Dodaj do ulubionych

WSZiA - Fizjoterapia

16.10.07, 15:01
Hej Fizjoterapia jest renomowanym kierunkiem na WSZiA, ale czy ja znajde po tym pracę, ewenualnie po MGR zrobie podyplomówke z Wychowania fizycznego również na WSZiA bo bez sensu iść na inną uczelnie skoro można wszystko na jednej, jak wam się widzi moja sciezka edukacyjna?? Są po tym jakieś perspektywy?? :(:( moze ktoś już skończył i mógłby się wypowiedzieć? Z góry dziękuje za opinie i komentarze :)
Obserwuj wątek
    • koziorozka Fizjoterapeuta 16.10.07, 15:17
      To zawód z dużą przyszłością, bo nasze społeczeństwo zaczyna się starzeć, a
      żyjemy dłużej. Ludzie w starszym wieku chcą być sprawni, coraz bardziej dbają o
      kondycję i mają na to więcej pieniędzy niż np. 10-20 lat temu. Sądzę więc, że
      jeśli polubisz ten zawód, to możesz liczyć na dobre zarobki.
      • brokatowymotyl Re: Fizjoterapeuta 16.10.07, 15:41
        Ohh... Dziękuje Koziorożko za słowa pocieszenia, dużo ludzi pisze że nie warto studiowac tego kierunku bo za 1000zł nie opłaca sie pracowac w szpitalu, ale czy tylko szpital?? Kliniki prywatne ośrodki rehabilitacji, ZUS-y, Centra odnowy biologicznej, przedszkola szkoły, nauczyciel Wf, trener po specjalizacji itp itd, wkońcu własna działalnośc gospodarcza, pełno tego jest niby o pracy za granicą już nie wspominając. Więc moze coś się uda złapać :(:( jakoś nie które posty na forach mnie podłamały :(
        • koziorozka Re: Fizjoterapeuta 16.10.07, 15:46
          Nie tak dawno rozmawiałam z dziewczyną 2 lata po dyplomie. Pracowała w szpitalu,
          ale poznałam ją na prywatnej wizycie - nie narzekała. Sporo dorabiała prywatnie
          i planowała, że za 2-3 lata otworzy z koleżanką własną firmę, a na razie zdobywa
          doświadczenie i kasę. I nie chciała wyjeżdżać za granicę, bo stwierdziła, że tu
          ma szansę więcej się nauczyć, więc potem lepiej to spożytkuje na własnym
          • brokatowymotyl Re: Fizjoterapeuta 16.10.07, 16:00
            Mam nadzieje że mi również uda się ułożyć swoje życie po studiach, prywatny gabitnet to bardzo korzystne rozwiązanie, ale ile kasy trzeba wydać tu mowa nawet o kilkuset tysiącach złotych!!. Duży lokal, nowy sprzęt jaki drogi, wanny, lasery, prądy, kabiny do krioterapii, kabiny natryskowe, dżakuzzi, łóżka i wiele wiele innych drogich machin, nie każdemu się tu udaje, a zaciąganie kredytu na taką kwotę to moze być strasznie ryzykowne, ewentualni dofinansowania z Unii, ale to maleńkie kwoty do 10/15 tyś zł. Ciężka sprawa własny gabinet :(
            • anita-2007 Re: Fizjoterapeuta 16.10.07, 20:12
              Najpierw to ty skoncz te studia :) Ja tez studiuje fizjoterapie na
              wszy. jestem na 3 roku. Mysle ze o prace w zamosciu moze byc ciezko
              bo w koncu co rok konczy fizjoterapie ponad 100 osob wiec dla
              wszytskich miejsca w szpitalu nie wystarczy, a wlasny gabinet
              otworzyc to po pierwsze ogromne koszta a po drugie ludzie za wszelka
              cene omijaja prywatne gabinety jak zwykle chodzi o kase, wiec pewnie
              wyjade albo za granice albo do wiekszego miasta w polsce. no ale
              narazie to ty sie ucz anatomii :)) bo egzamin u mataczynskiego to
              brrrrr masakra... po studiach sie zobaczy co i jak. powodzenia :)
              • Gość: brokatowymotyl Re: Fizjoterapeuta IP: *.zamosc.mm.pl 16.10.07, 20:58
                ooo hej Anitko... :) Mataczyński to taki gbur że szok, ale własnie już zapowiedział że jeżeli ktoś nie będzię umiał pełnej anatomii, to nie przepuści to juz nam na 1 wykłądzie powiedział. a jak ogólnie studia się przedstawiają?? :):)
                • anita-2007 Re: Fizjoterapeuta 16.10.07, 21:56
                  u mnie na roku anatomi nie zdalo 70-80% ludzi. byly nawet komisy. z
                  nim i klainrokiem to naprawde nie ma zartow trzeba wykuc na blache.
                  a tak poza tym to studia sa ok. pierwszy rok jest najgorszy pozniej
                  to juz jest inaczej :) no i oboz w kielnarowej :) zobaczysz co tam
                  sie bedzie dzialo przez te kilka dni :))) studia bardzo mi sie
                  podobaja. nie zaluje ze zostalam w zamosciu mimo tego ze dostalam
                  sie na inny kierunek do wiekszego miasta.
                  • Gość: brokatowymotyl Re: Fizjoterapeuta IP: *.zamosc.mm.pl 17.10.07, 08:19
                    Zakupiłam sobie już komplet Anatomii Bochenka, sporo się wykosztowałam :(:( Tylko jesce się ociągam z nauką, a pierwszy semstr to cały układ kostny przecierz, i będzie z tego egzamin :( Ale jakoś dam rade, narazie jesce nikt niczym się nie przejmuje, ale nie warto robić sobie zaległości. o Obozach narazie nikt nam jeszcze nic nie mówi, to wszystcy pojadą 130 osób z roku.... o matkoo... :)POzdrawiam i życzę sukseców na uczelnii.
                    • anita-2007 Re: Fizjoterapeuta 17.10.07, 08:40
                      na oboz nie jada wszyscy na raz! zwykle po 2 grupy labolatoryjne:)w
                      kazdym tygodniu inne 2 grupy :) oj te obozy to super sprawa :) sa w
                      maju... co nocka imprezka :) rowniez zycze ci powodzenia na
                      uczelni :))) trzymaj sie :)
                      • Gość: brokatowymotyl Re: Fizjoterapeuta IP: *.zamosc.mm.pl 17.10.07, 13:54
                        Hehe ... :):) widze fajne to obozy :) Jakoś dam rade :) Nio dziękuje bardzio :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka