Dodaj do ulubionych

ranking pieluch jednorazowych

05.08.04, 12:48
cześć dziewczyny!
zróbmy ranking najlepszych pieluch jednorazowych. Ja próbowałam już wielu
różnych firm i zawsze wracam do Pampersa. Inne albo źle chroniły, mały miał
mokrą pupcię, z niektórych robi się taki "mokry gniot", innej firmy mają za
słabe gumki(jak dla nas) i mały miał z boku mokre ciuszki. Tak samo jest z
chusteczkami, używam tych zielonych Pampersa, chyba są najlepiej nawilżone i
łatwo się wyjmują.
Przy okazji jestem bardzo ciekawa ile w Waszych miastach kosztują np.
Pampersy? W Toruniu w hipermarketach można kupić co jakiś czas w promocji
dużą paczkę za 39,90.
Aha! Ostatnio kupuję majteczki Pampersa, są super tylko szkoda, że takie
drogie..... :-(
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • cz.wrona Re: ranking pieluch jednorazowych 05.08.04, 12:56
      My wypróbowaliśmy wiele pieluch bo dostawaliśmy przez ponad pół roku za darmo
      od cioci pracującej w żłobku ;-D
      Pampersa nie kupuję bo drogie a moim zdaniem takie same są Happy największy
      rozmiar (choć np. moja sąsiadka je przeklina, ze przeciekają)- u nas spisują
      się znakomicie! Będę je kupować do końca! KOsztują różnie i zawsze zapominam
      ile ale mniej więce w granicach 34 złotych w promocji może mniej.

Niewypał to Huggiesy- kupiłam bo były w promocji a na noc staram się słąwutkowi
      zakładać lepszą pieluchę (no bo w końcu na te 11 h) i one są po prostu
      skawalone po takiej nocce- pampers rzeczywiście był oki w tej kwestii. MOże
      spróbuję Happy na taki długi dystans ;-)

A na godzinkę, półtorej polecam TESCO- i fioletowe i białe0 są super i tanie ;-
      ) Te fioletowe nie róziąs ię prawie niczym od polskich ;-)))

A chusteczek używamy Tesco- są chyba najtańsze (białe 5, fioletowe-6) a nie
      różnią się niczym od tych reklamowanych. Fioletowe nawet mają specjalne
      zamknięcie (click clack) także można spokojnie zabrać w podróż ;-)

Odradzam chusteczki LIDLA- moim zdaniem zbyt mokre (dobre to gdy jest kupka) ,
      jak się przyciśnie to aż woda z pianą leci a NIVEA za suche ;-D
      • monia102 Re: ranking pieluch jednorazowych 05.08.04, 14:49
        Marysia to tez Pampersowe dziecię. Happy nam przeciekaly na potege, Huggiesy sa
        chyba OK, ale drozsze od Pampow. IInych nie probowalismy. Chustki Pampers, ale
        jak sa inne na promocji to tez bierzemy. Zastrzezenia mamy tylko do chustek
        Rossmana, sa bardzo perfumowany (nieladny zapach) okropnie sztuczny. Chcemy
        wyprobowac majtki Pampersowe, bo Maryska sie tak wierci przy zmianie pieluchy,
        nie moze ulezec w miejscu, i zazwyczaj sie konczy awantura (chyba ze dostanie
        do lapki jakis fascynujacy przedmiot n.p. swoj zel na dziaselka, albo zdjecie
        mamy i taty). Czy Wasze dzieziaki tez nie daja sie przewinac?
        Pozdrawiam,
        Monika
    • iwona-mama-majki Re: ranking pieluch jednorazowych 05.08.04, 16:59
      My ostatnio przerzuciłyśmy się na huggisy i był to strzał w dziesiątkę.
      Testowałyśmy happy i pampersy ale jedne i drugie nam przeciekały i zdarzało
      się, że w nocy musiałam przebierać Majkę kilka razy. Przy huggisach muszę tylko
      pilnować bo zdarzają się odparzenia ale poza tym u nas się sprawdziły. Cenowo
      są też ostatnio tańsze od Pampersów.Husteczki najlepsze bambino (chociaż
      wczoraj kupiłam TiP i też są OK.
      Co do przebierania, to Majka przez dwa tygodnie pobytu u dziadków latała
      właściwie cały czas na golaska i teraz przebieranie to prawdziwa gimnastyka
      artysyczna w jej wykonaniu. Leży spokojnie tylko wtedy, gdy dostanie coś do
      potrzymania.
      A majteczki pampersa? Chyba się na to nie nadziałam w sklepie i nie mam pojęcia
      co to jest.
      • renik.w Re: ranking pieluch jednorazowych 05.08.04, 18:55
        Huggiesy - pieluszki i husteczki - są świetne , pampersy dla mnie
        za "plastykowe" Happy przeciekają - dobre są pampersy streche , ale są
        strasznie drogie , a huggiesy są teraz bardzo podobne (nowe) mają gumeczki z
        przodu i z tyłu i szersze zapięcia - rewelka!!!!
    • piksie Re: ranking pieluch jednorazowych 05.08.04, 22:08
      Dla nas najlepsze są Happy. Po Huggisach Emilka miała ciagle odparzoną pupę,
      zaś Pampersy były nawet OK, ale trochę plastry zapinające obcierały
      brzuszek.Zatem teraz używamy Happy i jesteśmy Happy.
      Co do chusteczek to używamy rożnych - głównie takich które maja promocję. Ale
      ostatnio uczuliły nas Bambino.

Ela i Emi (13.08.03)
      • elmira_k Re: ranking pieluch jednorazowych 06.08.04, 09:22
        W związku z awanturami podczas przebierania, używamy majteczek Pampersa :)
        Szkoda ,że późno się dowiedziałam o możliwości rozpinania tych majteczek po
        bokach bo uniknęłabym już wcześniej ryków przebierankowych. Dla nas są
        rewelacja! Tylko ta cena......ale cóż tata sponsoruje dzielnie. Na noc normalny
        pampers. Chusteczki również tej firmy:)
        • new5 Re: ranking pieluch jednorazowych 06.08.04, 20:26
          Dla mnie REWELACJA,przebijają nawet pampersy -za nr.jeden uważam pieluszki
          TESCO -białe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!27 zł za 72 sztuki
          • ewa2233 Re: ranking pieluch jednorazowych 09.08.04, 10:41
            Pieluchy Pampersy!
            Chusteczki Bambino (6 zl) - ładny, mydełkowy zapach !

Pieluchy Huggiesy przeciekały, a chusteczki były zdecydowanie za grube.
            Fioletowe chusteczki Tesco miały za bardzo "kwiatowy" zapach.
            Pieluchy Moltex (9 lat temu super!), teraz wyglądają jakby były zrobione
            z pakowego, brązowego papieru i w dodatku w środku wyglądają, jakby miały
            ligninę, która się "zbryla", nawet bez nasiusiania!
            Innych nie próbowałam.
          • ewa2233 Re: ranking pieluch jednorazowych 10.08.04, 11:05
            new5 napisała: > Dla mnie REWELACJA,przebijają nawet pampersy -za nr.jeden
            uważam pieluszki > TESCO -białe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!27 zł za 72 sztuki

A czy te "białe Tesco" nie są przypadkiem "ceratowe" ?

• mama007 Re: ranking pieluch jednorazowych 10.08.04, 09:34
      chusteczki do pupy tylko LIDL'owe!! to, ze sa tak nasaczone uwazam za zalete,
      bo jedna chusteczka wycieram to, co innymi chusteczkami wyciaralabym trzema co
      najmniej :)
      a pieluchy tez LIDL'owe. niedanwo je wprowadzili, produkowane przez firme Cien.
      wielkie paki (po 60sztuk chyba), w trzech rozmiarach, ok 35zl kosztuja, sa
      FENOMENALNE!! pampersy sie nie umywaja do tych pieluch!! po prostu swietne,
      bardzo polecam
      a jak nie te to fioletowe TESCO albo HAPPY, ewentualnie Pampersy, ale to w
      ostatecznosci jak nic innego nie ma akurat pod reka :)
      pozdrawiam
    • gonianna Stawiam na Pampersy 17.08.04, 22:35
      My od początku (Krzyś ma prawie 11 miesiecy) jesteśmy na Pampersach i jesteśmy
      zadowoleni.
      Dwa tygodnie temu chcieliśmy spróbować Happy Belli, że niby mniej plastikowe i
      skóra lepiej oddycha. Kupiłam małą paczkę (12szt.) i nie zdążyłam całej zużyć
      jak pojawiły się odparzenia i krostki na pupie i w miejscu zapinania pieluszki
      na boczkach.
      Nie wiem, czy będę jeszcze eksperymentować na moim synku. Chyba będę wierna
      Pampersom.
      Pozdrawiam
      Gosia
      • ewas17 Re: Ja też stawiam na Pampersy 17.08.04, 23:26
        Kiedyś trochę narzekałam na Pampersy, a wychwalałam Huggiesy. Zmieniłam zdanie
        jak ostatnio kupiłam w promocji paczkę Huggiesów Soft&Dry. Wszystkie pieluszki
        miały po jednym odwrotnie przyklejonym zapięciu. Poza tym mały po nich ma
        krostki na pupie. Huggies Freedom są niezłe, ale trochę za drogie. Dlatego
        przeszłam na Pampersy. Pieluszki Happy wg mnie są dosyć dobre, ale u nas często
        w nocy siusiu wylatywało bokiem, chyba są gorzej dopasowane niż Pampersy.
        Ostatnio wypróbowałam pieluchomajtki Huggies, są rewelacyjne. Tylko szkoda, że
        są takie drogie. Niestety, mój mały bardzo nie lubi przewijania i muszę się
        zawsze namęczyć, żeby mu założyć zwykłą pieluchę. On już od ok. 3 miesięcy przy
        zmianie pieluche nie leży, tylko siedzi u mnie na kolanach. A ostatnio ucieka
        nawet z kolan. Takie majteczki to dla mnie wielkie udogodnienie. Chusteczki
        używamy Pampersa lub Bambino. Pozdrawiam Ewa
        • planetta Re: Ja też stawiam na Pampersy 18.08.04, 09:13
          U nas z Happy było to samo, siusiu leciało bokiem! A nie są dużo tańsze od
          Pampersów (w przypadku, gdy Pampersy są w promocji czyli 39,90). Po Huggiesach
          Soft&Dry mały miał potówki na pupci, a po włożeniu ręki do pieluchy było czuć
          wilgoć. Renik zachwalała Huggiesy - napisz proszę o jakich mówiłaś i ile za nie
          płacisz? Napiszcie też proszę ile u Was kosztują majteczki Huggies - może
          wypróbujemy? Majteczki Pampersa u nas kosztują ok. 32 zł.
          Jeżeli chodzi o przebieranie to na samą myśl już się pocę!!! Wymyślam tylko co
          mu mogę dać do ręki, żeby trochę poleżał. Najlepiej jak jest ktoś obok i podaje
          co chwilę nowe rzeczy albo robi "kuku" :-)))))

Dzięki za wszystkie posty! Może ktoś z wymienianych przez nas firm zasugeruje
          się naszymi uwagami... I np. obniżą cenę majteczek:-))))) (wtedy będą więcej
          sprzedawać prawda...???)
          POZDROWIONKA
    • dzoana_b Re: ranking pieluch jednorazowych 18.08.04, 12:14
      Czesc!
      Zazwyczaj Pampersy. Bella Happy wg mnie zle chlona, tak samo Huggisy Soft&Dry (robi sie wlasnie "mokry gniot") poza tym synek strasznie sie odparzyl wlasnie w Huggisach, choc w Papmerach tez mu sie zdarzalo, ostatnio mam z tym problemy. Huggisow Freedom nie probowalam bo za drogie, a podobno lepsze. Zima i na wiosne uzywalam Tipow z Reala, co prawda ceratowe ale chlonely tak jak Pampersy, a maly nie mial zadnych odparzen. Mieszkam w Walbrzychu i Papmersy kupowalam ostatnio chyba za 39 zl (rozmiar 4/56 szt.)Przypmierzam sie do pieluchomajtek, widzialam za ok.24 zl bo jak wiekszosc nie daje sie przewinac. Acha i ostatnio kupilam Pampersy Sensitive (17 zl/20 szt.) specjalnie dla podraznionych pupek. Chusteczki zazwyczaj pampers, fajne byly tez Nivea (super zapach ale drogie), czasami biore Dzidziusie.
      Pozdrawiam
      Joanna i Szymonek 07.08.2003r.
    • mamaszyma Re: ranking pieluch jednorazowych 19.08.04, 10:56
      Tylko i wyłacznie Huggies ale freedom. Soft and dry sie nie sprawdziły. A te
      nowe Huggiesy z falbanką czy tez gumeczko, sa super. A husteczki od poczatku
      Nivea coft cream. Bezzapachowe, miłe i maja piekny wzorek w misie.
    • barbamama Re: ranking pieluch jednorazowych 19.08.04, 11:30
      A u nas z kolei sprawdziły się haggisy soft and dry, nie freedom :) Chusteczki
      pampers. Dlaczego akurat te haggisy- bo nie drogie (ok 35-37 zł) , raz kupiłam
      na spróbowanie i ok, teraz jadąc z Kołobrzegu specjalnie wjechalismy w
      Chojnicach do supermarketu Hypernova bo były tam w promocji za... 27 zł duza
      paczka- kupilismy dwie, wg mnie trzeba tylko pamietac ze uzywajac haggisów,
      trzeba kupic rozmiar wiekszy- my teraz uzywamy 12-25 kg. na pląze kupiłam
      Maćkowi majteczki Haggis- super jak zwykle, Alcia używała jak była mała w
      upały "libero"- nie ma już tej marki na rynku a szkoda
    • kasia_mm Re: ranking pieluch jednorazowych 20.08.04, 07:45
      tylko i wyłącznie Huggies ale koniecznie Freedom (w zielonych paczkach) nie
      umywają się jak dla mnie do zbyt plastykowych pampresów

co do husteczek - dobre są Tesco-we, tanie i przyjemnie pachną - mankament-
      jak się wyciąga to wyłazi całe stado
      • milena_w Re: ranking pieluch jednorazowych 20.08.04, 09:04
        tylko pampersy na noc a na dzień pieluchy z auchana
    • sjoan Re: ranking pieluch jednorazowych 24.08.04, 21:48
      Hej,
      My jako noworodek uzywalismy Huggies'ow i chusteczek tez. Potem probowalismy
      chusteczek Pampers by ostatecznie wyladowac na Dzidziusiach, ktore nam
      odpowiadaja najlepiej nie sa ani za mokre ani zle nie pachna.Potem przeszlismy
      na Pampersy i juz tak zostalo bo z kolei Huggies Soft&Dry ktor kupilam ostatnio
      byly do niczego takie skulkowane w srodku i z tylu krostki na pleckach gdzie
      jest ta fioletowa gumka w Pampersach Sebus tego nie mial.
      Pozdrawiamy,
      Asia i Sebus.
      • pagosia1 Re: ranking pieluch jednorazowych 25.08.04, 14:23
        Witaj Asiu, mojemu tez pojawiły sie na plecach czerwone krostki które go bardzo
        swędzą - własnie po używaniu czerwonych Huggiesów, w miejscu przylegania paska.
        Dziwne, bo przez kilka miesiecy nic mu nie wyskakiwało, moze to przez te upały.
        Wrocilam do Pampersów - miałam je na samym początku, ale kroski nie znikają,
        Łukaszek bardzo sie męczy, musi to go mocno swędzieć.
        W dzień po domu maly biega bez pieluchy, ale na noc i na dwór ma Pampersy.
        Asiu, rozumiem że jak go wysypalo na pleckach to wróciłaś do pampersów, czy
        krostki same zniknęły (jak tak to po jakim czasie) ? Czy też Sebuś się drapał w
        tym miejscu ? Czy smarowałaś go czymś w tym miejscu?
        Pozdrawiamy serdecznie
        Gosia i Łukaszek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka