Dodaj do ulubionych

Magdeburg...

23.10.04, 18:54
Witam wszystkich serdecznie,

od niedawna mieszkam i pracuje w okolicy Magdeburga. Jest tutaj ze mna takze
moja corka Oliwia oraz zona. Chcielibismy poznac inne polskie rodzinny
mieszkajace w okolicy.

pozdrawiamy i do zobaczenia
Obserwuj wątek
    • beatach1 Re: Magdeburg... 24.10.04, 11:37
      Witaj Tato Oliwii ;)
      My mieszkamy w Königslutter am Elm, tj. jakies 60km na zachod (za Helmstedt
      15km). Mamy 3 letniego synka. Jesli chcesz blizej nas poznac, lub nawet sie
      spotkac pisz prosze na priva.

Pozdrawiam serdecznie
      Beata
      • tato_oliwii Re: Magdeburg... 24.10.04, 16:15
        Witaj,
        milo mi, ze odpowiedzialas na moj list. Postaramy sie z wami spotkac. Dzisiaj
        sprobujemy porozmawiac z wami przez gadu-gadu. Numer gg mojej zony to 5840998.

Do milego uslyszenia
        Lukas
      • annatur24 Re: Magdeburg... 01.09.16, 22:55
        Witam
        Jestem Polka mieszkajaca we Francji
        W sobote wracalismy z wakacji W Polsce
        Moj maz i nasze 2 corki
        Byly korki i niedaleko Konigslutter opuscilismy autostrade A2 .i zatrzymalismy si W lasku aby W cieniu zjesc nasze kanapki i n'as maly kotek 4 miesiace zerwal sie ze smyczy i uciekl do lasu szukalismy go bez skutku bylo bardzo goraco i ze wzgledu na male dzieci musielismy kontynuowac podroz bylismy 958km od domu we fr
        Prise ô pomoc gdzie mode wyslac zdjecia i dokladne miejsce gdzie kotek sie zgubil.
        Prosze moje dziewczyny sa zrospaczone
        Pozdrawiam
        Ania
        Kontakt
        melani@poczta.onet.pl
    • peterli Re: Magdeburg... 25.10.04, 20:46
      ja wprawdzie nie mieszkam na wschodnich terenach ale mnie interesuje jaki
      stosunek maja niemcy z bylej DDR do polaköw i jak sie wam tam zyje? wiem, ze
      sytucja na rynku pracy jest tam katastrofalna ale czy mozna wogöle tam
      zamieszkac mimo DVU, NPD i innych kretynskich ugrupowan....

pozdrawiam z badenii
      peterli
      • tato_oliwii Re: Magdeburg... 26.10.04, 19:37
        Witam,

mieszkamy nieopodal Magdeburga w Haldensleben (jakieś 30 tyś mieszkańców), no i
        mieszka się nam tutaj bardzo dobrze. W zasadzie nie zauważyłem różnic w
        mentalności pomiędzy Niemcami (byłe DDR) no i Polakami (tzn. mną). Koledzy w
        pracy są bardo przyjacielscy, mogę spokojnie liczyć na ich pomoc. Szefa mam
        rewelacyjnego (mądry człowiek). Bezrobocie we wschodnich Niemczech to jak sądzę
        jest trochę przesadnie wyrażone. Wydaje mi się, że jest tutaj prościej znaleźć
        pracę niż np. w Polsce, a w niektórych zawodach są notorycznie wolne miejsca
        np. lekarz, zawody techniczne (mechanik samochodowy), kucharze no i jeszcze
        kilka innych. O ugrupowaniach , które mi opisałeś to wogóle nic nie wiem, a
        życia mi tutaj żadne z nich nie utrudniało (może dlatego, że politykę zostawiam
        polityką...). Przed około rokiem pracowałem w Saarland, mogę powiedzieć, że
        zachowałem równie przyjemne wspomnienia co tutaj...może to zbieg okoliczności.

pozdrawiam
        • gadzinorek Re: Magdeburg... 20.11.14, 10:09
          witaj tato oliwii,
          mieszkamy w Gardelegen, tj. jakies32 km od was (haldensleben),
          z racji takiej, ze pracuje na stale w Haldensleben zastanawiamy sie nad przeprowadzka ze WSI do miasta,
          myslimy albo o Haldensleben albo o magdeburgu,
          mamy mala coreczke i zalezy nam by miala kontakt z polskimi dzeicmi zanim pojdzie do przedszkola itd.
          czy wiesz moze jak wyglada sytuacja mieszkaniowa w Haldensleben, czy sa moze dzielnice gdzie jest wiecej polskich rodzin itd? jesli tak, to jak szukac?
          pozdrawiam

marcin z rodzina
          • ewelkaa23 Re: Magdeburg... 02.03.15, 18:32
            Zapraszamy do Magdeburga😊
            Mieszka tu cala moja rodzina 😉
            Ja z mężem mamy dwojke dzieci 4 letnia córeczkę Nadie i 2 letniego Leosia ktorzy z checia chcieliby miec kontakt z polskimi dziecmi :)Pozdrawiamy
            • vermieter Jaki Leoś??? 02.03.15, 19:01
              Nie obrażaj dziecka, to Leon zawodowiec :D
              i.pinger.pl/pgr121/ec1daa8400099f1c4e92d1db/leon_zawodowiec_10.png
    • vermieter Re: Magdeburg... 02.09.16, 14:05
      www.youtube.com/watch?v=uellmynA34U
      • vermieter miało być dowcipnie, a wyszło 03.09.16, 03:48
        dyletancko;)
        Spróbujemy w kierunku Sachsen:

www.youtube.com/watch?v=pzd6WL2tt84

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka