Dodaj do ulubionych

Radni bronią RM

13.03.05, 07:54
Cytat z Echa Dnia:
"Wyrazy "pełnego podziwu i uznania dla pracy Radia »Maryja«" wyraziło
trzynastu radnych miejskich Stalowej Woli. Podpisali się pod oświadczeniem
przesłanym do Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, w którym
wyrazili "stanowczy sprzeciw wobec haniebnej nagonki na wolne, polskie,
katolickie Radio »Maryja«"....Wśród podpisanych pod oświadczeniem są: Marek
Tyza, Maria Rehorowska, Witold Michalski i Adam Koptyra z Ligi Polskich
Rodzin, Jerzy Kozielewicz, Zbigniew Paszkiewicz, Jerzy Majgier, Stanisław
Cisek i Jan Sibiga z Forum Prawicy, Ryszard Jaśkowski, Artur Pychowski i
Stanisław Ordon z Forum Mieszkańców oraz Marek Nowak"
Po prostu brak słów :(

Obserwuj wątek
    • bogus_jurlich Re: Radni bronią RM 13.03.05, 11:56
      zyjemy w wolnym i demokratycznym kraju i kazdy moze wyrazac swoje zdania i
      poglady, jesli bys chcial sam moglbys zabrac kilka podpisow i tez wyslac od
      KRRiT. Jestem neutralnie nastawiony od rzeczy ktore mnie nie dotycza (nie
      slucham tego radia) wiec to nie moja sprawa, przeciez ci co wyslali ten list
      nie wyslali go w MOIM imieniu tylko WLASNYM, wiec nie za bardzo mnie to
      obchodzi...wiec chyba niepotrzebnie zrobiono z tego taka afere...
      • lolo125 Re: Radni bronią RM 13.03.05, 12:36
        Tylko, że jakby nie patrzeć radni są osobami publicznymi, z czego bardzo dobrze
        zdają sobie sprawę wysyłając taki list, nikt przecież nie wspomniałby słowem
        gdyby taki list wysłał pan X. Tak więc niestety rzutuje to na całą Radę Miasta.
        Zgadzam się z Tobą, że nikt im tego nie może zabronić pisania takiego listu, po
        prostu wykorzystali to , że są w jakimś stopniu osobami publicznymi.
        • endrju.ab11 Re: Radni bronią RM 13.03.05, 13:00
          inna sprawa, że pewnie nie słuchaja wcale tego radia( chociaz niektórzy), a
          podpisali sie pod tym bo im partia kazała. buuuuuuuuuu
        • majka651 Re: Radni bronią RM 13.03.05, 14:54
          Nie wydaje mi sie , że bycie osobom publiczną nie daje możliwości wypowiadania
          własnego zdania. A już na pewno nie rzutuje to na całą Radę Miasta (jeśli w
          ogóle na kogoś rzutuje w negatywnym tego słowa znaczeniu), oświadczenie nie
          zostało podpisane przez Radę Miasta Stalowej Woli , a przez poszczególnych
          radnych.
          A czy powinno to kogoś oburzać? Chyba oburza , skoro o tym dyskutujemy.
          Myślę , że LPR dość jasno ustosunkował się w mediach publicznych do spraw
          kościoła i RM , to raczej nie dziwi , że akurat radni z tej partii stanęli w
          obronie radia.
          Ale to chyba dobrze , że radni wyrażają swoje poglądy , w końcu jak inaczej
          możemy ich poznać?
          Mnie to nie denerwuje i nie uraża. Dopóki osoba publicza nie przekracza prawa ,
          albo dobrego smaku w swoich działaniach , to mnie to nie rusza.

• lolo125 Re: Radni bronią RM 13.03.05, 21:07
            "Nie wydaje mi sie , że bycie osobom publiczną nie daje możliwości
            wypowiadania własnego zdania."
            Ależ jak tego wcale nie powiedziałem, tyle tylko że jest to zdanie osoby
            pełniącej jakimś tam urząd - a prywatne zdania to mozna wypowiadać w gronie
            znajomych i rodziny a nie wysyłając list do KRRiT zapewne podpisany - pan XYZ
            radny miasta SW.
            "A już na pewno nie rzutuje to na całą Radę Miasta (jeśli w
            > ogóle na kogoś rzutuje w negatywnym tego słowa znaczeniu)"
            Niestety, ale rzutuje.
            I tak na koniec: chodziło głównie o pokazanie jakich radnych mamy w naszym
            mieście, którzy popierają działalność takiego radia, a nie o sam fakt
            wystosowania listu. Nie mam zamiaru zabraniać komukolwiek, a już na pewno nie
            radnym możliwości wypowiedzi - w tym specjalizuje się wspomniane radio.
            pozdrawiam
            p.s. fajnie, że coś się dzieje na forum, może powoli ożyje wreszcie?
    • konusss Re: Radni bronią RM 19.03.05, 09:03
      Przynajmniej tera wiemy ilu mamy oszołomów w RM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka