Dodaj do ulubionych

Czy w Niemczech można oglądać filmy online?

03.06.16, 12:13
Wybieram się na urlop do Niemiec do rodzinki, która tam pracuje. Z tego co wiem, w Niemczech nie można ściągać filmów, bo od razu blokują i płaci się kary, ale jak jest z filmami online ? U nas przecież też nie można ściągać, ale oglądać online już tak, tych stron jest od zatrzęsienia na cda.pl/, zalukaj.pl, kinomanie.pl, filmik.tv/ czy chociażby telewizjada. I moje pytanie czy w De też mogę włączyć sobie wieczorkiem film na takiej stronie czy przyjdzie jakaś kara i upomnienie? Nie chcę narobić problemów rodzince, żeby nie płacili jakichś kar. Ktoś się orientuje?
Obserwuj wątek
    • vermieter rząd niemiecki uwzględnił twoje potrzeby 03.06.16, 12:51
      kulturalne i przygotował Störerhaftung-Gesetz, w myśl której posiadacz łącza nie będzie pociągnięty do odpowiedzialności za to, co zrobi rodzina z Polski ;)
      Ustawa wejdzie w życie jeszcze latem tego roku.
      • blassius Re: rząd niemiecki uwzględnił twoje potrzeby 10.04.17, 20:33
        Gdzie tą ustawę można znależć i czy weszła w życie ?
        • vermieter kolejne projekty są przygotowane 10.04.17, 22:52
          Jak wejdzie w życie, to będzie opublikowana w BGBl. (nie przez Beatę Szydło).
          Informacje są w necie, np.:
          www.jurablogs.com/go/wlan-gesetz-2017-bundesregierung-veroeffentlicht-entwurf
    • vermieter odnośnie filmoteki online nic nie powiem, 03.06.16, 12:53
      bo się nie znam. Filmy oglądam w kinie.
    • alpepe Re: Czy w Niemczech można oglądać filmy online? 09.06.16, 08:21
      no cóż, teoretycznie, to ja może oglądałam filmy, nie ściągałam ich, są różne strony po niemiecku. Interesowały mnie seriale.
      • vermieter Isaura i Leoncio też? :D 09.06.16, 09:49
        • alpepe Re: Isaura i Leoncio też? :D 12.06.16, 15:34
          Mad Man na ten przykład.
    • krufciamufcia Re: Czy w Niemczech można oglądać filmy online? 18.06.16, 10:24
      Bez problemu sobie obejrzysz.
    • panmichal2016 Re: Czy w Niemczech można oglądać filmy online? 28.06.16, 09:00
      bez problemu takiej ustawy nie ma w przygotowaniu unijna ze wszystko mozna ogladac w unii
      poza tym mozna sobie zainstalowac cyberghost z rumunii anonimowosc mozna ustawic tam polske na calym swiecie takze w niemczech jezeli nie blokuja cyberghost: jestem po prostu w polsce wirtualnie
      • vermieter za często jesteś wirtualnie w Polsce, 28.06.16, 11:52
        a zbyt rzadko w niemieckiej rzeczywistości.
        Zakładam, że rozumiesz język niemiecki, więc poczytaj:
        www.bmwi.de/DE/Themen/Digitale-Welt/Netzpolitik/rechtssicherheit-wlan.html
        P.S. Klawiatura wysiadła czy inaczej nie potrafisz pisać?
        • panmichal2016 Re: za często jesteś wirtualnie w Polsce, 28.06.16, 14:42
          Niemcy nie scigaja przewinien w stosunku do polskich stron internetowych, takie cos sie jeszcze nigdy nie stalo, scigaja ale dedektiwi firm filmowych i innych stron niemieckich, amerykanskich i innych miedzynarodowo znanych, polskie strony moga tylko w Polsce dedektywow zatrudnic, jezeli to robia - jest to ale sciganie ze strony polskie a nie niemieckiej
        • panmichal2016 Re: za często jesteś wirtualnie w Polsce, 28.06.16, 15:21
          das Störerhaftungsgesetz ist nur eine Anmerkung: Empfehlung an den Richter also u.U. nicht bindend für den Richter, meldete Magazin Guter Rat. Chodzi tylko o to czy filmy online z Polski sa legalne czy nielegalne, jezeli nielegalne to nie ma 100 % pewnosci ze sie nic nie stanie
          • vermieter jednak nie zrozumiałeś, wg NOWEJ ustawy 28.06.16, 17:13
            posiadacz łącza z WLAN nie będzie ponosił odpowiedzialności za to, co robią użytkownicy jego łacza tak, jak było do tej pory.
            Dotyczy to zarówno łącz w miejscach publicznych jak i w prywatnych mieszkaniach.
            • panmichal2016 Re: jednak nie zrozumiałeś, wg NOWEJ ustawy 01.07.16, 23:41
              napisalem komentaz po niemiecku do tej ustawy - 100 % pewnosci nie ma, poniewaz ustawa jest w tym punkcie WLAN tylko Empfehlung nicht bindend für den Richter - rozumiesz te slowa po niemiecku?
              • vermieter skoro Magazin Guter Rat tak twierdzi, 02.07.16, 01:13
                to masz rację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka