Dodaj do ulubionych

Balsam do ciała -skóra bardzo sucha

28.06.15, 18:13
Dziewczyny czy możecie mi polecić dobry,sprawdzony balsam do bardzo suchej skóry,który ma konsystencję kremową,nie lejącą,szybko się wchłania,nie pozostawia tłustej warstwy i ładnie pachnie?Przetestowałam Emolium, Oilatum i Mixa ale wszystkie wchłaniały się dość długo i cały czas czułam taką lepką warstwę na skórze.
Obserwuj wątek
    • rotkaeppchen1 Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 29.06.15, 09:06
      Skore najlepiej nawilzac od srodka a od zewnatrz nie wysuszac. Pic duzo wody i jesc duzo zdrowego tluszczu (wszelkie oleje, poza palmowym). Do mycia uzywac tylko naturalnych kosmetykow a i to nie codziennie. Ja na codzien rece i nogi myje woda, do reszty ciala uzywam naturalnych kosmetykow. Rece i nogi szoruje raz w tygodniu naturalnym peelingiem :-) Odkad tak robie, w ogole nie musze niczym smarowac. Jezeli jednak u ciebie problem jest powazny, uzylabym naturalnego olejku arganowego.
    • mama_stasia35 Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 29.06.15, 10:40
      Niech pani spróbuje zakupić w aptece Balsam Hydrain 3 Hialuro - dodatkowo jest on hipoalergiczny i można go stosować także do rąk . Często w SuperPharm są promocje na Dermedic :) Ja jestem absolutną fanką preparatów tej firmy :)
      • metamorphosis4 Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 15.09.15, 12:26
        Też się kiedys skusiłam na Dermedic. Po otwarciu pokryl sie w pudełeczku pleśnią. W życu nie widziałam niczego obrzydliwszego, a uzywałam kremy z różnej półki (również te najtańsze i nieapteczne). Nikt mnie nie przekona do ponownego zakupu czegos podobnego. Nie wiem w jakich warunkach oni te preparaty produkują, ale na pewno nie sa one zbyt higieniczne. Krem kupowałam w promocji w SuperPharm i potem eksedientka przyznała, że zdarzały sie już podobne reklamacje. Brrr...
    • biedronka2only Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 31.07.15, 01:38
      zobacz sobie linię produktów Oeparol Hydrosense lub Balance. W Balance masz balsam do ciała. On ma właśnie konsystencję coś jakby kremu. Można go kupić w tubce 200 ml.
    • ignaaaaaaaaasiak Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 25.08.15, 21:34
      dove jest spoko, świetnie nawilża skórę z rtym, ze się srednio wchłania
    • ekspert_coco-time Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 27.08.15, 10:28
      Witam,
      cechą balsamów do pielęgnacji skóry bardzo suchej jest ich bogata konsystencja i przy tym również warstwa ochronna, która pozostaje na powierzchni skóry. Nie bez potrzeby są tak skonstruowane, ponieważ przy skórach bardzo suchych dużym problemem jest utrata przeznaskórkowa wody, tak więc aby ją ograniczyć musimy skórę zabezpieczyć z zewnątrz. Polecam stosowanie takich produktów po kąpieli i na noc jeżeli warstwa produktu nie daje komfortu w dzeń. Warto również przemasowywać skórę na takim produkcie, dzięki czemu preparat się będzie lepiej wchłaniał, a przy tym również pobudzamy skórę do regeneracji. Z konkretnych produktów polecam Mleczko Ella Bache Creme de Lait Hydratante.
      Pozdrawiam
      Sylwia Dzierżyc
    • orriona Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 27.08.15, 22:04
      Ja używam balsamu do ciała z serii Grecka Oliwka od Korany. Dzięki temu że zawiera wyciąg z oliwy z oliwek bardzo silnie i długotrwale nawilża skórę, także szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy. Myślę, że powinien Ci się spodobać ;)
      • k1234561 Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 28.08.15, 06:37
        Serdecznie Wszystkim dziękuję za pomoc.Będę wypróbowywać polecane produkty,może wreszcie trafię na ten jeden jedyny.
        • kasiaa_27 Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 06.09.15, 18:14
          Masło do ciała The Body Shop. Najlepszy z najlepszych pod względem konsystencji zapachów on i rezultatów
    • szarlotka021 Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 11.09.15, 15:32
      Od lat stosuję intense repair body lotion - intensywnie regenerująca emulsja do ciała do skóry bardzo suchej (z czerwoną nakrętką) firmy Neutrogena. Jest najlepsza. Inne balsamy, kremy, mleczka czy masła nie dają takiego nawilżenia i komfortu. Próbowałam innych specyfików, ale tylko ta emulsja Neutrogeny sprawdza się w moim przypadku.
      • wiosna88 Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 14.09.15, 08:53
        Od kilku lat - Biotherm OIL THERAPY, BAUME CORPS. Kupuję tylko w wersji 400ml , dosyć to drogie , ale wydajne. Ostatnio zaszalałam i CHANEL krem do ciała, dla zapachu. Ale mój BIOTHERM lepszy. Serdeczności
    • metamorphosis4 Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 15.09.15, 12:39
      The Body Shop maslo do ciała. Podobno do najbardziej suchej skóry jest to o zapachu Mango, ale ja wcześniej używałam beżowe - Karite i bylo przecudowne, a zaznaczę, że moja skora jest mega sucha.
      Pani ekspert ma rację - jeśli cos wchłania się bez śladu i szybko, to nie ochroni suchej skóry należycie. Niestety coś za coś.
      Z doświadczenia powiem, że przez długi czas używałam do ciała mleczko granatowe Nivea i dodawalam do każdej porcji nieco oleju arganowego. Dzialało niewiarygodnie. Żadnego oleju nie powinno sie stosowac solo, bo efekt będzie przeciwny do zamierzonego, no chyba, że nakładamy go na mokrą po kąpieli skóre. Jednak moim zdaniem najlepiej jest własnie domieszać olej do balsamu i moim zdaniem nie jest wówczas aż tak bardzo ważne jaki balsam stosujemy, bo olej wykona całą robote i tak :)
    • grimess Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 17.09.15, 14:05
      najlepsze są z The Body Shop
    • pandem-onium Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 17.09.15, 15:55
      Od jakiegoś czasu stosuję krem od Laroche Posay - chodzi o ten kosmetyk - www.laroche-posay.pl/produkty-do-zabieg%C3%B3w-piel%C4%99gnacyjnych/Hydreane/Hydreane-Extra-Riche-p8944.aspx - bardzo fajnie i szybko się wchłania, nawilża, naprawdę mogę Wam go polecić. Oprócz tego lubię zmieniać kremy, jak coś mi się spodoba bardziej, to zostaję z nim na dłużej, tak własnie się okazało z tym kremem.
    • 9agatka Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 30.09.15, 14:35
      ja kupiłam sobie olej kokosowy i masło kakaowe. Wszystko ekologiczne.
    • jestemmegara Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 05.10.15, 14:20
      Polecam masło do ciała od Ziaji :)
    • wilu217 Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 12.10.15, 12:16
      Polecam bardzo dobry balsam do suchej skóry z Olejem Konopnym albo nawet sam olej .
      • ciociuqpik Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 12.10.15, 23:32
        ponoć olej EMU, miał ktoś z nim doświadczenia, bo mówią że zapach jest specyficzny?
    • wilu217 Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 13.10.15, 12:13
      Witam . Polecam Balsam marki INDIA z olejem konopnym bardzo dobra jakość . Pozdrawiam
    • calinuszeczka Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 14.10.15, 22:48
      Polecam albo krem z wodorostów albo olej sezamowy
      • synnok Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 26.07.16, 13:53
        krem z algami morskimi bielendowski dobrze nawilża
    • magdanowakowska2 Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 20.10.15, 15:52
      Na bardzo suchą skórę najlepsze sa olejki tłoczone na zimno i nierafinowane: arganowy, awokado, a jeśli nie masz za wiele funduszy i olejki możesz stosować tylko na twarz to poszukaj balsamów przede wszystkim naturalnych, bez silikonów (to one m.in. zostawiają warstwę).
    • marta.czabala Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 23.10.15, 09:00
      Spróbuj żel z aloesem Flosleka.
      • nikola20.02 Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 27.10.15, 21:08
        dobry jest balsam od bielendy SKIN CLINIC PROFESSIONAL Balsam do ciała NAWILŻAJĄCY
        jest duzy bo 400 ml, bardzo wydajny, Balsam dobrze rozprowadza się i szybko wchłania i bardzo fajnie pachnie.
    • magnolie1985 Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 04.11.15, 20:48
      testowałam różne i w końcu niespodziewanie natrafiłam na balsam z wiesiołkiem. Gal. r-e-w-e-l-a-c-j-a
    • chmielik83 Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 12.11.15, 11:45
      Kiedy pojawia się u mnie ten problem zawsze sięgam po produkty Neutrogeny. Są genialne i bardzo mocno nawilżają przesuszoną skórę.
    • ludwikakotowska Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 12.11.15, 16:12
      Och ja nienawidzę stosować balsamów :) właśnie ta lepka konsystencja zawsze mnie zniechęca - no ale jak już muszę to jedyną rzeczą, która mnie ratuje jest czerwony Neutrogena Norvegian Formula. Super na moją suchą skórę :) Albo ten Nivea, który się podczas kąpieli stosuje!
      • ciociuqpik Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 17.11.15, 20:28
        najlepszy jest smalec z gęsi, bobra albo z emu
        • domi_33 Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 03.01.16, 22:26
          Ja tez nie lubię balsamów ake jak juz cm czuje ze skórą sucha stosuje Nivea mleczko odżywcze. Dla mnie najlepszy.
          • ciociuqpik Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 04.01.16, 17:33
            L'OCCITANE z masłem shea 25&
    • emiemilka90 Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 08.05.16, 15:00
      algi morskie z bielendy, bardzo fajna konsystencja, szybko się wchlania i ladnie pachnie ;)
      • techio Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 13.07.16, 20:56
        U mnie bardzo dobrze sprawdza się balsam z Cetaphil. łagodzi podrażnienia, bo w składzie ma panthenol, a dodatkowo składnik antybakteryjny (co sprawdza się np. przy trądziku). Ogólnie naprawdę fajnie i na długo nawilża, czuję, że moja skóra jest odżywiona, a na tym mi zależało.
    • ciotka.wanda Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 28.04.17, 11:19
      Ja stawiam na olejki.
      • pati1283 Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 10.05.17, 12:20
        Olejki są dobre na wieczór. Rano są dla mnie za tłuste i zostawiają plamy na ubraniu, więc zazwyczaj używam czegoś co szybko się wchłania. Ostatnio kupiłam sobie w drogerii betterland balsam Anthyllis Eco Bio i jestem z niego zadowolona. Dobrze się wchłania i ma delikatny zapach. Mam bardzo wymagającą skórę i często uczulają mnie mocno perfumowane kosmetyki.
    • kasha77 Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 10.05.17, 13:08
      Cethapil - bardzo szybko się wchłania, lekka konsystencja.
    • blondyneczka_83 Re: Balsam do ciała -skóra bardzo sucha 14.06.17, 18:41
      Krem do ciała z ekstraktem z Jagód Goji – DERMAPLUS
      Jak zależy Ci na naturalnym składzie, jagodach goji pochodzących z certyfikowanych upraw, masz wymagająca skórę, a przy tym nie chcesz wydawać milionów monet na dobry balsam do ciała, to polecam w/w.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka