saharaa 09.02.06, 17:32 Jak daleko jest od rynku ul. Gen. Sikorskiego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koziorozka Re: ul.sikorskiego 09.02.06, 17:41 www.zamosc.wonder.pl - na dole w katalogu masz kilka map miasta :) Odpowiedz Link Zgłoś
januszx wonder 09.02.06, 19:25 Zjarzyj na ta strone koniecznie Saharo a z pewnością znajdziesz nie tylko plany , ja kiedyś przez dłuugi czas nie potrafiłem opuścić wondera:-)? Pozdrawiam J Odpowiedz Link Zgłoś
omeg1 Re: wonder 09.02.06, 19:31 Strona faktycznie bardzo ciekawa, bogata w treści i całkiem ok. Lubię tam zaglądać. Ale czy januszu musisz swoim zwyczajem wszystkim włazić w d...e? Czy Twój komentarz był potrzebny? Odrażające. Odpowiedz Link Zgłoś
januszx zdjęcia 09.02.06, 19:40 Omeg Tobie zyczę miłego włazienia oczywiście samotnie Saharo obejrzyj koniecznie kolekcje zdjęc jest tam kilku dobrych fotografów Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka www.zamosc.wonder.pl 10.02.06, 00:27 Odrażające? Mi sie podobało ;). A teraz serio - Janusza znam osobiście i nie ma żadnego powodu, by mi się podlizywał. Choć w kilku sprawach baaardzo się różnimy, łaczy nas fascynacja Zamościem. On ceni mnie za stworzenie dobrej strony www.zamosc.wonder.pl a ja jego za stworzenie i administrowanie tym forum. Kto lubi tu bywać nie musi kochać Janusza, ale szacunek mu się należy. taki, jak każdemu człowiekowi + ciut więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Re: Amiał byc o ulicy Sikorskiego. 10.02.06, 14:07 A własnie :-) Mariusz może wiesz gdzie jest ta ulica? Pozdrawiam J Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Amiał byc o ulicy Sikorskiego. 10.02.06, 16:29 Nie zagladałem na mapy miasta ale jest ona za tym wlaśnie hotelem Junior. Prawdopodobnie jest to ulica ktora nie istnieje , jest tylko wytyczona i biegnie od ul.Lubelskiej naprzeciw ulicy (obwodowej, objazdowej) w kierunku Biłgoraja, w kierunku wschodnim wzdłuż os. domow jednorodzinnych (po jego obrzeżach) aż do ul Powiatowej ,łącząc się z nią przy os. SM Energetyk. Tak to widzę. Ale może mylę się. Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
s.qbek Re: Słówko o ulicy Sikorskiego. 11.02.06, 14:11 czuk1 napisał: > Nie zagladałem na mapy miasta ale jest ona za tym wlaśnie hotelem Junior. > Prawdopodobnie jest to ulica ktora nie istnieje , jest tylko wytyczona i > biegnie od ul.Lubelskiej naprzeciw ulicy (obwodowej, objazdowej) w kierunku > Biłgoraja, w kierunku wschodnim wzdłuż os. domow jednorodzinnych (po jego > obrzeżach) aż do ul Powiatowej ,łącząc się z nią przy os. SM Energetyk. > Tak to widzę. > Ale może mylę się. > > Mariusz Nie mylisz się Mariuszu. Zasadniczo ul. Sikorskiego wytyczono w latach 70/80. i zaznaczano "awansem" na mapach turystycznych od lat 90. wprowadzając w błąd niejednego kierowcę chcącego sobie skrócić drogę z Lubelskiej na Powiatową. Od kilkunastu lat istnieje wschodni kilkusetmetrowy odcinek ul. Sikorskiego - od Powiatowej do Wiosennej - przy os. Energetyk (zapewne o ten odcinek pyta Saharaa), ale od zeszłego roku robiony jest odcinek aż do ul. Lubelskiej, tylko jest on jeszcze zamknięty (i przysypany śniegiem). Przy Lubelskiej ma być ponoć duże rondo (w miejscu skrzyżowania z al. 1 Maja), a równolegle do ulicy ścieżka rowerowa. Zakończenie inwestycji to wrzesień 2006. Szanowni Forumowicze, ul. Sikorskiego to jakby nie patrzeć sztandarowa i głośna inwestycja drogowa w pn. części miasta ;-) Szczegóły (nawet z mapką i zdjęciami) na: www.zamosc.um.gov.pl/zporr_sikorskiego/ Pozdrawiam, Q Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Re: Słówko o ulicy Sikorskiego. 11.02.06, 14:23 Specjaliści wypowiedzieli się w kwestii i od razu sprawa jaśniejsza , cóz a bohater tego watku niezwykle zasłuzony , godny wielkiej , szerokiej ALEJI Pozdrawiam J Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Słówko o ulicy Sikorskiego. 11.02.06, 15:30 s.quebeku. Sztandarowa inwestycja ... tak (obecna)., ale nie z okresu mojego - czynnego w tych miejskich inwestycjach - udziału. Wtedy sztandarowe to były ulice obwodowe: w kier. Biłoraja, od Starowiejskiej do Partyzantów i wieksze miejskie ul. Szczebrzeska i obecna Wyszyńskiego. Przygotowania do budowy trwały krótko. Szedł Architekt Wojewodzki z geodetami wytyczał obwodnicę, prowadzono szybki proces wykupu i budowę podejmowano, szybko (choć byle jak) budowano. Jeśli jednak widoczny był opór właścicieli (brak ich zgody na sprzedaż, bądź przewidywany długi proces wywłaszczeniowy) co robiono.... nie było czasu ... omijano tę kłopotliwą działkę, zmieniając trasę przebiegu ulicy. Przykład łatwy do pokazania: jedziemy "obwodnicą zachodnią" z kier.Biłgoraja po obrzeżu os.Orzeszkowej , zbliżając się do Chyżej musimy skręcać po kątem prostym w kierunku ulicy Lubelskiej. Dlaczego tak? Na trasie (najkrótszej) projektowanej obwodnicy stanęły bowiem trudne do (kupienia, wywłaszczenia) duże obiekty szklarniowe. Tak było. m Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Słówko o ulicy Sikorskiego. 11.02.06, 15:31 ....przepraszam... od Starowiejskiej do Lwowskiej... m Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Re: www.zamosc.wonder.pl 10.02.06, 14:48 Piękne słowa Koziorozko z pewnoscią przesadzone i aż mi głupio.. ja piszę tu bo lubię i cieszę ,się gdy chcą wyrażać swoje opinie także Inni - "Nowi" i Starzy" ważne Koziorozko ,żeby różnić się pięknie :-) Misatem Arkad można się zachwycić niezależnie od pogladów :-) Pozdrawiam J Odpowiedz Link Zgłoś
saharaa Re: www.zamosc.wonder.pl 11.02.06, 13:27 mam nadzieję , że znajedziemy tą ulicę, zaraz wchodzę na strony, które polecacie, dzięki ! Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: www.zamosc.wonder.pl 11.02.06, 15:06 może będzi Ci łatwiej tak: tinyurl.com/7gdd6 i znajdź na samym dole właśiwy Zamość (bo jest ich kilka). Sikorskiego od ul. Lubelskiej jest nieprzejezdna (dopiero sie buduje), więc ważny jest nr domu, którego szukasz, bo to ulica długa, ma ze 2 km na moje oko. Odpowiedz Link Zgłoś