Dodaj do ulubionych

a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu?

28.01.06, 14:46
Gdzie sa jakies ciekawe kawiarnie czy bary tak zeby sobie wyjsc wieczorem na
kawe czy piwko? jakie lubicie i co tam jest fajnego
Obserwuj wątek
    • tiaraamber Re: a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 29.01.06, 00:43
      Wybor niestety niewielki. Kiedys lubilam pic portera w Rektorskiej szczegolnie
      ze puszczaja niezla muzyke i jest bardzo kameralnie. Poza tym "U Wlocha" jest
      calkiem dobra pizza:-) Dawno nie bylam wiec nie wiem co jest aktualnie modne;-)
      • czuk1 Re: a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 29.01.06, 03:31
        napewno w Rektorskiej ?
        • tiaraamber Re: a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 29.01.06, 12:58
          Na pewno:-) Czy to cos dziwnego?
          • czuk1 Re: a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 29.01.06, 13:04
            Znam tylko aptekę Rektorską.
            m
            • tiaraamber Re: a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 29.01.06, 14:26
              Knajpka jest dokladnie pod apteka. Wszyscy mowia na nia 'rektorska' choc moze
              oficjalnie nazywa sie inaczej.
              • czuk1 gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu?do REKTORSKIEJ 29.01.06, 15:37
                Tak? Nie ma ona długiego żywota (chyba) jesli jej nie znam. A więc przepraszam.
                Wszystkie jej nazwy są mozliwe. REKTORSKA - jest bardzo dobra. Bo Zamościanie
                trafią, wystarczy że dotra do Apteki Rektorskiej, wejdą w klatkę schodową i zejdą
                w dół na pokrzepienie się ziołowymi nalewkami, winem i piwkiem (jak to robi
                tiaraamber i ja niebawem zechcę to sprawdzić).
                m
                • tiaraamber Re: gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu?do REKTORSK 29.01.06, 17:24
                  :-) A Ty gdzie sie pokrzepiasz? Co do 'Rektorskiej' to staroc;-)
                  • czuk1 Re: gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu?do REKTORSK 29.01.06, 17:56
                    Ja? W Muzealnej, Corn Pubie, Geen Pubie, PADWIE, Czarnym KOcie, Smażalni Rybnej
                    na ul.Gminnej.
                    A piwko w lecie - w ogódkach po lewej stronie , patrząć od Ratusza.
                • czuk1 Re: gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 01.02.06, 21:52
                  Sprawdziłem wczoraj. Restauracja to nie jest, to bar piwno-alkoholowy z
                  przekąskami. Nazywa się "Piwnica pod Retorską". W lecie "Piwnica" wychodzi z
                  podziemia i poi nas w ogródku na Rynku. Właściciele: kierownicywo Klubu
                  Jazzowego i. M.Kosza i organizatorzy imprez jazzowych - w tym G.Obst.

m
                  • tiaraamber Re: gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 01.02.06, 22:34
                    Dokladnie o to miejsce chodzi. W innym watku napisales ze panuje tam atmosfera
                    "studencka". Nigdy o tym miejscu tak nie myslalam:-)Lubie tam posiedziec bo nie
                    ma tlumow. Zadna rewelacja, ale na spokojny wieczor we dwoje w sam raz.
                    • czuk1 Re: gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 02.02.06, 08:52
                      To cieszę sie, że mamy podobne zdanie.
                      Ale z tym Corner Pubem ? To ciekawa sprawa. Dopiero zaczęli funkcjonować i już
                      kradną. I to chyba mlodzi, ci co tam pracuja , za przyzwoleniem...?
                      Wg mnie czysta sprawą jest kiedy kelner daje do zrozumienia, że jest zwyczaj
                      napiwków i pyta czy dopisać napiwek. Nastepnie otrzymujemy rachunek i tam ten
                      napiwek jest wymieniony i dodany do ogólnej kwoty rachunku.Premiowanie
                      pracownika odbywa się (za dobra prace) odbywa się potem z tego "f.napiwkowego".
                      No i wreszcie - zwyczaj ktory stosuje sie powszechnie - "napiwek
                      dobrowolny", kiedy mowimy kelnerowi - "dziekuje, reszty nie trzeba".

dobrego dnia
                      mariusz
                      • tiaraamber Re: gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 02.02.06, 12:25
                        Gdy opowiedzialam koledze anglikowi o tym zdarzeniu powiedzial ze to czesta
                        praktyka w angielskich pubach, ale dotyczy glownie pijanych klientow:-)
                        Moze ten barman slyszal o tym zwyczaju i uznal, ze jestesmy wystarczajaco
                        pijane by wyprobowac na nas ten proceder;-) Co do napiwku, zawsze daje 10%.
                        Moze to niewiele,ale czasem obsluga nie zasluguje nawet na tyle.
                        • czuk1 Re: gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 02.02.06, 23:22
                          -;) ja tam nie daję. Co najwyżej przyzwalam aby kelner nie wydawał monet.

Czy to nie racja?(vide niżej) Temat jest na wątku krecika, na forum
                          ROZTOCZE- , pt....."bez tematu".
                          • konradts Re: gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 11.02.06, 21:33
                            w zimie to powiem wam ciezko jest cos wybrac no pewnie jednak teraz to mozna
                            sie zabawic w MBe czy jak to sie nazywa ?tam sie mozna pobawic hih
                            • konradts Re: gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 13.02.06, 13:44
                              to nigdzie nie chodzicie tanczyc i posiedziec ?
    • p_zmm Re: a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 13.02.06, 14:03
      wiloa napisała:

> Gdzie sa jakies ciekawe kawiarnie czy bary tak zeby sobie wyjsc wieczorem na
      > kawe czy piwko? jakie lubicie i co tam jest fajnego

Green Pub. Jedno z niewielu miejsc na Starówce o względnym wystroju wnętrza.
      • wiloa Re: a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 16.02.06, 19:34
        to hej hej , dlugo mnie nie bylo a ja sobie bylam w Zamosciu i na disco tez:)
        bylo switenie mowie wam ekstra ekstra:)
        • wiloa Re: a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 25.02.06, 22:45
          teraz wieczory w Zamosciu to juz tylko wspomnienie ale powiem Wam ,że jak się
          jest daleko to to miasto chyba wydaje sie bardziej kolorowe niz jest w
          rzeczywistosci? pozdrowienia wiola
          • wyssooki1 Re: a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 26.02.06, 02:24
            a pamietacie o "Medyku"?
            • wiloa Re: a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 26.02.06, 10:38
              a co nie ma już medyka?
              • lukarim1 Re: a gdzie wyjsc wieczorem w Zamosciu? 26.02.06, 11:34
                Mi się najbardziej podobało w Grenpubie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka