lena.es 09.06.04, 19:49 Cześć. Przyjeżdżam w sierpniu do Zamościa i ciekawa jestem co moglibyście mi polecić. Co warto zobaczyć, gdzie pójść, itd. itp. Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiloa Re: CO WARTO ZOBACZYC W ZAMOŚCIU? 09.06.04, 19:52 no ratusz jest ladny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lena.es Re: CO WARTO ZOBACZYC W ZAMOŚCIU? 09.06.04, 19:55 i tyle? taki ubogi "w miejsca" ten Twój Zamość? Odpowiedz Link Zgłoś
lena.es Re: CO WARTO ZOBACZYC W ZAMOŚCIU? 09.06.04, 21:10 dzięki wiloa, wiedziałam że można na Ciebie liczyć. Ratusz i schody, hmmm, i Tobie sie tam nie nudzi biedaczko? Odpowiedz Link Zgłoś
wiloa Re: CO WARTO ZOBACZYC W ZAMOŚCIU? 10.06.04, 09:25 Alez to zart;-)) Zamosc jest najpiekniejszym miastem , ktore ma swoj niepowtarzalny klimat, do ktorego czesto wracam ,z reguły ostatnio w marzeniach:-( pozdrowienia wiloa Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: CO WARTO ZOBACZYC W ZAMOŚCIU? 09.06.04, 20:02 Witaj Proponuję abyś poszperała na tym forum i wyszukała cykl wątków które napisałem pod ogólnym hasłem "Spacer". Znajdziesz tam prawie gotowy przewodnik po Zamościu. Pozdrawiam W.2 Odpowiedz Link Zgłoś
lena.es Re: CO WARTO ZOBACZYC W ZAMOŚCIU? 09.06.04, 21:10 dziękuję, na pewno skorzystam Odpowiedz Link Zgłoś
ubott.1 Re: CO WARTO ZOBACZYC W ZAMOŚCIU? 09.06.04, 22:21 Popieram Usersa, w watkach spacer znajdziesz duzo informacji. Jest tam wiele opisow miejsc, wydarzen o ktorych zapewne nawet wielu zamoscian nie wie. Ja polecam takze oprocz zabytkow spacer po naszym parku. Tam w mozna odpoczac, pospacerowac a nawet powspinac sie po wielu pagorkach. Mozesz takze wybrac sie do Bastionu i wejsc na trase turystyczna w jego wnetrzu. Odwiedz takze zamojska rotunde a tuz za nia jest nastepne miejsce do pospacerowania nad zalewem. A wieczorkiem mozna sobie milo ugasic pragnienie piwem na zamojskiej starowce w jednym z wielu lokali na swiezym powietrzu. A juz teraz mozesz skorzystac z kamery i obejrzec sobie Zamojska Starowke poprzez internet. cyberbajt.pl/zamosc/kamera.htm Odpowiedz Link Zgłoś
tomalab1 Re: CO WARTO ZOBACZYC W ZAMOŚCIU? 11.06.04, 10:39 ubott.1 napisał: > Popieram Usersa, w watkach spacer znajdziesz duzo informacji. Jest tam wiele > opisow miejsc, wydarzen o ktorych zapewne nawet wielu zamoscian nie wie. Ja > polecam takze oprocz zabytkow spacer po naszym parku. Tam w mozna odpoczac, > pospacerowac a nawet powspinac sie po wielu pagorkach. Mozesz takze wybrac sie > do Bastionu i wejsc na trase turystyczna w jego wnetrzu. Odwiedz takze zamojska > > rotunde a tuz za nia jest nastepne miejsce do pospacerowania nad zalewem. A > wieczorkiem mozna sobie milo ugasic pragnienie piwem na zamojskiej starowce w > jednym z wielu lokali na swiezym powietrzu. A juz teraz mozesz skorzystac z > kamery i obejrzec sobie Zamojska Starowke poprzez internet. > cyberbajt.pl/zamosc/kamera.htm A te 'pagórki' w parku to są pozostałości wysadzonych po kasacie twierdzy w 1866 roku obiektach fortyfikacyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: CO WARTO ZOBACZYC W ZAMOŚCIU? 10.06.04, 07:07 Witam ponownie Zapomniałem jeszcze o Wątku "Katedra" tam znajdziesz opis całej Katedry Zamojskiej. Warto też odszukać wątki z cyklu "Zagadki", które na forum gościły pod koniec 2003r. i na początku 2004r. Zapraszam do odwiedzenia Zamościa życząc jednocześnie miłych wrażeń W.2 Odpowiedz Link Zgłoś
dziki_osiol Re: CO WARTO ZOBACZYC W ZAMOŚCIU? 09.06.04, 23:55 Muszę się zgodzić z poprzednikami. W Zamościu na starówce jest naprawdę niezwykły klimat. W ciepłe letnie wieczory na starym mieście jest masa ludzi. A w dzień faktycznie można zająć się zwiedzaniem zabytków, muzeów itp. Trzeba również nadmienić że w Zamościu jest chyba jedyne zoo po prawej stronie Wisły. Nie mogę nie wspomnieć także o okolicach Zamościa gdzie jest naprawdę sporo do obejrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś