Dodaj do ulubionych

Centrum - Stoisko Mięsne - Uwaga !!!

01.08.05, 11:19
Kilka dni temu zrobiłem zakupy na stoisku mięsnym w Centrum. Kupując
szyneczkę poprosiłem panią o pocięcie. Po przyjściu do domu okazało się ze
moja szyneczka jest poprzekładana jakąś inną szynką 2 gatunku, jakieś flaki,
żyły itp. Napewno nie była to szynka którą zamówiłem. Czy zostałem oszukany ?
a może to są wymogi UE ? Przekładki mięsne ? Pozdrawiam delikatesy Centrum,
straciliście klienta... zapewne nie jednego. Niezła metoda marketingowa...
Obserwuj wątek
    • lolo125 Re: Centrum - Stoisko Mięsne - Uwaga !!! 01.08.05, 11:27
      Ja nigdy nie kupuje mięsa i wędlin w dużych sklepach. Nie ma to jak osiedlowy
      sklep mięsny ;).
      • blackvader Re: Centrum - Stoisko Mięsne - Uwaga !!! 01.08.05, 15:49
        > Ja nigdy nie kupuje mięsa i wędlin w dużych sklepach. Nie ma to jak osiedlowy
        > sklep mięsny ;).

Ano ja również. A ostatnim miejscem gdzie kupiłbym mięso to hipermarket, lub jakaś biedronka czy temu podobne - ostatnio jak byłem w takim sklepie to wleciały 2 wróble (pewnie przez jakieś dziury tego blaszka) i dziobały cos na mięsnym :-) Nawet nie wiedziałem że wróble są mięsożerne :-)
    • megi852 serki 01.08.05, 20:17
      2 tyg temu kupiłam serek na hali targowej, przyszłam do domu, otwieram a serek
      cały zamrożony na kość, poszłam zwrocić to pani miała do mnie pretensje ze
      przyszłam, A przecież nie kupowałam serka lodowego. Innym razem kupowałam też
      serek to cały był w pleśni. Jeżeli mamy paragon z danego sklepu co kupowaliśmy
      możemy wymienić ewentualnie chyba prosić o zwrot pieniędzy
      • screen Re: serki 01.08.05, 21:17
        no tak, mamy prawo zwrócić lub wymienić ale ostatecznie to sprzedawca lub
        kierownik sklepu odpowiada za terminy przydatności i warunki przechowywania
        towarów i nie ma prawa nas narażać na wracanie do sklepu w celu złożenia
        reklamacji.
        Ja juz kupowałam przeterminowane jogurty z zaklejaną datą ważności. Kiedy
        zwracałam towar pani się tłumaczyła, że gdzieś przeciez musi przykleić cenę!!:)
    • maggs1 Re: Centrum - Stoisko Mięsne - Uwaga !!! 12.08.05, 22:28
      Ja kiedyś też dostałam przekładankę z szynki. Poza tym kiedyś leżało w chłodni przeterminowane o 2 dni mięso mielone - grzecznie zwróciłam pani uwagę a ona jeszcze na mnie naskoczyła.okropność!
      • icecoffe Re: Centrum - Stoisko Mięsne - Uwaga !!! 13.08.05, 18:08
        Dzisiaj się wkurzyłam! Przychodzę z hali, dobieram sie do kupionej wędliny a tam
        jakies strzepki plasterków. Nie miałam siły iść drugi raz ale przy następnej
        okazji sprawsze na miejscu i każe tej sprzedawczyni wziąść sobie to do domu a
        sobie ukroic plasterki a nie jakieś wióra.
    • gorzkawodka Re: Centrum - Stoisko Mięsne - Uwaga !!! 13.08.05, 18:17
      To nieslychane, ze sklepy nadal stosują owe praktyki ze sprzedaża nieswiezych
      wedlin, po tej calej aferze, po takim naglasnianiu tego problemu w tv- teraz
      tym bardziej powinno im zalezec na zdobywaniu klientów a nie na ich
      odstraszaniu, przeciez to oczywiste, ze teraz bedziemy bardziej zwracac uwage
      na sprzedawany nam towar, a oni nadal nam wciskaja taki syf....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka