-
zdecydowałam się na zabieg noska Rufiego, w piątek jedziemy usunąć mleczaki i skorygować nosek... ale mam stracha... :( komentarze o lekarzu czytałam, ale jak to często bywa są i pozytywne i negatywne... stwierdziłam że jak jest polecony przez innego lek.wet. to się na niego zdecydowałam, dzisiaj zadzwoniłam i umówiłam wizytę... oczywiście powołałam się na panią doktor ;)
trzymajcie za nas kciuki, ja chyba zwariuję ze stresu...
pozdrawiamy
-
Oj, ta moja malutka zawsze coś "wymyśli" żeby być w centrum uwagi. Miesiąc temu młoda była opuchnięta w pachwinie. Wet podejrzewał ukąszenie owada lub ugryzienie, a właściwie uszczypnięcie przez psa (rany nie było). Miałam robić okłady z altacetu. Tak też robiłam, opuchlizna zeszła, ale pozostał jakby guzek, zgrubienie 2 cm/0,5cm. Lekarka powiedziała, że to może przez jakiś czas się jeszcze utrzymywać. Trzy dni temu młoda nie mogła spać (zawsze bardzo przesypia noc, śpioch jeden, a wtedy całą...
-
Dziewczyny trzymacie kciuki za Fabcię, i przy okazji Lilę. Kurcze Fabcia dziś ma robione oczka, a Lila też ma coś okiem i muszę ją zabrać. Całe oczko ma w ropie i chyba jakiś czort siedzi w oku. Zobaczymy co wyjdzie. Pozdrawiam Ania.
-
Napiszę tylko kilka słów, zabieg poszedł dobrze bez problemów. Lile odebrałam koło 18.30 i było okey do wieczorka późnego puki działały leki przeciwbólowe. Zero wymiotów po narkozie, i spanie na rączkach do 22.00. Przyszła noc i horror, całą noc mnie ścigała, nie wiedziała czego chce, to na balkon, to na rączki, to znowu do pancia do pokoju. Ja oczywiście poszłam spać z nią do innego pokoju. Popiskiwała, no żal mi jej było, ale koło piątej rano miałam dość. Powiedziałam dość, i położyłam się ...
-
są różne a jedną z nich jest dwurzędowość rzęs.
to właśnie powodowalo łzawienie itp u frediego a kanaliki są drożne.
wczoraj wreszcie dotarłam do dr Kiełbowicza (tydzień wcześniej nie dotarłam bo okradli nam auto we Wrocku itd ), udało się, miałam szczęście.
dr usuwał te dodatkowe rzęski ( byly martwe, gorzej by było jakby były wrośnięte).
za 2 tyg kontrola, być może trzeba zabieg " powtórzyć" i tak trzeba zaliczyć z kilka w...
-
W piątek Amber będzie miała zabieg sterylizacji, w związku z tym mam parę pytań. Wet powiedział, że mam przyprowadzić psa do godz. 12.00, będzie miała narkozę, jak uśnie, ja jadę do domu, a jak się wybudzi dzwonią i przyjeżdżam po mała. Mam pytanie, czy lepiej przyjechać jak najwcześniej, czy przed samą 12, jakpies lepiej znosi zabiegi, wcześnie, czy później. Po zabiegu co lepiej dać psu kaftanik, czy kołnierz? Jak jakiś czas temu z powodu rany musiała mieć kołnierz to bardzo z tego powodu ci...
-
Mój piesek ma 2 latka i ma przepuklinę pępkową.Weterynarz zajmujący się moim pieskiem twierdził, że przepuklina ta jest zbyt mała, aby operować.Tymczasem odwiedziłam innego weterynarza i on twierdzi, że musi mieć piesek zabieg. Nie wiem, co robić??Doradźcie proszę.Czy to zabieg bezpieczny dla psa? Boję się, że coś może pójść nie tak.
-
shih tzu !
moja sunia ma ok 2,5 lata
teraz ma pierwszy miot - dwa psiaki
wczoraj o ok 11 mój duży pies zaatakował Lady jak jadła z jego miski,
leciała troszkę krewka ale wyglądało to tak jakby zaraz miało przestać.Musiałam jechać do warszawy i zostawić ją samą w domu. o 16 wróciłam do domu i to co zobaczyłam było przerażające , cała podłoga we krwi . Lady nie wyglądała najlepiej. spakowałyśmy się do samochodu i pojechałyśmy do weterynarza .okazało się że ma złamaną żuchwę ! byłam prze...
-
Moj shih tzu ma 9 miesiecy i podwojne zeby w dolnej szczece
tzn.stale i mleczaki.Teraz chwilowo mieszkam za granica ale w
nastepnym tygodniu jade do Polski i odrazu kieroje sie
weterynarza.Tutaj w niemczech pani lekarz kazala przyjsc pod koniec
9 miesiaca a na poczatku 10.Jesli by zabki same nie powypadywaly to
trzeba bedzie wyrywac.Mam prosbe moze ktos mial podobna sytulacje to
prosze napisac mi jak pieski po takim zabiegu sie czuja.Dziekuje
-
Moje serduszko ma problem z oczkami dolna powieka lekko wywija się
do oka i drażni gałkę, robi się zapalenie. Fałdy skóry na pysiu
uciskają ów nieszczęsną powiekę. Czy któregoś z was psiak miał juz
przeprowadzany taki zabieg? Wie ktoś jak długo trwa leczenie po
zabiegu?
-
Maylo nie chce jeść tak często, z biedą zjada 4 razy dziennie ( czyli zgodnie z tym co piszesz) ale uwierz mi o wiele mniej niż "przepisowe" 110 g. Jego mama ma 6 kg, tato ponad 7...z tabeli wynika, że powinien jeść do 110g...ale niestety mały zostawia jedzonko. Dosmaczam mu zgodnie z zaleceniem weta..jak ma dosmaczone kawałkiem gotowanej marchewki lub ociupiną białego serka je chętnie ale mimo to zostawia jak się naje. Przez ostatnie dwa dni "ważyłam" ile zjada i jest to ok. 70g dziennie. J...
-
co to jest dokladnie i jak to leczyc????? czy musi byc przeprwadzony zabieg czy moze obyc sie bez niego????? bo sa inne sposoby????/
-
Wczoraj nad ranem Misia dostala biegunki, co chwile wychodzilismy z nia na dwor, nie chciala jesc ani pic, zwymiotowala żółtą pianą. Dzisiaj rano byla taka smutna i osowiała wiec mysle sobie ze jedziemy do weta. Ale jak tylko wyszlysmy na dwor to zaczela biegac za ptakami szczekac na inne psy, bawić się patykami, wiec zrezygnowałam. Pochodzilysmy sobie godzinke wrocilysmy do domu to od razu sie najadla i napila. Teraz biega za pilka. Nie wiem czy isc jeszcze do weta czy dac spokoj na razie?? ...