Gość: ubott IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 02:19 Laskowik, Smoleń i Rewiński. Jaka to była satyra, dalej chętnie ich słucham. Fajnie sobie przypomnieć dawne czasy. Można sie pośmiać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
users1 Re: Ach ta satyra !!! 09.11.03, 07:57 Kabaret TEY. Lata 70-te. Któż nie pamięta choćby "z tyłu sklep warzywniczego":)) Latem bieżącego roku ukazała sie płyta "Kabaret tey 1971 - 1980" Oprócztych których wymieniłeś był jeszcze Rudi Schubert, a kto jeszcze występował w tym kabarecie? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Ach ta satyra !!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.11.03, 11:10 wydaje mi się , że wystepował z ta grupą Jan Kaczmarek, wspaniały , genialny.. Tzn. zdecydowanie współpracował z Laskowiekiem, ale nie jestem pewny czy należał do kabaretu Tey...? "Z tyłu sklepu" to klasyka. A Bolo(?) Rudi Szubert - świetny, ale sam siebie przeszedł tam oczywiscie Zenon Laskowik. Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: Ach ta satyra !!! 10.11.03, 17:50 Co do Kaczmarka to chyba w TEY nie był. A Bolo i jego teoria "zepsutego tjaktoja" do dziś aktualna pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Czym zajmuje się Laskowik IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.11.03, 20:11 Wydaje mi sie , że kabaret Tey to LAskowik i Smoleń . Pewnie jeszcze można dodać Rudiego Szuberta. Pamietam jednak program rozrywkowy w telewizji , w którym wystepował Laskowik, Kaczmarek i niestety innych nazwisk nie pamietam. Program był świetny, a nawet chyba miał kilka odcinków. A przypominacie sobie wywiad Laskowika z ABBA (chyba?) miał magnetofon i mikrofon jako wyposazenie i był naprawde dobry, ten człoweik potrafił bawić. Chyba sa jakies plany jego powrotu do zawodu... chyba nie będzie problemu z podaniem aktualnego zajęcia Laskowika...? Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: Czym zajmuje się Laskowik 10.11.03, 20:16 Laskowik jest Panem doręczycielem w Poznaniu. Nie znam całego składu kabaretu TEY. Podejrzewam, że nie był to stały skład poza Laskowikiem i Smoleniem. Na obwolucie płyty o której wspominałem jest sześć twarzy. Na sieci jest duży artykułów na temat Laskowika, jak i kabaretu TEY. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś