wiloa 28.01.06, 14:46 Gdzie sa jakies ciekawe kawiarnie czy bary tak zeby sobie wyjsc wieczorem na kawe czy piwko? jakie lubicie i co tam jest fajnego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiaraamber Re: a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 29.01.06, 00:43 Wybor niestety niewielki. Kiedys lubilam pic portera w Rektorskiej szczegolnie ze puszczaja niezla muzyke i jest bardzo kameralnie. Poza tym "U Wlocha" jest calkiem dobra pizza:-) Dawno nie bylam wiec nie wiem co jest aktualnie modne;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 29.01.06, 03:31 napewno w Rektorskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
tiaraamber Re: a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 29.01.06, 12:58 Na pewno:-) Czy to cos dziwnego? Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 29.01.06, 13:04 Znam tylko aptekę Rektorską. m Odpowiedz Link Zgłoś
tiaraamber Re: a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 29.01.06, 14:26 Knajpka jest dokladnie pod apteka. Wszyscy mowia na nia 'rektorska' choc moze oficjalnie nazywa sie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu?do REKTORSKIEJ 29.01.06, 15:37 Tak? Nie ma ona długiego żywota (chyba) jesli jej nie znam. A więc przepraszam. Wszystkie jej nazwy są mozliwe. REKTORSKA - jest bardzo dobra. Bo Zamościanie trafią, wystarczy że dotra do Apteki Rektorskiej, wejdą w klatkę schodową i zejdą w dół na pokrzepienie się ziołowymi nalewkami, winem i piwkiem (jak to robi tiaraamber i ja niebawem zechcę to sprawdzić). m Odpowiedz Link Zgłoś
tiaraamber Re: gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu?do REKTORSK 29.01.06, 17:24 :-) A Ty gdzie sie pokrzepiasz? Co do 'Rektorskiej' to staroc;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu?do REKTORSK 29.01.06, 17:56 Ja? W Muzealnej, Corn Pubie, Geen Pubie, PADWIE, Czarnym KOcie, Smażalni Rybnej na ul.Gminnej. A piwko w lecie - w ogódkach po lewej stronie , patrząć od Ratusza. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 01.02.06, 21:52 Sprawdziłem wczoraj. Restauracja to nie jest, to bar piwno-alkoholowy z przekąskami. Nazywa się "Piwnica pod Retorską". W lecie "Piwnica" wychodzi z podziemia i poi nas w ogródku na Rynku. Właściciele: kierownicywo Klubu Jazzowego i. M.Kosza i organizatorzy imprez jazzowych - w tym G.Obst. m Odpowiedz Link Zgłoś
tiaraamber Re: gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 01.02.06, 22:34 Dokladnie o to miejsce chodzi. W innym watku napisales ze panuje tam atmosfera "studencka". Nigdy o tym miejscu tak nie myslalam:-)Lubie tam posiedziec bo nie ma tlumow. Zadna rewelacja, ale na spokojny wieczor we dwoje w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 02.02.06, 08:52 To cieszę sie, że mamy podobne zdanie. Ale z tym Corner Pubem ? To ciekawa sprawa. Dopiero zaczęli funkcjonować i już kradną. I to chyba mlodzi, ci co tam pracuja , za przyzwoleniem...? Wg mnie czysta sprawą jest kiedy kelner daje do zrozumienia, że jest zwyczaj napiwków i pyta czy dopisać napiwek. Nastepnie otrzymujemy rachunek i tam ten napiwek jest wymieniony i dodany do ogólnej kwoty rachunku.Premiowanie pracownika odbywa się (za dobra prace) odbywa się potem z tego "f.napiwkowego". No i wreszcie - zwyczaj ktory stosuje sie powszechnie - "napiwek dobrowolny", kiedy mowimy kelnerowi - "dziekuje, reszty nie trzeba". dobrego dnia mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
tiaraamber Re: gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 02.02.06, 12:25 Gdy opowiedzialam koledze anglikowi o tym zdarzeniu powiedzial ze to czesta praktyka w angielskich pubach, ale dotyczy glownie pijanych klientow:-) Moze ten barman slyszal o tym zwyczaju i uznal, ze jestesmy wystarczajaco pijane by wyprobowac na nas ten proceder;-) Co do napiwku, zawsze daje 10%. Moze to niewiele,ale czasem obsluga nie zasluguje nawet na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 02.02.06, 23:22 -;) ja tam nie daję. Co najwyżej przyzwalam aby kelner nie wydawał monet. Czy to nie racja?(vide niżej) Temat jest na wątku krecika, na forum ROZTOCZE- , pt....."bez tematu". Odpowiedz Link Zgłoś
konradts Re: gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 11.02.06, 21:33 w zimie to powiem wam ciezko jest cos wybrac no pewnie jednak teraz to mozna sie zabawic w MBe czy jak to sie nazywa ?tam sie mozna pobawic hih Odpowiedz Link Zgłoś
konradts Re: gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 13.02.06, 13:44 to nigdzie nie chodzicie tanczyc i posiedziec ? Odpowiedz Link Zgłoś
p_zmm Re: a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 13.02.06, 14:03 wiloa napisała: > Gdzie sa jakies ciekawe kawiarnie czy bary tak zeby sobie wyjsc wieczorem na > kawe czy piwko? jakie lubicie i co tam jest fajnego Green Pub. Jedno z niewielu miejsc na Starówce o względnym wystroju wnętrza. Odpowiedz Link Zgłoś
wiloa Re: a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 16.02.06, 19:34 to hej hej , dlugo mnie nie bylo a ja sobie bylam w Zamosciu i na disco tez:) bylo switenie mowie wam ekstra ekstra:) Odpowiedz Link Zgłoś
wiloa Re: a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 25.02.06, 22:45 teraz wieczory w Zamosciu to juz tylko wspomnienie ale powiem Wam ,że jak się jest daleko to to miasto chyba wydaje sie bardziej kolorowe niz jest w rzeczywistosci? pozdrowienia wiola Odpowiedz Link Zgłoś
wyssooki1 Re: a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 26.02.06, 02:24 a pamietacie o "Medyku"? Odpowiedz Link Zgłoś
wiloa Re: a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 26.02.06, 10:38 a co nie ma już medyka? Odpowiedz Link Zgłoś
lukarim1 Re: a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 26.02.06, 11:34 Mi się najbardziej podobało w Grenpubie. Odpowiedz Link Zgłoś