Dodaj do ulubionych

Poszukuję inicjatyw loklanych

12.08.04, 11:57
witam,
Stowarzyszenie Promocji i Rozwoju Zamojszczyzny zbiera informacje na temat
lokalnych inicjatyw i projektów (ukończonych i realizowanych) w małych
miejscowościach i na wsiach z woj. lubelskiego.
Umieszczenie informacji o swoich działaniach w Atlasie jest dla Państwa
okazją do reklamy, promocji i pozyskania nowych współpracowników. Dla innych
organizacji i instytucji działających na obszarach wiejskich Atlas będzie
ważnym źródłem wiedzy, które ułatwi kontakty i pracę nad nowymi programami.
Zebrane dane z całej Polski będą dostępne na stronach Fundacji Wspomagania
Wsi www.fww.org.pl.
pozdrawiam
hubert
Obserwuj wątek
    • miet.b Re: Poszukuję inicjatyw loklanych 12.08.04, 16:56
      Mogę takie inforamację ci zbierać, ponieważ znam zamojszczyznę od podszewki,
      jestem przodownikiem turystiki pieszej, przeszedłem Roztocze w każdym kierunku,
      jednak traktowałbym to zajęcie jako dodatkowe w ramach mojecgo hobby. Co ty na
      to?
    • czuk1 Re: Poszukuję inicjatyw loklanych 13.08.04, 08:16
      haesek napisał:

> witam,
      > Stowarzyszenie Promocji i Rozwoju Zamojszczyzny zbiera informacje na temat
      > lokalnych inicjatyw i projektów (ukończonych i realizowanych) w małych
      > miejscowościach i na wsiach z woj. lubelskiego.
      > Umieszczenie informacji o swoich działaniach w Atlasie jest dla Państwa
      > okazją do reklamy, promocji i pozyskania nowych współpracowników. Dla innych
      > organizacji i instytucji działających na obszarach wiejskich Atlas będzie
      > ważnym źródłem wiedzy, które ułatwi kontakty i pracę nad nowymi programami.
      > Zebrane dane z całej Polski będą dostępne na stronach Fundacji Wspomagania
      > Wsi www.fww.org.pl.
      > pozdrawiam
      > hubert

Hubercie
      Osobiście wolał bym aby szybko powstawał (w wyniku działań różnorodznych )
      Atlas nowoutworzonych miejsc pracy. Bo mapy dokumentujace dokonania dobre sa
      dla historykow.
      • haesek historycy i teraźniejszość 13.08.04, 09:41
        witam
        Zbieramy informacje o ciekawych działaniach, inicjatywach i projektach
        realizowanych na terenach wsi i małych miast podejmowanych przez organizacje
        lub grupy nieformalne.

Wiedza ta pomoże w budowaniu Atlasu Inicjatyw Wiejskich, który będzie źródłem
        pomysłów i kontaktów dla osób oraz organizacji pozarządowych zainteresowanych
        działalnością społeczną na wsi i w małych miastach w całej Polsce.

Czuk1
        "Hubercie
        Osobiście wolał bym aby szybko powstawał (w wyniku działań różnorodznych )
        Atlas nowoutworzonych miejsc pracy. Bo mapy dokumentujace dokonania dobre sa
        dla historykow.
        TO MAJĄ BYĆ AKTUALNE (PROWADZONE LUB NIEDAWNO UKOŃCZONE) DANE DOTYCZACE
        INICJATYW W MAŁYCH SPOŁECZNOŚCIACH. NALEŻY W KOŃCU WYJŚĆ POZA MIASTO I
        PRZYJRZEĆ SIĘ MAŁYM GRUPOM LOKLANYM DZIAŁAJĄCYM NA WSIACH I MALYCH
        MIASTECZKACH. SĄ TO INICJATYWY STRICTE SPOŁECZNE I NIE ZWIĄZANE BEZPOŚREDNIO Z
        RYNKIEM PRACY I ZATRUDNIENIEM, BO TAKA JEST NATURA SEKTORA POZARZĄDOWEGO.

JEŚLI IDZIE O WZROST ZATRUDNIENIA W REGIONIE TO POWIEM, IŻ STOWARZYSZENIE JEST
        PARTNEREM W TZW. "ZAMOJSKIM POROZUMIENIU NA RZECZ ZATRUDNIENIA I ROZWOJU" KTORE
        SYGNOWANE BYŁO M.IN PRZEZ J.E. ZAMOYSKIEGO. NIESTYETY NA DEKLARACJACH SIĘ
        SKOŃCZYŁO GDYŻ NIKT W TYM MIEŚCIE NIE JEST ZAINTERESOWANY WSPARCIEM FINANSOWYM
        TEGO RODZAJU DZIAŁAŃ (RÓWNIEŻ SPOŁĘCZNYCH BO POROZUMIENIE WYSZŁO OD PARTNERÓW
        LOKLANYCH A NIE OD WŁADZ MIASTA). POMIMO PRZEPROWADZONYCH KILKU CIEKAWYCH
        SZKOLEŃ (BEZPŁATNYCH) ZWIĄZANYCH Z RYNKIEM PRACY I UE NIKT Z MAGISTARTU NADAL
        NIE WYCIĄGNĄŁ WNISOKÓW DOTYCZĄCYCH "POROZUMIENIA". WŁAŚCIWIE ONO UMIERA
        ŚMIERCIĄ NATURALNĄ....I W TAKI SPOSÓB CAŁA SPOŁĘCZNA ENERGIA IDZIE W GWIZDEK....

Miet.b
        "Mogę takie inforamację ci zbierać, ponieważ znam zamojszczyznę od podszewki,
        jestem przodownikiem turystiki pieszej, przeszedłem Roztocze w każdym kierunku,
        jednak traktowałbym to zajęcie jako dodatkowe w ramach mojecgo hobby. Co ty na
        to?
        BYŁBYM CI BARDZO WDZIECZNY ZA POMOC. TEN PROJEKT MUSIMY ZAKOŃCZYĆ DO 1X.
        DANE MUSIMY ZBIERAĆ NA SPECJALNYCH ANKIETACH, KTÓRE MOGĘ CI PRZESŁAĆ.
        OCZYWISCIE OPRÓCZ HOBBY MOŻESZ LICZYĆ NA ZWROT KOSZTÓW ZW. Z DOJAZDEM ITP. NO I
        JAKIEŚ DROBNIAKI NA POCZET WYNAGRODZENIA TEŻ SIĘ ZNAJDĄ :)
        pozdrawiam
        hubert
        mój adres:
        hubert_siemienczuk@poczta.onet.pl

• januszx Re: historycy i teraźniejszość 13.08.04, 12:12
          Pozostaje mi jedynie przyklasnąć z perspektywy stolicy ,
          niezwykle cenne są takie lokalne zamojskie inicjatywy , a brak odzewu na próby
          działań podejmownych przez "Porozumienie na rzecz.." ze strony Miasta
          karygodny ,przepraszam od czego mamy miejskie władze??!
          czy jest jakiś sposób żeby zdopingować magistrat do wsparcia tych jakże cennych
          projektów???
          Hubercie jetesteś bardzo cennym "nabytkiem" tego forum.
          Pozdrawiam i powodzenia
          J
          • haesek do: Mariusza czuk1 16.08.04, 09:57
            witaj,
            jeśli możesz, daj znać w sprawie zbiernia inicjtayw (patrz: post powyżej)
            hubert
            • czuk1 Re: do: Mariusza czuk1 13.09.04, 09:13
              haesek napisał:

> witaj,
              > jeśli możesz, daj znać w sprawie zbiernia inicjtayw (patrz: post powyżej)
              > hubert

Hubercie.
              Niestety nie rejestruje licznych przecież inicjatyw lokalnych.
              Moge jedynie poradzić i podać co wiem.
              Ja dane do Atlasu zebrał bym od wójtów, burmistrzów i starostów ; a najlepiej od
              ich urzędników d/s promocji i rozwoju.

Takie informacje
              • haesek Re: do: Mariusza czuk1 13.09.04, 09:40
                Hubercie.
                > Niestety nie rejestruje licznych przecież inicjatyw lokalnych.
                > Moge jedynie poradzić i podać co wiem.
                > Ja dane do Atlasu zebrał bym od wójtów, burmistrzów i starostów ; a najlepiej
                od ich urzędników d/s promocji i rozwoju.
                >
                > Takie informacje
                • czuk1 Re: do: Mariusza czuk1 13.09.04, 17:08
                  haesek napisał:

> Hubercie.
                  > > Niestety nie rejestruje licznych przecież inicjatyw lokalnych.
                  > > Moge jedynie poradzić i podać co wiem.
                  > > Ja dane do Atlasu zebrał bym od wójtów, burmistrzów i starostów ; a najle
                  > piej
                  > od ich urzędników d/s promocji i rozwoju.
                  > >
                  > > Takie informacje
                  • czuk1 Re: do: Mariusza czuk1 14.09.04, 09:59
                    czuk1 napisał:

> haesek napisał:
                    >
                    > > Hubercie.
                    > > > Niestety nie rejestruje licznych przecież inicjatyw lokalnych.
                    > > > Moge jedynie poradzić i podać co wiem.
                    > > > Ja dane do Atlasu zebrał bym od wójtów, burmistrzów i starostów ; a
                    > najle
                    > > piej
                    > > od ich urzędników d/s promocji i rozwoju.
                    > > >
                    > > > Takie informacje
    • mokad Re: Poszukuję inicjatyw loklanych 12.09.04, 21:57
      No i jak znalazłeś coś?
      • haesek do mariusza 14.09.04, 12:13

haesek napisał:

> Hubercie.
        > > Niestety nie rejestruje licznych przecież inicjatyw lokalnych.
        > > Moge jedynie poradzić i podać co wiem.
        > > Ja dane do Atlasu zebrał bym od wójtów, burmistrzów i starostów ; a najle
        > piej
        > od ich urzędników d/s promocji i rozwoju.
        > >
        > > Takie informacje
        • users1 Re: do mariusza 14.09.04, 12:42
          Staram sie nie zabierać głosu w takich wątkach jak ten, bo mam własne zdanie na
          poruszany tu temat, które na pewno nie podobałoby sie wielu i z którym wielu by
          sie nie zgadzało. Tak sie składa że jestem bacznym obserwatorem samorządu
          jednej z gmin na terenie powiatu (z wyłączeniem oczywiście samego miasta
          Zamościa), przez co myślę że wyrobiłem pewien pogląd na ten temat, pogląd który
          właśnie kształtuje moje zdanie w tym przedmiocie. Wybaczcie drodzy adwersarze
          przeczytałem Wasze posty z należytą uwagą, i jednego i drugiego, z bólem serca
          jednak, ale nie wiele z nich rozumiem. Nie chcę mówić o szczegółach, by nie
          chwalić tego co podzielam i nie ganić tego co wydaje mi sie śmieszne, gdyż w
          dalszym ciagu chcę pozostać jako czytajacy ten wątek a nie w nim piszący.
          Pozdrawiam
          W.2
          • januszx a ja czytam... 14.09.04, 13:47

Czytam z uwaga ten wątek ale niestety jestem tak daleko ( 250 km.;-)) od
            poruszanych w nim kwestii ,że zasygnalizuje jedynie moje zainteresowanie i
            przychylność...
            Poza tym ostatnio tak bardzo pochłonęły mnie sprawy osobiste ,że nie jestenm w
            stanie nic więcej z siebie dać ponad to co od czasu do czasu wrzucę na forum.
            Proszę o wyrozumiałość jeszcze przez jakiś czas...
            Pozdrawiam i życzę słońca
            J
        • czuk1 Re: do HUBERTA... 14.09.04, 18:23
          haesek napisał:

)
          ) haesek napisał:
          )
          ) ) Hubercie.
          ) ) ) Niestety nie rejestruje licznych przecież inicjatyw lokalnych.
          ) ) ) Moge jedynie poradzić i podać co wiem.
          ) ) ) Ja dane do Atlasu zebrał bym od wójtów, burmistrzów i starostów ; a
          ) najle
          ) ) piej
          ) ) od ich urzędników d/s promocji i rozwoju.
          ) ) )
          ) ) ) Takie informacje
          • haesek Re: do HUBERTA... 15.09.04, 07:58

Hubercie. Nie denerwuj się. Nie masz powodów zniżać mnie do małej litery.
            >
            > Wszyscy , w tym ja, doskonale Cie rozumiemy, doceniamy Twoje inicjatywy,
            > pomysly i chętnie odpowiadamy na Twoje pytania.
            >
            > Krytyka jest sprawą normalną w dialogu partnerskim. Niejednokrotnie dochodzi
            do
            >
            > niej niepotrzebnie z powodu z powodu złej komunikacji miedzy ludżmi. Tak jest
            w
            >
            > tym wątku.Ja z Tobą napewno prowadze dialog partnerski.Ba, ostatnio nawet
            > męski. Z myślą, że coś wniosę dobrego do Twoich różnorodnych ciekawych
            > wartościowych działań. Odpowiadam dlatego prawie na wszystkie Twoje posty. A
            > że nieraz wyrażam swój pogląd i swoje sugestie ( i wpisuje swoje historie) to
            > co ? - nie wiem czy to żle? . Jeśli wg Ciebie to nie jest w porządku , jeśli
            >
            > to Ci nie odpowiada. Wybacz - zdania nie zmienię (będę robił co robię) i w
            > Twoich postach i dyskusjach mnie nie będzie. Bo wszędzie pisze szczerze i
            > pytam o to czego nie rozumiem.
            > Uzyskałem dopiero w ostatnim Twoim poście informacje, że będzie ogólnopolski
            > (nie jakis tam lokalny) internetowy portal ze stronicami dotyczącymi
            regionow,

witam
            chyba rzeczywiście masz rację, że zaszedł tu błąd komunikacji. ja wcale się nie
            denerwuję i nigdzie nie napisałem "że coś jest nie w porządku "(skąd taki
            wniosek:)????? wręcz przeciwnie - jesteś akurat tą osobą z którą najlepiej mi
            się tu dyskutuje i która jako pierwsza odpowiada na moje wątki - za to jestem
            Ci wdzięczny.
            jesteśmy z innych epok a to oznacza w starciu poglądów twórczą syntezę (tak
            twierdziłem od samego początku mojego zaistnienia na forum).
            poza tym nie sądzę byśmy akurat w tym wątku różnili się zdaniami - Ty masz inne
            doświadczenia zawodowe ja mam (jak dotychczas) inne. ale obu nam zależy na tym
            by coś zrobić. punktem wyjścia jest krytyczna analiza zjawisk - co robimy
            wspólnie na forum. będąc osobą "spoza środowiska" dowiaduję się wnóstwa
            podskórnych, istotnych rzeczy o regionie, jedyne co mogę zrobić to ustosunkować
            się do wszelkich opinii jako zewnętrzny obserwator (jak sądzę obiektywny)- i to
            właśnie czynię (skoro odezwałem się raz to póki sił i nerwów mi starczy będę to
            czynił dalej).

• czuk1 Re: do HUBERTA... 15.09.04, 08:38
              haesek napisał:

>
              > Hubercie. Nie denerwuj się. Nie masz powodów zniżać mnie do małej litery.
              > >
              > > Wszyscy , w tym ja, doskonale Cie rozumiemy, doceniamy Twoje inicjatywy,
              > > pomysly i chętnie odpowiadamy na Twoje pytania.
              > >
              > > Krytyka jest sprawą normalną w dialogu partnerskim. Niejednokrotnie docho
              > dzi
              > do
              > >
              > > niej niepotrzebnie z powodu z powodu złej komunikacji miedzy ludżmi. Tak
              > jest
              > w
              > >
              > > tym wątku.Ja z Tobą napewno prowadze dialog partnerski.Ba, ostatnio nawet
              >
              > > męski. Z myślą, że coś wniosę dobrego do Twoich różnorodnych ciekawych
              > > wartościowych działań. Odpowiadam dlatego prawie na wszystkie Twoje posty
              > . A
              > > że nieraz wyrażam swój pogląd i swoje sugestie ( i wpisuje swoje historie
              > ) to
              > > co ? - nie wiem czy to żle? . Jeśli wg Ciebie to nie jest w porządku , je
              > śli
              > >
              > > to Ci nie odpowiada. Wybacz - zdania nie zmienię (będę robił co robię) i
              > w
              > > Twoich postach i dyskusjach mnie nie będzie. Bo wszędzie pisze szczerze i
              >
              > > pytam o to czego nie rozumiem.
              > > Uzyskałem dopiero w ostatnim Twoim poście informacje, że będzie ogólnopol
              > ski
              > > (nie jakis tam lokalny) internetowy portal ze stronicami dotyczącymi
              > regionow,
              >
              >
              > witam
              > chyba rzeczywiście masz rację, że zaszedł tu błąd komunikacji. ja wcale się
              nie
              >
              > denerwuję i nigdzie nie napisałem "że coś jest nie w porządku "(skąd taki
              > wniosek:)????? wręcz przeciwnie - jesteś akurat tą osobą z którą najlepiej mi
              > się tu dyskutuje i która jako pierwsza odpowiada na moje wątki - za to jestem
              > Ci wdzięczny.
              > jesteśmy z innych epok a to oznacza w starciu poglądów twórczą syntezę (tak
              > twierdziłem od samego początku mojego zaistnienia na forum).
              > poza tym nie sądzę byśmy akurat w tym wątku różnili się zdaniami - Ty masz
              inne
              >
              > doświadczenia zawodowe ja mam (jak dotychczas) inne. ale obu nam zależy na
              tym
              > by coś zrobić. punktem wyjścia jest krytyczna analiza zjawisk - co robimy
              > wspólnie na forum. będąc osobą "spoza środowiska" dowiaduję się wnóstwa
              > podskórnych, istotnych rzeczy o regionie, jedyne co mogę zrobić to
              ustosunkować
              >
              > się do wszelkich opinii jako zewnętrzny obserwator (jak sądzę obiektywny)- i
              to
              >
              > właśnie czynię (skoro odezwałem się raz to póki sił i nerwów mi starczy będę
              to
              >
              > czynił dalej).
              >
              Hubercie.

Stary. Dzięki Twojemu milemu postowi bardzo dobrze zaczął mi sie dzień.
              Podskórnie czułem, że nadajemy na jednej fali, z tym że ja mam stary
              odbiornik.

Pozdrawiam Cie serdecznie

Mariusz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka