Forum eDziecko eRodzice Samodzielna mama
ZMIEŃ
      zaspokojony

zaspokojony

(6 wyników)
    • Dzisiaj w sądzie dowiedziałam się, że alimenty są na zaspokojenie podstawowych potrzeb uprawnionego? Czyli np. przyjęcie urodzinowe czy inne rozrywki nie są brane pod uwagę. Czy ktoś coś wie na ten temat?
    • Czy ktoś zna odpowiedz na pytanie czy od przyznanych przez sąd alimentów na zaspokojenie potrzeb rodziny nalezy zapłacić podatek..? Almenty są raz już opodatkowane przez osobe która płaci owe alimenty. Są bardzo sprzeczne naten temat opinie. Czy może już ktoś miał podobną sytuacje? Dziękuję i pozdrawiam :)
    • chce zlozyc wniosek o podwyzszenie alimentow (po 4 latach) Czy poza zwiększonymi potrzebami dziecka, argumentem dla sadu jest wzrost dochodu pozwanego? Jak odeprzeć prawdopodobny argument pozwanego ze pomimo wiekszych dochodów, dwoch mieszkan -okolo 100 metrowych, ma zaciagniety kredyt, wyzsze koszty utrzymania, konieczninosc kształcenia (kolejne studia) -na zycie nie zostaje mu prawie nic, a nowa firma jeszcze nie przynosi zyskow, raczej spłaca to w co włozył, mieszka katem u przyjaciół b...
    • Drogie mamy z nerwów nie potrafie sklecić logicznych zdań. Chciałabym się zapytać czy po kolei mam wymieniać na co i ile wydaje miesięcznie na córeczke??
    • Dziś dostałam decyzję o zaliczce na nowy okres zasiłkowy.Ex ma dług w stosunku do dzieci (14tys.zł),ZUS-u (ok.6tys.za FA),UM (ok.7tys.).na decyzji napisali,że komornik ściągnął za ostatnie trzy miesiące kwotę 1500zł,w decyzji doliczono mi to do dochodu rodziny.I pytanie:do kogo trafia ściągnięte alimenty,na spłatę którego wierzyciela?
    • Niedługo zakładam wniosek o alimenty i zastanawiam się czy mogę wnieść o to by eks, który nigdy nie był sądownie zobowiązany do płacenia wyrównał mi alimenty np za ostatnie 6 miesięcy???? NIe dał w tym okresie ani grosza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się