Dodaj do ulubionych

Ulubiony program telewiz. z poprzedniej epoki...

25.03.04, 11:39
Przy okazji tworzenia poprzedniego wątku przyszedł mi kolejny pomysł do głowy
jaki program lubiliście oglądać jeszcze za PRLu ?
Na pączątek rzucam hasło
Dziennik Telewizyjny ( od czasu wizyty u wujka:-)) )
dzwięk rozpoczynającego się dziennika do dziś brzmi mi w uszach ...
mam jeszcze inne programy ( może narazie:) bez filmów ) ale czekam na Wasze
propozycję...
Obserwuj wątek
    • rosiczka9 Re: Ulubiony program telewiz. z poprzedniej epoki 25.03.04, 11:45
      Z dawnej epoki mówisz?
      Ja pamiętam"Zwierzyniec"i piękne opowiadania Pana Sumińskiego i cos takiego
      chyba nie pomylę"Spotkanie z balladą"-program kabaretawy.
      pzdr.
      • benia30 Re: Ulubiony program telewiz. z poprzedniej epoki 25.03.04, 11:47
        Hihi, Rosiczko, przepychamy się łokciami odpowiadając na posty Janusza...
        Spójrz na godzinę wysłania...
        Pozdrawiam, Benia
    • benia30 Re: Ulubiony program telewiz. z poprzedniej epoki 25.03.04, 11:45
      Zdecydowanie SONDA, nieodżałowanych panów Kurka i Kamińskiego oraz program pana
      Adama Słodowego, bodajże "Zrób to sam"?
    • rosiczka9 Re: Ulubiony program telewiz. z poprzedniej epoki 25.03.04, 11:51
      Masz rację Beniu,ale to chyba dobrze?
      Co do Sondy masz rację,a jeszcze te ówczesne dobranocki.
      pzdr.
      • benia30 Re: Ulubiony program telewiz. z poprzedniej epoki 25.03.04, 11:56
        Gąska Balbinka, Jacek i Agatka, Miś z okienka... to były bajki, a teraz
        puszczają dzieciom jakieś pokraczne stwory typu pokemon tryskające horrorem i
        przemocą, brrr...
        • rosiczka9 Re: Ulubiony program telewiz. z poprzedniej epoki 25.03.04, 12:04
          O tak!
          Jeszcze Bolek i Lolek,Reksio ,Miś Uszatek,a teraz tak jak piszesz pokemony i X-
          Meny.Aż skóra cierpnie brrrrr.
          • rosiczka9 Re: Ulubiony program telewiz. z poprzedniej epoki 25.03.04, 12:09
            Przypomniała mi się jeszcze Kobra.
            Narazie kończena dziś coś się na mnie dziwnie patrzę w pracy:-(
            Miłego wiosennego popołódnia.
            Pozdrowionka.
    • miet.b Zdecydowanie Sonda 25.03.04, 17:37
      Prowadzona przez Św. pamięci Kurka i Kamińskiego. Wielu twórców próbowało w ten
      sposób prowadzić (zawsze jeden podchodził do tematu sceptycznie, drugi
      przedstawiał rozwiązania), niestety nikomu do tej pory się nie udało.
      • ksfiona Re: Zdecydowanie Sonda 25.03.04, 19:16
        popieram, i były tez fajne z rana programy edukacyjne,np. z chemii, albo fizyki
        nawet ostatnio sobie myslałam dlaczego teraz ludzie telewizjii nauki przede
        wszystkim takich nie tworzą
    • ksfiona Re: Ulubiony program telewiz. z poprzedniej epoki 27.03.04, 12:31
      a programy radiowe? tez jest co wspominać :NIEKOMRCJALIZUJACA się Jedynka jak
      zawsze obietywna i stała i ma wielu wiernych słuchaczy,pamiętacie w
      Jezioranach,albo Matysiaków? Zdaje się że te słuchowiska istnieją do tej pory,
      kończą sie jedne pokolenia,przychodza nowe...jak my
      • ubott.1 Re: Ulubiony program telewiz. z poprzedniej epoki 28.03.04, 22:28
        A pamietacie te bajki teatralne z kukielkami. Byl taki program nie bardzo
        pamietam tytulu gdzie bylo pelno roznych wystepow. A z programow to napewno
        roznego rodzaju kabarety. No i oczywiscie konkurs piosenk radzieckiej. Teraz od
        nowa slucham tej np. wojskowej muzyki.
    • benia30 Spectrum i Laboratorium... 28.03.04, 23:25
      Pamiętam, że były to programy popularno-naukowe.

B...
      • arwen.a Re: Spectrum i Laboratorium... 29.03.04, 11:15
        a ja pamiętam pierwszą bajkę, którą obejrzałam w kolorowym telewizorze - o
        Żwirku i Muchomorku.
        A moim faworytem w jeszcze czarno - białej telewizji był pies Pankracy.
        A pamiętacie piosenke: łapy, łapy, cztery łapy, a na łapach pies kudłaty, kto
        dogoni psa, kto dogoni psa... :-))
        A.
        • ksfiona żal za Pankracym... 29.03.04, 13:57
          arwen.a napisała:

> a ja pamiętam pierwszą bajkę, którą obejrzałam w kolorowym telewizorze - o
          > Żwirku i Muchomorku.
          > A moim faworytem w jeszcze czarno - białej telewizji był pies Pankracy.
          > A pamiętacie piosenke: łapy, łapy, cztery łapy, a na łapach pies kudłaty, kto
          > dogoni psa, kto dogoni psa... :-))
          > A.
          jestem też fanką Pankracego,szkoda że moje dzieci nie moga zobaczyc tej bajki
          i pewnie juz nie zobaczą.Oto co mówił Zygmunt Kęstowicz o Pankracym w wywiadzie;
          W.Wigilia to jedyny dzień w roku, gdy zwierzęta mówią ludzkim głosem, ale Pan z
          Telesforem i Pankracym potrafił się dogadywać przez cały rok.

Z.K.Przeżyliśmy kilkanaście lat. Pankracy bardzo pomagał mi nawiązać kontakt z
          dziećmi siedzącymi przed telewizorem i tymi, z którymi spotykałem się w
          szpitalach, aby pomagać małym pacjentom w niełatwych chwilach. To przynosiło
          dużą satysfakcję.

Co się stało z Pankracym?

Zmarł. Przez lata za tą lubianą postacią skrywał się Hubert Antoszewski.
          Wszyscy znali jego głos, rzadko kto twarz. A pomniejszoną pacynkę Pankracego
          mam w domu. "
          czy telewizja nie mogłaby powtarzac starych bajek?i programów
          bo filmy to niektóre już nasty raz sa powtarzane

• tytus.de.zoo Re: Ulubiony program telewiz. z poprzedniej epoki 29.03.04, 12:43
      > Dziennik Telewizyjny ( od czasu wizyty u wujka:-)) )
      > dzwięk rozpoczynającego się dziennika do dziś brzmi mi w uszach ...

Ten dzwięk jest wykorzytywany w programie Jacka Fedorowicza "dziennik tv".
      Ja nei oglądam tv, ale jak jestem u kogoś, gdzie jest właczony telewizor i
      właśnie leci ten dźwięk to pierwsza myśl jest taka, że zaraz zaczną się
      wiadomości. Dzwięków z dzisiejszych wiadomości nie jestem w stanie zapamiętać,
      a tamto tkwi gdzieś w głowie :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka