Dodaj do ulubionych

Stomatolog

19.02.07, 02:14
Moze ktos wie jak wyglada sprawa leczenia zebow pod narkoza...boje sie jak
diabli pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • analyza Re: Stomatolog 19.02.07, 02:18
      pod pelna narkoza czy przy miejscowym znieczuleniu?
      • misiucha1 Re: Stomatolog 19.02.07, 02:30
        analyza napisała:

> pod pelna narkoza czy przy miejscowym znieczuleniu?
        narkoza
        • analyza Re: Stomatolog 19.02.07, 02:45
          czy to jest czyms uzasadnione?
          • misiucha1 Re: Stomatolog 19.02.07, 10:37
            analyza napisała:

> czy to jest czyms uzasadnione?
            >
            jakbys byla stomatologiem i bym siedziala na twoim fotelu(moje zachowanie jest
            gorsze od ........)napisalam juz ze boje sie jak diabli.leczylam juz w polsce
            pod narkoza.ale niewiem jak dziala to tutaj i ile ta przyjemnosc bedzie mnie
            kosztowac.pozdrawiam
            • mazur39 w zasadzie kasa powinna przejąć koszty 19.02.07, 10:54
              narkozy. Wyjaśnij, że Twoje zachowanie uniemożliwi zabieg, że masz paniczne
              ataki lęku itd. itp. ;-)
              Härtefall.
            • wehmutsfisch Re: Stomatolog 19.02.07, 10:55
              Zasadnicze pytanie, to czy jestes Kassen- czy Privatpatientin?
              • wehmutsfisch Re: Stomatolog 19.02.07, 11:12
                Zeby kasa chorych przejela koszty leczenia musi byc przedlozone zaswiadczenia od
                lekarza domowego albo naurologa o "Zahnbehandlungsphobie"
            • analyza droga misiuniu, z uporem maniaka zapytam... 19.02.07, 11:48
              korzystalas juz z opieki stomatologicznej w Niemczech... bez narkozy? To ze
              korzystalas z narkozy w Polsce jestem w stanie zrozumiec, tez sie balam.
              • wehmutsfisch Re: droga misiuniu, z uporem maniaka zapytam... 19.02.07, 11:59
                Potzrbujesz stomatologa czy chirurga szczekowego? W jakim rejonie mieszkasz -
                moge Ci polecic bardzo dobrego z Polski.
                • misiucha1 Re: droga misiuniu, z uporem maniaka zapytam... 19.02.07, 12:03
                  wehmutsfisch napisał:

> Potzrbujesz stomatologa czy chirurga szczekowego? W jakim rejonie mieszkasz -
                  > moge Ci polecic bardzo dobrego z Polski.
                  Rosenheim
              • misiucha1 Re: droga misiuniu, z uporem maniaka zapytam... 19.02.07, 12:05
                analyza napisała:

> korzystalas juz z opieki stomatologicznej w Niemczech... bez narkozy? To ze
                > korzystalas z narkozy w Polsce jestem w stanie zrozumiec, tez sie balam.
                korzystalam,i zostalam prawie wywalona,zrozum ja siadam na fotel i dostaje
                bialej goraczki,wiec dlatego tym razem chce zapobiec stresu(przynajmniej tego
                wielkiego)pozdrawiam
                • analyza naprawde staram sie zrozumiec, jednak narkoze 19.02.07, 12:13
                  uwazam tu nie na miejscu, to rozwiazanie dorazne. Czy poinformowano Cie o
                  skutkach ubocznych kazdej nastepnej narkozy ktorej sie poddajesz? Zapewniam
                  Cie, ze stres nie jest takim wielkim przezyciem w porownaniu z perspektywa
                  rychlej demencji.
                  • wehmutsfisch skad te rewelacje? 19.02.07, 12:55
                    Ja mysle, ze decyzje forme znieczulenia najlepiej zostawic lekarzowi. Moge z
                    cala pewnoscia powiedziec, ze narkoza nie wywoluje demencji. Juz istniejaca
                    demencje moze pogorszyc - ale nie anestezja, tylko suma urazow powstalych w
                    wyniku zabiegu. Tak wiec Analysa nie strasz niepotrzebnie ludzi, a jesli cos
                    przeoczylem z mojej dziedziny - to chetnie sie doucze, tylko powiedz gdzie
                    znalazllas te informacje?
                    • analyza Re: skad te rewelacje? 19.02.07, 14:02
                      z najnowszych badan nad choroba Alzheimera, narkoza nie wywoluje lecz zwieksza
                      ryzyko jej wystapienia.

Odwazny jestes , no coz lekarz chyba nie powinien sie wahac, nawet jesli jego
                      pewnosc jest minimalna ;))) Zaryzykuje jeszcze jedno stwierdzenie, wszelkie
                      szczepienia sa ... cholernie szkodliwe dla organizmu.

To jedynie wzmianka tej "rewelacji"
                      www.welt.de/data/2007/02/07/1202691.html
                      • wehmutsfisch Re: skad te rewelacje? 19.02.07, 16:39
                        Medyczne sensacje z Laienpresse sa szczegolnie wiarygodne. Studia nad
                        Isofluranem dopiero sie rozpoczely. Co do szczepien to uwazam, szkodliwsza dla
                        organizmu jest Hepatitis, albo tezec - bo skutki widzialem. Ale kazdemu wolno
                        miec swoje zdanie i wolny wybor. Pozdrowienia i duzo zdrowia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka