Dodaj do ulubionych

klapki dziecięce typu crocs; warto? jakie?

21.04.12, 12:16
Chcę kupić dziecku klapki jak crocs, nie te orginalne (bo nie wiem czy się opłaca na jeden sezon). potrzebuje takie do biegania po ogrodzie, na plażę, żeby były łatwe w uzytkowaniu tzn. szybko schły, były łatwe do czyszczenia itp. No ale najważniejsze, żeby były wygodne dla dziecka, żeby nóżka się za bardzo nie pociła.... poradźcie co kupić. Ja chodze po domu w orginalnych crocsach (klasycznych) i są super, ale dla dziecka trochę drogie, jak na krótko, bo noga rośnie. No nie wiem, a może jednak...? Mój dwulatek ma teraz buty w rozm. 25, może w końcu trochę przystopujewink? jakie nosza wasze dzieci?
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: klapki dziecięce typu crocs; warto? jakie? 21.04.12, 12:30
      Ja jednak wolę oryginalne crocsy więc 2 letniemu synkowi kupuję używane. Ostatnio kupiłam mu crocsy mary jane /ktoś tu pisał że "babskie"/ w czarnym kolorze i są chyba lepsze od crobag bo mają dwa ruchome paski i nie spadają.
    • verika Re: klapki dziecięce typu crocs; warto? jakie? 21.04.12, 13:30
      Nigdy nie kupowalam tych nie oryginalnych i chyba nie kupilabym.... Skoro ja bym chodziła w oryginalnych to jakoś śerdnio bym się czuła jakbym dziecku kupiła "podróby".... Szwagierki jednak były innego zdania, kupily buty "jak crocs" potem leczyły stópki dzieci u dermatologa... sorry, to jednak tworzywo, nóżka się zapaca i nie wiadomo jak skóra zareaguje z taką guma średniej jakości... Kupuje tylko oryginalne, po lecie młody nosi je w przedszkolu (najlepsze buty przedszkolne jakie istnieją smile i uważam,że warto, potem i tak zazwyczaj udaje mi się odsprzedać za 50-60% ceny zakupowej smile
      • emma6666 Re: klapki dziecięce typu crocs; warto? jakie? 21.04.12, 14:38
        Syn (21 msc) ma "crocsy" z Deichmana, ale używa ich tylko na basenie, raz w tygodniu.
        Uważam że jest za mały żeby używać ich do biegania bo jednak stopa nie jest w nich stabilna.
        Sami nosimy oryginalne i takie też zamierzam kupić dziecku, jak już będzie trochę starszy, noga nie będzie tak szybko rosła a crocsy będą używane jako letnie obuwie codzienne.
        Działki ani ogrodu nie mamy.
        Uważam że do sporadycznego używania tak jak u nas wystarczą podróby.
        Jeszcze tańsze są w tesco, chyba 17 zł.
        • afroddytta Re: klapki dziecięce typu crocs; warto? jakie? 21.04.12, 15:40
          Mój 5latek miał do przedszkola kupione takie z Lidla z materiałowym paskiem na pięte, były ok, ale szybko je zdarł na palcach, miał też takie jakieś bazarkowe do latania po ogródku i też były ok, nic sobie nie odparzył. Zeszłe lato i do teraz maja oryginalne crocs (model rekiny), teraz 5latek i 2,5 latek i mogę na pewno stwierdzić, że są bardziej wytrzymałe, mniej się niszczą, ścierają, brudzą i ogólnie są sztywniejsze, lepiej wyprofilowane, wygodniej dziecku się chodzi. W zeszłym roku w lato były to ich praktycznie jedyne buty (w domowym ogródku i po domu chodzą boso) i spokojnie prawie 2latek sobie normalnie radził, ogólnie te buty uwielbiali.
          • rybalon1 Re: klapki dziecięce typu crocs; warto? jakie? 21.04.12, 18:03
            my 2 lata z rzędu mieliśmy takie podróby ze Smyka i jeszcze jedne podobne - są OK - te ze smyka przetrwały 2 sezony i były jeszcze noszone jako kapcie w domu - jesli podróby to tylko z pianki EVA nic innego - to tworzywo mogę śmiało polecić- wytrzymałe i noga się nie poci - mój syn całe lato nie zdejmował ich z nóg . W tym roku kupiłam oryginały i jestem ciekawa jak się sprawdzą i czy naprawdę warto- przekonamy się. W tym roku nie kupuję sandałów bo w ub lato prawie ich nie nosił no ale moj syn ma już niemal 8 lat.
            • mmala6 Re: klapki dziecięce typu crocs; warto? jakie? 21.04.12, 18:25
              Mój starszy syn ma kolejną parę (oryginalne) a rok temu w wakacje kupiłam 'crocsy' dla wtedy 18m. Miały być tylko na basen i nad rzekę ale ponieważ starszy syn był przyklejony do swoich crocsów to mały w swoich też chodził. Stopa się pociła bardzo.Chodził w nich potem w zimie w domu, skarpetka też mokra. Przy ostatniej promocji dla obu kupiłam oryginalne i mały (teraz już dwulatek) biega w nich po domu i ogrodzie. Pewnie zaraz wyjdzie w nich na dwór (bo ja jestem ortodoks i nie zakładam do crocsów skarpetektongue_out). Patrząc na starszego syn nie widzę lepszych butów dla dziecka, dwulatka także.
    • makoc Re: klapki dziecięce typu crocs; warto? jakie? 21.04.12, 18:32
      mój syn chodzi w nieorginalnych (latem do ogrodu, na basen, zimą po domu i przedszkolu) i nic się ze stópkami nie dzieje. Syn je uwielbia. Mamy juz trzecia pare i klapki wytrzymuja półroczne noszenie (potem wyrasta) i nadaja sie dla kolejnego dziecka. Jedna para była z leclerca, jedna z allegro firmy Aquaspeed i ostatnia z deichmana. Ceny 15-30 zl. Rzeczywiscie najlepsze są z tej pianki EVA.
      Ale mialam tez jakies tanie dla córki za 9 zl, takie twardsze byly, jakby plastikowe i pasek odpadl po 2 dniach.
    • blaszany_dzwoneczek Re: klapki dziecięce typu crocs; warto? jakie? 21.04.12, 18:49
      My tylko w podróbach chodzimy od kilku lat. Po domu, córka po przedszkolu i latem wymiennie z sandałami na dwór. I są super, wygodne, miękkie, nie niszczą się, paski nie urywają, łatwo się myją, noga się nie poci bardziej niż w sandałach. Z tym, że są podróby i podróby. W zeszłym roku to się nachodziłam, żeby fajne kupić. Nawet zastanawiałam się chwilowo, żeby oryginalne w końcu kupić, jak u Wietnamczyków na bazarku marne te podróbki były, jedne sztywne i nieelastyczne, inne jakieś rozklapciałe i za szerokie, jeszcze inne byle jak odlane (a w poprzednim sezonie u Wietnamczyków właśnie rewelacyjne kupowałam miękkie, elastyczne, porządnie wykonane, ładne). Ale cóż z tego, skoro jeden rozmiar oryginalnych był za mały, a następny na oko o 3 rozmiary za duży. Bazarkowe są w normalnych rozmiarach, co jeden rozmiar, i takie w końcu kupiłam, bo trafiły się w końcu fajne, za 15 zł jak zwykle wink
    • magdalenca78 Re: klapki dziecięce typu crocs; warto? jakie? 21.04.12, 20:38
      Ja polecam te:
      www.butki.pl/#/_get/idShoe/252/idColor/10/
      Są z leciutkiej pianki, całe zeszłe lato synek przeganiał w nich po działce, wczesniej używał tez na basenie. Na ten sezon też już kupiłam.
      Mamy tez takie podróbki z Carrefoura, kupiłam w zeszłym roku, po ok 6 zł. Są okropne, szersze w noskach, pasek jakiś taki niewymarowy, tzn zbyt krótki i nie bardzo da się ich używać w wersji sandałkowej.
      • monia111175 Re: klapki dziecięce typu crocs; warto? jakie? 21.04.12, 20:59
        moj ma z gazety dziecko-dawali w zeszłym roku--i chyba mi sie taki egzemplarz trafił---ze jest super wykonany,paski super,rozmiar idealny--nie widać wcale ze to typowa podróba-na dodatek z gazety--na ten rok ma 2 pary oczywiscie używek-jedne ok,drugie ciut luzniejsze-
      • blaszany_dzwoneczek Re: klapki dziecięce typu crocs; warto? jakie? 21.04.12, 21:39
        Te z linku są fajnie wykonane, oglądałam je, ale córka ma nieco wyższe podbicie, nie jakieś strasznie wysokie, ale i nie niskie, i stopa nie wchodziła. Moim zdaniem więc te akurat fajne dla dzieci z niskim podbiciem.
        • agni71 Re: klapki dziecięce typu crocs; warto? jakie? 21.04.12, 21:47
          O, to cos dla nas w takim razie. tez szukam butów typu crocs, bo oryginalne w tym roku nie pasują - r. 8/8 za mały, a 10/11 duzo za duży. Potrzebuje r. 27. Moze macie jeszcze jakies sprawdzone? Fajnie jakby były w fasonie balerinek jak crocs Mary Jane. Kiedys mialam takie z deicgmanna, marki sahara, ale tylko raz takie widziałam...
    • m_aw Re: klapki dziecięce typu crocs; warto? jakie? 27.06.12, 23:08
      A ja zamiast crocs'ow polecam sandaly RIDER.
      W zeszłym roku moja wówczas trzylatka cały sezon tylko w tych butach. Była bardzo zadowolona, świetne jej sie biegalo, zarówno w skarpetkach jak i bez. W tym roku kupiłam oryginalne crocsy i juz wiecej tego błędu nie zrobię. Mała może je nosić tylko na skarpetki, bo inaczej ma poobcierane nogi (na wewnętrznej stronie stopy, poniżej kostki). Dodam, ze buty są dobrze dobrane.
      • natalek79 Re: klapki dziecięce typu crocs; warto? jakie? 28.06.12, 08:16
        Czytam jak wszyscy chwalą crocsy i dziwnie się czuję, bo jeden raz tylko zakupiłam i nigdy więcej sad Jeszcze córka znośnie, ale syn miał po jednym dniu rany na nogach od tych kapsli przy pasku. Goiło się to długo, później miał długo w tym miejscu takie brązowe plamy. Myślałam, że tylko mnie się tak dziwnie trafiło, ale widzę, że jest więcej osób z takimi doświadczeniami.
    • mama_amelii Re: klapki dziecięce typu crocs; warto? jakie? 28.06.12, 08:39
      moje córki noszą takie za 15 zł i ja jestem zadowolona.Nie są to nasze codzienne buty,ale świetnie się sprawdzają na mokra trawę,do podlewania ogródka i ogónie na plaże i basen.Dzisiaj zajrze do Lidla,bo te są naprawdę fajne i za 14,9.Młodsza córka(20 m-cy) ma za 15 zł z Auchana,doczepiłam Hello Kitty i nic się z noga nie dzieje,nie poci się,żadnych ran(do głowy by mi nie przyszło,żeby do takich gumek wkładac dziecku skarpetęsmile)Do kaloszy też nie wkładam,bo noga i tak cieplutka(nawet jak jest 12 st).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka