Dodaj do ulubionych

LUDZIE NIE LUBIA ZWIERZAT

22.05.06, 13:10
jestem z nowego miasta i nurtuje mnie taki problemik a glownie chodzi o to ze
na mojej osce ludzie nie tylko nie lubia ludzi ale i nie trawia zwiarzat
glownie chodzi o psy i to nie tylko te bezpanskie. jestem wlascicielkow dwoch
czworonogow i spotykam sie z duza agresja i niezrozumieniem. a bo piesek
biega po trawniku a bo szczeka i wogole zyje. co to sie porobilo zeby zucac w
zwierze ceglowka albo petardami. APELUJE do takowych "ludzi" LECZCIE SIE !!!!
NIED.............
milosniczka zwierzat.
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: LUDZIE NIE LUBIA ZWIERZAT 22.05.06, 17:45
      a sprzątasz po nich kupy?
      • mcz97 Re: LUDZIE NIE LUBIA ZWIERZAT 22.05.06, 18:48
        Sprząta czy nie sprząta to chyba nie jest powód aby rzucać w psa cegłówką czy
        petardą! Znacznie więcej od psich kup na ulicach jest śmieci, tylko z tego
        powodu nikt nie robi awantury pomimo że psia kupa dużo szybciej sie rozkłada
        niż papierki czy butelki plastikowe-które rozkładają się w przyrodzie po
        setkach lat albo i tysiącach
        • ubott.1 Re: LUDZIE NIE LUBIA ZWIERZAT 22.05.06, 19:35
          A jak kiedys zylismy kiedy nikt nie narzekal na psa co narobil na trawniku ?
          • koziorozka Re: LUDZIE NIE LUBIA ZWIERZAT 23.05.06, 00:47
            Nie pamiętasz? W brudzie. Naprawdę dopiero od niedawna wokół bloków i na ulicach
            zrobiło się dużo czyściej
        • czuk1 Re: LUDZIE NIE LUBIA ZWIERZAT 23.05.06, 05:50
          Ale sprzątać czas zacząć. Takie czasy.
          • ann.afrodyta Re: LUDZIE NIE LUBIA ZWIERZAT 23.05.06, 15:40
            szanowni panstwo!!!
            dziekuje za taki duzy odzew i za zrozumienie ze strony nie ktorych osob.
            dla pani koziorozki===" im bardziej poznajesz ludzi , tym mocniej kochasz
            zwierzeta" i na marginesie gdyby mie miala pani kibelka to gdzie by trafialy
            pani kupy??? a tak wogole czy nie lepsza psia kupa na trawniku niz pobite
            butelki, prezerwatywy i ludzkie wymiociny???
            pozdrawiam wszystkich "ludzi" i ludzi oraz pania koziorozke
            • czuk1 Re: LUDZIE NIE LUBIA ZWIERZAT 23.05.06, 20:10
              Jesli te brudy są, a są faktycznie - ale winni nie zidentyfikowani - to
              przyjaciele zwierząt mają wzorować na tych brudasach? I bezkarnie dodawać dalsze
              własne brudy? I to w systuacji kiedy w cywilizowanym świecie właściciel psa
              zabiera i wyrzuca psie odchody. Dodał bym, że karygodnym jest zezwalanie psom
              na podsikiwanie roślin na osiedlu sadzonych i pielęgnowanych za pieniądze
              spółdzielców i dla upiększenia osiedla.
              I za uwagi nie nalezy się obrażać.
              Powtarzam - przychodzą wzorce z Zachodu, dobre wzorce.
              m
              • czuk1 Re: LUDZIE NIE LUBIA ZWIERZAT 23.05.06, 20:14
                Właściele psów nie mają monopolu na przyjaźń z psami. Nie każdy własciciel lubi
                swego psa, bywa że traktuje go jako zło konieczne.
                Stąd nie mogę się zgodzić, że LUDZIE NIE LUBIA ZWIERZAT.
                m
                • koziorozka lubię zwierzęta i jestem człowiekiem 24.05.06, 00:26
                  Znęcanie się nad zwierzętami jest barbarzyństwem, należy się im z naszej strony
                  opieka. Karmienie, leczenie w razie potrzeby, ale także sprzątanie po nich to
                  obowiązek właściciela.
                  ann.afrodyto, ja nie komentowałam, nie oceniałam - tylko zadałam ci pytanie.
                  Nadal nie wiem. Sprzątasz?
                  • kex7 Re: lubię zwierzęta i jestem człowiekiem 24.05.06, 17:15
                    Usypiać!
                    Najpierw psy, a jak potrzeba to i głupich właścicieli.
                    • mcz97 Re: lubię zwierzęta i jestem człowiekiem 24.05.06, 19:13
                      Sam(a) się uspij!!
                      • ann.afrodyta Re: lubię zwierzęta i jestem człowiekiem 24.05.06, 20:31
                        droga koziorozko alez owszem sprzatam bo to zaden problemik podniesc psia kupe
                        z trawnika na ktorym zreszta bawi sie moje dziecko. I SIE NIE OBRAZAM !!! :-))
                    • ann.afrodyta Re: lubię zwierzęta i jestem człowiekiem 24.05.06, 20:34
                      NIE LUBISZ ZWIERZAT TO OZNACZA NIE LUBISZ LUDZI SAM(A) PEWNIE SIE TEZ NIE
                      TRAWISZ!!! DO GAZU JAK SOBIE CHCESZ - ALE MOZE CIEBIE ???
                      • czuk1 Re: lubię zwierzęta i jestem człowiekiem 24.05.06, 20:51
                        To tytuł Twojego watku : LUDZIE NIE LUBIĄ ZWIERZĄT. Zapomniałaś co piszesz i
                        temat swój odnosisz do mnie, do mojego jako by stosunku do zwierzat. Ja zaś
                        odniosłem się tylko krytycznie do niepotrzebnego uogólnienia w tytule. I nic
                        więcej. Podkresliłem, że różni są ludzie, w tym właściciele psów. I moje
                        sformułowania nie odnoszą się do Ciebie Afrodyto.
                        Nie denerwuj się.
                        A swoją drogą. Ja po swoim psie owczarku syberyjskim, na własnej posesji,
                        sprzatam gówienka bieżąco i korona z głowy mi nie spadła.
                        m
              • ann.afrodyta Re: LUDZIE NIE LUBIA ZWIERZAT 24.05.06, 20:36
                ZGADZAM SIE Z PANEM PANIE CZUK1 I DLATEGO TWIERDZE ZE WSZYSCY POWINNISMY SIE
                SZANOWAC. POZDRAWIAM :-)
    • aron2004 Re: LUDZIE NIE LUBIA ZWIERZAT 27.05.06, 18:34
      ja nie lubię komarów.
    • ann.afrodyta Re: LUDZIE LUBIA ZWIERZETA 01.06.06, 21:16
      Dziekuje wszystkim za wypowiedzi. Szanowny Panie Czuk, nikt na nikogo sie nie
      obraża moze tylko Pan to tak odbiera, wiecej optymizmu :-). Pozdrawiam
      wszystkich LUDZI.
      • czuk1 Re: LUDZIE LUBIA ZWIERZETA 02.06.06, 07:21
        Dziękuję,Domyślam się . że pisząc "nikt na nikogo" miałaś na myśli takze siebie
        i mnie. Okej.
        pozdrawiam Cię serdecznie czuk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka