Dodaj do ulubionych

nowe wybory?

12.01.06, 12:06
Opozycja chce uchwalic budżet a Pis zwleka i mowi ze trzeba znalesc dodatkwa
kase na poprawki opozycji. Opozycja glosuje mimo ze marszalek sejmu chce
prowadzic sejm . Jak dlaczego calej opozycji zalezy na szybkim uchwaleniu
budzetu? czy na prawe tak bardzo LPR PO SO PSL boi sie nowych wyborow?. Co
bedzie jeszcze sie wyprawic w sejmie?
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: nowe wybory? 12.01.06, 16:10
      To silnik w okresie docierania i polityczne igrzyska zarazem.
      m
      • andrzej.sawa Re: nowe wybory? 12.01.06, 16:21
        Nie mów o silniku,to już jest złom
        • czuk1 Re: nowe wybory? 12.01.06, 16:46
          Nowy silnik i juz żlom ? Nie sądze? Nieraz zobaczysz jeszcze ten samocho na
          trasie. Czy chcemy (w pojedynke) czy nie chcemy.
          m
    • konradts Re: nowe wybory? 12.01.06, 16:45
      ale wiecie zeby az tak bac sie tych wyborow? i opozycja sie spieszy nawet lamie
      prawo zeby tylko glosowac nad budzetem ? to normale?
      • czuk1 Re: nowe wybory? 12.01.06, 16:47
        To efekt pachnącego korytka.
        m
        • andrzej.sawa Re: nowe wybory? 12.01.06, 16:51
          Ale do tego koryta za dużo chętnych i chyba nowe otwarcie jest prawdopodobne
          • czuk1 Re: nowe wybory? 12.01.06, 17:36
            Ja nie widzę żadnego sensu. Co sie zmieni?
            m
            • andrzej.sawa Re: nowe wybory? 12.01.06, 18:29
              Nie wiesz,że dla wielu istotny jest sam ruch
              • hubertus_zamoscicus nowe wybory, nowe życie. 13.01.06, 11:34
                A ja całym tym bajzlem ciągnącym się już od pół roku jestem zmęczony,
                zdegustowany i w sumie zrozpaczony. Szlifuję angielski. Zrobię to, co aktualnie
                należy do moich obowiązków i wyrwę się chyba na rok na Wyspy.Mam dość, zarówno
                cyrku w polityce, jak i mizerii na koncie...(znowu przeszły moje 3 projekty, i
                co? na koncie k...bez zmian). Ech...
                • czuk1 Re: nowe wybory, nowe życie. 13.01.06, 12:46
                  Wcale Ci sie nie dziwię. Na Twoim - wcale nie odosobnionym przykladzie -
                  stwierdzę, że wymagania w pracy to mamy "zachodnie" - i młodzi je wspaniale
                  wypełniają - a zachowania pracodawców są "azjatyckie z czasow począkowego
                  kapitalizmu. często placa 500 zł, przez 10 godzin,bez perspektyw na poprawe
                  sytuacji. Mam tu na myśli wynagrodzenia, motywację, "drozność awansową w górę"
                  ludzi mlodych, odpowiadajacych wymogom noweczesnej Polski.
                  To jest jedna z barier rozwoju w Nowej Polsce. Nie tylko korupcja (ktora media
                  wyolbrzymiaja jako problem nr 1), nie tylko problemy demograficzne (wąsko
                  rozumiane przez obecna ekipę - jako prokreacja), nie wybiórcza ochrona kobiet
                  ale przedeweszystkim zastosowanie mechanizmów organizacyjnych, prawnych ,
                  placowych aby zachecaly młodych do zdobywnia najwyższych kwalifikacji
                  zawodowych, stworzenie ścieżki rozwojowej dla mlodych wykształconych
                  pracowników ,utworzenie barier zniechecających mlodych do wyjazdu za granice za
                  pracą, poprzez: wysokie(adekwatne do przygotowania zawodowego i zaangazowania )
                  wynagrodzenia dla młodych, wyraźne preferencje dla nich przy zakladaniu rodziny
                  i budowaniu gniazda rodzinnego, wyeliminowanie mozliwości swobodnych zachowań
                  pracodawców w sprawach pracy młodych ludzi (ochrona i preferencje dla młodych
                  w prawie pracy).
                  Inaczej tereny wschodniej Polski ( nie tylko) będą świetnym miejscem
                  rozmnażania, osiedlania się i bytowania dla zwierżat zaś ludzi (za 15-20 lat)
                  mało tu zostanie.
                  m
                  • andrzej.sawa Re: nowe wybory, nowe życie. 13.01.06, 12:58
                    No to myślmy pozytywnie i próbujmy
              • czuk1 Re: nowe wybory? 13.01.06, 12:13
                Do Sawy . Komu i jaki ruch potrzebny?- moze politykom. Ja zaś piszę swoje
                zdanie - po co wybory, co po wyborach sie zmieni???
                m
                • andrzej.sawa Re: nowe wybory? 13.01.06, 12:29
                  Jakbym wiedział?Ale tak to już jest
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka