new_woman 14.02.05, 12:33 U dealera zaproponowano mi ubezpieczenie nowego samochodu w Allianz. Dotychczas miałam w PZU. Podobnież to w Allianz jest korzystniejsze. Proszę o Wasze opinie:) Link Zgłoś Obserwuj wątek
apodemus Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 14.02.05, 13:13 Kupujesz Renault? :-) Mam w Allianz i jest OK. Póki co bez problemów. Poprzednie autko ubezpieczałem w PZU ale nie mam zaufania do tej firmy i chętnie zmieniłem na inną przy zakupie mojej Megi. Link Zgłoś
zielony_listek Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 03.06.05, 20:09 Kilka szkód likwidowałam w PZU i przyznam, że są jak urząd: straszna biurokracja (czułam się nie jak klient, który im płaci kasę, ale jak petent którego łaskawie obsługują) i jak cos nietypowego, wymagającego szczególnego potraktowania to się dłuży (np. na regres czekałam pół roku, a to przeciez w ich interesie odzyskać pieniądze, bo dla mnie to i tak było bezgotówkowo). Natomiast faktem jest, że w moich przypadkach w PZU wyceniali rzetelnie i nie robili kłopotów z wypłatą. Od 2 lat jestem w Alliansie ale nic nie likwidowałam. (Przeszłam bo PZU zrobiło zmianę warunków na pakiet, a teraz z kolei Alianz na kolejny rok nie da pakietu (bo na piąty rok nie dają), więc znowu będę szukać :- ). Pozdrawiam zielony_listek Link Zgłoś
woman29 Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 14.02.05, 13:31 Mam ubezpieczenie w Allianz, jako nie mialam znizek wiec wiadomo piewrsza polisa jest zawsze najdrozsza, pozostali konkurenci Allianza mieli duzo drozsze polisy.MAm nadzieje ze w razie - odpukac-szkody nie bedzie korowodow jak np. w PZU ktorego nie dzierze. Link Zgłoś
piotrpilinko Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 03.06.05, 17:59 Mi zaproponowano w salonie Allianza (ale też mogłem wybrać PZU - co skwapliwie wybrałem). Jakiś czas później miałem małe zarysowanko z mojej winy (które jednak zostało drogo wycenione przez ASO) - nie było problemów z PZU - po prostu pojechałem do centrum likwidacji szkód, swoje odstałem - wymęczyłem bezgotówkową likwidację szkody (i tak dziwnym trafem pieniądze trafiły do mojego mieszkania przez listonosza) - po godzinie miałem oględziny i tyle. Więcej korowodów nie pamiętam - oddałem auto do naprawy i po 7 dniach odebrałem... Link Zgłoś
polokokt Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 14.02.05, 14:24 jak kupywalem VW Polo to tez ubezpieczylem w promocji w Allianz i jestem bardzo zadowolony. Po kolizji bylo zero problemu z naprawa i juz po tygodniu odebralem samochod z warszatatu (rozliczenie bezgotowkowe, pomiedzy Allianz a serwisem). Koszt naprawy to 4 tys PLN a polisa w nastepnym roku wzrosla o 200PLN (wlasciciel ponizej 25 lat). Jednym slowem: "polecam" Pozdrawiam Link Zgłoś
qrakki999 Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 14.02.05, 14:42 Kupując auto otrzymałem polisę "w cenie" właśnie w Allianz. Obecnie znow skorzystałem z pakietu w Allianz. Cena atrakcyjna względem innych ubezpieczalni (ok. 10% mniej, niz to co oferowali mi inni). Nie wiem jak z wypłatami itp. Bo nie miałem żadnej szkody (odpukać). pzdr Q Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 14.02.05, 14:51 Ja mialem szkode, bo mi gosciu wymusil, i wyplacili pieniadze na oswiadczenie sprawcy. Po tym tezsie tam ubezpieczylem, a okazalo sie ze fordy maja taniutkie OC. 1800 PZU, 1200 Allianz w moim przypadku. Link Zgłoś
new_woman Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 14.02.05, 16:00 Ja kupuje Forda i tam poprostu współpracują z Allianzem dlatego właśnie mi to zaproponowali. Poza tym dealer mówił coś, że w Allianzie jest dwunastomiesięczna gwarancja ceny czyli jeżeli mi ukradną samochód np. za 10 miesięcy to wypłacą mi tyle ile był warty jako nowy samochód. Poza tym w tamtym roku miałam wypadek i byłam wtedy ubezpieczona w PZU. Strasznie się do nich zraziłam, bo żeby uzyskać odszkodowanie to musiałam się tam sporo nachodzić; a dodam że wypadek nie był z mojej winy. Dzięki za wszystkie opinie:))))) Link Zgłoś
qrakki999 Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 14.02.05, 16:06 new_woman napisała: Poza tym dealer mówił coś, że w Allianzie jest > dwunastomiesięczna gwarancja ceny czyli jeżeli mi ukradną samochód np. za 10 > miesięcy to wypłacą mi tyle ile był warty jako nowy samochód. > Q: To fakt i jeden z ważniejszych pkt. umowy. Obysmy tylko nie musieli sie o jej zaletach przekonywać. pzdr Q Link Zgłoś
radekw11 Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 23.05.05, 17:52 Allianz złodzieje. Ubezpieczylem tam samochod na 30 tys. po kradziezy mojego auta i załatwieniu wszystkich formalnosci " dużo papierków " , mieli mi wyplacic 28 tys . czekałem 2 tygodnie na przelanie pieniedzy i wreszcie sie doczekalem ale jakie moje zaskoczenie było kiedy na koncie zamiast 28 tys wplacili mi 25 tys. jak zadzwonilem to powiedzieli ze 28 tys to wartosc rynkowa a od tego jesze odliczyli sobie 10%. h.. i tyle Link Zgłoś
dorota356 Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 25.05.05, 21:11 nie wykupiłeś udziału własnego w kradzieży pojazdu który wynosi właśnie 10%,składka była nizsza i odszkodowanie także.Czasami nie warto oszczędzać a należy czytać warunki ogólne Link Zgłoś
j_jola Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 03.06.05, 13:40 Ja miałam podobna sytuacje ale z lokalem , tez jestem tego zdania ze to złodzieje Link Zgłoś
iberia29 Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 03.06.05, 13:45 czy mozesz jakos uzasadnic swoja opinie? Link Zgłoś
x-darekk-x Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 14.02.05, 16:20 ha, a mnie zaproponowano dokladnie odwrotnie. przy zakupie nowego auta dostalem pakiet w allianz, ale po dwoch latach namowiono mnie do przejscia do pzu na lepsze warunki. :) Link Zgłoś
qrakki999 Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 14.02.05, 16:30 x-darekk-x napisał: > ha, a mnie zaproponowano dokladnie odwrotnie. przy zakupie nowego auta dostalem > > pakiet w allianz, ale po dwoch latach namowiono mnie do przejscia do pzu na > lepsze warunki. :) > > Q: To zapewne zależy od umów diler-ubezpieczalnia. Podam mały przykład. Mój diler i Allianz daja takie warunki w pakiecie, że wyszło mi, iż mógłbym ubezpieczyć swoje auto na 2 lata za ta samą kwote co kolega na rok u siebie (tez pakiet ale inna ubezpieczalnia i inna marka). Oba auta wycenion podobnie (róznica 500 zł). Chodzi oczywiście o pakiet AC, OC, NW, ZK. pzdr Q Link Zgłoś
edek40 Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 23.05.05, 18:00 Mnie Allanz probowal odkupic od Warty. Dali takie same warunki bazowe, wiec ich olalem, bo w Warcie mam kontynuacje, a w Allianz dopiero bede mial... Posrednik namawial mnie do zmiany samochodu. Bo Allianz zrobil sobie kategorie samochodow i moja mazda jest w 4 (na piec) czyli bardzo drogiej. Moge sobie wyobrazic tego typu rozwazania w przypadku AC, ale ja pytalem tylko o OC. Po dluzszej rozmowie wyszlo, ze w tym OC jest jakby AC. Bo posrednik to klasyfikowanie wyjasnial w ten oto sposob, ze moj samochod ma drogie czesci, a szkode moze spowodowac tani maluch z niska skladka. Wiec niby z czego ma mi wyplacic ubezpieczenie Allianz. No chyba z mojej OC, nie? Najfajniejsze jest to, ze oczywiscie, jak wszyscy, zachowuja durna klasyfikacje zalezna od pojemnosci silnika i do tego dodaja te przeliczniki na marke auta. Co wiecej, postednik stwierdzil, ze jak lubie japonskie auta to moge sobie toyote lub nissana kupic, bo one sa w II grupie. Ciekawe dlaczego? Bo czesci to one nie maja wyraznie drozszych. Caly czas szukam ubezpieczyciela, ktory zgodzi sie ubezpieczyc mnie od skutkow ubezpieczania sie. Na razie bezskutecznie... Link Zgłoś