Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada???

14.02.05, 12:33
U dealera zaproponowano mi ubezpieczenie nowego samochodu w Allianz.
Dotychczas miałam w PZU. Podobnież to w Allianz jest korzystniejsze.

Proszę o Wasze opinie:)
Obserwuj wątek
    • apodemus Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 14.02.05, 13:13
      Kupujesz Renault? :-)
      Mam w Allianz i jest OK. Póki co bez problemów.
      Poprzednie autko ubezpieczałem w PZU ale nie mam zaufania do tej firmy i
      chętnie zmieniłem na inną przy zakupie mojej Megi.
      • zielony_listek Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 03.06.05, 20:09
        Kilka szkód likwidowałam w PZU i przyznam, że są jak urząd: straszna
        biurokracja (czułam się nie jak klient, który im płaci kasę, ale jak petent
        którego łaskawie obsługują) i jak cos nietypowego, wymagającego szczególnego
        potraktowania to się dłuży (np. na regres czekałam pół roku, a to przeciez w
        ich interesie odzyskać pieniądze, bo dla mnie to i tak było bezgotówkowo).

Natomiast faktem jest, że w moich przypadkach w PZU wyceniali rzetelnie i nie
        robili kłopotów z wypłatą.

Od 2 lat jestem w Alliansie ale nic nie likwidowałam.
        (Przeszłam bo PZU zrobiło zmianę warunków na pakiet, a teraz z kolei Alianz na
        kolejny rok nie da pakietu (bo na piąty rok nie dają), więc znowu będę szukać :-
        ).

Pozdrawiam
        zielony_listek
    • woman29 Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 14.02.05, 13:31
      Mam ubezpieczenie w Allianz, jako nie mialam znizek wiec wiadomo piewrsza
      polisa jest zawsze najdrozsza, pozostali konkurenci Allianza mieli duzo drozsze
      polisy.MAm nadzieje ze w razie - odpukac-szkody nie bedzie korowodow jak np. w
      PZU ktorego nie dzierze.
      • piotrpilinko Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 03.06.05, 17:59
        Mi zaproponowano w salonie Allianza (ale też mogłem wybrać PZU - co skwapliwie wybrałem). Jakiś czas później miałem małe zarysowanko z mojej winy (które jednak zostało drogo wycenione przez ASO) - nie było problemów z PZU - po prostu pojechałem do centrum likwidacji szkód, swoje odstałem - wymęczyłem bezgotówkową likwidację szkody (i tak dziwnym trafem pieniądze trafiły do mojego mieszkania przez listonosza) - po godzinie miałem oględziny i tyle. Więcej korowodów nie pamiętam - oddałem auto do naprawy i po 7 dniach odebrałem...
    • polokokt Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 14.02.05, 14:24
      jak kupywalem VW Polo to tez ubezpieczylem w promocji w Allianz i jestem bardzo
      zadowolony. Po kolizji bylo zero problemu z naprawa i juz po tygodniu odebralem
      samochod z warszatatu (rozliczenie bezgotowkowe, pomiedzy Allianz a serwisem).
      Koszt naprawy to 4 tys PLN a polisa w nastepnym roku wzrosla o 200PLN
      (wlasciciel ponizej 25 lat). Jednym slowem: "polecam"
      Pozdrawiam
    • qrakki999 Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 14.02.05, 14:42
      Kupując auto otrzymałem polisę "w cenie" właśnie w Allianz.
      Obecnie znow skorzystałem z pakietu w Allianz. Cena atrakcyjna względem innych
      ubezpieczalni (ok. 10% mniej, niz to co oferowali mi inni).

Nie wiem jak z wypłatami itp. Bo nie miałem żadnej szkody (odpukać).
      pzdr
      Q
      • tiges_wiz Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 14.02.05, 14:51
        Ja mialem szkode, bo mi gosciu wymusil, i wyplacili pieniadze na oswiadczenie
        sprawcy. Po tym tezsie tam ubezpieczylem, a okazalo sie ze fordy maja taniutkie
        OC. 1800 PZU, 1200 Allianz w moim przypadku.
    • new_woman Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 14.02.05, 16:00
      Ja kupuje Forda i tam poprostu współpracują z Allianzem dlatego właśnie mi to
      zaproponowali. Poza tym dealer mówił coś, że w Allianzie jest
      dwunastomiesięczna gwarancja ceny czyli jeżeli mi ukradną samochód np. za 10
      miesięcy to wypłacą mi tyle ile był warty jako nowy samochód.

Poza tym w tamtym roku miałam wypadek i byłam wtedy ubezpieczona w PZU.
      Strasznie się do nich zraziłam, bo żeby uzyskać odszkodowanie to musiałam się
      tam sporo nachodzić; a dodam że wypadek nie był z mojej winy.

Dzięki za wszystkie opinie:)))))
      • qrakki999 Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 14.02.05, 16:06
        new_woman napisała:

Poza tym dealer mówił coś, że w Allianzie jest
        > dwunastomiesięczna gwarancja ceny czyli jeżeli mi ukradną samochód np. za 10
        > miesięcy to wypłacą mi tyle ile był warty jako nowy samochód.
        >
        Q: To fakt i jeden z ważniejszych pkt. umowy. Obysmy tylko nie musieli sie o
        jej zaletach przekonywać.

pzdr
        Q
        • radekw11 Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 23.05.05, 17:52
          Allianz złodzieje. Ubezpieczylem tam samochod na 30 tys. po kradziezy mojego auta i załatwieniu wszystkich formalnosci " dużo
          papierków " , mieli mi wyplacic 28 tys . czekałem 2 tygodnie na przelanie pieniedzy i wreszcie sie doczekalem ale jakie moje
          zaskoczenie było kiedy na koncie zamiast 28 tys wplacili mi 25 tys. jak zadzwonilem to powiedzieli ze 28 tys to wartosc rynkowa a
          od tego jesze odliczyli sobie 10%. h.. i tyle
          • dorota356 Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 25.05.05, 21:11
            nie wykupiłeś udziału własnego w kradzieży pojazdu który wynosi właśnie
            10%,składka była nizsza i odszkodowanie także.Czasami nie warto oszczędzać a
            należy czytać warunki ogólne
          • j_jola Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 03.06.05, 13:40
            Ja miałam podobna sytuacje ale z lokalem , tez jestem tego zdania ze to
            złodzieje
            • iberia29 Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 03.06.05, 13:45
              czy mozesz jakos uzasadnic swoja opinie?
    • x-darekk-x Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 14.02.05, 16:20
      ha, a mnie zaproponowano dokladnie odwrotnie. przy zakupie nowego auta dostalem
      pakiet w allianz, ale po dwoch latach namowiono mnie do przejscia do pzu na
      lepsze warunki. :)
      • qrakki999 Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 14.02.05, 16:30
        x-darekk-x napisał:

> ha, a mnie zaproponowano dokladnie odwrotnie. przy zakupie nowego auta
        dostalem
        >
        > pakiet w allianz, ale po dwoch latach namowiono mnie do przejscia do pzu na
        > lepsze warunki. :)
        >
        >
        Q: To zapewne zależy od umów diler-ubezpieczalnia. Podam mały przykład. Mój
        diler i Allianz daja takie warunki w pakiecie, że wyszło mi, iż mógłbym
        ubezpieczyć swoje auto na 2 lata za ta samą kwote co kolega na rok u siebie
        (tez pakiet ale inna ubezpieczalnia i inna marka). Oba auta wycenion podobnie
        (róznica 500 zł). Chodzi oczywiście o pakiet AC, OC, NW, ZK.

pzdr
        Q
    • edek40 Re: Ubezpieczenie w Allianz - czy ktoś posiada??? 23.05.05, 18:00
      Mnie Allanz probowal odkupic od Warty. Dali takie same warunki bazowe, wiec ich olalem, bo w Warcie mam kontynuacje, a w Allianz dopiero bede mial...

Posrednik namawial mnie do zmiany samochodu. Bo Allianz zrobil sobie kategorie samochodow i moja mazda jest w 4 (na piec) czyli bardzo drogiej. Moge sobie wyobrazic tego typu rozwazania w przypadku AC, ale ja pytalem tylko o OC. Po dluzszej rozmowie wyszlo, ze w tym OC jest jakby AC. Bo posrednik to klasyfikowanie wyjasnial w ten oto sposob, ze moj samochod ma drogie czesci, a szkode moze spowodowac tani maluch z niska skladka. Wiec niby z czego ma mi wyplacic ubezpieczenie Allianz. No chyba z mojej OC, nie? Najfajniejsze jest to, ze oczywiscie, jak wszyscy, zachowuja durna klasyfikacje zalezna od pojemnosci silnika i do tego dodaja te przeliczniki na marke auta. Co wiecej, postednik stwierdzil, ze jak lubie japonskie auta to moge sobie toyote lub nissana kupic, bo one sa w II grupie. Ciekawe dlaczego? Bo czesci to one nie maja wyraznie drozszych. Caly czas szukam ubezpieczyciela, ktory zgodzi sie ubezpieczyc mnie od skutkow ubezpieczania sie. Na razie bezskutecznie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka