Dodaj do ulubionych

Firma SolidSecurity opinie

IP: 85.237.211.* 22.04.12, 08:56
Witam. Dostałem ulotkę od w/w firmy abym założył sobie u nich alarm w domku wraz z powiadamianiem oraz konserwacją tego alarmu. Proszę o opinię w sprawie alarmu w tej firmie, tzn: solidność, dokładność, gwarancja na alarm, serwis alarmu, jak wygląda konserwacja alarmu, jak ochrona domku grupy interwencyjnej i co to za alarm Martrix ?
A przede wszystkim jakie są koszty ich usług?
Obserwuj wątek
    • Gość: matrix Re: Firma SolidSecurity opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 09:40
      Alarm Matrix - czyli science fiction inaczej tamagotchi - taka zabawka dla dużych chłopców.
      Jeżeli firma Ci proponuje taki super system alarmowy to sobie ją odpuść. Postaw na profesjonalną centralę alarmową Satel Integra w profesjonalnej miejscowej firmie.
      Co do cen to słyszałem, że są dość konkurencyjni na rynku ale potem serwisy mają drogie.
    • Gość: alarm Re: Firma SolidSecurity opinie IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.12, 10:36
      W firmie mamy satela prostego jakiegos, 3 pomieszczenia czujki na drzwiach, powiadomienia gsm , abonament, itp itd, koszt calkowity 100pln /m-c +vat umowa na 2 lata, panic key, hasla telefoniczne , rozne kody na pracownikow. Czas reakcji telefonicznej po aktywacji alarmem ponizej minuty (sprawdzone gdy za pozno wpisze sie kod po wejsciu) - a tak - ZADNYCH falszywych alarmow. korzystam chyba z najbardziej rozpoznawalnej firmy ;)
      • rymcycymcy Re: Firma SolidSecurity opinie 22.04.12, 10:54
        Skorzystałeś z usług ...Biedronki ? ;)
      • Gość: autor Re: Firma SolidSecurity opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 15:26
        To chyba za rogiem stali skoro w minutę się pojawili :-)
        • Gość: :) Re: Firma SolidSecurity opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.12, 21:10
          naucz się czytać ze zrozumieniem, przecież napisał , że telefonicznie
    • Gość: gość1 Re: Firma SolidSecurity opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.12, 17:57
      Kiedyś mi wymienili akumulator w centrali za 150zł. Na allegro są za 50zł. Zapytałam się tego pana czemu tak drogo a on, że dojazd i swoją pracę musiał doliczyć. Brrr. Umowa się skończyła i rozstałam się z tą firmą. Teraz mam w polalarmie i sobie chwalę bo nawet ten akumulator mam za połowę ich ceny. Firma S ma bardzo drogie serwisy!
      • rymcycymcy Re: Firma SolidSecurity opinie 24.04.12, 00:58
        Też miałem kiedyś niemieckiego shrota ...ale zakupiłem Logana i moje problemy się zakończyły !! ;) ...nawet z akumulatorem :)
        • Gość: bababa Re: Firma SolidSecurity opinie IP: *.play-internet.pl 24.04.12, 23:14
          Firma SS jest tylko nastawiona na kręcenie kasy a nie na dbanie o klienta.
          Lepsze są lokalne firmy i na pewno tańsze od SS.
          A centrala MATRIX to jak sama nazwa wskazuje imitacja alarmu , nie mówiąc już o jakości wykonywanych systemów - nędza z biedą :(
      • Gość: jakaaw Re: Firma SolidSecurity opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.12, 18:34
        Na allegro są za 50zł. Zapy
        > tałam się tego pana czemu tak drogo a on, że dojazd i swoją pracę musiał dolicz
        > yć.

A Ty pracujesz za darmo?
    • Gość: Sebek Re: Firma SolidSecurity opinie IP: 212.127.64.* 15.05.12, 22:49
      Solid to jedna ściema jest, jak myślisz dlaczego ta firma jest niby liderem na rynku? Jeżeli wierzysz, że ktoś Cię ochroni za 25-30 zł na miesiąc to sam jesteś sobie winny. Jak myślisz ilu takich wierzących w bajki jak Ty jest w twoim mieście i ilu ich ludzi z Solidu ochrania? Jeden gość na kilkaset obiektów?
      Handlowcy bez żadnego doświadczenia w branży, naciągają ludzi byle tylko złapać jak najwięcej frajerów - oni muszą wykonać założone plany sprzedażowe, będą Cię błagali byś założył u nich alarm, czy monitoring oferując pięciokrotnie krótsze czasy dojazdu interwencji niż faktyczne możliwości firmy i dając Ci 50% rabat. Jak Cię już podjarają i złapią to z wielką łaską przyjeżdżają niedouczeni instalatorzy, którzy zakładają chyba te alarmy na czas, nikt nie sprawdza tego co robią, nikt tego nie weryfikuje, parają równo, śpieszą się by tylko odwalić swoje. Potem dostaniesz fakturę, która będzie dla Ciebie zaskoczeniem, bo oczywiście nie za bardzo wiesz co z handlowcem podpisałeś, ale będziesz już spał spokojnie - jesteś chroniony, jak się ktoś do Ciebie włamie to może do Ciebie zadzwonią po 15 minutach z informacją, że włączył się u Ciebie alarm - he,he… Od wielkiego święta tez może uda im się do Ciebie zajechać po 30-45 minutach. Naiwnych nie sieją , naiwni to się sami rodzą.
    • hexl Re: Firma SolidSecurity opinie 27.05.12, 17:14
      Solid to ponoć pralnia a jakość usług kiepska.
      Zostawili mi ulotkę po tym jak zobaczyli, że mam ochronę Jokera.
      Wcześniej nigdy ulotki nie zostawili.
      Na naszym terenie chyba jednak Joker jest najprężniejszy.
    • Gość: ~` Re: Firma SolidSecurity opinie IP: 85.237.212.* 01.06.12, 17:58
      Ha, ha, ha, firma SS i wszystko jasne!
    • Gość: jadzia Re: Firma SolidSecurity opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.12, 05:32
      U mnie okazało się, że przez tydzień jakieś testy z ich nadajnika nie przychodziły. Mówili, że się zwiesił nadajnik. Jak się później dowiedziałem, w takim wypadku mój lokal nie był ochraniany przez tydzień! I nic sobie z tego nie zrobili - kpina i żenada. Oni na tej swojej stacji nie widzą, że lokal jest zamykany albo otwierany to kpina. A ta konserwacja alarmu to wyglądała u mnie w lokalu w następujący sposób: Pani włączy alarm, Pani wyłączy alarm, coś zawyło, papierek wypisali i powiedzieli , że jest wszystko dobrze. W najbliższym czasie rozwiązuję umowę z nimi.
    • Gość: ha Re: Firma SolidSecurity opinie IP: *.1and1.pl 15.06.12, 20:37
      ha, ha, ha szmolid :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka