misiucha1 19.02.07, 02:14 Moze ktos wie jak wyglada sprawa leczenia zebow pod narkoza...boje sie jak diabli pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
analyza Re: Stomatolog 19.02.07, 02:18 pod pelna narkoza czy przy miejscowym znieczuleniu? Odpowiedz Link
misiucha1 Re: Stomatolog 19.02.07, 02:30 analyza napisała: > pod pelna narkoza czy przy miejscowym znieczuleniu? narkoza Odpowiedz Link
misiucha1 Re: Stomatolog 19.02.07, 10:37 analyza napisała: > czy to jest czyms uzasadnione? > jakbys byla stomatologiem i bym siedziala na twoim fotelu(moje zachowanie jest gorsze od ........)napisalam juz ze boje sie jak diabli.leczylam juz w polsce pod narkoza.ale niewiem jak dziala to tutaj i ile ta przyjemnosc bedzie mnie kosztowac.pozdrawiam Odpowiedz Link
mazur39 w zasadzie kasa powinna przejąć koszty 19.02.07, 10:54 narkozy. Wyjaśnij, że Twoje zachowanie uniemożliwi zabieg, że masz paniczne ataki lęku itd. itp. ;-) Härtefall. Odpowiedz Link
wehmutsfisch Re: Stomatolog 19.02.07, 10:55 Zasadnicze pytanie, to czy jestes Kassen- czy Privatpatientin? Odpowiedz Link
wehmutsfisch Re: Stomatolog 19.02.07, 11:12 Zeby kasa chorych przejela koszty leczenia musi byc przedlozone zaswiadczenia od lekarza domowego albo naurologa o "Zahnbehandlungsphobie" Odpowiedz Link
analyza droga misiuniu, z uporem maniaka zapytam... 19.02.07, 11:48 korzystalas juz z opieki stomatologicznej w Niemczech... bez narkozy? To ze korzystalas z narkozy w Polsce jestem w stanie zrozumiec, tez sie balam. Odpowiedz Link
wehmutsfisch Re: droga misiuniu, z uporem maniaka zapytam... 19.02.07, 11:59 Potzrbujesz stomatologa czy chirurga szczekowego? W jakim rejonie mieszkasz - moge Ci polecic bardzo dobrego z Polski. Odpowiedz Link
misiucha1 Re: droga misiuniu, z uporem maniaka zapytam... 19.02.07, 12:03 wehmutsfisch napisał: > Potzrbujesz stomatologa czy chirurga szczekowego? W jakim rejonie mieszkasz - > moge Ci polecic bardzo dobrego z Polski. Rosenheim Odpowiedz Link
misiucha1 Re: droga misiuniu, z uporem maniaka zapytam... 19.02.07, 12:05 analyza napisała: > korzystalas juz z opieki stomatologicznej w Niemczech... bez narkozy? To ze > korzystalas z narkozy w Polsce jestem w stanie zrozumiec, tez sie balam. korzystalam,i zostalam prawie wywalona,zrozum ja siadam na fotel i dostaje bialej goraczki,wiec dlatego tym razem chce zapobiec stresu(przynajmniej tego wielkiego)pozdrawiam Odpowiedz Link
analyza naprawde staram sie zrozumiec, jednak narkoze 19.02.07, 12:13 uwazam tu nie na miejscu, to rozwiazanie dorazne. Czy poinformowano Cie o skutkach ubocznych kazdej nastepnej narkozy ktorej sie poddajesz? Zapewniam Cie, ze stres nie jest takim wielkim przezyciem w porownaniu z perspektywa rychlej demencji. Odpowiedz Link
wehmutsfisch skad te rewelacje? 19.02.07, 12:55 Ja mysle, ze decyzje forme znieczulenia najlepiej zostawic lekarzowi. Moge z cala pewnoscia powiedziec, ze narkoza nie wywoluje demencji. Juz istniejaca demencje moze pogorszyc - ale nie anestezja, tylko suma urazow powstalych w wyniku zabiegu. Tak wiec Analysa nie strasz niepotrzebnie ludzi, a jesli cos przeoczylem z mojej dziedziny - to chetnie sie doucze, tylko powiedz gdzie znalazllas te informacje? Odpowiedz Link
analyza Re: skad te rewelacje? 19.02.07, 14:02 z najnowszych badan nad choroba Alzheimera, narkoza nie wywoluje lecz zwieksza ryzyko jej wystapienia. Odwazny jestes , no coz lekarz chyba nie powinien sie wahac, nawet jesli jego pewnosc jest minimalna ;))) Zaryzykuje jeszcze jedno stwierdzenie, wszelkie szczepienia sa ... cholernie szkodliwe dla organizmu. To jedynie wzmianka tej "rewelacji" www.welt.de/data/2007/02/07/1202691.html Odpowiedz Link
wehmutsfisch Re: skad te rewelacje? 19.02.07, 16:39 Medyczne sensacje z Laienpresse sa szczegolnie wiarygodne. Studia nad Isofluranem dopiero sie rozpoczely. Co do szczepien to uwazam, szkodliwsza dla organizmu jest Hepatitis, albo tezec - bo skutki widzialem. Ale kazdemu wolno miec swoje zdanie i wolny wybor. Pozdrowienia i duzo zdrowia. Odpowiedz Link