Dodaj do ulubionych

INTERNAUCI I FORA miasta Stalowa Wola

08.07.05, 00:38
Firmy/amatorskie sieci oferujace dostep do internetu w Stalowej to min.:
MKNET- radiowe i kable
MTM -Radiowki
WidokNET
TVKDiana
TVKStella
Neostrady,
SDI
Modemy

Amatorskie:
Interblock (400 kompow)
NetBlock
Walnet
dziesiatki innych
to daje kilka(nascie) tysiecy internautow w stalowej i okolicy,a nasze miasto nie ma ani jednego forum na ktorym byloby przecietnie wiecej niz 3-4 wiadomosci dziennie. Naprawde jest tu zaledwie pare osob wchodzachych i piszacych regularnie i w miare czesto. A gdzie inni? Z forow na ktorych sie cokolwiek dzieje znam jeszcze "Forum miasta Stalowa Wola" - firmy MTM, oraz forum sieci Interblock. Spojzcie na forum rzeszowa - miasto ledwie 2 razy wieksze, a postow maja kilkadziesiat dziennie. Tarnobrzeg - conajmniej 2,3 razy wiecej od. Wie ktos z czego to wynika? Naprawde mnie to ciekawi ze nie ma miejsca gdzie mieszkancy dyskutowaliby o sprawach regionu. Mam taka propozycje.

Kazdy kto nie trafil tu przypadkowo niech sie dopisze do tego posta i jesli zaglada tu regularnie - niech napisze mniej wiecej jak czesto. Mielibysmy obraz ile osob i jak czesto tu bywa. Pozdrawiam, mam nadzieje ze to bedzie wątek conajmniej na 50 postow :/

PS. Zapraszajcie znajomych na forum stalowki. Skuteczna reklama to podstawa :) Zalozenie konta e-mailowego na gazecie to ok minuty.
PS2. Dopisujcie tez swoje sieci jesli pominalem na poczatku tego posta.
Obserwuj wątek
    • muminek22 Re: INTERNAUCI I FORA miasta Stalowa Wola 08.07.05, 06:08
      Jestem nieobecny w Stalowej Woli od 1968 roku.Jestem stałym czytelnikiem tej
      strony,dlatego dziwię się że tak malo jest wpisów od mieszkańców.Sadzę że sieć
      internetowa jest już rozwinięta w takim stopniu ze prawie kazdy ma komputer z
      podłączeniem do sieci.Konkretne wypowoiedzi na temat istotnych spraw Stalowej
      Woli napewno przybliżyła by tym co kiedyś tu mieszkali co się dzieje,jak
      wygląda, z jakimi problemami napotykająsie mieszkańcy.To co pisze się teraz to
      1/3 ciekawa reszta to albo indywidualne niechęci do kogoś lub czegoś.Podobają
      mnie się i bardzo ciekawe są informacje Lolo125.To o czym się pisze i w jakiej
      formie świadczy o mieście i jego mieszkańcach
      Pozdrawiam
      Muminek22
    • lolo125 Re: INTERNAUCI I FORA miasta Stalowa Wola 08.07.05, 19:10
      Ja staram się zaglądać codziennie na forum i w miarę mozliwości i wiedzy coś
      dopisać. A dlaczego tak mało osób tutaj pisze? Myśle że jest to chyba temat na
      wątek natury socjologicznej ;)
      pozdrawiam
      p.s. dzięki muminek22
    • jasnoniebieski.5 Re: INTERNAUCI I FORA miasta Stalowa Wola 09.07.05, 00:41
      Dlaczego jes tak malo postow o stalowej? Bo tak naprawde nic ciekawego w
      stalowej sie nie dzieje...jest tak jak zawsze bylo...huta jest na skraju
      bankructwa, ludzie nie maja pracy, buduje sie ZUSy i sady za ciezko zarobione
      pieniadze mieszkancow, nie ma tu zadnych perspektyw, co tydzien ta sama kronika
      policyjna (kieszkonkocy na hali i wlamania od samochdow), jakies zebrania rad,
      wybieranie prezesow, wystepy w mdk, jakis film...tak z grubsza wyglada zycie w
      stalowej woli...
      • mw28 Re: INTERNAUCI I FORA miasta Stalowa Wola 09.07.05, 02:58
        Nie zgodzę się z ostatnim postem, takich miast jak stalowa wola jest o wiele
        więcej i jakoś fora na nich działają, nie samymi imprezami miasto żyje.

Zawsze najłatwiej jest nażekać i gadać w nieskończoność że jest źle, huta upada
        i miasto nic nie robi, a najlepiej to jeszcze dodac coś o odejściu balcerowicza
        :), świra można dostać.
        • zodiak72 Re: pozdrowienia z Sieradza 09.07.05, 13:28
          tak sobie przypadkiem zajrzalem na Wasze forum, bo faktycznie zaintrygowala mnie baaaardzo mala ilośc wypowiedzi (2 tys.), biorąc pod uwagę wielkość waszego miasta - to naprawdę smutne, że nikomu NIE CHCE się pisać. W Stalowej Woli byłem tylko raz przejazdem samochodem i zapamiętałem, że jest to duże stosunkowo miasto. na pewno większe od tego, z ktorego teraz piszę - Sieradza. A zajrzyjcie na Forum Sieradz. Też był czas, gdy wydawalo się że to forum padnie z braku zainteresowania. Jednak udało się tam zebrać grupę w miarę aktywnych ludzi na poziomie (to też istotne, by umieć ciekawie pisać) i dyskutujemy i roznych sprawach naszego miasta. A bolączki, jakie macie w Stalowej, dotyczą też Sieradza. Wszystko zależy od chęci ludzi - tyle powiem odnośnie aktywności na forum.
      • muminek22 Re: INTERNAUCI I FORA miasta Stalowa Wola 10.07.05, 12:38
        Oj nie dobrze jasnoniebieski5 to co napisałeś świadczy o tym że należysz do
        malkontentów.W całym kraju jest żle. Jeżeli wszystcy bedziemy tak narzekać to
        faktycznie tylko zaorac te miasta a może i kraj. Ale sadze ze przegladajac inne
        strony choćby o Stalowej Woli to czytam że jednak się coś dzieje , może nie
        potrafisz odszukać się w tej rzeczywistości. Uszy do góry więcej optymizmu i
        patrz nie tylko na to co złe.
        Pozdrawiam Muminek22
    • leszczyk1983 Re: INTERNAUCI I FORA miasta Stalowa Wola 10.07.05, 11:32
      Moze wkoncu dokonimy iloscia postow chociaz Bircze?
    • blackvader Re: INTERNAUCI I FORA miasta Stalowa Wola 10.07.05, 22:13
      Ja dodam, ze bywam tu codziennie (poza dniami gdy wyjezdzam i nie mam dostepu do neta). Staram sie zawsze cos napisac. Moje 2 propozycje na rozkrecenie forum:
      1) Zrobienie tego forum otwartym - tak aby nie zalogowani mogli pisac. Teraz moze faktycznie mniej ososb pisze glupity, ale wynika to z tego ze malo ludzi generalnie tu pisze. A jesli ktos chce pisac cos czego nie powinien to i tak zalozy sobie konto.
      Mam tez pytanie - do kogo trzeba sie zwrocic w celu otwarcia forum?

2) Informowanie znajomych. Niech kady forumowicz napisze do znajomych ze stalowej woli przez GG, e-mail wiadomosc zapraszajaca na forum o stalowce. Moze choc kilka - kilkanascie osob sie wciagnie i bedzie regularnie pisac - to i tak bylby ogromny postep

jak narazie:
      Lolo125 (prawie codziennie)
      Muminek22
      jasnoniebieski.5
      mw28
      leszczyk1983
      blackvader (ja - prawie codziennie)
      • lolo125 Re: INTERNAUCI I FORA miasta Stalowa Wola 11.07.05, 13:29
        "Zrobienie tego forum otwartym - tak aby nie zalogowani mogli pisac"
        Pomysł ok, tylko moim zdaniem potrzeba do tego admina, który będzie szybko
        reagował i wywalał posty z np: bluzgami itp. które na pewno się pojawią w
        wiekszej ilości niż jest to obecnie i całkowicie odbiorą chęć do pisania nawet
        tej garstce, która robi to obecnie.
        "Mam też pytanie - do kogo trzeba sie zwrocic w celu otwarcia forum"
        Na stronie "głównej" forum Stalowa Wola jest informacja o tym, trzeba wysłać
        maila.
    • leszczyk1983 Re: INTERNAUCI I FORA miasta Stalowa Wola 10.07.05, 23:29
      Good idea, wlasnie o to chodzi, reklama.
    • maggs1 Re: INTERNAUCI I FORA miasta Stalowa Wola 11.07.05, 22:07
      Hej Zaglądam tu bardzo często, piszę rzadziej, ale postaram się poprawić. Chyba jestem jedną z niewielu kobiet na tym forum, a szkoda. pozdrawiam
      • blackvader Re: INTERNAUCI I FORA miasta Stalowa Wola 11.07.05, 23:58
        maggs1 napisała:

> Hej Zaglądam tu bardzo często, piszę rzadziej, ale postaram się poprawić. Chyba
        > jestem jedną z niewielu kobiet na tym forum, a szkoda. pozdrawiam

Ano szkoda. Z tego co pamietam, to bywa tu jeszcze lilly10
        • rashpunka Re: INTERNAUCI I FORA miasta Stalowa Wola 13.07.05, 12:42
          Witajcie:)
          jest tu jeszcze jedna kobitka, czyli ja:) czesciej czytam niz sie odzywam, bo
          zazwyczaj mam malo czasu na internet;)
          Nie obiecuje ze sie poprawie:)
          • blackvader Re: INTERNAUCI I FORA miasta Stalowa Wola 13.07.05, 23:13
            Jest tu naprawde sporo kobiet ... szkoda ze wiekszosc malo aktywna :/
            Jak was brakuje na liscie to sie dopisujcie:)
            ----------------------------
            Lolo125
            Muminek22
            jasnoniebieski.5
            mw28
            leszczyk1983
            blackvader
            maggs1
            lilly10
            rashpunka
            polishbellydancer
            justyszda
            pynia15
            djvirusek
            filomaci
            djvirusek
            filomaci
            jegor333
            kruqs
            tzipa
            endrju.ab11
            majka651
            affichaga
            cobra427sc
            kasia_1975
            bartosowa
            muminek22
            animka2505
            malysmutek
            rafalcik
            gsm18
            docent52
            affichaga
            okrutny_mariuszek
            djvirusek
            ------------------
      • bluedream A ja??? 14.07.05, 22:52
        Zapomnieliscie o mnie????????????
        Mimo,ze w North Carolina, ale duchem i sercem w Stalowce.
        Czytam codziennie, mniej pisze.
        A wiec jeszcze jedna "kobita".
        Pozdrawiam serdecznie!!!!
        • blackvader Re: A ja??? 14.07.05, 23:58
          pk, poprawiam sie:

-----------------
          bluedream
          Lolo125
          Muminek22
          jasnoniebieski.5
          mw28
          leszczyk1983
          blackvader
          maggs1
          lilly10
          rashpunka
          polishbellydancer
          justyszda
          pynia15
          djvirusek
          filomaci
          djvirusek
          filomaci
          jegor333
          kruqs
          tzipa
          endrju.ab11
          majka651
          affichaga
          cobra427sc
          kasia_1975
          bartosowa
          muminek22
          animka2505
          malysmutek
          rafalcik
          gsm18
          docent52
          affichaga
          okrutny_mariuszek
          djvirusek
          ------------------
        • muminek22 Re: A ja??? 15.07.05, 18:39
          Witam Cię bluedream ma następne zdjęcia opracowane. Proszę odezwij sie na
          pocztę bo mam kilka spraw do omówienia
          Pozdrawiam
          Muminek22
          • blackvader Re: A ja??? 16.07.05, 00:39
            :-D
          • demiko Re: A ja??? 17.07.05, 01:07
            no czesc
            ja tez czasem zagladam
            pozdrawiam
    • leszczyk1983 Re: INTERNAUCI I FORA miasta Stalowa Wola 18.07.05, 08:25
      no ludzie w iloci postow to idziemy jak burza, teraz przednami mielec i jaslo,
      hehe damy rade...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka