florianszary 09.01.04, 15:37 Niewiem czy dobrz napisałen imie i nazwisko ale interesujemnie ta postać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
januszx Reinhold Heidenstein 09.01.04, 16:03 Historyk przełomu XVI i XVII wieku , sławił dobre imie Jana Zamoyskiego., spisywał Jego dzieje... ale teraz nie mam już czasu Florianie ... Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: Reinhold Heidenstein 09.01.04, 16:26 ... a także sekretarz Stefana Batorego....i nie tylko W.1 Odpowiedz Link Zgłoś
florianszary Re: Reinhold Heidenstein 09.01.04, 16:44 Tak zagadza się a czy miał wątpliowść w sprawie Jan Zamoyski kontra Samuel Zborowski i jak ta sprawe póznie opisał a może wogóle nie napisał nic Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Re: Reinhold Heidenstein 10.01.04, 10:40 Florianie trafiłes w sedno!!, " sprawą Samuela Zborowskiego" interesuję się juz od kilku miesięcy i i czytam dostępnę mi pozycje, jak do tej pory nie dotarłem do relacji, zapisów - Reinholda H. na wspomniany temat. Nie zamierzałem - n a r a z i e - rozpoczynać tematu związanego z rodziną Zborowskich a planowałem zagajenie dyskusji na ten temat za kilka dobrych tygodni... Przyznam nawet ,że mam zamiar tę kwetię poprowadzić w dość szczególny sposób, a w jaki? narazie nie zdradzę:-) - jest to niezwykle ciakawa sprawa i polecam Wszystkim i proponuję ,jesli oczywiście będziecie mieli ochotę - poczytajćie natemat najbardziej słynnego Samuela ...XVI wieku..., a będzie się działo ..powinno byc ciekawie , taką mam nadzieję:-) I teraz wyjaśniam dlaczego Zamierzam wstrzymać "sprawę S. Zborowskiego" o kilka tygodni. Nie może byc tak ,żeby tematy historyczne zdominowały forum Zamość, są ludzie , którch zajmują także inne sprawy - podaję dla przykłdu pod rozwagę :-) : turystyka , gospodarka, sport, kultura, rozrywka - karnawał, lub choćby wyjście poza Zamość... , czyż Wszyscy w jakiś sposób nie jesteśmy związani z "Zamojszczyną" ?- spróbujmy porozmawiać na wymienione lub tez inne tematy ...myslę ,że warto:-). Tematy historyczne ( mam nadzieję, że ciekawę??;-) - Usersie Ty tez masz chyba taką nadzieję:-) ) nie moga jednak zdominować forum dlatego przychamujmy odrobinkę... Zauważę w tym miejscu ,że opieka jaką mi powierzyła Agora tez do czegoś mnie zobowiązuje ... Tematy związane z historią - wg mnie niezwykle ciekawe i ważne będą na fZ obecna ale nie zapominajmy o tych , którzy zajęci są w tej chwili czymś zupełnie innym... proponuję choć przez chwile zająć się ...choćby karnawałem..:-) pozdrawiam admin J florianszary napisał: > Tak zagadza się a czy miał wątpliowść w sprawie Jan Zamoyski kontra Samuel > Zborowski i jak ta sprawe póznie opisał a może wogóle nie napisał nic Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Szanujmy te zalecenia... 10.01.04, 13:57 Przyznam, że sam zacząłem CZYTAĆ zamiast PISAĆ. Tematyka zawężona może interesować tylko (z natury rzeczy) węższe grono uczestników. To daje skutki jedyne - mniejsze zainteresowanie i mniej postów, nieciekawe forum... Pamietam przy tym jak wpadłem w nurt zagadek - sam nieopatrznie (z encyklopedii wybierając pytanie) zadając pytanie specjaliście. Słusznie mi napisał, że na takie pytania nie będzie odpowiadał, po odpowiedż wysłał mnie do szkoły. Tak wtedy to zrozumiałem. Ukierunkowywana przez Janusza tematyka forum - idzie w dobrym kierunku. Powodzenia. Miłego wypoczynku i ślizgania na nartach - wszystkim życzy Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: Szanujmy te zalecenia... 