Dodaj do ulubionych

Męskie swetry

16.10.24, 11:35
Kupiłam z działu męskiego dwa swetry dla siebie. Jednego szukałam bardzo długo. Miał być beżowy w odpowiednim odcieniu i do tego dobry jakościowo. Taki do wszystkiego. Kupiłam z dobrej jakościowo wełny merynosa za 130 zł. Pierwszy raz poszłam na dział męski ale bardzo się tam odnalazłam. Klasyczne kolory bez wzorów. Dobra jakość. Bardziej niż w babskich pstrokatych polierach.
Kupujecie czasem na męskiej dziale dla siebie ?
Obserwuj wątek
    • kotejka Re: Męskie swetry 16.10.24, 11:52
      pokaz?
    • lodomeria Re: Męskie swetry 16.10.24, 12:07
      Mój mąż odwrotnie - z jakiegos powodu damskie swetry mają dłuższe rękawy i ogólnie są dłuższe. Męskie im większe, tym szersze a długosc się aż tak nie zmienia. I akurat jemu lepiej w 'damskich' kolorach, na beżowy i szary ma uczulenie.
      Koledzy z pracy mu zazdroszczą swetrów, paru podłapało jego trick.

Ja mam taką budowę ciała, że w żadych męskich ubraniach (w damskich też w sumie musze się naszukać wink) jeszcze nie wyglądałam dobrze więc już przestałam nawet sprawdzać.
      • kira_03 Re: Męskie swetry 16.10.24, 12:22
        Ale serio hetero faceci, nie pracujący dla branży modowej zazdroszczą Twojemu mężowi swetrów?

Co do meritum - lepsze kolory i lepsze jakościowo rzeczy są na dziale męskim. Tylko rozmiary dużo za duże...
        • marta.graca Re: Męskie swetry 16.10.24, 12:30
          Ja tam się zastanawiam, jaki rozmiar nosi ten mąż...
          • simply_z Re: Męskie swetry 16.10.24, 12:53
            Pewnie jest drobniutki
            • lodomeria Re: Męskie swetry 16.10.24, 13:37
              No tak, nowoczesna emama tylko drobniutkego geja może sobie wyobrazić w błękitnym czy musztardowym swetrze big_grin

Napisałm powyżej (wysoki sportowiec, bez piwnego brzucha), dlaczego w standardowych sklepach dla tatusków, gdzie rozmiary rosną wszerz a nie wzdłuż nie ma czego szukać.
              • kurt.wallander Re: Męskie swetry 16.10.24, 13:49
                lodomeria napisała:

> No tak, nowoczesna emama tylko drobniutkego geja może sobie wyobrazić w błękitn
                > ym czy musztardowym swetrze big_grin
                >
                > Napisałm powyżej (wysoki sportowiec, bez piwnego brzucha), dlaczego w standardo
                > wych sklepach dla tatusków, gdzie rozmiary rosną wszerz a nie wzdłuż nie ma cze
                > go szukać.

Nie zgodzę się. Mój mąż ma 189 cm wzrostu i wszelkie damskie swetry będą miały za krótkie rękawy. Córka kiedyś chciała męski sweter, xs był fajny w tułowiu, ale rękawy za długie. Choć faktycznie, męska rozmiarówka (tak samo jak damska chyba?) ma tak, że im większy rozmiar, tym jest i dłuższy, i szerszy.
            • snakelilith Re: Męskie swetry 16.10.24, 13:42
              Mój jest drobniutki, a jak założy moją bluzę dresową, to ona jest mu za krótka i ma za krótkie rękawy. Jego swetry w męskim rozmiarze S/M są mi zawsze za długie i za obszerne, a mam prawie 170 cm i noszę góry w damskim rozmiarze 40/L. Więc nie kapuję tego tricku.
              Ale tak, noszę jego swetry. Te, które kupił pomyłkowo, bo w sklepie kolor był mu ok, a w domu jednak nie, jak np. kremowy i w niebieski w norweski wzorek, ale to jest wtedy oversize.
              A latem kupiłam sobie też męski bucket hut, bo męski rozmiar leży u mnie lepiej i wygodniej.
      • szarmszejk123 Re: Męskie swetry 17.10.24, 16:46
        🤔🤔🤔
        Nie wiem gdzie to tak, ale generalnie w większości przypadków jest dokładnie odwrotnie - damskie rzeczy mają krótsze rękawy..
    • bene_gesserit Re: Męskie swetry 16.10.24, 12:19
      Od lat moim ulubionym pachnidłem są męskie perfumy. Lekkie, orzeźwiające, cytrusowe - idealnie do mnie pasują.

Podział na męskie i kobiece to największy humbug świata
      • mama-ola Re: Męskie swetry 16.10.24, 12:25
        Podasz nazwę tych perfumow?
        • katiemorag Re: Męskie swetry 16.10.24, 12:35
          Sama jestem ciekawa. Uwielbiam męskie perfumy. Długo lubiłam tak zwane uniseksy.
    • marta.graca Re: Męskie swetry 16.10.24, 12:23
      Nie, rozmiar nie ten. Nawet na damskich większość jest na mnie za duża. Ale słyszałam, że warto kupować w męskich działach.
    • mikams75 Re: Męskie swetry 16.10.24, 12:24
      Mam jedne buty i faktycznie czasem zaglądam na wyprzedaże butów nadziałem męskim, bo te mniejsze rozmiary się słabo sprzedają. Niestety często mi nie pasują mimo dobrego rozmiaru. A szkoda, bo ceny bywają świetne.
    • mama-ola Re: Męskie swetry 16.10.24, 12:28
      Z "męskich" rzeczy to strasznie lubiłam dżinsy chłopięce, które odziedziczyłam po moim 13-latku. No w życiu nie miałam tak idealnych dżinsów. Niestety, już się zniszczyły.
      • kotejka Re: Męskie swetry 16.10.24, 13:05
        dorosła kobieta z bioderkami trzynastolatka? musisz byc malutka drobinka
        • marta.graca Re: Męskie swetry 16.10.24, 14:40
          Ja ostatnio mierzyłam płaszcz na 11- latkę ( 152 cm), w biodrach był dobry, tylko w biuście się nie dopinałam. Na 158 cm ( 12-13 lat) był dobry.
        • mama-ola Re: Męskie swetry 16.10.24, 21:52
          Nie drobinka. Mam 164 przy wadze 57-58 kg.Te spodnie miały na metce rozmiar 158 i kończyły mi się sporo nad kostką, co fajnie wyglądało. W pasie były idealne. Szukałam takich potem po necie, ale nie znalazłam.
        • kiddy Re: Męskie swetry 17.10.24, 17:37
          Mój 11-latek nosi ciuchy na 164. Tak że wiesz...
      • katiemorag Re: Męskie swetry 16.10.24, 13:33
        A wolisz takie luźne dżinsy? Czy takie obcisłe rurki? Teraz moda na takie szersze a ja po kilku latach noszenia rurek nie mogę się przyzwyczaić do innego fasonu. Bo one takie mniej podkreślające kształty są jednak i trochę workowatej
        • mama-ola Re: Męskie swetry 16.10.24, 21:49
          Lubię obcisłe w pasie, ale równo szerokie w dół. Nie rurki.
    • szara.myszka.555 Re: Męskie swetry 16.10.24, 12:35
      Kupuję męskie paski skórzane i torby - bardziej pasuje mi ich styl.

Męska odzież jest na mnie dużo za duża, ale zdarza mi się kupować na dziale dziecięcym - chociaż tu bywa problem z długością rękawów.
      • bi_scotti Re: Męskie swetry 16.10.24, 14:22
        szara.myszka.555 napisała:

> zdarza mi się kupować na dziale dzi
        > ecięcym - chociaż tu bywa problem z długością rękawów.

By default nosze je jako 3/4 wink Mam bardzo duzo long-sleeved t-shirts z chlopiecych dzialow - rekawy zawsze za krotkie ale jeszcze ciut podciagne & wygladaja jakby byly tak zaplanowane/designed 3/4 big_grin Czasem, czasem sie trafi sweatshirt z rekawami w sam raz, glownie w GAP ale to wtedy jak wygrana w Lotto wink Cheers.
    • mylove23 Re: Męskie swetry 16.10.24, 12:45
      Kupuję, swetry wink
    • princy-mincy Re: Męskie swetry 16.10.24, 12:56
      Ja nie, ale moja corka lubi t-shirty z dzialu meskiego.
    • kurt.wallander Re: Męskie swetry 16.10.24, 13:11
      Ja raczej nie, ale córka bardzo lubi. Często dużo lepsza jakość w niższej cenie niż damskie (często podobne, tej samej marki).
      • katiemorag Re: Męskie swetry 16.10.24, 13:31
        W szoku byłam. Jakość lepsza za niższą cenę. Przypadkiem tam zaszłam.
    • alfa36 Re: Męskie swetry 16.10.24, 13:11
      Gdzie kupiłaś?
      • katiemorag Re: Męskie swetry 16.10.24, 13:31
        Tkmaxx. Chciałam coś oversize. Ciepłe na zimę. Takie za tyłek. Do getrów. Nie lubię tych sweterków w pas. Wolę dłuższe.
    • kanga_roo Re: Męskie swetry 16.10.24, 13:14
      kupuję dla siebie i córki męskie koszule, bluzy dresowe, spodnie dresowe, t-shirty, szale, córka nosi też męskie bojówki.
      uważam, że męskie ciuchy mają ładniejsze kolory, lepszy skład i fason. jesteśmy wysokie i szczupłe, damskie są dla nas za szerokie w tyłku i za krótkie w nogawkach. a bluzy to porażka jeśli chodzi o damskie fasony.
      do tego t-shirty męskie mają o wiele ciekawsze wzornictwo - w sieciówkach typu reserved czy medicine męskie t-shirty wymiatają, damskie yyyyy raczej nie.
      • snakelilith Re: Męskie swetry 16.10.24, 13:48
        O, jak czasem kupuję dla siebie męskie spodnie dresowe w h&m, mają dłuższe nogawki. Te damskie kupuję już specjalnie większe, a potem po dwóch praniach mam karuzelę na tyłku, a nogawki do łydki. Tylko te męskie rzadko mają tam inne niż zachowawcze męskie kolory.
    • alicia033 Re: Męskie swetry 16.10.24, 13:26
      katiemorag napisała:

> Kupujecie czasem na męskiej dziale dla siebie ?

(Nie)stety producenci odzieży męskiej nie przewidują w swojej rozmiarówce mężczyzn o moich gabarytach.
      • katiemorag Re: Męskie swetry 16.10.24, 13:30
        Co Ty mówisz. Ja w 36 męskie nie wchodzę często. Te sweterki takie małe. A sama noszę rozmiar 38 i mam dość spory biust.
        • alicia033 Re: Męskie swetry 16.10.24, 13:44
          katiemorag napisała:

> Co Ty mówisz. Ja w 36 męskie nie wchodzę często. Te sweterki takie małe. A sama
          > noszę rozmiar 38 i mam dość spory biust.

Mam 1,6 m wzrostu i 50 kg wagi. W s-kach z działu męskiego wyglądam jak sierota w ubraniach po starszym bracie. Fakt, biust mi się w nich zawsze mieści (60G) ale w damskim 34 też mi się mieści.
    • ruscello Re: Męskie swetry 16.10.24, 16:37
      Mam kilka wełnianych swetrów, kiedyś zauważyłam, że dużo męskich swetrów ma lepszy skład przy niższych cenach. Poza tym mam duży biust, którego nie przewiduje większość damskich swetrów, a męskie są szersze w klatce i węższe w talii, więc leżą świetnie.
      • kotejka Re: Męskie swetry 16.10.24, 16:40
        no a w ramionach?
        • mikams75 Re: Męskie swetry 17.10.24, 22:25
          albo w rekawach? Meskie ubrania maja szerokie rekawy.
    • danaide2.0 Re: Męskie swetry 16.10.24, 19:20
      Kupowałam/nosiłam męskie ciuchy zanim stało się to modne. Buty, płaszcze, koszule, swetry.
      • danaide2.0 Re: Męskie swetry 16.10.24, 19:23
        Kiedyś T-shirty, ale zawsze myślałam, że T-shirt to coś uniseksualnego. Damski T-shirt nawet nie robi T.
    • taki-sobie-nick Re: Męskie swetry 16.10.24, 21:58
      Phi, co za odkrycie. Nosiłabym nawet męskie buty, ale są za szerokie.
    • la_felicja Re: Męskie swetry 17.10.24, 15:13
      Niby wiem, że mają lepszą jakość za niższą cenę
      Niby wiem, że wyglądem nie różnią się od damskich
      Ale jak pomyślę, że miałabym nosic coś męskiego - nie, nie mogę się przemóc
    • brenya78 Re: Męskie swetry 17.10.24, 16:05
      Ja ostatnio szukalam bluzy no i poszlam na meski dzial, bo mnie juz wkurzaja te kuse ciuszki, jak ja chce miec duza, miesista bluze. No i panowie, a jakze mieli bluzy z czystej organic bawelny, panie mialy poliesterkowe dodatki, o cenie to juz nawet nie mowie, bo panciowe kuse bluzy z dodatkiem polistru byly drozsze od panowych.
    • kropkacom Re: Męskie swetry 17.10.24, 16:41
      Perfumy dla mnie są wszystkie unisex. Na szczęście zauważali to już dawno twórcy niszowych perfum.
    • szarmszejk123 Re: Męskie swetry 17.10.24, 16:47
      Mam męskie bluzy w rozmiarze S które na mnie są trochę oversize:p
      Poza tym nie noszę męskich ubrań, bo są na mnie zwyczajnie za duże, nawet te małe.
    • kachaa17 Re: Męskie swetry 17.10.24, 17:35
      W jakim sklepie? Ja raz przymierzyłam kilka ale bardzo źle na mnie leżały. Mam wrażenie, że jednak są szyte na trochę inną czyli męską sylwetkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka