Dodaj do ulubionych

Wyjazd do Niemiec praca + kurs

25.10.14, 19:05
Witam, zastanawiam sie nad wyjazdem do Niemiec, na poczatku moze mi pomoc rodzina z mieszkaniem i td. ale nie chciałbym długo ich meczyc ;) wiec chciałbym sie dowiedziec czy ciezko jest teraz znalesc prace okolice Bochum lub gdzies w Zagłebu Ruhry. Wczesniej nie pracowałem w Niemczech, jakis czas w PL biuro podrózy, Anglia Restauracja, Holandia Magazyn. Planuje wyjazd za tydzien, podobno jest troszke wiecej ofert pracy przed swietami.
Najgorsze ze Niemiecki jest u mnie na poziomie podstawowym, cos sie czlowiek uczyl w liceum i na studiach ale wolalem angielski. Planuje rowniez zrobic kurs niemieckiego 6 miesieczny, ale z tego co wiem wczesniej musze miec prace zeby chodzic na taki kurs.
Prosze o opinie osoby które cos wiedza na ten temat; praca i kurs
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • the-great-inuk Armageddon nastał 26.10.14, 09:21
      forum.gazeta.pl/forum/w,10001,154965838,155125114,Re_wyjazd_w_ciemno_na_stale_do_Niemiec_mozliwy_.html

Teraz to i nawet najwybitniejsi Gumenszen olewają rodaków w potrzebie.

Jewrosojuz znajduje się w rozsypce i każdy jest zajęty ratowaniem swego dobytku...

Armageddon nastał na Polskich Forach Patriotycznych...

Ot, co...
    • prochottka1 Re: Wyjazd do Niemiec praca + kurs 26.10.14, 10:42
      ale z tego co wiem wczesniej musze miec prace zeby chodzic na taki kurs.

praca nie ma nic wspölnego z kursem, masz błedne informacje
      na kurs moze sie zapisac kazdy, kto za niego zapłaci lub moze sie starac o dofinansowanie
      kurs o ktörym piszesz to tzw. IT kurs

www.bamf.de/DE/Willkommen/DeutschLernen/Integrationskurse/TeilnahmeKosten/teilnahmekosten-node.html
    • skrzem Re: Wyjazd do Niemiec praca + kurs 26.10.14, 14:29
      dzieki a jak tu obecnie wyglada sprawa z praca, jak pisałem niemiecki znam na poziomie podstawowym. Moglbym sprobowac w jakims magazynie, moze jakies inne prace dodatkowe w okresie przedswiatecznym?
      • the-great-inuk Re: Wyjazd do Niemiec praca + kurs 26.10.14, 15:04
        skrzem napisał:

> dzieki a jak tu obecnie wyglada sprawa z praca, jak pisałem niemiecki znam na
        > poziomie podstawowym. Moglbym sprobowac w jakims magazynie, moze jakies inne pr
        > ace dodatkowe w okresie przedswiatecznym?
        ===========================

Jako Polski Gwiazdor dla Polskich dzieci w wielkich supermarketach.
        Tylko Karstadt zamyka kilka swoich placówek, na złość klientom, bo za mało kupują...

Ot, co..
      • the-great-inuk Re: Wyjazd do Niemiec praca + kurs 26.10.14, 16:03
        sjp.pwn.pl/szukaj/tu.html

Wytyczne używania zaimka "tu"

1. «zaimek odnoszący się do miejsca postrzeganego jako bliskie, wskazanego przez mówiącego,

========= Orientuje się może kto, gdzie skrzem się obecnie znajduje? =============

skrzem napisał:

> (...) dzieki a jak tu obecnie(...)
    • lew_ Re: Wyjazd do Niemiec praca + kurs 26.10.14, 16:40
      Za prace w magazynie placa 8.50 € na godzine,taka prace dostaniesz zawsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka