Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 23:25
    kupowałam w tym sklepie odkąd pojawił się w moim mieście. skłoniły mnie do
    tego fajne wzory, dobra bawełna, niskie ceny, częste wyprzedarze.
    ale od jakiegos czasu juz tam nie zaglądam, gdyż ubrania, które kupiłam na
    wiosnę tego roku nie nadają się już do noszenia! bluzka z wiskozy skórczyła
    się o 10 cm na długość, lniana spódniczka po praniu skręciła się na szwach,
    ściągacze przy tshirtach wyglądają gorzej od trzyletich benettonów, a coś co
    wygląda jak bawełna jest "potliwe" i obrzydliwe w noszeniu, i itd...
    zgroza... już więcej tam nie pójdę
    Obserwuj wątek
      • aniabe13 Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... 06.11.04, 11:05
        Zgadzam się. Kupiłam tam kurtkę zimową, po praniu wypełnienie zbiło się w kulki
        i inne kształty abstrakcyjne. Obraziłam się na nich.
        • diastema Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... 06.11.04, 11:14
          no bo kurtek zimowych nie pierze sie w pralce a jezeli juz to z paroma
          pileczkami do tenisa inaczej srodek ci sie zawsze zbije ;)
          • tralalumpek Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... 06.11.04, 11:20
            eeeee bzdura, ja pioer bez pileczek, kuleczek i innych duperli i calkiem dobrze
            sie piora, po wyjeciu z pralki pare razy strzepnac i po ptakach
            pod jednym warunkiem ze kurtka ...ze kurtka jest z wlasciwego sklepu
          • aniabe13 Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... 06.11.04, 20:27
            Na metce było jak wół, że można prać w pralce. A piłeczki tenisowe się wkłada
            do rzeczy puchowych. Po prostu kurtka beznadziejnej jakości.
          • Gość: gosia Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 19:05
            uprałam zimowa kurtke reserved w pralce w 40 st z godnie z instrukcja ( wrekach bym nie dala rady jest strasznie wielka )a chemicznie zakazali i wszystko ok ja nie zauwazylam az takiej roz nicy w jakosci na rózne rzeczy trafiam ,ale to nie sa cichy na lata (jak np solar drogie ale super )
            • Gość: gosia Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 19:11
              aha ogolnie rzecz biorac zawsze jak cos kupuje z polyestru niekoniecznie w reserved ale np w duzo drozszej promodzie to sie wszystko mechaci albo rozłazi to kwestia tkanin sztuczne sa tansze
      • andzia13 Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... 06.11.04, 13:07
        A czego można się spodziewać po ciuszkach "made in China"? I po polskim
        biznesmenie, dla którego liczy się wyłącznie duża i szybka kasa?

Osobiście też piorę kurtki w pralce i nic złego im się nie dzieje.
      • Gość: maluch Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.04, 22:11
        hehe, lubię teksty w stylu "wyprzedarze" i "skórczyła"
        nie idź już więcej do reserved, idź może do biblioteki (tam są słowniki)

miałam się nie czepiać, ale to jest jakiś obłęd w błędami ortograficznymi na
        tym forum !!! może ja jestem starej daty, ale nie mogę tego puścić "mimo
        oczu". faaajne czasy nastały - idę się zamknąć w drewutni (jeśli ktoś na tym
        formu pamięta, o co chodzi), nie akceptuję takiego świata wokół
        • aniabe13 Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... 06.11.04, 22:16
          Wiem co to jest drewutnia. A ortoggrafii nie chce mi się już czepiać, bo to i
          tak nic nie pomoże.
        • Gość: kia Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 16:26
          zawsze zazdrościłam Emilowi drewutni:) ja mam tylko piwnicę;-0
      • Gość: eliza Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... IP: *.rene.com.pl 07.11.04, 13:27
        Ja już od roku nic tam nie kupiłam i nie kupię. Ich swetry to szmaty, kurczą
        się i mechacą, okropność. Koszulki bawełniane nadają się do noszenia tylko do
        drugiego prania, później wyglądają jakby miały z 5 lat. A co do kurtek
        puchowych to faktycznie jeśli jest porządnej firmy to można prać ją w pralce
        nawet bez piłeczek (nigdy ich nie używam)i nic złego jej nie będzie, wystarczy
        strzepnąć kilka razy. Jeśli kurtka nie jest puchowa to powinno się ją prać w
        pralce bez żadnego strachu, ale jak już napisałam ubrania Reserved to szmaty.
        • Gość: r. Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... IP: *.aster.pl 07.11.04, 22:07
          Ja mam podobne zdanie! Kupiłam tam kiedyś torbę, która rozleciała się po
          miesiącu! Była to jedyna i ostatnia rzecz zakupiona przeze mnie w tym sklepie!
          • Gość: motyl Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... IP: *.tinet / *.tinet.pl 08.11.04, 02:07
            Kupiłam ostatnio bluzkę- 100% plastik, nie żadna tam bawełna. Po wczorajszym
            praniu ma rękawy o 10 cm dłuższe niż moje ręce...
      • Gość: hihihi ortografja wzglendmom jezd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 22:16
        a na foróm moda to jusz totalnje
        • Gość: agaj Re: ortografja wzglendmom jezd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 09:16
          mój mąż kupił kurtkę, z której także po miesiącu noszenia zaczęły wyłazić spod
          podszewki supły. I wcale nie była wczesniej prana. Nigdy wiecej nic tam nie
          kupię
        • Gość: maluch Re: ortografja wzglendmom jezd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 14:18
          na tym forum to chyba w ogole jest trendi pisac z bledami ortograficznymi, a od
          czasu do czasu rzucic jakim "elo"
          jakas nietrendi jestem, ide do drewutni :)))))))))))))))))
      • Gość: olgaa Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 16:21
        Hmm, bardzo często kupuję w Reserved i prawdę mówiąc nie jestem niezadowolona!
        Nigdy nic się nie stało z moimi ciuchami i mam nadzieje - nie stanie.
        Co do sklepów z ciuchami szmatliwymi, to do takich zaliczam Orsaya, gdzie kiedy
        tylko nei wejde, to zawsze widze rozwalony rękaw swetra, bluzkę z dziurką, czy
        brudne spodnie... Cóż :/
      • quenten Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... 08.11.04, 16:29
        A czy byla kiedys dobra? W reserved kupuje(czasami)dodatki. Jak dotad nie
        zdazylo mi sie dokonac jakiegos cudownego zakupu w postaci spodnicy, spodni, ze
        nie wspomne o kurtce czy plaszczu.
      • Gość: ekler Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... IP: *.kim.pl / 195.150.102.* 08.11.04, 22:20
        oj to juz zalezy,jak sie trafi.inna sprawa,ze to sie da ocenic na
        oko,przynajmniej mi sie udawalo do tej pory;)z re mam spodnie i sweter i nosza
        sie swietnie
      • Gość: Nika Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... IP: *.ibmer.waw.pl 10.11.04, 08:48
        Osobiście z Reserved mam ze 2 t-shirty (jakość normalna, ani szczególnie zła
        ani dobra) i jeden sweter bawełniany (nie prałam jeszcze, tylko raz miałam na
        sobie). Oni generalnie jakoś "nie na mnie" szyją i nic na mnie dobrze nie leży,
        poza tym zwykle za krótkie jest... Ale fanem Reserved jest mój mąż, który ma
        stamtąd większość odzieży "sportowo-weekendowej" i akurat to co ma jest bardzo
        dobrej jakości - kilka par spodni bawełnianych, 2 kurtki, t-shirty, 2 bawełniane
        swetry. Wszystko wielokrotnie prane i świetnie się trzyma (część rzeczy drugi
        sezon). Chyba tylko jedna koszulka zeszmaciła się po praniu... A, i tak na
        początku Reserved kupiliśmy sweter, który potwornie się zmechacił po jednym
        założeniu. Fakt, część rzeczy jest ze sztucznych włókien lub "szmatowatej"
        bawełny, ale to można zidentyfikować w sklepie. Co prawda od 2 miesięcy nic tam
        nie kupowaliśmy, więc być może jakość się jakoś dramatycznie pogorszyła, ale mam
        nadzieję, że nie.
      • afro.ninja Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... 10.11.04, 10:18
        To jest sklep, gdzie moj facet najczesciej zaopatruje sie w spodnie. Niestety
        bardzo szybko dra sie przy nogawkach wrecz w zastraszajacym tempie. A
        przykladowo spodnie zakupione w house, nadal sa cale.
        Ja dla siebie w reserved jeszcze nic kupilam, jakos mnie odrzuca.
      • veninde Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... 10.11.04, 13:23
        Z reserved mam płaszczyk, kilka koszul, spódnice, spodnie, etc. Generalnie pół
        garderoby tam kupiłam. Jedyną rzeczą z ktorej nie jestem zadowolona, to kupiony
        nidawno sweterek. Rękawy się rozciągnęły i trochę się zmechacił. Poza tym
        wszystko OK: i jakość, i wzory.
      • Gość: michalina reserved-nie dla wszystkich IP: 195.94.206.* 10.11.04, 14:33
        Niestety, większość ubrań w reserved kończy się na rozmiarze L.
        czyli odpowiedniku 40
        Czasem mnie to smuci - że nie mieszcze sie w nic! w tym sklepie, nosząc rozmiar
        XL-42
        czasem złości - bo jako klientka chciałabym wymagać, zeby i mnie tam obsłużono
        a polityka rozmiarowa sklepu bardzo _zawęza_ klientelę. A szkoda. Duzi ludzie
        tez chca się ubrać.Nie tylko w worki.
        A czasem mnie śmieszy-wtedy, gdy mam dobry humor i myślę, że głupi są i dużo
        tracą.Bo nie jestem największą klientką, która odchodzi od nich z kwitkiem.
        Dlatego nie polecam tego sklepu - za brak szacunku do 'większych' klientek
        • Gość: dordulka Re: reserved-nie dla wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 19:25
          O, i tu nie masz racji. Ostatnio pojawil sie xl, a nawet "zwykla rozmiarowka". a wniej uwaga! uwaga1 nawet 44. Czyzby zmieniali target?
        • miang Re: reserved-nie dla wszystkich 13.11.04, 11:37
          co ma brak szacunku do braku rozmiaru???? przecież dana firma nie moze
          produkować wszystkiego. jeżeli pójdę do reserved kupić suknię wieczorową i jej
          tam nie znajdę też mogę powiedziecze nie mają do mnie szacunku? ;)
          a poza tym ostatnio ich M odpowiada 40, L jest chyba trochę większa?
        • Gość: e. Re: reserved-nie dla wszystkich IP: 217.153.179.* 15.11.04, 15:54
          zgadzam się, mam ten sam problem i to samo zdanie:)))
      • Gość: izzz Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... IP: 217.153.10.* 10.11.04, 15:52
        dlatego właśnie od wielu lat kupuje ciuchy w Jackpot&Cottonfield ...drożej bo
        drożej ale za ceną b. dobra jakosc!
        pozdrawiam:)
        izzz
      • Gość: izzz Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... IP: 217.153.10.* 10.11.04, 15:52
        dlatego właśnie od wielu lat kupuje ciuchy w Jackpot&Cottonfield ...drożej bo
        drożej ale za ceną b. dobra jakosc!
        pozdrawiam:)
        izzz
      • Gość: Majka Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... IP: 217.153.10.* 10.11.04, 15:56
        Popieram IZZZ!!!
        Ja również uważam że lepiej wydać więcej pieniędzy i mieć rzecz dobrej jakości
        na długie lata. To się opłaca! Zamiast co sezon kilka koszulek , które po
        pierwszym praniu wyglądają jak lumpy wydaję owszem więcej ale jestem pewna że
        zawsze świetnie się będą trzymać, nie tracić kolorów. Również zaglądam często
        do Jackpot/Cottonfield. Zawsze znajdę coś dla siebie. Zauważyłam, że firma
        ostatnio obniżyła NIECO :( ceny ale zawsze są promocje..... W reserved kupiłam
        1 rzecz i sie sparzyłam. Więcej tam nie pójdę.
        Majka
        • Gość: kiwi Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... IP: 217.153.10.* 10.11.04, 16:03
          zgadzam się w dwiema poprzedniczkami, Jackpot i Cotonfield odwiedzam od lat i
          jestem wierna tej marce. re-reserved mnie jakos nigdy nie krecil wiec na temat
          ich jakosci nie moge sie wypowiadac.
      • crr Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... 10.11.04, 20:53
        fakt. wypralam nowa bluzke - zmechacila sie doszczetnie. Druga, tez nowka -
        porozciagala. kasa wyrzucona w bloto. watpie zebym jescze tam zaszla.
        • Gość: plum1000 Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 14:07
          no i ja tez dopisuje sie do Dziewczyn niezadowolonych z jakosci ciuchów
          reserved.
          kupilam końcem lata dwa cienkie sweterki. jeden po 1szym praniu /ręcznym/sie
          rozciągnał i porobily sie kulki, a drugi to juz wogóle załosnie wygląda.
          za te dwa swetry dalam 140zł- załuje bo moglam byla sobie kupić jeden a
          porządny z Solara. Czasam zaglądam jeszcze do reserved ale nie kupuję nic..
          a co jackpota to jakies takie sielskie te ubrania mają/fakt że nie wszystkie/.
      • Gość: left side VETO IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.04, 19:38
        Ja zas wlasnie ostatnio rozkochalam sie w ubraniach z reserved. Jakosc jest
        moim zdaniem wystarczajaca, bo nie sa to drogie ciuchy. Ostatnia kolekcja
        niezwykle przypadla mi do gustu, poniewaz naprawde lubie rzeczy stonowane, nie
        zas te, ktore promuje sie obecnie wszem i wobec. A w reserved po raz kolejny -
        klasyka, zadnej krzykliwosci, swietna obsluga (zwlaszcza w K-wie przy
        Florianskiej), a poza tym niezle promocje.
        Jak widac - bronie polskiej przedsiebiorczosci.
      • Gość: titt Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... IP: *.botany.gu.se 11.11.04, 20:21
        No to ja sie dopisze: W reserved kupilam spodnie (dzinsy) i dwie pary skarpetek
        (i chyba kamizelke, nie pamieram) i sa to moje kochane i wieczne rzeczy. A to
        dlatego ze w kazdym, nawet badziewiastym sklepie, CZASEM mona cos dobrego
        znalezc. Czasem tez w drogich, markowych sklepach mozna znalezc cos co dosc
        szybko sie zmechaci, zieni kolor itp. Warto wiec przyjrzec sie rzeczy, zwykle
        (choc nie zawsze) widac golym okiem co to za jedna ;-) Pozdrawiam.
        • Gość: Adam XXLRe: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 07:19
          Mam kilka koszulek i bluzy R mają wiele lat (jeszcze z początku firmy).
          Żałuję ,że nie mogę weryfikować jakości tych ciuchów bo R. troszkę zmniejszył
          rozmiarówkę.
          Do dziś są to moje ulubione ciuchy a przeszły wiele...
          Żonka kupuje R. i jest zadowolona ale selekcji trzeba dokonywać w sklepie
          pamiętając, że cena powinna być konsekwencją jakości (szczególnie w przypadku
          niskich cen)
      • Gość: a Re: reserved - jakość wciąż gorsza i gorsza... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 17:53
        kupowalam tam ostatnio w sierpniu, nie bylo zel, teraz dawno nie bylam wiec
        sie nie moge wypowiedziec, ale jedno jest pewne, nie wala tam w ciuchy zadnych
        kiczowatych cekinow i obytak dalej:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka