gammma 07.11.03, 15:41 Przyznac sie, kto sie bedzie wylegiwal cale 4 dni i moze jeszcze pol?? ja nie :(( jakie plany? g Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gammma Re: Kto ma dlugi weekend? 07.11.03, 16:12 chyba wszyscy juz maja weekend bo sie zmyli, no to tez ide sobie! do widzenia panstwu :)) bawcie sie dobrze pzdr g gammma napisała: > Przyznac sie, kto sie bedzie wylegiwal cale 4 dni i moze jeszcze pol?? > ja nie :(( > jakie plany? > g Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: Kto ma dlugi weekend? 07.11.03, 16:26 Powoli powoli droga gammmo. Ja ma weekend może i długi, do pracy w środę.Plany? Boje się mówić bo znów będą "drzewka", a właściwie mówiłem rano, że wybieram się za miasto na działkę sprawdzić czy.....dobrze posadzone i czy te posadzone ..... dobrze zaopatrzyłem na zimę. Ponadto trochę poleniuchuję. Pozdrawiam i życze miłego wekendu, newet jażeli będzie on pracujący. Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Re: Kto ma dlugi weekend? 07.11.03, 16:44 życzę miłego weekendu. Ja mam zwykły dwudniowy, w niedzielę wracam do Warszawy praca przy drzewkach to sama przyjemność , to swego rodzaju odpoczynek...:-) pozdrawiam j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubott Re: Kto ma dlugi weekend? IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 23:51 A ja pracuje chociaż mam podobną sytuację jak Janusz i mogę sam sobie ustalać czas pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
gammma jednak wywialo 08.11.03, 13:04 raporty przyjeto! odmeldowac :)) g ........... moje 2600 :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm-ka Re: jednak wywialo IP: *.zamosc.mm.pl 08.11.03, 15:18 Oj nie wywiało,ale trzeda zakupy zrobić,bigosu ugotawać może coś upiec no żeby rodzinka nie pomarła przez to wolne. M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm-ka Re: jednak wywialo IP: *.zamosc.mm.pl 08.11.03, 21:43 Users1 jak tam Twoje drzewka?Zające nie poobgryzały? Pzdr M Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: jednak wywialo 08.11.03, 22:01 A skąd wiesz o tym co sie stało, czy z tamtej strony słychać? Jeżeli potrawisz mnie wysłuchać nie śmiejąc się, to było tak: jesyenią tego roku posadziłem kilka drzewek, wszystkie zabezpieczyłem przed zimą, w tym również przed zającami owijając je specjalną osłonką. Dosłownie na dwa drzewka zabrakło mi osłonek więc owinąłem je Rzeczpostolitą, a bo to i papieru dużo, i format odpowiedni. Dzsiaj jak wiesz pojechałem trochę popracować inaczej niż co dzień, a także zobaczyć jak moje drzewka. Wyobraź sobie, ze te kurduple kicające, nie mając szacunku do tak intratnego czasopisma, mimo że mają tyle jedzenia poza oczywiście moimi drzewkami, przegryzły papier i dobrały się do tych biednych dwóch jabłonek. Jestem nie pocieszony. Pozdr A tak w ogóle cieszę się że ktoś się do mnie odezwał:))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm-ka Re: słychać IP: *.zamosc.mm.pl 09.11.03, 13:35 Słychać jak pomstujesz na te biedne zwierzaki.A może to polityczne zające? Nie pomyślałeś o tym? Najpierw poczytały co się w świecie dzieje,nie spodobało im się to no i zjadły zezłości i gozetę i Twoje biedne drzewka. Trochę szkoda tych jabłonek,ale się nie martw posadzisz coś innego może gruszki? Ja niestety nie mam gdzie sadzić takich drzewek,pod moim balkonem tylko posadziłam jekieś ozdobne krzaczki,które i tak psy niszczą. Pzdr M Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: słychać 09.11.03, 14:43 Też mi się tak wydaje,że to polityczne zające, chyba masz rację, że to przez te treści. Myślę że jabloneczki odratujemy poprzez odpowiednie cięcie na wiosnę, a przynajmniej podejmiemy takie próby, a swoją drogą to i gruszkie też są posadzone. Pisze że nie masz gdzie sadzić, można by się domyśleć, że to lubisz. A jak tak to tylko niewilki kroczek do tego, aby gdzieć za miastem...... no wiesz......... kawałek działeczki, a później....................... to jużtylko sadzić, sadziś,sadzić, (i pakować w srenerka). Miejsce na którym sadzę drzewka nabyłem na przedwiośniu tego roku, działka była bardzo zaniedbana, tak że jak do tej pory to porządkowanie i porządkowanie, ale już na dzień dzisiejszy to działka jest uporządkowana, ogrodzona, trawa zasiana, drzewka posadzone. W przyszłym roku dalsze prace idące w kierunku ozdoby działki; jakaś ławeczka,huśtawka, może oczko wodne, a także nasadzenie czegoś wyszukanego np. pigwa, kasztan jadalny itp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mm-ka Sadzić 09.11.03, 15:17 No tak lubię i drzewka,i kwiatki,i zwierzątka(zające też).Ale tych kroczków za miasto to musiałabym zrobić bardzo dożo bo nie jestem zmotoryzowana,a i czasu też niewiele. Za rok to ta Twoja działka nie będzie jeszcze cołkiem ładna,ale już za trzy,cztery lata to będzie czym oko nacieszyć. Jak lubisz krzewy to może posadz glicynie pięknie kwitni na fioletow,a pachnie jak wanilia ale jak masz małe dzieci to nie bo jest trująca. pzdr M Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: Sadzić 09.11.03, 15:33 No widzisz - lubisz, a to już coś, żeby nie powiedzieć, że to już dużu. Podobno chcieć to móc, a jeśli to prawda, to i te kroczki się zrobi, albo jakieś kółka (w najgorszym razie dwa), a i czas się znajdzie....................:) Podzielam twoje zdanie, że jeszcze trzeba czasu, i dodam, że trochę pracy, (ale widziały gały co brały):) Obiecuję, że na wiosne posadzę (jak radzisz) glicynię i nazwę ją EMEMKA. Myślę że nikt się nie otruję, dzieci mam już dorosłe. Czasamu odwiedza mnie Kuba (ma prawie trzy lata)wspaniały chłop, już niedługo pujdziemy razem na piwo. Pozdrawiam. > Jak lubisz krzewy to może posadz glicynie pięknie kwitni na fioletow,a pachnie > jak wanilia ale jak masz małe dzieci to nie bo jest trująca. > pzdr M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm-ka Re: Sadzić IP: *.zamosc.mm.pl 09.11.03, 16:10 No tak chcieć to móc może za jakiś czas. Mój wspaniały chłop ma trzy i poł i mówi ,że od piwa głowa się kiwa. A zapomniałam Ci napisać,że glicynia to pnącze,mił mi będzie,że tak chcesz ją nazwać. M Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: Sadzić 09.11.03, 17:10 Nie wszystko na raz, albo: na wszystko przyjdzie czas. Sprawa piwa. Wspaniały napój i bardzo zdrowy. Szczeg olnie na pragnienie podczas upałów. Wypróbowane. Oczywiście trzeba pamiętać aby nie przesadzić. Ale to tak jak ze wszystkim. Sprawa gloksynii. Wiem, wiem że po pnącze (wiedziałem wcześniej). Jak zaproponowałaś jej posadzenie poszperałem w moich materiałach i dowiedziałem się, że są trzy rodzaje gloksynii: japońska (trzy odmiany), chińska (5 odmian) i cudowna (jedna odmiana), ta o ktorej mówiłać to jedna z gloksynii japońskiej - tak mi sie Sprawa chłopa. Kuba to naprawdę wspaniały chłop, jest wnukiem mojego szwagra. Bardzo go lubię. A tak w ogóle to lubię wszystkie dziaci szczególnie te małe, które są jeszcze takie szczere bezpośrednie i w ogóle takie kochane. Pozdrawiam. Miło się z tobą rozmawia :))))i cieszę się że tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm-ka Re: Sadzić IP: *.zamosc.mm.pl 09.11.03, 18:16 Mi też miło z kimś porozmawiać.Fajnie,że interesujesz się nie tylko historią.:)) Ją jakoś nie bardzo polubiłam.I choć w Zamosciu mieszkam prawie tyle co Ty to jego historii i dziejow tak dobrze nie znam. O gloksynii też nie miałam takich informacji.Dobże dowiedzieć się czegoś nowego;)) Dzieci też bardzo lubię,piwa natomiast nie-wole lampkę dobrego wina. Narazie zamykam komp,bo coś wieczorem zawsze jest do zrobienia. Moze włącze go pożniej. Nara M Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: Sadzić 09.11.03, 22:36 Jak miło jest z Tobą rozmawiać. Na forum jestem od nie dawna, az tu nagle taka miła osoba :))))). Mam wiele pasji, może nie pasji ale zainteresowań. Interesuje mnie historia Zamościa, głownie to co było, mniej to co jest. Przy okazji, "drzewka" - też bardzo mnie interesują, ale trzeba żyć nie tylko historią, ale również dniem dzisiejszym. Historia - cóż to jest - przedmiot w szkole? czy to co było wczoraj. Jako przedmiot - nie lubię historii, jako to co boło wczoraj - bardzo. Zwroć uwagę, że wczoraj też byli i żyli ludzie, podobni do nas, którzy żyli tu właśnie Tu, ni gdzie indziej, jak oni żyli? jakie mieli zainteresowania? jak widziweli to co ich otacza? Jaka była ich wiara (a Zamość jest szczególnym miejscem w tym przedmiocie),czy to nie jest interesujące? a może nawet pasjonujące? Jeżeli interesuje Cie gloksynia, przekażę wszytko co wiem i ewentualnie się dowiem, jeżeli to Cię interesuje - i nie tylko. Smakowanie trunków - rzecz indywidualna, nie namawiam do piwa, każdy pije to na co ma ochotę, ale............np lampka wina "włsnej roboty" np. z tarniny...... Są różne trunki. Preferuję wszelkiego rodzaju nalewki owocowe, np. nalewka z żurawiny, ze śliwek, z malin itp. Polecam nalewkę; piwo "Porter" z mocnym alkoholem - wspaniała, oczywiście nie przesadzając w ilości, nie wspomnieć o nalewce z orzecha włoskiego - wspaniała na dolegliwości żołądkowe. Na temat dzieci nie zabieram więcej głosu. Są to wspaniałe istoty do puki nie staną się dorosłymi, kocham je bez wzglęgu na to czy sa moją rodzinączy też nie. To wspaniałe istotki. Nie chciałbym zabierać Ci czasu - mówisz że wyłączasz komp. Mam nadzieję, że kiedyś go włączysz........... Obawiam się czy swoją rozmową nie naruszamy zasad na tym forum:)))))). Jażeli zochcesz ze mną rozmawiać dalej - porozmawiamy na tematy nas interesujące poza forum. Decyzja należy do Ciebie. Pozdrawiam Jast mi naprawdę miło, że rozmawiasz ze mną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm-ka Re: Sadzić IP: *.zamosc.mm.pl 10.11.03, 14:40 Kazdemu jest miło jak ktoś inny go zauważy,jak podziela jego zdanie czy zainteresowania.Czsami dobrze jak ktoś ma inne zdanie czy poglądy wtedy mamy możliwość zweryfikować swoje własne.A jak ktoś wie więcej niż my to miło się czegoś nowego nauczyć. Pozdrawiam serdecznie M Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: Sadzić 10.11.03, 18:24 Miło, że znów jesteś. Gdybyś chciała pogadać, to możesz to również uczynić na: users_post@wp.pl. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm-ka Re: Sadzić IP: *.zamosc.mm.pl 10.11.03, 18:49 Jestem ale na troszkę. >mm-ka@gazeta.pl< Miło będzie jak się odezwiesz. M Odpowiedz Link Zgłoś
gammma e tam Rzeczpospolita! 10.11.03, 11:00 trzeba bylo Trybuna owinac! przez ten "beton" by sie nie przegryzly! :)) pzdr g users1 napisał: > A skąd wiesz o tym co sie stało, czy z tamtej strony słychać? > Jeżeli potrawisz mnie wysłuchać nie śmiejąc się, to było tak: > jesyenią tego roku posadziłem kilka drzewek, wszystkie zabezpieczyłem przed > zimą, w tym również przed zającami owijając je specjalną osłonką. Dosłownie na > dwa drzewka zabrakło mi osłonek więc owinąłem je Rzeczpostolitą, a bo to i > papieru dużo, i format odpowiedni. Dzsiaj jak wiesz pojechałem trochę > popracować inaczej niż co dzień, a także zobaczyć jak moje drzewka. Wyobraź > sobie, ze te kurduple kicające, nie mając szacunku do tak intratnego > czasopisma, mimo że mają tyle jedzenia poza oczywiście moimi drzewkami, > przegryzły papier i dobrały się do tych biednych dwóch jabłonek. Jestem nie > pocieszony. > Pozdr > A tak w ogóle cieszę się że ktoś się do mnie odezwał:))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: e tam Rzeczpospolita! 10.11.03, 18:27 gammmo, Ty jak zwykle masz rację. Wprawdzie Trybuny nie czytuję, ale napewno byłoby to lepsze opokowania dla drzewek, a przynajmniej byłoby właściwe zabezpieczenie przed zajączkami. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: e tam Rzeczpospolita! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.11.03, 18:34 proponuje Sztandar Ludu , może gdzieś wygrzebie to przekaże...lepsze od Trybuny i nasze miejscowe...:-) hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm-ka Re: e tam Rzeczpospolita! IP: *.zamosc.mm.pl 10.11.03, 18:41 Zostawcie te gazety najlepsza jest słoma.I będzie jak w "Weselu". Pzdr M Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: e tam Rzeczpospolita! 10.11.03, 18:48 Niech już będzie wesele. Tylko nie za dużo będzie chamów, którzy zgubili gdzieś swój róg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm-ka Re: e tam Rzeczpospolita! IP: *.zamosc.mm.pl 10.11.03, 18:51 Wszedzie ich pełno.Jak narazie to tylko tu ich niema. Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: e tam Rzeczpospolita! 10.11.03, 20:07 Może masz rację, choć przyznam, że chodziło mi o tych od Stasia Wyspiańskiego co zgubili swój złoty róg, a ostał się im jeno sznur. W historii było ich wielu, i w tej naj, najnowszej też ich nie brak, och nie brak...............:(( pozrd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szekla Re: Kto ma dlugi weekend? IP: *.dip.t-dialin.net 08.11.03, 20:50 a ja nie mam wolnego bo ktos musi pracowac, zeby germanska gospodarke z dolka wyprowadzic;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Kto ma dlugi weekend? 09.11.03, 09:34 Gość portalu: szekla napisał(a): > a ja nie mam wolnego bo ktos musi pracowac, zeby germanska gospodarke z dolka > wyprowadzic;-) Pozdrawiam pracujących i wypoczywających. Ja wypoczywam w niedzielę i w Święto Niepodległosci. Chętnie tyram bo to lubię i .. by "zarobić" na 1500 zł emerytury (po 48 latach pracy). Ale to dopiero za 2 lata. pzdr m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIA Re: Kto ma dlugi weekend? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.03, 10:38 Witajcie! 10- go listopada jestem w pracy:(, a teraz jem śniadanie i wybieramy się z teściami do Pułtuska.Dzisiaj mam długą niedzielę na zwiedzaniu na piechotkę:) misia@street.pl Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Kto ma dlugi weekend? 09.11.03, 10:59 Gość portalu: MISIA napisał(a): > Witajcie! > 10- go listopada jestem w pracy:(, a teraz jem śniadanie i wybieramy się z > teściami do Pułtuska.Dzisiaj mam długą niedzielę na zwiedzaniu na piechotkę:) > misia@street.pl Pozdrowienia i najlepsze zyczenia. Witamy Cie po długiej przerwie. Mariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Kto ma dlugi weekend? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.11.03, 10:04 Witam po krótkim weekendzie, Juz spowrotem w Warszawie:-(, Ale, ale byłem w naszym pieknym mieście. Wspaniała wycieczka, mam nowe zdjecia i duzo wrażeń. Przeczytałem przed chwilą bardzo ciekawe wypowiedzi na tematy sadownicze , pasjonujące. Users ma piękną plantacje drzewek, zazdroszczę jak czytam o tym sadku. Też mam na swojej działeczce trochę drzewek, ale moje raczej ozdobne a nie jadalne są . Chociaż ta ostatnio posadzona leszczyna jadalna również, a historia związana z moją leszczyna zagości jeszcze na forum. pozdrowienia J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm-ka Re: Kto ma dlugi weekend? IP: *.zamosc.mm.pl 10.11.03, 14:51 Witamy po weekendzie. Ale zające to chyba nie wiedzą czy ozdobne,czy jadalne prawda? Czekamy na leszczynową historię z niecierpliwością. pzdr M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Kto ma dlugi weekend? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.11.03, 16:16 o leszczynie ,o plantacji z pewnościa opowiem ale obawiam sie , że jednak po jutrzejszym święcie... podrowienia sle j Odpowiedz Link Zgłoś