Dodaj do ulubionych

Pomocy!!!! mam problem z chorą na CHAD

05.01.13, 16:09
Witam.
moja mama jakieś 1,5 roku temu została zdiagnozowana. Jest chora na CHAD. Jest osobą starszą, ma ponad 60 lat. Wtedy mieliśmy problem z udzieleniem jej pomocy,bo nie chciała się leczyć. w końcu trafiła do szpitala psychiatrycznego. Po wyjściu brała leki. Najwidoczniej teraz przestała bo jest nawrót choroby. Znów ma manie. Widzi rzeczy,które się nie dzieją, robi straszny bałagan w mieszkaniu, no i przede wszystkim zaczęła być znów agresywna wobec mnie. Moja starsza siostra nie jest źródłem obaw mojej mamy. Tylko ja. nie wiem co mamy zrobić. Obawiam się,że jak wezwę pogotowie, znów tak jak wtedy zagra,że jest zdrowa. Dopiero jak będzie już poważnie zagrażać sobie i otoczeniu zauważą,że coś się dzieje i zareagują. Próbuję się dodzwonić do jej lekarza,ale nie odbiera. Boję się,że do poniedziałku może być znacznie gorzej. Bardzo proszę radę!!
Obserwuj wątek
    • za_mszowe Re: Pomocy!!!! mam problem z chorą na CHAD 05.01.13, 18:17
      Wezwij pogotowie i policje, powiedz ze zagraza zyciu swojemu i innych, skoro jest agresywna, powiedz, ze juz raz byla taka sytuacja.nie wiem, czy mieszkasz z matka, jesli tak, to rzeczywis ie wspolczuje, ale chyna warto byloby jednak na przyszlosc pilnowac jej brania lekow. Tyle moge poradzic tak na szybko.
      • milutka021 Re: Pomocy!!!! mam problem z chorą na CHAD 06.01.13, 10:14
        dziekuje za odpowiedz. wezwalysmy z siostra pogotowie.oczywiscie znow byla walka,bo lekarz z pogotowia olał sprawę.na szczęscię policja zareagowała. mama jest już w szpitalu. nie mieszkam z mamą, dlatego nie jest w stanie kontrolować czy bierze leki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka