hubertus_zamoscicus 10.03.05, 08:32 www.kronikatygodnia.pl/tekst.php?abcd=8530&dz=1 kino ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koziorozka Re: kino 10.03.05, 09:21 Bardzo mi sie podoba hasło Huberta żeby nie narzekać, więc z tej historii wyciągam dwa pozytywne wnioski: a) Internauci mają świetny wywiad, bo o budowie kina za miejskie pieniądze pisali dużo wcześniej. b) Zamość ma dobrych radnych, ktorzy nie zgadzają sie na szastanie publiczną kasą. Szkoda, ze dziennikarz nie "przycisnął" tematu pieniędzy i nie rozróżnia wydatków miasta a zysków kina. Miasto: W 1998 roku z miejskiej kasy poszło 307 tys. "Przez ostatnie lata w remont oraz funkcjonowanie placówki włożyliśmy 800 tys. zł.". Kino: Placówka co roku ma zyski, choć coraz mniejsze. Bo ja bym się chciała dowiedzieć, ile to kino co roku generuje zysków/strat? Odpowiedz Link Zgłoś
rallfer Re: kino 13.03.05, 22:06 hejka Rozumiem ze wg. Ciebie skoro kino nie generuje zysków to nalezy je zaorać ??? Wg mnie nie to oznacza jedynie nieumiejętne zarządzanie i to jest cały komentarz. A do finansowania takiej inwestycji należałoby wciagnąć jeszcze jakiegos prywatnego inwestora i zrobić to tak spółka z maistem miasto wnosi jakis grunt partner daje kase i w ten sposób i owca cała i wilk syty. Wiecej przedsiębiorczości i pomysłów. Przede wszystkim ludzie kazdą inicjatywe nalezy wspierac. PozdrawiaM Odpowiedz Link Zgłoś
demkel Re: kino 10.03.05, 15:50 Zamoyski rzadko się udziela, ale jeśli już coś wymyśli to nie wiadomo czy śmiac się czy płakać. Jak ma budowac sobie pomnik za miejskie pieniądze, to niech zbuduje coś czego w Zamościu jeszcze nie ma, np. lodowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
omeg1 Re: kino 10.03.05, 19:30 Po co i dla kogo budować kino? Mały Stylowy świeci pustkami na większości seansów, no wyłączając te na które idą szkoły bo muszą. Premiery z opóźnieniem, ambitnych filmów brak bo nie wiem czy 10 osób bym znalazł na sali zaciekawionych poważnym kinem. Pytam dla kogo to kino? Dla niepracującej młodzieży, dla rzeszy bezrobotnych, dla emerytów? Takie jest nasze społeczeństwo a to społeczeństwo nie ma kasy. Może nawet by chciało zobaczyć coś w tym kinie (ten mniej dojrzały - strzelankę, ten bardziej rozwinięty jakies wybitne dzieło) ale po pierwsze kto, a po drugie za co? Nie uważacie że jest wiele innych bardziej potrzebnych inwestycji które pomogły by nam życ w tym miescie. Bez kina się obędziemy a ta kasa może wiele pomóc. A moge się żałowac ze nawet niewiarygodnie wielki multipleks nie przyciągnie nam turystów, bo każde większe miasto takie kino ma i już się nim zdążyło znudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
demkel Re: kino 10.03.05, 20:09 Takiego kina nie ma np. Lublin. Widać, tam nie opłaca się go budować, a Zamoyski chce je u nas. Pieniądze można wydać znacznie lepiej, także z pożytkiem dla mieszkańców. Dobrym celem jest, planowane na ten rok, zagospodarowanie bulwarów nad Łabuńką, z budową tam skate-parku, boisk do kosza i piłki nożnej i ścieżki rowerowej. Odpowiedz Link Zgłoś
m888m Re: kino 10.03.05, 22:15 Po co kino niech lepiej w końcu za ta kasę wyremontują amfiteatr. I pomyślą nad stworzeniem jakiejś 2-3 dniowej letniej imprezy gdzie gwiazdą wieczoru będzie jakiś znany zespół ( promocja a i miasto też na tym zarobi ). Przecież to takie trudne chyba nie jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
hubertus_zamoscicus Re: kino 11.03.05, 07:47 zgadzam się z przedmówcami. dlatego tak istotna jest inicjatywa jak np. Zamość - Moje Miasto. po to właśnie by m.in. ukrócić takie poronione pomysły władz z 1 strony oraz by inicjować ciekawe pomysły i działania - z drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
negatyv JESTEM ZA KINEM 11.03.05, 09:35 A ja jestem za! Wreszcie Zamosc bedzie mial cos wyjatkowego w wojewodztwie [przyklad ZOO]. Do kina nikt nie chodzi? Chodza. Ale jezeli graja ten sam film na okraglo przez 2 tygodnie to trudno odwiedzac nasze kino co 2-3 dzien. Raz ide na premiere lub nastepnego dnia i potem przerwa. Kino z kilkoma salami to jest calkowicie inna jakosc. Nie zgadzam sie z naszymi wladzami w wielu sprawach ale tu maja racje, ze to jest inwestycja o zasiegu regionalnym, a nie lokalnym. Nie torpedujcie dobrych pomyslow! To tez bedzie atrakcja [jedna z wielu poza zabytkami] w Zamosciu. Odpowiedz Link Zgłoś
demkel Re: JESTEM ZA KINEM 11.03.05, 15:44 Ja też jestem za budową kina, ale nie przez miasto. Zadaniem władz jest stworzenie takich warunków w Zamościu żeby opłacało się przyjśc tutaj prywatnemu inwestorowi i zbudowanie tego kina. Można takiemu inwestorowi sprzedać taniej działkę, czy obniżyć podatki, ale nie wyręczać go. Odpowiedz Link Zgłoś
szpak_zam Re: JESTEM ZA KINEM 11.03.05, 20:40 Pomysł jest ok bo zawsze to uatrakcyjni Zamość. Oczywiście mam duże obawy o realizację tego pomysłu. Ale moze w końcu sie coś ruszy. I zgadzam sie z Demkelem - to powinień zrobić prywatny inwestor. Pomoc publiczna tak - ale w ograniczonym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: JESTEM ZA KINEM 13.03.05, 09:07 Coraz częściej popieram poglądy (zgadzam sie z nimi) naszego Demkela. m Odpowiedz Link Zgłoś
negatyv Re: JESTEM ZA KINEM 13.03.05, 10:19 Masz racje co do ogolu i tego, ze to inwestorzy prywatni powinni takie przedsiewziecia realizowac. Jest jednak male "ale". Zamosc jest miastem niewielkim i nawet jezeli bylby tu idealny klimat do inwestycji, to i tak nikt by sie nie porywal na budowe kina z kilkoma salami. Z tego co wiem nawet w Lublinie nie ma takiego obiektu. Jedyne wyjscie to wlasnie wspolfinansowanie tego projektu z miejskiej kasy. Ten budynek nie bylby tylko czysto finansowej natury biznesem, ale pelnil funkcje zamojskiego osrodka kultury. Odbywac by sie tam mogly rozne imprezy lokalne oczywiscie bez oplat za wynajem i tak dalej. Mysle, ze taka inwestycja bylaby wielkim "plusem dodatnim" dla calego regionu, a zwlaszcza dla naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: JESTEM ZA KINEM 13.03.05, 11:53 Tak.Może nie przesądzajmy sprawy. Predsiebiorca może robić multi kino - wykupując GKO bądż budynek Fundacji UMCS przy Okrzei, może to robić w pomieszczeniach istniejacych p.Lotwajstis w Starej Elekrowni itd... A nie zauważasz, (przy Twoim wariancie) że wystarczy zmodernizować do celów multikona budynku Zamojskiego Domu Kultury? Za małe pieniadze mamy tu na cele multi kina dwie małe sale ( sala wystawowa na I pietrze, pomieszczenia obecnej "galerii"- już puste) i dużą salę - zasyfioną teraz). I to można zrobić za forse samorządu a nie budować kolejny budynek do utrzymania przez samorząd. Najpierw wykorzystajmy dobrze istniejące. Odpowiedz Link Zgłoś
rallfer JESTEM ZA KINEM !!!!! 13.03.05, 22:26 Taki multipleks aby funkcjonował i pozwalał zarabiac musi byc kompletnie przystosowany do swich celów stad przeróbki czegokolwiek są raczej mało realne, ponadto praktyka jest tez taka iż gruntowne przeróbki nie sa tańsze wrecz przeciwnie. Dlatego buduje sie nowe multipleksy. Jak najbardziej nalezy budować kino w Zamosciu. Niestety bądźmy szczerzy bez interwencji miasta i konkretnej zachęty nikt prywatny sam tu nic nie wybuduje a to z jednej przyczyny jest jeszcze wiele atrakcyjniejszych miejsc (wiekszych miast) w ktorych szybciej zarobia kasę. Tak więc miasto musi sie w to zaangazowac tym bardziej jesli na cel udałoby sie pozyskać pieniadze z UE. Ludzie nie zwracają uwagi na to iż pieniadze z UE nie wpadają ot tak sobie one są przyznawane na konkretny cel i nie na zasadzie jak dostaniecie na droge to nie bedzie na kino. Kazdy z projektow ma szanse otrzymac finansowanie jesli jest nalezycie przygotowany. Oczywiscie jak najbardziej mile widziany byłby jakis dodatkowy inwestor. Połaczenie typu spółka z udziałem miasta gdzie miasto wniesie grunty i jakies finansowanie (drobne) a inwestor kase i taki podmiot moze wystapic o dofinansowanie z UE. Zamosc jest na tyle skromnym iastem ze kazda inicjatywa powina byc doceniana a nie tylko krytykowan to bez sensu bo nie mamy kasy na drogi. Dobrze zorganizowane kino byłoby nie tylko miejscem kulturalnym wykorzystywanym dla wielu celow jak w innych miastach np. oczywiscie filmy, przedstawienia teatralne, wydarzenia sportowe np ogladanie waznych meczy, recitale, koncerty. Repertuar zalezy od pomysłowości zarządzajacego. Odpowiedz Link Zgłoś
negatyv Re: JESTEM ZA KINEM !!!!! 13.03.05, 22:34 Nareszcie jakis glos poparcia. Thx Odpowiedz Link Zgłoś
hubertus_zamoscicus powiem tak... 14.03.05, 21:57 jeśliby Zamość był atrakcyjnym miastem dla inwestora zagranicznego na wybudowanie mulitplexu to już dawno takowy by powstał !!! myślicie, że prywtani inwestorzy nie mają wywiadowni ??? nie widzą gdzie i co przyniesie zyski? z tego powodu nie ma np. w Lublinie muliplexu gdyż nie jest to (wbrew pozorom) inwestycja dla takiego inwestora opłacalna, podobnie jeśli chodzi o IKEA - są atrakcyjniejsze regiony Polski; więc pisanie o tym że w Zamosciu warto by ...to i owo że kino , że centrum kultury, że dotacja UE pomoże....przepraszam, ale bez szczeógowych analiz ekonomicznych to jest myślenie życzeniowe. wieecie co by przyniosło Zamościowi sukces? adaptacja Nadszańca do celów kulturalno-biznesowych. przecież te ubrania, mięso i staniki w takich murach są kompletnym nieporozumieniem i obłędem. wszędzie na Zachodzie takie historyczne, wiekowe otoczenie adaptuje się do potrzeb kulturalnych lub biznesowych - np. mulitedialne centrum/ muzeum kultury, historii Zamościa; pomysłow można mnożyć.... a mulitikino? można przecież podzielić istniejącą dużą salę na 2 - 20 osobowe i mamy mulitkino.... Odpowiedz Link Zgłoś
hubertus_zamoscicus Re: powiem tak... 14.03.05, 22:05 ps. na potierdzenie powyższej tezy - w co się najbardziej opłaca w Zamościu inwestować? co najszybciej przynosi zyski? i czy rzeczywiście inwestorzy badają stale rynek? badają badają....odpowiedzią są markety ! biedroniki-stokrotki-kauflandy. to się opłaca - w to się inwestuje Odpowiedz Link Zgłoś
rallfer Re: powiem tak... 15.03.05, 08:33 Hubertus niestety nie zgadzam sie z Toba w pewnych kwestiach. Ja tez napisałem ze zaden prywatny (niwazne krajowy czy zagraniczny) inwestor sam tu nie wejdzie i nawet nie ma co marzyc. Przyczyna jak wczesniej sa atrakcyjniejsze miasta, dajace wieksze mozliwosci zarabiania. Co do sensu multipleksów jak powstawały pierwsze wszyscy sie smiali i mówili Po co to u nas do kina nikt nie chodzi to bez sensu. Ale okazało sie ze multipleks ma swoja jakość i inne walory niz samo kino tam jest restauracja, kawiarnia, bilard itd. Zadne podzielenie sali czy inne prowizorki nie maja sensu bo tu nie chodzi o samo kino chodzi o wykreowanie pewnej mody tak jest w innych miastach. Hubertus Lublin nie ma multipleksu - bo nie ma. Nikt sie tym nie zajął i nikomu jakos szczegolnie nie zalezy. Multipleksy maja inne mniejsze miasta np. Toruń obecnie buduje, ktory jest o wiele mniejszy niz Lublin i ma straszne bezrobocie. To jest kwestia czysto biznesowa i kwestia zaangazowania miasta. To robi sie w ten sposób ze buduje sie pewnego rodzaju centrum i w nim jest to co chcemy i na czym nam zalezy (lokale kulturowe) i to nie jest nam potrzebne a napewno nam nie zalezy. (lokale handlowe. Hubertus nie masz racji znam specyfike i wspołpracuje z firmami z tej branzy, multipleks aby był sukcesem musi miec spełnione pewne warunki. To nie jest tworzenie kina a tworzenie czy kreowanie pewnej mody na chodzenie do kina i do pewnych lokali. Stad tez takei wymogi połowiczne zaangazowanie skazane jest na porazke. Co do atrakcyjniejszych regionów to i tak i nie oczywiscie jeszcze są atrakcyjniejsze i dlatego jest potrzebne zaangazowanie miasta. Nie bo te duzo atrakcyjniejsze juz maja po kilka multipleksów i w koncu starci sens budowanie nowych a nawet juz w pewnych miastach sie wyhamowuje. Twoje przykłady co do np IKEA jak wiesz IKEA jest tylko w kilku najbardziej rozwinietych miastach Poznań, Warszawa nawet Łodź nie ma więc Lublin ze swoimi 350 tys mieszkanców jeszcze długo musi poczekac a poza tym IKEA sprzedaje badziewiaste meble i nie ma czego zalować. Hubertus starsznie sie nastroszyłes oczywiscie ze analizy sa potrzebne ale nie masz ich wiec nasza pozycja jest podobna. Nie wiem w czym przeszkadza Ci multiplex w Zamosciu krytykujesz pomysł bo nie bedzie dotacji - moze byc jesli bedzie dobry projekt. Nadszaniec jak mniemam to te mury wokół - jasne masz 100% ze ich wykorzystanie jest beznadziejne i nalezy to zmienic. Tylko ze nie zgadzam sie z mysleniem albo to albo to. Do sukcesów dochodzi sie jak sie planuje i przygotowuje 8 projektow po czym dwa albop trzy przechodzi do realziacji. Jesli robimy jeden to w razie jakiejkolwiek porazki zostajemy z niczym i znowu szukaMY NOWEGO PLANU DZIAANIA . A czas płynie inni nie stoja w miejscu i w ten sposob cofamy sie . Pozdrawiam i apeluje o wiecej pozytywnyego nastawienie, kazda propozycje nalezy przemyslec i przeanalizowac. Majac 8 projektow dokonujemy w danym roku analizy i oceniamy wg pewnej hierarchi wartości i jedne sa realizowane inne nie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
negatyv Re: powiem tak... 15.03.05, 08:21 >> mulitikino? można przecież podzielić istniejącą dużą salę na 2 - 20 osobowe i mamy mulitkino.... Z takim mysleniem to daleko nie zajedziemy :( Zenada Odpowiedz Link Zgłoś
andzia31 Re: powiem tak... 15.03.05, 09:04 Uwazam ze dla "postepu" powinno sie tez cos robic. Dlaczego Zamosc ma byc ciagle prowincjonalny, zasciankowy i robic to co juz cala Polska zrobila na koncu. Ostatecznie ktos tu na tym forum bardzo sie troszczyl o przyszlosc i mozliwosci a tu nagle takie "konserwy" z was wylaza. Multikina sa w tej chwili juz prawie na calym swiecie i zdaly egzamin. W Europie Zachodniej wkorzystuje sie na nie najczesciej budynki po bylych fabrykach, browarach czy wielkich magazynach i to najczesciej w dzielnicach przemyslowych. To nie jest pozniej tylko kino, to jest raczej kombinat kultury. Jesli sa to hale fabryczne to zostawia sie je w spokoju nie zmieniajac charakteru, sa one tylko i wylacznie adoptowane do potrzeb. Bylam kiedys w takim multikinie mieszczacym sie w bylej fabryce mydla. To co zobaczylam to trudno opisac - mnie zupelnie zakrecilo. W takich osrodkach sa pracownie artystyczne dla malarzy, rzezbiarzy i inych"arzy" czy "tystow". Mozna wypic piwo robione na miejscu zjesc wkwintna kolacje albo frytki, albo gorace buleczki - co kto woli. U nas mozna takie multikino zrobic wlasnie na Nadszancu - no chyba ze Delja w przyszlosci zupelnie splajtuje to tam tez by mozna bylo cos takiego zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
demkel A może jednak prywatny inwestor? 15.03.05, 16:17 tinylink.com/?S2jZdSrJUK "Siedemdziesiąt milionów złotych zamiast do Lublina trafi do Łomży. Tam spółka Echo zbuduje centrum handlowo-usługowe. Wczorajsze negocjacje między kielecką firmą a władzami miasta znów zakończyły się niczym."... ...W centrum, które chcemy wybudować, oprócz handlu i usług byłoby też sztuczne lodowisko oraz kino z wieloma ekranami. Łącznie z darami dla miasta planowaliśmy zainwestować blisko 280 milionów złotych – dodaje dyrektor Kwapisz. – W tym roku 70 mln zł." Nie wiem ilu mieszkańców aktualnie ma Łomża, ale wg. informacji znalezionych w sieci w 1998r. miała ok. 64,5 tyś., czyli praktycznie tyle samo co Zamość. Ma ok. 18% bezrobocie (u nas pewnie też coś koło tego). Leży we wschodniej Polsce, tak jak Zamość, i to również w pobliżu miasta podobnej wielkości co Lublin. Więc skoro opłaca się wydać 280 mln. w Łomży, to dlaczego ma nie opłacać się to w Zamościu? Może wystarczy przygotować dobre warunki dla inwestorów, i nie przeszkadzać im? A co do działań władz Lublina, to może pomińmy je milczeniem. Po co się denerwować? Odpowiedz Link Zgłoś
hubertus_zamoscicus do raflera 16.03.05, 07:50 witaj, gdzie pracujesz przy funduszach? Odpowiedz Link Zgłoś
hubertus_zamoscicus nadszaniec 16.03.05, 08:36 popieram po raz pierwszy andzię :) jeśli już coś takiego robić to tylko tu. ale.... nie musicie się tak zaraz stroszyć za ten multiplex - poprostu jestem pewnien, że w wydaniu spółki miejskiej taka inwestycja będzie klapą do której wszyscy dołożymy. w formie prywatnej inwestycji? również nie jestem pewien - chyba że nastawiamy się na sezonowość - turystykę. mam obawy, czy popyt wewnętrzny na tego rodzaju usługi będzie miał w Zamościu stałą, silną dynamikę. ale to wszytsko wymaga szczegółowych analiz. dofinansowanie ue - każda inwestycja wymaga bardzo dobrego, przekonującego uzasadnienia. może podacie szkic takowego? jestem osobą z zewnątrz, więc mnie przekonajcie o sensowności lokalizacji takiej inwestycji w Zamościu. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia31 Re: nadszaniec 21.03.05, 15:00 Jesli bedzie robione kino w starym kinie - to mam nadzieje ze Twoje prognozy sie sprawdza. Jesli natomiast zasprojektuje sie "multi-kulti" czyli to o czym wczesniej napisalm to "kino" nie tylko bedzie sie samo finasowalo ale jeszcze zarabialo. Odpowiedz Link Zgłoś
rallfer Re: do raflera 16.03.05, 21:03 hej Nie pracuje przy funduszach, tzn sa to odpryski działalnosci podstawowej, w zakresie funduszy współpracuje z firma kumpla z Torunia. Zajmuje się raczej finansowaniem inwestycji poprzez prywatnych inwestorów czasem jakies venture. Ogolnie szeroko rozumiana pomoc dla podm gospod. najlepiej duzych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rallfer Re: do raflera 22.03.05, 11:27 Andzia cos nie tak tu nie pisze sie zle o narodzie Izraela myslałem ze o ksiezach mozna popisac Odpowiedz Link Zgłoś
rallfer Re: kino 21.03.05, 10:15 No i co dalej z tym kinem Bedę mógł w lecie wpaść na jakis film do Zamoscia :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
demkel Re: kino 21.03.05, 15:33 A myślisz że się dowiesz? Wszytko co się dzieje w ratuszy jest tajne/poufne Odpowiedz Link Zgłoś
andzia31 Re: kino 21.03.05, 16:24 Do kina mozesz wpasc jesli ktos wpadnie na pomysl zeby go zrobic "Pod Chmurka":- ) Odpowiedz Link Zgłoś
kex7 Re: kino 21.03.05, 21:45 A ja jestem za tym żeby kino wróciło do starego obiektu. Po cholere nam tyle kościołów??? Tam dopiero projekcje miały swój wymiar, kino miało swój klimat a nie przypominało strażackiej remizy. Po co Wam multikino, nie lepiej jakbysmy byli bardziej oryginalni? Czarni w Zamościu i tak mają za dobrze. Nie wspomnę o szkole która musiala się skurczyć i prawie wyprowadzić no bo przecież musi być miejsce na konfesjonał... Odpowiedz Link Zgłoś
andzia31 Re: kino 22.03.05, 08:01 kex, wyrazaj sie prosze ja ciebie tutaj na forum zamojskim nie mozna nic pisac o czarnch koszulach. To znaczy mozna ale tylko pozytywnie. Reszta to jest obraza uczuc religijnych i atak na KK. Strach nawet pomyslec o tym co by sie stalo gdybys Czarnemu Blokowi obok NOMI zaproponowal eksmisje. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: kino 22.03.05, 11:40 Blok jest różowo-pomarańczowy. Tylko tu się mylisz. m Odpowiedz Link Zgłoś
demkel Re: kino 22.03.05, 15:29 A czy ktoś ci tu zabrania krytykowac kościół? Jeżeli będzie to krytyka konkretnych działań, a nie całej grupy "dla zasady", to proszę bardzo, możesz to robić (oczywiście w granicach dobrego smaku). Mnie też wkurzyło to że zamknięto największe kino w Zamościu, żeby zrobic kolejny kościół na starówce. Nie wmawiaj wszystkim dookoła ża na tym forum panuje cenzura, bo jej tu nie ma. Tylko twoje głupawe uwagi powodują jej wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
rallfer Re: kino 22.03.05, 11:27 Andzia cos nie tak tu nie pisze sie zle o narodzie Izraela myslałem ze o ksiezach mozna popisac Odpowiedz Link Zgłoś
andzia31 Re: kino 22.03.05, 11:56 No widzisz napisalam "czarny blok" i juz reklamacje:-) Hmmm....chyba nalezalo napisac obok pakingu Ojca Alberta. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: kino 22.03.05, 16:33 Kto wnosi reklamację? Napewno nie ja. Czytać nie potrafisz ?....miedzy wierszami?, i .... wrogów szukasz wśród swoich ideowych sympatyków ?.Zastanów się. Może mają racje ci co nie darzą Cię szacunkiem ?. m ZAMOŚĆ NASZE MIASTO a ROZTOCZE ? JAKIE PIĘKNE !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rallfer Re: kino 22.03.05, 17:29 DOBRY KOMENTARZ CZUK MASZ RACJE SKORO WSZYSCY TO WSZYSCY TEZ POWINNISMY DOKOPAC ANDZI :) PO CO SIE WYŁAMYWAC INNA SPRAWA ZE ANDZIA CHYBA TO LUBI POZDRAWIAM (rowniez Andzie) Odpowiedz Link Zgłoś
andzia31 Re: kino 23.03.05, 07:39 Oj tak tak. Najbardziej mnie ubawilo to, ze nie potrafie czytac miedzy wierszami. Ja mistrzyni w czytaniu i pisaniu miedzy wierszami?!? To jest zniewaga. Ale w temacie "kino" to sie nawet miesci - zeby potem na mnie nie bylo, jesli multikina nie bedzie. Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich nickow z zamojskiego forum:-) Odpowiedz Link Zgłoś