Dodaj do ulubionych

Ubrania COS- wasze opinie

25.10.15, 17:23
Dziewczyny, planuję kupić sobie niebawem na allegro trochę ubrań firmy COS, spodobało mi się bardzo to minimalistyczne wzornictwo. Nie mam możliwości przymierzenia ciuchów w sklepie, więc mam parę pytań.
1) Rozmiarówka- gdzieś wyczytałam, że ubrania są dość workowate i lepiej kupić rozmiar mniejsze, niż się nosi. Prawda? I jeszcze jedno- czy COS nie robi jednak zbyt workowatych ciuchów? Na modelce czasem tak wyglądają.
2) Jakość. Ze składu wynika, że przeważają naturalne materiały. Jakie macie opinie głównie o swetrach i sukienkach? Mechacą się? Są ciepłe?
3) Wasze ogólne wrażenia- lubicie tę markę?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • gris_gris Re: Ubrania COS- wasze opinie 25.10.15, 18:22
      A dlaczego na allegro? Nie wolisz kupic po prostu w sklepie, internetowym jeżeli masz za daleko do stacjonarnego?
      • enatealie Re: Ubrania COS- wasze opinie 25.10.15, 18:27
        Na allegro wystawione są rzeczy z zeszłych kolekcji, które bardzo mi się spodobały. Na stronie ich już nie ma.
        Nie ukrywam też, że szkoda mi wydać minimum 4 stówy na sweter, bo tak kosztuję te z aktualnej kolekcji.
        • gris_gris Re: Ubrania COS- wasze opinie 25.10.15, 18:33
          Rozumiem. Ale będziesz mogła oddać, jeśli nie trafisz z rozmiarem, albo ci sie nie spodoba? Bo jednak dobrze jest poprzymierzac
          • aqua48 Re: Ubrania COS- wasze opinie 25.10.15, 18:39
            Mało kobiece pudełkowe w kroju ciuchy, które wyglądają dobrze jedynie na sylwetce typu Anja Rubik - anorektyczna gidia bez biustu i pupy, za to z nogami do szyi.
          • enatealie Re: Ubrania COS- wasze opinie 25.10.15, 18:47
            No jasne, w zakupach na allegro jestem obeznana i sprzedawców wybieram tylko z opcją zwrotu.
    • gris_gris Re: Ubrania COS- wasze opinie 25.10.15, 18:46
      A odpowiadając na Twoje pytania smile :

Rozmiar bierz swój, nie mniejszy, tylko ustał, jaki to jest Twój, bo wiadomo, ze to sie różni miedzy firmami. Moim zdaniem to jest standardowa polska rozmiarówka - ja w COS jestem 36 albo S, w massimo dutti 38 albo M, angielskie 10.

Workowate są często, zależy od modelu smile

Materiały są z reguły naturalne, ale niewylacznie, bo jest tez sporo rożnych high-tech powiedzmy. Swetry są jednak z reguły wełniane, bardzo często z wełny merino, sukienki tez. Oczywiście są ciepłe smile Mam tez dwa płaszcze, wełna z kaszmirem; krój super.

Bardzo lubię duże bawełniane torby plażowe, i małe skórzane torebki; natomiast buty sa dla mnie zawsze za ciężkie i jakieś takie za duże, nawet jak rozmiar jest ok. Nie mam chyba żadnych spodni z COS.
      • enatealie Re: Ubrania COS- wasze opinie 25.10.15, 18:49
        Dziękuję za odpowiedź. Płaszcze faktycznie mają ładne, może upoluję już na wyprzedaży.
        • gris_gris Re: Ubrania COS- wasze opinie 25.10.15, 18:53
          To dobry pomysł, bo na wyprzedaży przeceny sa duże, a w każdej kolekcji jest dużo modeli, wiec masz spore szanse na upolowanie fajnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka