Dodaj do ulubionych

mleko modyfikowane - jakie polecacie?

IP: *.* 14.02.03, 21:55
moja córcia w niedzielę skończy 3 tygodnie, karmię ją piersią , ale dzisiaj miałyśmy kryzys, karmienie co godzinę i zero mleczka w piersiach, boję się że u mnie będzie jak u mojej mamy, której pokarm skończył sie zanim ja miałam miesiąc i musiałam przejsc na butlę, chcę się zabezpieczyc na taka ewentualność i kupić jakieś mleko, tak na wszelki wypadek, gdyby jednak kiedys się nie najadła moimw związku z tym mam pytanie, jakie mleko polecają mamy, karmiące butelką, bo ja słyszałam że najlepsze jest Bebiko, ale chciałabym usłyszeć inne opiniebędę bardzo wdzięcznaMagdalena z Oleńką :love:
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia.s Re: mleko modyfikowane - jakie polecacie? IP: *.* 14.02.03, 22:05
      Cześc.Ja co moja córcia co prawda pije moje mleczko prawie cały dzień ale w nocy pije mieszankę(mleczko ściągam bo jak miała 3 miesiące niecałe moja Rybka to znienawidziła cyca :( )ale do tematu ,no i w nocy daję jej Nan2 Bifidus,bo mała ma prawie 6 mcy.Ale od urodzenia jak tylko trzeba było podać jej sztuczne mleczko to dawałam Nan(do końca 4-tego miesiąca jadła Nan H.A -Hypoalergiczne-po nim są bardziej miękkie kupki-no i dodatkowo zmniejsza ryzyko wystąpienia reakcji alergicznej :)Polecam NanKasia.
    • Gość: jl101 Re: mleko modyfikowane - jakie polecacie? IP: *.* 14.02.03, 22:59
      sluchaj, ja tak troche z inna rada :) ok. 3 tyg a potem ok 3 m-ca sa tzw. kryzysy mleczne. znaczy, ze mleka jest mniej niz dziecko potrzebuje, ale nie trzeba sie tym martwic i po prostu przystawiac do piersi jak najczesciej, duzo pic, takze herbatek laktacyjnych i mleka po paru dniach jest wiecej. ja mam takie kryzysy za soba i pojawily sie wlasnie ok. 3 tyg a potem jak synek mial 2,5 m-ca. trwalo to ok tygodnia a potem wszystko wrocilo do normy. moze zastanow sie jeszce nad ta mieszanka.pozdrawiamjustyna
    • Gość: orla Re: mleko modyfikowane - jakie polecacie? IP: *.* 15.02.03, 00:37
      Hej!Jeśli dobrze Cie zrozumiałam, to chciałabyś karmić piersią.Ja nie miałam wogóle pokarmu, ale bardzo, bardzo chciałam karmić piersią. Było bardzo ciężko, ale się udało przez kilka miesięcy. Prawie się podłamałam /dzięki pewnej lekarce, która stwierdziła, że nic z tego nie będzie i kazała podawać mieszankę/, ale całe szczęście zgłosiłam się do poradni laktacyjnej /kazano odstawiać mieszankę/ i okazało się, że moja praca nad laktacją daje rezultaty. Moja mama nie miała pokarmu i nie karmiła ani mnie ani brata piersią, choć teraz /po moim wywoływaniu laktacji/ uważa, że miała szanse tylko w tamtych czasach nie doradzano tak dobrze jak obecnie. Uwierz, że to, co opisujesz nie jest niepokojące /jak już ktoś wcześniej zauważył/, choć pewnie jesteś tym zmęczona i wystraszona.Trzymaj się!PozdrawiamPS. Jeśli chcesz, to pisz do mnie na priva.
    • Gość: Paty Re: mleko modyfikowane - jakie polecacie? IP: *.* 15.02.03, 18:17
      Witaj :DMnie kilka razy w szpitalu ostrzegano ze takie kryzysy maga sie zdazyc i zeby wtedy przystawiac i przystawiac dzieciatko i laktacja znow sie unormuje. Wiec jak poprzedniczki radze badz cierpliwa i nie mysl o mieszankach. Trzymaj sie dzielnie :hello:Patrycja z prawie 3 tygodniowa Olenka
    • Gość: 00660044 Re: mleko modyfikowane - jakie polecacie? IP: *.* 15.02.03, 18:49
      witajcie Mamy,po raz kolejny spotykam się z tym samym, tzn. pytanie jest jakie mleko polecacie - a odpowiedzi te same : nie dokarmiaj itp. Nie musi przecież dojśc do dokarmiania i pewnie kryzys laktacyjny minie szybciej niż zakupi się melko modyfikowane, ale drażnią mnie tego typu posty. Jeśli ktoś pyta wprost to oczekuje konkretnej odpowiedzi ( dla samego komfortu psychicznego).Moja jest taka - Bebilon - bardzo dobra mieszanka i dobrze przyswajana przez maluszki.pozdrawiam
      • Gość: magia Re: mleko modyfikowane - jakie polecacie? dziękuję wszystkim IP: *.* 15.02.03, 19:04
        chociaz nie takich odpowiedzi sie spodziewałam, bo ja wiem o kryzysie 3 tygodnia i 3 miesiąca, ale na wszelki wypadek mleko modyfikowane juz mąż zakupił, a ponieważ nikt nie poradził konkretnie więc mamy i Nan 1 i Bebikoa ja wreszcie mam poczucie bezpieczeństwa i komfort psychiczny gdyby jednak kiedys mi tego mleka nie starczyłojeszcze raz dzięki mimo wszystkoMagdalena z Oleńką :love:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka