Dodaj do ulubionych

policja - wstyd!

05.05.06, 23:26
dlugi weekend
ruch na drogach b.duzy
na drogach niebezpiecznie!

a policja gdzie?
na obwodnicy!
a dlaczego?
bo tam najlatwiej wystawic mandat!

brawo dzielni bohaterowie - stroze prawa! obwodnica zostala zbudowana w
terenach prawie wyludnionych gdzie podrozowanie z wieksza predkoscia stwarza
minimalne zagrozenie
odwaliliscie kawal dobrej roboty! szkoda ze na miescie nie mozna bylo nikogo
z was spotkac!
tak 3majcie!
bedzie mieli wyniki jak PIS - olbrzymiw skutecznosc w walce z bandytami (na
obwodnicy) a w miescie.... szkoda gadac
w s t y d!
Obserwuj wątek
    • lolo125 Re: policja - wstyd! 06.05.06, 09:04
      Ile zapłaciłeś? ;)
      Swoją drogą to fakt, że policja najczęściej ustawia się w miejscach nie tych
      najbardziej niebezpiecznych, lecz tam gdzie najłatwiej "złapać" za
      przekroczenie prędkości. Mnie najbardziej denerwuje fakt, że policjanci nie
      reagują na złamanie przepisów - nieprawidłowe parkowanie, zastawianie wjazdów
      oraz innych samochodów itp., gdy jadą radiowozem.
      • mariusz-ef Re: policja - wstyd! 06.05.06, 10:47
        nie zaplacilem, samochodem jezdze tak ze nie ma mi za co dac mandatu, a
        motocyklem sie nie za3muje (wiec nie ma jak go wreczyc)

po prostu uwazam ze ustawianie sie na obwodnicy, gdzie wieksza predkosc aut
        stanowi minimalne zagrozenie jest debilizmem gdy na ulicach miasta scenki jakby
        z gry Grand Thieft Auto III albo innego Carmaggedonu...
        • smalltownboy Re: policja - wstyd! 06.05.06, 11:16
          Powinni wziąć pod uwagę ulicę Staszica i Jana PawłaII. Jeżdżą jak wariaci,
          przejeżdżają na czerwonym świetle, wystarczy chwilę poobserwować, nie trzeba
          długo czekać. Tutaj mieliby żniwo mandatów.
          • krisp-u Re: policja - wstyd! 08.05.06, 20:37
            Wbrew pozora to w stalowej woli kierowcy kulturalnie jezdza, zadko bo zadko ale ktos przepusci, jeden ustapi drugiemu. A co do policji to umieja siedziec w krzakach z szuszarka i kasowac kierowcow co dokonali strasznego przestepstwa wykroczenia predkosci. W czasie gdy policja czai sie na obwodnicach i drogach wyjazdowych z miasta dresy demoluja klatki i okradaja staruszki ... No ale przestepczosc ponoc maleje wiec statystyki sie poprawiaja a co za tym idzie samopoczucie kazdemu sie polepsza.
            Pozdrowienia Krzysiek
            • smalltownboy Re: policja - wstyd! 08.05.06, 23:15
              Od dresów jest prewencja, a od samochodów drogówka :)
              • senators1 Re: policja - wstyd! 09.05.06, 00:16
                Co prawda to prawda ja tylko raz widzialem drogówke która byla zaparkowan kolo
                skrzyżowania na obwodnicy.
                • dariusz77po RADARY 09.05.06, 06:54
                  SETKĄ" PRZEZ MIASTO

Fotoradary w Stalowej Woli w ciągu pierwszych dnia maja zrobiły ponad 900
                  zdjęć!

Ponad 900 wykroczeń zarejestrowały w ciągu zaledwie kilku pierwszych dni maja
                  fotoradary w Stalowej Woli! Rekordzista mknął na motorze z prędkością 107
                  kilometrów na godzinę, czyli ponad dwukrotnie szybciej niż mógł.

Stalowowolska policja przed długim majowym weekendem zapowiadała wzmożone
                  patrole policji z ruchu drogowego. Policjanci uruchomili również dodatkowe
                  stacjonarne fotoradary.
                  - Już od pierwszych dni maja w rejonie Stalowej Woli działały dwa stacjonarne
                  fotoradary - mówi młodszy aspirant Krzysztof Gawlas z Komendy Powiatowej
                  Policji w Stalowej Woli. - Pierwszy uruchomiliśmy przy ulicy Staszica, zaś
                  drugi przy ulicy Sandomierskiej. Wśród sprawców zarejestrowanych wykroczeń
                  rekordzistą okazał się motocyklista, którego licznik wskazywał prędkość 107
                  kilometrów na godzinę, podczas gdy na tym odcinku dozwolona prędkości wynosi 50
                  kilometrów na godzinę. Do zapełnienia 32 - klatkowego filmu w punkcie przy
                  ulicy Staszica wystarczyło zaledwie 2,5 godziny. W sumie fotoradar w tym
                  miejscu zarejestrował prawie sto przekroczeń prędkości powyżej kilkunastu
                  kilometrów na godzinę. Według naszych statystyk, ponad 70 procent kierowców
                  przekraczających prędkość jest spoza okolicznych powiatów, co oznacza, że nasi
                  kierowcy są bardzie zdyscyplinowani.
                  Znacznie więcej zdjęć, bo aż 800 wykonał fotoradar przy ulicy Sandomierskiej.
                  Jednak tam kierowcy, którzy jechali zbyt szybko mają szczęście, gdyż
                  wykroczenia były rejestrowane tylko do celów statystycznych. Na wypełnienie
                  prawie 800 - zdjęciowego filmu potrzeba było zaledwie półtorej doby. Policjanci
                  jednak zapowiadają, że właśnie naprzeciwko Zespołu Szkół przy ulicy Energetyków
                  w najbliższym czasie nie będzie już wyrozumiałości dla piratów drogowych. W
                  Stalowej Woli zainstalowanych jest 13 słupów, na których można umieścić
                  policyjne fotoradary.

"PAMIĄTKI" OD POLICJI
                  Miejscowi kierowcy, którzy zostali sfotografowani przez radar powinni dostać
                  wezwanie na policję w ciągu najbliższego tygodnia. Troszeczkę dłużej, bo nawet
                  trzy tygodnie na pamiątkową fotografię będą musieli poczekać kierowcy z innych
                  rejonów naszego kraju. Motocyklista - rekordzista za zbyt szybką jazdę może
                  zapłacić nawet 500 złotych mandatu.
                  ...... z gazety
                  • mariusz-ef Re: RADARY 09.05.06, 22:00
                    znaczy ze jednak fotoradary robia zdjęcia od tyłu! ups!
                    mam nadzieje, że ten motocyklista to jednak nie ja... ;-)
    • marek1310 Re: policja - wstyd! 09.05.06, 15:31
      To znaczy policja jest na mieście i jak zatrzymasz się na parkingu za zakazam
      postoju to napewno szybko, całymi zorganizowanymi siłami zainterweniują
      • lajkonikk1 Re: policja - wstyd! 14.05.06, 16:46
        jestem ciekawy jak dresiarze jadą samochodem to kto się nimi ma zająć . Policja
        to wielka kupa nie umią wykryć nic najlepiej jak cwaniakują na drodze przed
        przeciętnym obywatelem któremu zdarzyło się przekroczenie prędkości raz na
        dziesięć lat i to o 20 km/godz. bo przecież jechać z prędkością 50km/godz to
        śmiech chyba że na osiedlu jak bymśmy jechali przez Polskę z taką prędkością to
        byśmy ją przejechali chyba w miesiąc . Cała ta ochrona policyjna to wielka
        bzdura szkoda pieniędzy na nich najlepiej by było jakby każdy dostał broń i
        Polska by się jeszcze bardziej przelidniła bo obecna polityka rzadu bardzo
        skutecznie zachęca do jej opuszczenia
        • juros1 Re: policja - wstyd! 14.05.06, 22:08
          jesli patrzec na to wszystko a mam na mysli predkosci jakie obowiazuja tam
          gdzie znaki ustawiaja ludzie raczej wyksztalceni to o pomste do nieba ale
          policja przestrzega tego co ja ucza nasi niedouczeni prawo jest chore pisal bym
          duzo powiem mam prawko47 lat i jezdze tak jak chce tam gdzie 40 to 80 i to
          jest temat do dyskusji wypadku nie mialem
          • senators1 Re: policja - wstyd! 18.05.06, 11:35
            Od jakiej prędkosci robią fotki
            • mariusz-ef Re: 18.05.06, 21:16
              podobno do 80 km/h mozna spokojnie jechac
              ja staram sie nie przekraczac 75 km/h i nigdy foty nie mialem (samochodem, bo z
              motocyklem inna sprawa - rejestracja z tylu)

fotoradar na niezlomnych (kolo szkoly przy ul siedlanowskiego) jest nisko
              ustawiony wiec przy nim raczej nie przekraczajcie 55-60 km/h

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka