny) dla psa? Czy lepiej, jak do tej pory, po prostu chodzić w razie potrzeby na oczyszczenie? Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tej sprawie? Nie chcę niepotrzebnie męczyć zwierzaka, a równocześnie widzę, że każda wizyta na oczyszczanie, też jest dla niego bardzo ...
    • Witam wszystkich, znalazlem ciekawa oferte na czyszczenie zebow u psow i kotow w Towarzystwie Weterynaryjnym w Warszawie. do konca stycznia maja promocje za 100 pln zastanawiam sie czy nie skorzystac, bo mieszkam dwie ulice od kijowskiej i jak sie orientowalem to takie zabiegi kosztuja od 200 w gore. a moj pies najwyrazniej potrzebuje (zapach z pyskach nie do pozazdroszczenia) tyle ze pozostaje jeszcze jedno pytanie...czy takie zabiegi sa bezpieczne? czy moze lepiej zostawic tego psiaka tak...
    • Witam. Dwa dni temu moja kotka miała zabieg sterylizacji. Okazało się już w czasie zabiegu, że kotka jest w rui, chociaż nic na to nie wskazywało. Kotka ponad tydzień temu skończyła ruję. Najwidoczniej zaczynała się kolejna. Jednak już było za późno i lekarz dokończył zabieg. Teraz kotka jest bardzo słaba. Cały czas śpi. Wstaje tylko po to aby się napić i załatwić. Dziś pierwszy raz trochę zjadła. Byłam z nią u weterynarza i dostała dwa zastrzyki- jeden na wzmocnienie, a drugi jakiś z w...
    • kicia śpi, dostała po wybudzeniu antidotum, faktycznie - nie wydaje z siebie jęków, po narkozie chyba nie ma już takiego śladu, ale źreniczki rozszerzone na maksa, więc nie do końca jest ok, ku mojemu zdziwieniu poszła sama do kuwety na siusiu, wierciła się na rękach, wierciła, aż skojarzyam, że chce pochodzić, brzuszek pozszywany, zapadnięty :-( właśnie znowu wstała i próbuje lizać ranę, wet twierdzi, że może.... straszny dzień :-(
    • Jak co roku w marcu (a w niektórych lecznicach już w lutym) rusza W tym linku można znaleźć wszystkie potrzebne informacje i wykaz lecznic, które przystąpiły (bądź przystąpią) do akcji. Gorąco zachęcam! Warto skorzystać :)
    • Cześć, mam problem i potrzebuję informacji, ewentualnie skierowania na jakąś stronę (lub do osoby/miejsca), gdzie mogłabym uzyskać pomoc. Buduję dom na wsi. Blisko Warszawy, ale jednak średnio cywilizowana to wieś, zważywszy na liczbę błąkających się bezpańskich psów. Jeden z takich psów, konkretnie kilkuletnia spora suka, ukochała sobie właśnie mój teren. Nikt (stróż, majster, robotnicy) jej stamtąd nie przeganiał, a wręcz przeciwnie - zaczęto dawać jej jeść, mniej lub bardziej regular...
    • Guz..(7)

Witam.. 1,5 roku temu nasza suczka (obecnie 10 lat) przeszła operacje gdyż cierpiała na ropomacicze. Po zabiegu sunia jak nam sie wydawało była całkiem zdrowa - ma apetyt, lubi zabawy z naszym dzieckiem zachowuje sie jak zdrowy i szczęśliwy pies. Przy codziennym czesaniu od pewnego czsu unikała dotykania miejsc cięcia brzuszka bylam pewna, ze ma przykre wspomnienia po zabiegu. Ale dzisiaj mimo iż sunia broniła sie przed tym wyczesałam i okolice cięcia i wyczułam guz w sutku nasz...
    • Jak to u Was było? Zaobserwowaliście jakieś zmainy u Waszych kotek po zabiegu?Jeśli tak to na lepsze czy.... raczej nie :)
    • Dzisiaj mój kot został wykastrowany. Wczesniej o tym czytałam i wszędzie było napisane że trzeba przez 2 -3 dni podawać mu środki przeciwbólowe i nie podawac przez 12 godz. oprócz wody nic kotu do jedzenia. A tu dziaj lekarz zabronił mi dawać mu jakiekolwiek proszki a jedzenie można mu podawac już jak tylko się obudzi. I jeszcze jedno, podobno nie trzeba podawać mu żadnej karmy dla kastratów, a mężowi wręcz on (lekarz) nakazał że trzeba mu tą karme mieszac z jego wcześniejszą. W...
    • Chciałam się dowiedzieć ile razy powinno się kotce po sterylizacji podać antybiotyk? Czy jedna dawka wystarczy? Weterynarz, który przeprowadził zabieg powiedział, że będę musiała przyjść z kotką co najmniej kilka razy, a ja pamiętam, że kiedyś dowiadywałam się i inny wet twierdził, że jeden raz wystarczy! Zastanawiam się, czy wet nie próbuje naciągnąć mnie na dodatkowy koszt. Dodam, że kotka przeszła zabieg bez komplikacji i szybko dochodzi do siebie, ma 1,5 roku i jest zupełnie zdrowa.
    • Dzisiaj rano moja sunia(dog kanaryjski) zostala wysterylizowana.Nigdy nie sadzilabym ze pies moze sie tak meczyc po takim zabiegu.Oczywiscie lekarz mnie nie uprzedzil.Sunia ma napady leku(z tego powodu ugryzla nawet moja siostre),caly czas sie trzesie.Po prostu KOSZMAR.Dzwonilam do weterynarza i powiedzial mi ze to po Ketaminie.Strasznie mi jej szkoda i zaluje bardzo ze narazilam ja na takie cierpienie.Moze ktos moze mi podpowiedziec jak jej ulzyc oraz jak dlugo obecny stan sie be...
    • Witam. Niebawem (bardzo szybkim niebawem)zamierzam wysterylizowac kotkę.Orientowałam się w cenach zabiegu w warszawskich klinikach - ceny sa wysokie, nawet do 260 złotych. Udało mi się znaleść zabieg w cenie 180 złotych i to była najtańsza opcja - w klinice do której uczęszczamy. Czy komus udało sie może wysterylizowac kotke za mniejsza sume? zalezy mi aby to była sparwdzona klinika? Bardzo prosiłabym o namiar. Dziekuje serdecznie i pozdawiam.
    • Jak wyżej. Bardzo rzadko z domieszką ropy. Najprawdopodobniej jakaś niedrożność kanałów łzowych. Jak wygląda zabieg udrożnienia, jakie powikłania, ile kosztuje...itd? Z góry dzięki za odpowiedź.
    • CZy wiecie gdzie w Krakowie wysterylizowac za darmo lub tanio kotkę? Czy czlonkowie Towarzystwa Opieki Nad zwierzetami maja te usluge bezplatna?
    • Mój dorastający kotek zmienił od jakiegoś czasu zachowanie. Nie interesują już go zbytnio zabawki, chodzi po mieszkaniu, popłakuje, "szuka" czegoś - być może brakuje mu towarzystwa kocurki? Kotek ma około 7 miesięcy, mocz nie ma jeszcze intensywnego zapachu, jeszcze nie oznacza terenu. Doradźcie proszę, czy to już pora na zabieg. Jeśli tak, to w jaki sposób przygotowuje się do niego kotka? (np.czy kot musi być na czczo?) Dziękuje za cierpliwość dla moich pytań na niniejszym forum i...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się