zabieg

(97 wyników)
  • pojechaliśmy w piątek na drugi rtg, w inne miejsce. Jest pięć kamieni :-(. Nie ma na co czekać, jutro ok. 13 zabieg. Trzymajcie kciuki za mojego Biedniuszka!
  • We czwartek zostaly wysterylizowane/kastrowane. Franio juz po przyjsciu szalal jakby nigdy nic a jagusia,biedulka dwa dni dochodzila do siebie. Po zabiegu musiala dostac nawet przyciwbolowy lek,bo skulona biedulka byla. Ona jest ogolnie niedotykalska i wrazliwa, i miauczy gdy tylko sie ja na rece wezmie. Ranki goja sie bardzo ladnie. Pewnie w przyszly weekend pojda sobie kociarki :(
  • Moj maz jest oczywiscie na nie :( Chcialabym, aby ktos mi napisal jak to wyglada w praktyce. Chodzi mi o sytuacje, gdy kot jest w domu po zabiegu, a pozniej jest wypuszczany do swojego naturalnego srodowiska. Moze moj maz da sie przekonac.
  • Moja kotka dziś miała sterylizację, odebrałam ją ok godziny 13 (zabieg był o 10:30) i od tej pory wciaż jest pobudzona, wrecz agersywna (prycha, drapie) gdy probujemy ja przeniesc lub dotykamy jej od pasa w dół, dodatkowo strasznie zawodzi (dodam ze gdy zostaje sama w ciemym pomieszczeniu to sie uspokaja i chyba śpi)i od czasu d czasu drży na calym ciele. Kotka prawie nie wstaje, a jak już to sie zatacza i przewraca,chodzi też do tyłu. Od zabiegu się nie załatwiała, nie chce też...
  • klamka zapadła, wizyta umówiona. Jutro odjajczamy Gadżeta. Niby wiem, że to prosty zabieg, ale się stresuję trochę. Pocieszcie mnie, że słusznie czynię i nie robię zwierzątku krzywdy? 9 miesięcy ma to moje futrzane (nie)szczescie.
  • 1 października kocik miał zabieg kastracji. Widok jak zasypiał , apotem jak się rozbudzał i ledwo chodził był okropny, serce się krajało. Wszystko się pogoiło itd. Kocik lata jak diabeł. Pani weterynarz powiedziała,że 10 dnia trzeba samemu obciąc nitki wystające z "kuperka" po zabiegu. Dziś już jest 15, a ja nie wiem jak to zrobić. Ten diabeł nie da się ruszyć z tamtej strony,zaraz gryzie, zwiewa, drze się. Co robic? dajcie jakąs radę Kochani!
  • Uprzejmie donoszę, iż Fela jest już po zabiegu - odbyło się bez komplikacji (uf, uf) a po godzinie dostałam wybudzonego kotka, wraz z instrukcją obsługi i lekami do domku. W sobotę jedziemy na kontrol, za 10 dni ściągamy szwy, a za trzy tygodnie, mamy się stawić po odbiór wyników histopatologii. Ciekawe czy wejdę? [img]https://img43.imageshack.us/img43/3226/dsc05350l.jpg[/img] Majteczki w kropeczki, ło hohoho :) [img]https://img69.imageshack.us/img69/4395/dsc05354.jpg[/img] Na...
  • Forumowe kciuki by sie przydaly ;-) Odbieram ja o 17,00. Bedzie dobrze. Prawda?
  • na razie jest nieciekawie: Ciciek ma sporą ranę na brzuchu, bo jest tłusty i wetki nie mogły odnaleźć pęcherza. Nie wiadomo jak to się będzie goić :-(. Przywiozłam Go po 17, zatacza się, puszcza pawie i sika krwią. Jest zamknięty w kuchni, stołki powynoszone żeby na nie próbował wskakiwać. Jutro do kontroli, na antybiotyk i leki przeciwbólowe. Biedne moje Kocisko :*. Dziękuję Wam za kciuki i ciepłe myśli, mam nadzieję że już będzie szło ku lepszemu...
  • Daliśmy radę nnaa głodniaka, do 19h okolo 20 odebraliśmy śpiące kocie ;-) Spała okolo 2h a póżniej siusiu i w spacer po mieszkaniu, teraz śpi na kolanach, Ramik w sumie nie zbyt zadowolony powarkuje a my hmm zmeczeni, dobrze ze śpi... jutro i po jutrze na kontrolę skończyło sie na 180zł + 2zastrzyki wyciszające (hormonalne 2x40zł) po pierwszym po 2,5 tyg zaczynła objawiać się rujka... [IMG]http://images50.fotosik.pl/115/2580532c29b9b691med.jpg[/IMG tuż po powrocie z zabiegu [IMG]...
  • Trzeba było jechać z George'em do weta na usuwanie kamienia z zębów. No co robić, pojechało się. Sam zabieg niedługi, miał kocio w tym pyszczydle niezłe paskudztwo, ale dość ładnie dało się posprzątać. Za to narkoza... Łomatko. Kicio dostał zastrzyk przed piątą - zaczął się budzić teraz, jest dziewiąta. Wet uprzedzał, że dwie godziny od powrotu do domu to minimum, a może spać i jeszcze dłużej - aleśmy się już niepokoili potężnie. Leżał sobie bidula w kącie pod kocykiem i tylko co jakiś czas ...
  • Mam dwie kotki i za dwa tygodnie jestem umówiona na sterylizację. Wiem, że nasz kotolog robi bardzo małe nacięcia i zastanawiam się czy w związku z tym kupować im ubranka pooperacyjne. Druga sprawa to czy powinna je zanieść w oddzielnych transporterach? Wet powiedziała, że skoro się lubią o lepiej razem ale ja się boję, że sobie nieumyślne pazurkami mogą zrobić krzywdę.
  • Cóż, niektóre koty jedzą, a inne żrą... moja żre... A za tydzień sterylka i doba bez jedzenia. Na razie to dla mnie niewyobrażalne, kiedy dziś rano kota w oczekiwaniu na mięsko prawie wskoczyła mi na głowę i weszła na deske do krojenia wpychając łeb pod nóż. A ruchy niespokojne i miałki czyniła juz od 6 rano... żebysmy przypadkiem nie przespali pory karmienia. Są jakieś sposoby na oszukanie głodu? Na przetrwanie tego czasu? Oprócz wyprowadzki ;)? Na razie bardziej boję sie tej głodnej doby...
  • kocur ma własnie zabieg wyrywania dwóch ząbków i usuwania kamienia. będzie w pelnej narkozie i nie wiem jak się nim opiekować gdy wroci wieczorem do domu. Pomóżcie bo i tak jestem całą w nerwach co się dzieje z moim Figarem..
  • Nasza wetka przepisala nam Provere, przez trzy dni po jednej tabletce, potem przerwa i znow, zeby mloda przygotowac do sterylki. Wpisalam dzis Provere w google i juz sama nie wiem co myslec po opiniach ktore znalazlam. Ufam naszej pani weterynarz, ale nie wiem juz czy nie robie kotu krzywdy ta Provera? Poradzcie, albo uspokojcie mnie prosze...
  • No właśnie. Jutro na 10 rano - sterylizacja kropki. Dwa razy sterylizowałam kocury ale z dzieczynką??? Co ma z nią zarobić. Wiem, że dostane kot śpiącego jeszcze. Mieszkam na głębokiej prowincji w okresie bezpłatnych sterylek to taśmowo leci i nikt nie bawi się w wybudzanie kota. A w domu? Kaftanik jakiś? Mam kupic czy standardowo daja "razem z kotem? (pewnie nie) Długo na Kicię trzeba uważ&#...
  • Planuję sterylizację kotki. Niestety mam dość napiętą sytuację urlopową w pracy i muszę to zaplanować z głową... Tak z Waszego doświadczenia - ile czasu trzeba po zabiegu "pilnować" kotki? Ile dni jest po zabiegu "krytycznych"? Nie chciałabym bazowac na tym co usłysze od weterynarza, ale na Waszych opiniach z doświadczenia, szczególnie, że sporo z Was ma na koncie wiele sterylek. Z kotem jest mniej problemów jak sądzę... ale o kotach i chalstaniu jajek też możecie wspomnieć :) N...
  • Witam wszystkich! Mam pytanie: moja ponad roczna, niesterylizowana kotka sika gdzie popadnie w rui!! Nie byliśmy do tej pory na zabiegu, bo ruję miała bardzo rzadko (może raz, albo dwa razy na wiosnę) i przechodziła ją dość spokojnie. Niestety od kiedy się ochłodziło chodzi cały czas zakochana i mam już dość! TYm bardziej, że zasikuje nam wszystkie meble:/ Rozumiem, że to problem związany bezpośrednio z tym stanem, że to rodzaj wiadomości dla kocurów. Czy jak poddamy ja sterylizacji, to...
  • No niestety wczoraj byliśmy u weta, bo zauważyłam, że kot wymiotuje suchą karmą, ale te wymioty nie śmierdzą, po prostu tak jak zje tak z powrotem karma wychodzi w stanie nienaruszonym. Myślałam, że jakieś zatrucie czy podrażnienie żołądka, a tu wet zajrzał w pyszczek i mówi, że silny stan zapalny na zębach i dziąsłach (znaczy sporej części już nie ma bo to kot w sile wieku 8 lat:)) kilka połamanych i tam też jakieś poważniejsze zmiany i generalnie większość do usunięcia, bo kot nie może gryź...
  • Pozwólcie, że podzielę się z Wami tym co przechodziłam po sterylce mojej koteńki. Wczoraj w godz.9:00-10:00 miała zabieg. Jak przyjechałam po nią jeszcze spała. Niestety były komplikacje. Miała skurcze, problemy z narkozą, "poplątaną macicę". Przestawała oddychać. Cięcie ma duże, bo jak się nie mylę 3-4 szwy. Wczoraj była w bardzo złym stanie, około godziny 17:30 zaczynała się ruszać. Miała małe wymioty. Ja cała noc prawie nie spałam, bo trzymałam ją na sobie, tylko w taki sposób kocinka mogł...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się