10.01.04, 14:32 czuk1 napisał: > Pamietam przy tym jak wpadłem w nurt zagadek - sam nieopatrznie (z encyklopedii wybierając pytanie) zadając pytanie specjaliście. Słusznie mi napisał, że na takie pytania nie będzie odpowiadał, po odpowiedż wysłał mnie do szkoły. Tak wtedy to zrozumiałem. Szanowny Mariuszu, jeżeli myślimy o tym samym przypadku to; po pierwsze nie uważam się za żadnego specjalistę i nie raz podkreslałem że jednym z celów zagadek jest także dokształcanie samego siebie, po drugie niegdy nie napisałem Ci że nie będę odpowiadał na Twoje pytania, po trzecie nikogo do szkoły też nikogo nie wysyłałem, Proponuję poczytać jeszcze raz o "kaponierach na rewelinie" i moje odpowiedzi w tym przedmiocie. Jeżeli źle odczytałem Twój post, a Tobie chodziło o innego "specjalistę" - przepraszam. Na zakończenie przypomnę Ci jednak że "przybiliśmy piątkę". Pozdrawiam W.1 Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Szanujmy te zalecenia... 12.01.04, 08:49 users1 napisał: > czuk1 napisał: > > > Pamietam przy tym jak wpadłem w nurt zagadek - sam nieopatrznie (z > encyklopedii wybierając pytanie) zadając pytanie specjaliście. Słusznie mi > napisał, że na takie pytania nie będzie odpowiadał, po odpowiedż wysłał mnie do > > szkoły. Tak wtedy to zrozumiałem. > > Szanowny Mariuszu, jeżeli myślimy o tym samym przypadku to; > po pierwsze nie uważam się za żadnego specjalistę i nie raz podkreslałem że > jednym z celów zagadek jest także dokształcanie samego siebie, > po drugie niegdy nie napisałem Ci że nie będę odpowiadał na Twoje pytania, > po trzecie nikogo do szkoły też nikogo nie wysyłałem, > Proponuję poczytać jeszcze raz o "kaponierach na rewelinie" i moje odpowiedzi w > > tym przedmiocie. > Jeżeli źle odczytałem Twój post, a Tobie chodziło o innego "specjalistę" - > przepraszam. > Na zakończenie przypomnę Ci jednak że "przybiliśmy piątkę". > Pozdrawiam > W.1 Specjalistów tu wielu.... A o tych szkolach to przeczytaj. Piątka jest aktualna. Pozdrawiam Cię Usersie - Mariusz, w niczym nie szanowny. Odpowiedz Link Zgłoś
wiloa Narty 10.01.04, 15:02 Ok. Janusz pocągniemy tez inne tematy pewnie ze nie mozna i o nich zapominac Czuk proponujesz jazde na nartach , powiem Ci ze lubię szusowac , choc za czesto tego nie robiłam , ale jest to bardzo przyjemna rzecz, a czy Ty tez lubisz ten sport? gdzie jezdzisz.? wiloa Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Narty 12.01.04, 08:55 wiloa napisała: > Ok. Janusz pocągniemy tez inne tematy pewnie ze nie mozna i o nich zapominac > Czuk proponujesz jazde na nartach , powiem Ci ze lubię szusowac , choc za > czesto tego nie robiłam , ale jest to bardzo przyjemna rzecz, a czy Ty tez > lubisz ten sport? gdzie jezdzisz.? wiloa Zmobilizowałaś mnie. Mieszkam na wsi.Jeśli zima sie utrzyma kupię narty i jak za młodych lat (na wzgorzach Dowiaty k/Węgorzewa) będę chodził po Wałach Grabowieckich, a może wypuszczę się i na Roztocze. Zazdrościsz mi chyba tych planów. Jak wrócisz to TY masz szanse "na narty" przez dziesiatki lat. I w tym miejscu ja Ci zazdroszczę. pzdr Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: Reinhold Heidenstein 10.01.04, 14:17 Januszu Drogi Admin Przeczytałem Twój post, przepraszam, z miesznymi uczuciami. Piszę o historycznym Zamościu, bo lubię ten temat, jeżeli ktoś chce to może mnie czyta, a zauważyłem że czyta, a czasami nawet zabiera głos, jeżeli nie czyta czy nie zabiera głosu - jego sprawa. Co do dominacji wątków histrorycznych na fz, wybacz, ale zupełnie sie z Tobą nie zgadzam. Nikt nikomu nie zabrania do otwierawnia wątków o tematyce którą podałeś, a która go interesuje. Jak obserwuję forum takie wątki od czasu do czasu pojawiają się - choć staram się czytać wszystkie posty, czy ja muszę zabierać głos? To chyba moja sprawa (choć czasami zabieram). Jest taki wątek "co gdzie kiedy" - zajrzyj tam proszę i oceń ile jest postów, kto je napisał i na jaki temat - może to będzie odpowiedzia na Twój apel i propozycję ograniczenia wątków historycznych. Podobna ocena może dotyczyć wszystkich wątków na fz - przejrzyj choćby pobieżnie ile i jakich jest tematów. Zaprzestańmy wątków historycznych i co nam zostanie? Jeszcze raz podkreslam, że zdecydowanie nie popieram takiego pomysłu. Jażeli ktoś kto pojawia się na fz chce coś powiedzieć na interesujący go temat niech mówi, nikt mu tego nie zabrania, przeczytamy, może także zabierzemy głos? ale żeby apelować o ograniczenie jakiegiś tematu? Zdecydowane NIE. Jestem bardzo ciekawy co o tym sądzą pozostali stali bywalcy tego forum. Pozdrawiam W.1 Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Reinhold Heidenstein 10.01.04, 14:27 users1 napisał: > Januszu Drogi Admin > Przeczytałem Twój post, przepraszam, z miesznymi uczuciami. Piszę o > historycznym Zamościu, bo lubię ten temat, jeżeli ktoś chce to może mnie czyta, > > a zauważyłem że czyta, a czasami nawet zabiera głos, jeżeli nie czyta czy nie > zabiera głosu - jego sprawa. Co do dominacji wątków histrorycznych na fz, > wybacz, ale zupełnie sie z Tobą nie zgadzam. Nikt nikomu nie zabrania do > otwierawnia wątków o tematyce którą podałeś, a która go interesuje. > Jak obserwuję forum takie wątki od czasu do czasu pojawiają się - choć staram > się czytać wszystkie posty, czy ja muszę zabierać głos? To chyba moja sprawa > (choć czasami zabieram). Jest taki wątek "co gdzie kiedy" - zajrzyj tam proszę > i oceń ile jest postów, kto je napisał i na jaki temat - może to będzie > odpowiedzia na Twój apel i propozycję ograniczenia wątków historycznych. > Podobna ocena może dotyczyć wszystkich wątków na fz - przejrzyj choćby > pobieżnie ile i jakich jest tematów. Zaprzestańmy wątków historycznych i co nam > > zostanie? > Jeszcze raz podkreslam, że zdecydowanie nie popieram takiego pomysłu. Jażeli > ktoś kto pojawia się na fz chce coś powiedzieć na interesujący go temat niech > mówi, nikt mu tego nie zabrania, przeczytamy, może także zabierzemy głos? ale > żeby apelować o ograniczenie jakiegiś tematu? Zdecydowane NIE. > Jestem bardzo ciekawy co o tym sądzą pozostali stali bywalcy tego forum. > Pozdrawiam > W.1 > > Nie odczytałem sugestii ograniczania wątków historycznych. Masz rację. Wątki historyczne są w tym forum konieczne, są super (pod każdym względem). Ich ilość i jakość - to wielka wartość tego forum. Ja apel Janusza rozumiem tak : rozwijajmy inne tematy (podał je ) poza historią, do którego to wątku nie ma On (moderator) uwag. Problem jest chyba jeden skąd wziąć forumowiczow z zainteresowaniami, ktore tu powinny być a ich nie ma. Ubarwiły by forum , poprawiły jego wartość. Poprawiły byu się proporcje i zainteresowanie CZYTAJĄCYCH (tych potencjalnych kandydatow do PISANIA). Czołem. Oddalam się na wieś. Miłego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: Reinhold Heidenstein 10.01.04, 14:48 No właśnie tylko kto ma tworzyć te nowe wątki i w nich dyskutować. Ja swoje stanowisko w tej sprawie wyraziłem powyżej i myślę że jest jasne i klarowne. W.1 Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Samuel Zborowski otwartość inne tematy 10.01.04, 23:20 users1 napisał: > Januszu Drogi Admin > Przeczytałem Twój post, przepraszam, z miesznymi uczuciami. Piszę o > historycznym Zamościu, bo lubię ten temat, jeżeli ktoś chce to może mnie czyta, > > a zauważyłem że czyta, a czasami nawet zabiera głos, jeżeli nie czyta czy nie > zabiera głosu - jego sprawa. Co