kasztanowa15 19.12.06, 12:50 ktoś ma stosowne info jakie środki miasto pozyskało na rozwój miasta? ed Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubertus_zamoscicus Re: Jak z wykorzystaniem funduszy unijnych? 19.12.06, 14:39 www.zamosc.um.gov.pl/index.php?i=zporr Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Jak z wykorzystaniem funduszy unijnych? 19.12.06, 19:03 z tego co gdzieś czytałam, to w przeliczeniu na jednego mieszkańca Zamość uzyskał z Unii najwięcej w całym województwie. Na drugim miejscu chyba Lublin Odpowiedz Link Zgłoś
miet.b Re: Jak z wykorzystaniem funduszy unijnych? 11.01.07, 00:01 Zawsze jeszcze za czasów komuny mówiłem że Zamość jest na Z i we wszystkim musi się podporządkować tym co są wyżej na liście. Prawie 100 procent projektów ma Lublin. Zamość i powiat zero. Podobno tylko Biłgoraj dostał na budowę obwodnicy. Na szkolnictwo wyższe, z regionu dostał tylko Chełm WSZ, a Zamość musi znów czekać. Kto mnie wyjaśni dlaczego tak jest, że im biedniejszy region to i nawet w sklepach drożej. Chodzę na wybory, wybieram właściwie tylko po to aby ktoś sobie brał dobrą dietę i śmiał się z takich jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
hubertus_zamoscicus Re: Jak z wykorzystaniem funduszy unijnych? 11.01.07, 09:10 miet.b napisał: > Zawsze jeszcze za czasów komuny mówiłem że Zamość jest na Z i we wszystkim musi > > się podporządkować tym co są wyżej na liście. Prawie 100 procent projektów ma > Lublin. Zamość i powiat zero. Podobno tylko Biłgoraj dostał na budowę > obwodnicy. Na szkolnictwo wyższe, z regionu dostał tylko Chełm WSZ, a Zamość > musi znów czekać. ----- Odpowiedź brzmi: polityka ----- > Kto mnie wyjaśni dlaczego tak jest, że im biedniejszy region to i nawet w > sklepach drożej. ----- Odpowiedź brzmi: ekonomia ----- > Chodzę na wybory, wybieram właściwie tylko po to aby ktoś sobie brał dobrą > dietę i śmiał się z takich jak ja. ----- Odpowiedź brzmi: polityka ----- Dla pocieszenia można dodać, że w innych krajach tzw. zachodu jest tak samo.Ale co to za pocieszenie... Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka rozwój Polski wschodniej 11.01.07, 09:19 niestety, w tym roku pieniądze z Programu Operacyjnego Rozwój Polski Wschodniej przeszły nam obok nosa. I powędrowały do Lublina ;( www.kronikatygodnia.pl/tekst.php?abcd=16791&pec=8&reio=4&dz=1 Odpowiedz Link Zgłoś
szpak_zam Re: rozwój Polski wschodniej 12.01.07, 15:42 ZPORR nie zmienił nazwy na RPO? co to jest? lepsze to? Odpowiedz Link Zgłoś
jelsa Re: rozwój Polski wschodniej 19.01.07, 12:59 ZPORR to dokument, który programował wydatkowanie funduszy strukturalnych Unii Europejskiej w latach 2004-2006. Regionalny Program Operacyjny (RPO) woj. Lubelskiego to dokument, który programuje wydatkowanie funduszy strukturalnych w latach 2007-2013: samorząd województwa decyduje we własnym zakresie jakie instytucje i na co będą mogły pozyskać dofinansowanie z puli pieniędzy przyznanej na potrzeby regionu. Projekt RPO powinien znajdować się na tronie Urzędu Marszałkowskiego woj. Lubelskiego. Program Operacyjny Rozwój Polski Wschodniej to dokument, który programuje wydatkowanie funduszy strukturalnych na lata 2007-2013 pozostających w gestii Ministerstwa Rozwoju Regionalnego, a przeznaczonych na rozwój najuboższych regionów Polski: Podlaskiego, Lubelskiego, Podkarpackiego, Świętokrzyskiego i Warmińsko-Mazurskiego. Żeby ułatwić sobie życie, Ministerstwo zadecydowało, że zanim ruszą rundy aplikacyjne, to zostanie sporządzona tzw. lista projektów indykatywnych, czyli takich, które będą realizowane w pierwszej kolejności. To tyle różnic w największym uproszczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasztanowa15 Re: rozwój Polski wschodniej 19.01.07, 13:51 zero inicjatywy dla miasta... takie szanse i mozliwości i nic... totalna agonia... nic sie nie dzieje i niebędzie działo podóki w urzadzie będa zasiadać osoby któym zalezy zapewne jedynie na braniu kasy.... perła renesansu, paswa pólnocy, miasto arkad... ed. Odpowiedz Link Zgłoś
hubertus_zamoscicus Re: rozwój Polski wschodniej 19.01.07, 14:28 RPO 2007-13 www.rpo.lubelskie.pl/ Po Polska Wschodnia tinyurl.com/28ftqw Poza tym wszystko zgodnie z tym, co napisał/a/ jelsa /a tak w ogóle to witam na forum. My się chyba jeszcze nie znamy :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
hubertus_zamoscicus Re: rozwój Polski wschodniej 19.01.07, 14:34 ps. miastu nie zamyka się drogi do nowych funduszy unijnych - zostaje jeszcze /oprócz Programu dla Polski wschodniej/ cały RPO lubelskie. Nie będzie wiec źle. Choć można płakać, że ministerstwo nic nie dało zamościowi, to sądzę, że powiedzieć poprzez to chciało, tylko tyle, iż wspiera w PO Polska wschodnia wojewódzkie ośrodki metropolitarne celem podniesienia rozwoju i konkurencyjności Polski wschodniej. Muszą być przecież jakieś lokomotywy wzrostu na skalę wojewódzką, a z pewnością nie będzie nią Zamość. Tyle pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: rozwój Polski wschodniej 19.01.07, 17:41 kasztanowa15 - skąd tyle pesymizmu? Nie twierdzę, że jest super dobrze, ale "zero" to gruba przesada - Zamość w oczach pięknieje a i w mieście sporo się dzieje, zobacz choćby ile imprez plenerowych, koncertów itp. www.zamosc.wonder.pl/imprezy. Uśmiechnij się - wiosna za oknem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasztanowa15 Re: rozwój Polski wschodniej 22.01.07, 12:43 siema, nie mówmy, że jest dobrze skoro jest tak źle... coś sie dzieje - ok - ale jaka jest ranga i kategoria imprez? - dlaczego do naszego miasta nie przyjeżdzają studencji z całego świata / 99 proc. europejczyków nie wie nic a nic o zamościu... - czy współpraca z naszymi miastami partnerskimi oto od czasu do czasu wymiana delegacji 4 fotki do TZ i 2 zajawki w zamojskiej telewizji? - strona www.zamosc.pl - wersja angielska - rewelacja - 5 z plusem - na pewno wiele sie mozna dowiedziec - do konca roku "przebudują" - hisoria zamoscia po niemiecku - spox. rewelacja!!! dlaczego ? ed. Odpowiedz Link Zgłoś
jelsa Re: rozwój Polski wschodniej 22.01.07, 18:56 dziękuję za powitanie :-) rzeczywiście, jeszcze się nie znamy, ale to chyba dlatego, że Zamość to nie mój region :-( ale systematycznie pracuję nad przenosinami na Lubelszczyznę - może to właśnie będą okolice Zamościa ? a póki co - pozdrawiam serdecznie P.S. gdybyście chcieli dowiedzieć się więcej o funduszach unijnych - pytajcie: postaram się odpowiadać w miarę możliwości systematycznie Odpowiedz Link Zgłoś
hubertus_zamoscicus Re: rozwój Polski wschodniej 23.01.07, 09:49 To ja zapraszam na forum funduszy unijnych (link poniżej) lub/i do współpracy w zakresie doradztwa unijnego (gg poniżej lub mejl na prv) Odpowiedz Link Zgłoś