jeepwdyzlu
01.05.24, 11:28
Widzę, że temary głoenie polityczne więc dla odmiany coś motoryzacyjnego. Wróciłem z wakacji na Krecie, 7 dni jeździłem corolka z wypożyczalni. Auto z roku 2023, kombi, mniejsza hybryda 140 koni. Zrobiłem 1500 km. Średnie spalanie 4,2. Na autostradzie przy 120 5. W Heraklionie w korkach ponizej 4. Wrażenia: zaskakująco dobre auto. W kabinie bez porywów, ale intuicyjnie wszystko uruchomiłem włacznie z navi i spotify bez sięgania po książkę. Fotele z przodu minimalnie za krótkie, ale wygodne. Klima wydajna i szybko dmucha zimnym. Porządne zawieszenie, tył lubi zahalasować ale bes skandalu. Napęd - rewelacja. Cisza prawie jak w lexusie (tak do 100km/h, potem szumy z nadkoli). Skrzynia biegów liniowa, motory niesłyszalne. Jeździ się bardzo zrelaksowanym i przyjemnie. Auto teoretycznie nudne i bez wyrazu jest moim zdaniem produktem wręcz perfekcyjnym w stosunku efekt/cena. Mam w garazu auta lepsze ale jednak duuuzo droższe. Powiem Wam że jestem zdumiony jaki toyota zrobiła postęp. To auto ma naprawdę kilka i to niewielkich wad. A jak widzę - nowe można kupić za niewiele ponad 100 tys. Nie żebym kogoś namawiał, ale każdy z Was codziennie widzi mnóstwo corollek - wiedzcie, że to naprawdę bardzo bardzo dobre auto.
Pozdrawiam
Jeep