pmr86 14.07.06, 10:56 Witam. Czy w Zamościu jest jakiś sklep dla wegetarian, albo poprostu ze zdrową żywnością Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiloa Re: Zdrowa żywność 14.07.06, 18:53 no ze niby w tym cerfurze to ma byc zdrowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
pmr86 Re: Zdrowa żywność 15.07.06, 09:02 Zobaczymy jak go otworzą, ale nie dokładnie o to mi chodziło Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Zdrowa żywność 15.07.06, 10:08 pmr86. Obym sie mylił. Ale wg mnie nie ma takiego sklepu gdzie "kompleksowo" mógłbym zaopatrzyć się w zdrową żywność. m Odpowiedz Link Zgłoś
pmr86 Re: Zdrowa żywność 15.07.06, 14:16 Szkoga że niema. W wiekszych miastach istnieją takie sklepy i cieszą sie powodzeniem, może w Zamościu chociaż nie jest ąz tak duzym miastem było by podobnie. Ja napewno bym korzystał a tak pozostają mi zwykłe towary w wiekszości niskiej niskiej jakości Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Zdrowa żywność 15.07.06, 19:26 Niestety przykro mi się wściec,ale mam dość gadania o zdrowej żywności.Bo niby ta wegeteriańska to zdrowsza. Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczanski Re: Zdrowa żywność 15.07.06, 20:08 To chyba nie jest takie proste - dla mnie czesto jest, to jedyne miejsce gdzie moge kupic dla dziecka kozi ser i jogurt, makaron i make czysto zytnia, zwykle sklepy nie prowadza takich produktow, mimo ich wysokiej ceny. Na pocieszenie dla Ciebie Andrzeju, te tzw. niezdrowe jedzonko jest najsmaczniejsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Zdrowa żywność 16.07.06, 21:53 Tłusta golonka z normalnym alkoholowym piwkiem - mniam. A mówiąc poważnie naprawdę irytuje mnie "zdrowa","ekologiczna" - ja chcę porządnego żarcia,bez chemii,z normalnym tłuszczem. Żeby jeść normalną kiełbasę,to idę do jatki,kupuję rąbankę z małej hodowlii i sam robię kiełbasę. Odpowiedz Link Zgłoś
pmr86 Re: Zdrowa żywność 17.07.06, 09:32 A pózniej choroby serca i wiele innych od tego naszprycowanego chemią jedzenia tylko same E i cholesterol a co do robienia samemu kiełbasy jestem za Bez obrazy Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczanski Re: Zdrowa żywność 17.07.06, 10:29 Ze wzgledu na alergie malego zaczelismy bardziej zwracac uwage na sklad - w jednej kielbasie oprocz roznych dziwnych dodatkow byla kasza manna, temat rzeka czym obecnie jest szprycowane jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
tiaraamber Re: Zdrowa żywność 17.07.06, 18:36 A ja nie cierpie tlustego jedzenia. Nigdy w zyciu nie jadlam golonki i nie mam zamiaru.Nie jem miesa i czuje sie swietnie.Pozdrawiam wszystkich roslinozercow;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tiaraamber Re: Zdrowa żywność 20.07.06, 12:43 Co znaczy pol na pol? Nie jem zadnego miesa ani wedliny. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Zdrowa żywność 20.07.06, 15:11 Uzupełnienie. Wypowiedź na ten temat mojej Pani (po przeczytaniu). Wcale żywność roslinna nie znaczy zdrowa. Może być genetycznie modyfikowana, a więc szkodliwa. Wcale nie musisz przy tym zywieniu byc jak modelka. A jaka jesteś???????? Odpowiedz Link Zgłoś
tiaraamber Re: Zdrowa żywność 21.07.06, 11:26 modelka...hihihi:-) Tak, jestem bardzo szczupla, ale zawsze tak bylo nawet kiedy jadlam mieso.Na obecnej diecie nie zauważam, żebym dodatkowo schudła. Muszę jednak przyznać , że mam dużo więcej energii i chęci do życia.Co do żywności modyfikowanej, to zgadzam sie, że czasem może nam szkodzic to co powinno być zdrowe. Mój mąż jada mięso więc czasami muszę założyć rękawiczki i ubić dla niego kotleta;-( Niezręczne sytuacje zdarzają się u znajomych, którzy nie do końca rozumieją, że taka dieta to mój świadomy wybór.Niektórzy twierdzą, że potajemnie podjadam kiełbasę:-) Ja nie dorabiam do tego ideologii i nikogo nie namawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Zdrowa żywność 21.07.06, 12:36 Moja najlepsza przyjaciółka jest wegetarianką od wieeeelu lat, ale od roku bierze okresowo żelazo, bo nie zauważyła, jak wpadła w ciężką anemię. Rób więc kontrolne badanie raz do roku - jak powiesz, że jesteś wegetarianką, to poza żelazem inne pierwiastki też ci sprawdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
tiaraamber Re: Zdrowa żywność 21.07.06, 20:24 Słuszna rada.Ja często chodzę do lekarza, który przypadkiem też nie jada mięsa;-) Odpowiedz Link Zgłoś