do dominacji wątków histrorycznych na fz, > wybacz, ale zupełnie sie z Tobą nie zgadzam. Nikt nikomu nie zabrania do > otwierawnia wątków o tematyce którą podałeś, a która go interesuje. > Jak obserwuję forum takie wątki od czasu do czasu pojawiają się - choć staram > się czytać wszystkie posty, czy ja muszę zabierać głos? To chyba moja sprawa > (choć czasami zabieram). Jest taki wątek "co gdzie kiedy" - zajrzyj tam proszę > i oceń ile jest postów, kto je napisał i na jaki temat - może to będzie > odpowiedzia na Twój apel i propozycję ograniczenia wątków historycznych. > Podobna ocena może dotyczyć wszystkich wątków na fz - przejrzyj choćby > pobieżnie ile i jakich jest tematów. Zaprzestańmy wątków historycznych i co nam > > zostanie? > Jeszcze raz podkreslam, że zdecydowanie nie popieram takiego pomysłu. Jażeli > ktoś kto pojawia się na fz chce coś powiedzieć na interesujący go temat niech > mówi, nikt mu tego nie zabrania, przeczytamy, może także zabierzemy głos? ale > żeby apelować o ograniczenie jakiegiś tematu? Zdecydowane NIE. > Jestem bardzo ciekawy co o tym sądzą pozostali stali bywalcy tego forum. > Pozdrawiam > W.1 > > > users1 napisał: > Januszu Drogi Admin > Przeczytałem Twój post, przepraszam, z miesznymi uczuciami. Piszę o > historycznym Zamościu, bo lubię ten temat, jeżeli ktoś chce to może mnie czyta, > > a zauważyłem że czyta, a czasami nawet zabiera głos, jeżeli nie czyta czy nie > zabiera głosu - jego sprawa. Co do dominacji wątków histrorycznych na fz, > wybacz, ale zupełnie sie z Tobą nie zgadzam. Nikt nikomu nie zabrania do > otwierawnia wątków o tematyce którą podałeś, a która go interesuje. > Jak obserwuję forum takie wątki od czasu do czasu pojawiają się - choć staram > się czytać wszystkie posty, czy ja muszę zabierać głos? To chyba moja sprawa > (choć czasami zabieram). Jest taki wątek "co gdzie kiedy" - zajrzyj tam proszę > i oceń ile jest postów, kto je napisał i na jaki temat - może to będzie > odpowiedzia na Twój apel i propozycję ograniczenia wątków historycznych. > Podobna ocena może dotyczyć wszystkich wątków na fz - przejrzyj choćby > pobieżnie ile i jakich jest tematów. Zaprzestańmy wątków historycznych i co nam > > zostanie? > Jeszcze raz podkreslam, że zdecydowanie nie popieram takiego pomysłu. Jażeli > ktoś kto pojawia się na fz chce coś powiedzieć na interesujący go temat niech > mówi, nikt mu tego nie zabrania, przeczytamy, może także zabierzemy głos? ale > żeby apelować o ograniczenie jakiegiś tematu? Zdecydowane NIE. > Jestem bardzo ciekawy co o tym sądzą pozostali stali bywalcy tego forum. > Pozdrawiam > W.1 > > Nareszcie moge zasiąść przed komputerem:-), po trudach dnia... Drogi W,Usersie Czy nie zauwazyłeś , że proponuje rozpoczęcie kolejnego tematu historycznego? , mam wielką nadzieję , że będziesz w nim żywo uczestniczył:-)i podzielisz się z nami swoimi jakże cennymi uwagami..., nie ukrywam ,że liczę również na Floriana, który jak sie okazuje ,jest ta sprawą zainteresowany. Ciekawy jestem , czy są poza tym jeszcze jakies osoby , które miałyby ochotę włączyć się do dyskusji na proponowany temat:-), ja już teraz bardzo serdecznie zapraszam i dowiemy sie z niej jacy potrafili byc naszy przodkowie przed laty a może nawet czegoś więcej...:-) Usersie chyba zauważyłeś jak istotne są dla mnie wątki historyczne i powiem Ci ,że nie wyobrażam sobie tego forum bez tych tematów!, ja przypuszczam ,że bez nich straciłbym cały zapał!. Jedynie chciałem zasygnalizować , że inne wątki tez są ważne i oczekuję ,że bedą sie rozwijały. Chciałem dać sygnał do niezdecydowanych , słuchajcie nie ma obaw, my tu sobie rozmawiamy o historii, ale jeśli macie ochotę- rozpoczynajcie inne tematy !!..to forum jest otwarte na wiele tematów, przeróżnych i zasygnalizowałem jedynie o czym jeszcze moglibyśmy porozmawiać ale tu wybór jest wileki jak pudełko dobrych czekoladek...z foresta g. JEszcze raz zapraszam , rozmawiajmy , pytajmy, bądźmy dociekliwi, krytyczni, szukajmy, działajmy -jeśli oczywiście jest ochota w narodzie:-) Słowo "przyhamujmy" oznaczało tez pomyslmy tez o innych sprawach ..., a historia niech kołem się toczy, czyli otwórzymy sie na nowe ... ale nie "stójmy" z historią! , mam nadzieję , że nie zatrzymamy sie nawet na dzień!! jestem zmęczony ale mniemam ,że zostanę mimo to zrozumiany...:-) pozdrawiam J Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: Samuel Zborowski otwartość inne tematy 11.01.04, 14:44 Witam Drogi Januszu, być może źle zrozumiałem Twoje intencie, ale cokolwiek by nie mówić jednak napisałeś: cyt: "Nie może byc tak ,żeby tematy historyczne zdominowały forum Zamość......Tematy historyczne ( mam nadzieję, że ciekawę??;-) - Usersie Ty tez masz chyba taką nadzieję:-) nie moga jednak zdominować forum dlatego przyhamujmy odrobinkę...Zauważę w tym miejscu ,że opieka jaką mi powierzyła Agora tez do czegoś mnie zobowiązuje" Jak można zrozumieć tem takst? Cyz nie jako apel, aby przycichnąć z tematami historycznymi, bo jest ich za dużu, a wejść na ich miejsce z tematami, które proponujesz. Już wcześniej wyraziłem swoje zdanie w tym temacie. Przepraszam, ale skrótowo je powtórzę. To jest otwarte forum i każdy kto tylko ma ochotę może pisać na temat jaki go interesuja, może dykutować na każdy temat, nawet niekoniecznie związany z Zamościem. Tylko w tym miejscu jest jedna bardzo istotna sprawa; musi się znaleźć ktoś kto zaproponuje temat, założy nowy wątek i następnie musi znależć się następny ktoś kto coś w tym wątku napisze itd. Jest to bardzo proste, a mimo to jakże trudne. Popatrzmy na nowe wątki, ile ich powstaje? Nie jest moją intencją kogokolwiek "rozliczać", ale wydaje mi się że kiedyś specjalistą od nowych wątków był Ubott (przepraszam Ubott) dziś mimo, że nie śpi po nocach ;)(to widać) jego wątków jest jakby mniej. A trzeba przyznać że niektóre były bardzo trafione. Nie wiem czym jest to podyktowane, ale aktywność farumowiczów jakby ostygła, niektórych nie widać prawie wcale, niektórzy, powiedzmy "bywają", nowych forumowiczów nie widać, a nie chodzi chyba o to by pisać pod kilkoma nickami, a wręcz jeżeli to forum ma być "rozwojowe" potrzeba jest "nowych twarzy". Wydaje mi sie, że to właśnie w tym jest problem. Przepraszam nikogo nie rozliczam. Ja piszę i najczęściej zabieram głos w tematach dotyczących historii Zamościa, swoje cele takiego działania nie raz już przedstawiałem. Nieznaczy to jednak że nie pojawiam sie w innych wątkach. Pzrecież są wśród nas miłośnicy Roztocza, przyrody, szeroko rozumianej kultury niech zatem proponują tematy, dyskutujmy, sprawa jest otwarta... Na koniec trochę prowokacyjnie, oczywiście w kontekście postu Janusza, ale oczywiście w dobrej wierze. Wposminałem w poprzednim poscie o wątku "kto gdzie kiedy" założonym zresztą przez Ubotta, za chwilę wpiszę tam post na temat "Sakrofilmu" - tygodniowa impreza kulturalna, ale i nie tylko, w szerokim zakresie dotyka zagadnień wielonarodowościowych społeczności, zagadnień które dyskutowaliśmy na forum. Zaproponuję moim zdaniem ważniejsze wydarzenia tej imprezy, zobaczymy ilu uczestników forum, nie tylko tych mieszkających w Zamościu, zechce się podzielić wrażeniami z tej imprezy, czy w ogóle ilu zabierze głos w tamatach "Sakrofilmu" i tego co ta impreza proponuje. Pozdrawiam W.1 Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Re: Samuel Zborowski otwartość inne tematy 11.01.04, 16:06 users1 napisał: > Witam > Drogi Januszu, być może źle zrozumiałem Twoje intencie, ale cokolwiek by nie > mówić jednak napisałeś: > > cyt: "Nie może byc tak ,żeby tematy historyczne zdominowały forum > Zamość......Tematy historyczne ( mam nadzieję, że ciekawę??;-) - Usersie Ty tez > > masz chyba taką nadzieję:-) nie moga jednak zdominować forum dlatego > przyhamujmy odrobinkę...Zauważę w tym miejscu ,że opieka jaką mi powierzyła > Agora tez do czegoś mnie zobowiązuje" > > Jak można zrozumieć tem takst? Cyz nie jako apel, aby przycichnąć z tematami > historycznymi, bo jest ich za dużu, a wejść na ich miejsce z tematami, które > proponujesz. Już wcześniej wyraziłem swoje zdanie w tym temacie. > Przepraszam, ale skrótowo je powtórzę. To jest otwarte forum i każdy kto tylko > > ma ochotę może pisać na temat jaki go interesuja, może dykutować na każdy > temat, nawet niekoniecznie związany z Zamościem. Tylko w tym miejscu jest jedna > > bardzo istotna sprawa; musi się znaleźć ktoś kto zaproponuje temat, założy nowy > > wątek i następnie musi znależć się następny ktoś kto coś w tym wątku napisze > itd. Jest to bardzo proste, a mimo to jakże trudne. Popatrzmy na nowe wątki, > ile ich powstaje? Nie jest moją intencją kogokolwiek "rozliczać", ale wydaje mi > > się że kiedyś specjalistą od nowych wątków był Ubott (przepraszam Ubott) dziś > mimo, że nie śpi po nocach ;)(to widać) jego wątków jest jakby mniej. A trzeba > przyznać że niektóre były bardzo trafione. Nie wiem czym jest to podyktowane, > ale aktywność farumowiczów jakby ostygła, niektórych nie widać prawie wcale, > niektórzy, powiedzmy "bywają", nowych forumowiczów nie widać, a nie chodzi > chyba o to by pisać pod kilkoma nickami, a wręcz jeżeli to forum ma > być "rozwojowe" potrzeba jest "nowych twarzy". Wydaje mi sie, że to właśnie w > tym jest problem. Przepraszam nikogo nie rozliczam. Ja piszę i najczęściej > zabieram głos w tematach dotyczących historii Zamościa, swoje cele takiego > działania nie raz już przedstawiałem. Nieznaczy to jednak że nie pojawiam sie w > > innych wątkach. Pzrecież są wśród nas miłośnicy Roztocza, przyrody, szeroko > rozumianej kultury niech zatem proponują tematy, dyskutujmy, sprawa jest > otwarta... > Na koniec trochę prowokacyjnie, oczywiście w kontekście postu Janusza, ale > oczywiście w dobrej wierze. Wposminałem w poprzednim poscie o wątku "kto gdzie > kiedy" założonym zresztą przez Ubotta, za chwilę wpiszę tam post na > temat "Sakrofilmu" - tygodniowa impreza kulturalna, ale i nie tylko, w szerokim > > zakresie dotyka zagadnień wielonarodowościowych społeczności, zagadnień które > dyskutowaliśmy na forum. Zaproponuję moim zdaniem ważniejsze wydarzenia tej > imprezy, zobaczymy ilu uczestników forum, nie tylko tych mieszkających w > Zamościu, zechce się podzielić wrażeniami z tej imprezy, czy w ogóle ilu > zabierze głos w tamatach "Sakrofilmu" i tego co ta impreza proponuje. > Pozdrawiam > W.1 > Witam , Usersie mam wrażenie ,że doskonale odczytałeś intencję jakie mi przyświecały :-), gdy pisałem "wiadomy" post powyżej - planowałem wywołać małą burzę:-)) a propos- zaraz zamieszczę temat w tym przedmiocie!. Czy wyjdzie coś z tej pewnej prowakacji? zobaczymy, ja mam nadzieję , że forum będzie się rozwijać a sygnał został odebrany... ? na forum jest miejsce dla przeróżnych tematów, do wypowiedzi w dowolnych kwestiach...i dla nowych użytkownikach... pozdrawiam J. 5:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ubott.1 Re: Samuel Zborowski otwartość inne tematy 14.01.04, 23:50 Witam i swój głos dodaję do dyskusji. Ja nie uważam by jakiekolwiek ograniczanie ilości postów na dany temat było słuszne. Zawsze jak już to pisał users można w danym temacie sie nie wypowiadac i nawet go nie czytać. Ja nie jestem historykiem i nie pisze raczej w tych tematah ale lubię sobie je poczytać. Ba nawet zauważyłem, że jak teraz chodzę po Zamościu to więcej szczegółów zauważam choćby zabytkowych. Ja interesuję się np. sprawami które sa bardziej teraźniejsze, dotyczące naszej teraźniejszości, przyszłości czy też kontaktów miedzy ludźmi oraz poprawą ich bytu, rozwojem naszego miasta. Ja uważam, że właśnie taka różnorodność tematow jest bardzo dobra na fz. To tak jak Zamoyski by miasto sie rozwijało osiedlił tu żydów, ormian i wiele innych narodowości. Jeżeli forum trwa nadal w pełnej kulturze wypowiedzi między forumowiczami i nie wychodzi za granice dobrego wychowania to żadne " hamowanie " nie jest tu konieczne. Sami uzytkownicy wybierają gdzie w którym watku i ile razy się wypowiadają. A co do nowych osób to chyba az nie jest tak żle. Przemykaja co pewien czas to nowe osoby. Ostatnio nawet jakaś osoba z Chełma. Jeśli zaś chodzi o ilośc nowych wątków to odpowiadam, że nie pisze już ich teraz aż tak dużo gdyż wiele innych osób je pisze i jest wiele ciekawych. Z innej zaś strony kiedyś było nas duzo mniej i postów dziennie także nie było tak dużo jak teraz, a przecież nawet czasami było 100 dziennie. Więc chętnie teraz przekazuję pałęczkę innym. Sądzę, że osiągneliśmy już dość dużo patrząc choćby jak inne fora jakby pozamierały a my ciągle jakies miasta prześcigamy. Więc tym optymistycznym akcentem proponuję głowy do góry szanowni forumowicze. Ruszmy ku nowym tematom, rozwijajmy te aktualne i wspominajmy te stare wyciągając je znowu na czołówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: Samuel Zborowski otwartość inne tematy 15.01.04, 21:25 ubott.1 napisał: > Ba nawet zauważyłem, że jak teraz chodzę po Zamościu to więcej > szczegółów zauważam choćby zabytkowych. Dzieki Ubott za Twe słowa. Nie raz pisałem, że przyjąłem sobie między innymi za cel aby w ten sposób (jaki rabię) zwrócić uwagę ludziom na to co ich otacza. Sam wiem że w codzienności życia, biegniemy przez stare miasto widząc jedynie płyty chodnikowe. Dopiero gdy ktoś nam zwóci na coś uwagę otwieramy usta i dochodzimy do wniosku, że rzeczywiście tu żyję, tu mieszkam, tanie miasto, taka historia, a ja tak nie wiele wiem na ten temat... Kiedyś pisałem, chyba do Wiloa, że będzie mi miło, że jeżeli ktoś przechodząc jakąś ulicą w Zamościu wspomni: o to jest to o czym pisali na fz. I chyba o to chodzi. Zapewniam, że po zakończeniu zagadek o odlężeniach wrócę do poszczególnych "elementów" starego miasta. Pisałem kiedyś, że na przełomie stycznia i lutego będę pisał o kamienicach na Rynku Wielkim, a przecież tyle ich jest.... ale zawewniam że nie tylko, oprócz rynku jest jeszcze wiele innych ciekawych miejsc... Pozdrawiam W.1 Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Re: Samuel Zborowski i otwartość inne tematy 15.01.04, 21:55 I ja mam nadzieję ,że tematy historyczne będą ciagle obecne na forum Z, prawdę powiedziawszy nie wyobrażam sobie żeby mogłobyc inaczej:-), a jeśli zrzumieliście mnie żeby nie pisac o historii, to cóż macie prawo!, ale gdzie Wy to wyczytaliście to ja nie mam pojęcia?..ale spójrzie chociazby na ostatni wątek o wieży ratusza... . W tym wątku chciałem sprowokować i dać do zrozumienia ,że inne tematy są równiez mile widziane...!,wiemy jak różne ludzie mają zainteresowania... Odpowiedz Link Zgłoś